Samsun'da anasınıfında okuyan bir öğrenciye, aidat parası ödemediği için karnesinin verilmediği öne sürüldü. Baba Vedat Selçi, "Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Okulda üst tabaka, alt tabaka ayrımı yapılıyor" dedi
Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Karadeniz İlköğretim Okulu Anasınıfı'nda öğrenim gören Emirhan Selçi'nin babası Vedat Selçi, aidat parasını ödemedikleri için karnesinin verilmediğini iddia etti. Selçi, "Velilerden 25 TL aidat istediler. Bakıcı için istiyorlarmış. Ödeyemeyeceğimi bildirdim. Zaten bizim çocuklarımıza bakmıyorlar ki, biz bu aidatı ödemedik diye de çocuğumun karnesini vermediler" dedi.
ÇOCUĞUM ÜZÜLDÜ
Okulda alt tabaka, üst tabaka ayrımı yapıldığını iddia eden baba Selçi, "Çocuğum çok üzüldü. Psikolojisi bozuldu. 2-3 kişiye daha böyle karne verilmediğini öğrendim. Maddi durumumun iyi olmadığını bildirmeme rağmen, yine de istediler. Beslenmesini zaten biz karşılıyoruz. Bu 25 TL zaten zorunlu değil. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Valiliğe gittim. Bu paranın ödenmesi için bir mecburiyet olmadığı söylendi. Ancak buna rağmen karnemizi vermediler" diye konuştu.
BUNA İZİN VERMEYİZ
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ise "Bu konuyla bizzat ilgileneceğim. Böyle bir şeye asla müsaade etmeyiz. Öğrenci yarın (bugün) gitsin, karnesini alsın. Para vermedi diye karne vermemezlik olamaz" diye konuştu.
kaynak