Pırpırım

demilles

New member
Reaction score
0
Genç kız odasında oturuyor müzik dinliyordu. Hava yavaş yavaş kararmaya başladı. Genç kız yağmur yağacağını hissederek camın önüne oturdu. Aradan bir süre geçtikten sonra şimşek çaktı. Genç kız birden sıçradı, çok korkmuştu. Yağmur çilenmeye başlamıştı, zamanla yağmur hızını arttırdı. Genç kız müziği kapattı ve yağmuru izlemeye başladı. Yağmur o kadar güzel yağıyordu ki kız gözlerini saatlerce yağmurdan ayıramadı. Yağmur damlaları cama bir şarkı gibi çarpıyordu. Yağmuru açık olan camdan izlemek isteyen kız içerinin ıslandığını görünce, camı kapatmak için ayağa kalktığında pencerenin önüne bir kuş düştü.

Kuş yağmurdan dolayı sırılsıklam olduğu için uçamamış ve düşmüştü, düşerken kanadını incitmişti. Canı çok yandığı için devamlı bağırıyordu. Genç kız kuşu içeri alarak camı kapattı. Kuşu hemen kuruladı ve yarasını tedavi etti. Kuşun acısı dinmişti. Genç kız kuşa o kadar iyi davranıyordu ki kuş genç kıza karşı hisleri değişmeye başlamıştı. Kuş genç kızın yanında çok mutluydu, ondan ayrılmak istemiyordu ama biliyordu ki ormana geri dönmesi gerekiyordu. Geri döneceğini bildiği için genç kıza olan hislerini açıklamadı, açıklamadı ki ayrılırken zorluk yaşamam diyordu. Ayrılırken hiçbir şey demeden giderim ona veda edersem çok üzülürüm diyordu. Bu arada genç kızda kuşa karşı bir sevgi başlamıştı onunla çok güzel vakit geçiriyordu. Kuş genç kıza devamlı şarkılar söylüyor onu güldürüyordu. Genç kız ona sevdiğimi söylesem yanlış anlar beni, hiçbir insanla kuş aşık olur mu diye düşünüyordu.

Kuş iyileşmişti artık, kendi kendine düşündü ve gitme zamanım geldi, onunla vedalaşmak istemiyorum ondan bir fırsatını bulup kaçmalıyım dedi. Genç kız kuşa olan sevgisini söylemek için odasına kuşun yanına gitti. Kuşu ellerine aldı ve pencerenin önüne gitti. Genç kız cesaretini toplamaya çalışıyordu. Anlatmaya başladı, hatırlıyorsan seninle bu pencerede tanıştık. Tanışmamız biraz ilginçti ve acıydı. Sen yaralıydın ve canın çok yanıyordu. Seni içeri aldım, elimden geldiğince yaranı iyileştirdim. Seninle güzel günler geçirdik, senle beraber olmak beni çok mutlu ediyor. Kuş kızın söyledikleri karşısında ona iyice bağlanmaya başlamıştı, aklından ona daha da bağlanmadansa hemen buradan gitsem iyi olur dedi ve birden kanat çırpmaya başladı. Genç kız irkildi, neden pırpır etmeye başladın derken kuş uçtu, genç kız arkadasın dan seni seviyorum bırakma beni dedi Kuş kızı duymamıştı ve hızla uzaklaştı.

Bir hafta sonra…
Bu bir hafta içinde kuşta kızda hep birbirlerini düşünmüştü. Kuş ona olan hislerimi söyleseydim benimle dalga geçerdi buda beni kırardı diye düşünüyordu. Genç kız ise keşke daha önce söyleseydim onu sevdiğimi ama beni bırakıp gitti demek ki beni istemiyormuş diyordu, diyordu da unutamıyordu.

Genç kız bir umutta olsa onun geleceğinden eminim diyerek camın önünde bekliyordu. Aradan bir hafta geçmişti ama kuş hala gelmemişti. Genç kız bilse ki kuşun onu hergün bahçelerinde ki ağaçtan bir haftadır izlediğini, kuş onu her gün saatlerce izliyordu ama bir türlü ona açılamıyordu, devamlı düşüncelerini benimle dalga geçer diye kesiyordu.

Genç kız bir haftadır gelecek olsa gelirdi diyerek umutlarını tüketmişti. Camdan dışarı kuşa son kes seslenmek istiyordu ama onun adının ne olduğu bilmediği için, elimden aniden pırpır ederek uçup gittiği için, camdan dışarı pırpırım seni seviyorum ne olur geri gel diye bağırdı. Kuşta karşı ki ağaçtan bunu duymuştu ve çok mutlu olmuştu. Hemen kanatlarını çok hızlı çırparak havalandı ve cama doğru hareketlendi. Genç kız tam camı kapatırken içeri kuşun girdiğini görür. Kuş bende sana bunu söylemek istiyordum ama benle dalga geçersin diye söyleyemedim, hep korktum der.

Genç kız artık ikimizde birbirimize kavuştuk bundan sonra ayrılmayalım ne olur dedi. Kuş ise bundan sonra ayrılmayacağız bundan şüphen olmasın sözleriyle genç kızın mutluluğunu ikiye katlamıştı. Genç kız seni bana getiren söz pırpırım oldu. Bundan sonra seni pırpırım diye çağıracağım dedi ve ikisi de çok mutlu oldular.

Yarın mutluluklarının ikinci ayı :)

alıntıdır

Geri