Paran yoksa karne de yok

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Samsun'da anasınıfında okuyan bir öğrenciye, aidat parası ödemediği için karnesinin verilmediği öne sürüldü. Baba Vedat Selçi, "Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Okulda üst tabaka, alt tabaka ayrımı yapılıyor" dedi

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Karadeniz İlköğretim Okulu Anasınıfı'nda öğrenim gören Emirhan Selçi'nin babası Vedat Selçi, aidat parasını ödemedikleri için karnesinin verilmediğini iddia etti. Selçi, "Velilerden 25 TL aidat istediler. Bakıcı için istiyorlarmış. Ödeyemeyeceğimi bildirdim. Zaten bizim çocuklarımıza bakmıyorlar ki, biz bu aidatı ödemedik diye de çocuğumun karnesini vermediler" dedi.

ÇOCUĞUM ÜZÜLDÜ
Okulda alt tabaka, üst tabaka ayrımı yapıldığını iddia eden baba Selçi, "Çocuğum çok üzüldü. Psikolojisi bozuldu. 2-3 kişiye daha böyle karne verilmediğini öğrendim. Maddi durumumun iyi olmadığını bildirmeme rağmen, yine de istediler. Beslenmesini zaten biz karşılıyoruz. Bu 25 TL zaten zorunlu değil. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Valiliğe gittim. Bu paranın ödenmesi için bir mecburiyet olmadığı söylendi. Ancak buna rağmen karnemizi vermediler" diye konuştu.

BUNA İZİN VERMEYİZ
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ise "Bu konuyla bizzat ilgileneceğim. Böyle bir şeye asla müsaade etmeyiz. Öğrenci yarın (bugün) gitsin, karnesini alsın. Para vermedi diye karne vermemezlik olamaz" diye konuştu.

kaynak

Bu 25 TL zaten zorunlu değil. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Valiliğe gittim. Bu paranın ödenmesi için bir mecburiyet olmadığı söylendi.

bu ne şimdi. anaokulları ve anasınıfları için özel ücret tespit komisyonu kurulup ne kadar aidat toplanacağını belirleyenler kendileri. her okula yıl sonunda resmi yazı gelir ve okullar ona göre ne kadar aidat olduğunu kayda gelen velilere bildirirler.

karne verilmemesine gelince anasınıfları ve anaokullarında karne zaten kaldırıldı. çocukları mutlu etsin diye karne veriyoruz. o öğretmenin çocuğa karne vermemesi bence çok yanlış. anne babanın yaptığı bir şeyin bedelini neden çocuğa ödetiyor ki?

manisa'da şehitler ilköğretim okulunda, aidatı verme vermeme gibi bi durumda deil AYRIYETTEN 50TL KARNE VERMEK İÇİN PARA İSTİYORLAR!!! Evet yanlış değil tam 50TL karne parası istiyorlar.... ve çoğu kimse karnesini almıyor... iyi de yapıyorlar... insanda azcık utanma olur 50 lira ne demek bi kağıt parçası için!!!

o Aidat paRası Yüzüne Bizde Az Çekmedik :durdurun

Bu Tarz DoLapLar Çok Dönüyor MaLesef.
Benzer Bir Örnek Kardeşimi 2 Sene Önce Liseye Kayıt Ettirdim 300 Lira BayıLdım.
Neden Para Vermem Gerektiğini Soruncada ÇaLışanLarın Parası TemizLik Parası FeLan ZırvaLadıLar.
Ayrıca YanLışım Yoksa 25-30 LiraLıkta Kırtasiye ALış Verişi YaptırdıLar.
Semtte Düzgün OkuL OLmadığı İçin Seve Seve Razı OLduk Hepsine Bağış Adı ALtında SoyuLduk Yani.
Otobüsten İnip Mercedese Binen Çok Müdür / Yardımcısı Tanıyorum.

Anayasa der ki;
II. Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi

Madde 42- Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.

Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir.

Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve İnkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.

Eğitim ve öğretim hürriyeti, Anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz.

İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır.

her zaman aynı terane,kendi çocuklarına her şey beleş,indirimli,bursun kralı,
garibana geldi mi:
-Hani aidat??

okutamayacaksan,bakamayacaksan,niye zorunlu kılarsın?

Geri