Oynatmaya Az Kaldı

T

Banned
Reaction score
0
Boşa koyuyorum dolmuyor, doluya koyuyorum almıyor!.. "İddianame"nin neresinden tutsam, lime lime dökülüyor... Dün de dedim ya, bu dâvâ, bir "komedi şaheseri" olarak "dünya mizah tarihi"ne geçer!.. Zira, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın kaleme aldığı "gerekçe"lerin hiçbir iler-tutar yanı yok!.. Gerekçede dile getirilen "söylem" ve "eylem"leri gördükçe, ister istemez şöyle düşünüyorum: "Atatürk, iyi ki 1938'de ölmüş!. İyi ki 2008'e kadar yaşamamış!.. Eğer Atatürk yaşıyor olsaydı; meselâ Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nde verdiği hutbe, pekâlâ laikliğe aykırı eylem olarak iddianamedeki yerini alırdı!.."
Eğer Atatürk yaşıyor olsaydı, "tesettür"le ilgili sözleri ve eşi Lâtife Hanım'ın, "çarşaf benzeri bir kıyafet"e bürünmesi de mutlaka "laikliğe aykırı eylem ve söylemler"e delil olarak gösterilirdi.

LAİKLİĞE AYKIRILIĞIN FERİŞTAHI!
Çünkü, bana göre;
"Laikliğe aykırı eylem ve söylemler"de bulunan kişilerin en başında, tabiî Başsavcı'nın mantığına göre, "Atatürk" gelir!..
Çünkü efendim; Atatürk, bir "devlet başkanı" olarak sadece "camide hutbe" vermekle kalmamış, o hutbede "Allah bir" demiş, "tüm evren kanunlarını yapan Cenab-ı Hak'tır" demiş, İslâm için "en son ve en mükemmel din" demiş, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) için, "Cenab-ı Hakk'ın memur ve elçisi" demiştir!..
Sizin anlayacağınız;
7 Şubat 1923 tarihinde Balıkesir'in Zağnos Paşa Camii'nde minbere çıkıp "hutbe" veren Atatürk, bu eylemiyle "Laikliğe aykırı eylem ve söylemlerin feriştahı"nı işlemiştir!..
"Ey Millet, Allah birdir. Şanı büyüktür. Allah'ın esenliği, sevgisi ve iyiliği üzerinize olsun. Peygamberimiz efendimiz hazretleri, Cenabı Hak tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Temel kanunu, hepimizce bilinmektedir ki, yüce Kur'an'daki mânası açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymamış olsaydı, bununla diğer ilahi tabiat kanunları arasında çelişki olması gerekirdi. Çünkü tüm evren kanunlarını yapan Cenab-ı Hak'tır.
Arkadaşlar; Cenab-ı Peygamber çalışmasında iki yere, iki eve sahip bulunuyordu. Biri kendi evi, diğeri Allah'ın evi idi. Millet işlerini Allah'ın evinde yapardı. Hazreti Peygamber'in mübarek yolunda bulunduğumuz bu dakikada milletimize, milletimizin bugününe ve geleceğine ait hususları görüşmek maksadıyla bu kutsal yerde Allah'ın huzurunda bulunuyoruz."
Sorarım sizlere;
Bu sözleri bugün diyecek, diyebilecek bir baba yiğit var mıdır, haklarında "5 yıl siyaset yasağı" istenen "AK Partili 71 yönetici" arasında!..
Bunları "Atatürk" değil de, "AK Parti kurmayları"ndan birisi söyleseydi var ya, "şeriat propagandası" yapmaktan, çoktaan dâvâ açılırdı hakkında!..
Dâvâ açılmakla kalınmaz, "dâvânın sonucu" beklenmeden derhal tutuklanır ve "karar" verilinceye kadar "kodes"te tutulurdu!..

KUR'AN DAĞITAN AK PARTİLİ OLUNCA!İşte bunun için diyorum ya;
Atatürk, iyi ki 1938'de öldü de, 2008'i görmedi...
Eğer 2008'i görseydi, Başsavcı Yalçınkaya'nın elinden yakasını kurtaramazdı!..
Belki, "bir tek şartla" kurtarabilirdi!..
"CHP'nin kurucusu" olduğu için!..
Evet, evet, Atatürk ancak ve ancak; "CHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı" olduğu için yakasını kurtarabilirdi!..
Çünkü efendim;
Bu ülkede "eylem" ve "söylem"in kendisinden ziyade, "kimin yaptığı, kimin söylediği" önemlidir!..
Meselâ, eylem ve söylemin kahramanı bir "AK Partili" ise, yapılan iş, "laikliğe aykırı" bir "suç"tur!..
Ama aynı eylem ve söylemin kahramanı bir "CHP'li" ise; ona "dokunulmaz!"
Çünkü o, "bizden"dir!..
Hayır, "önyargılı" değilim... Bu tür "hassas" ve "cısss" konularda da, "belge" olmadan yazmam!..
Şimdi size; "yapılan iş aynı" olmasına rağmen, "maruz kalınan muamele"nin "farklı" olduğunu ortaya koyan bir "ibret belgesi" sunacağım...
Yer İzmit... "Aynı eylemi yapan" kişiler, Belediye Başkanı... Yaptıkları iş, "Kur'an-ı Kerim dağıtmak!"
Ancaaaakkk!..
Biri "AK Partili", biri "CHP'li!"
Olayı biraz açayım:
Efendim;
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, AK Parti'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'nde açtığı davada, haklarında 5 yıl süreyle siyaset yasağı istenen kişiler arasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bulunuyor.
Peki, "suçu" ne?..
Suçu, "öğrencilere Kur'an-ı Kerim dağıtmak"mış efendim!.. Suçlama, iddianamede şöyle yazılmış:
"AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun, 2006 tarihinde üzerinde kartviziti ve AKP logosu bulunan 5 bin adet Kur'an-ı Kerim'i büyükşehir amblemini taşıyan çantalar içerisinde belediye personeli aracılığıyla kentte dağıttırdığı..."
Gerçi Başsavcı "5 bin adet" diyor ama, pek aldırış etmeyin!.. Çünkü, kendisi, daha sonra yalanlanan "gazete kupürleri"ne göre yazmış iddianamesini!..
Gerçek rakam, "500 Kur'an-ı Kerim"dir efendim!..
Ama, lütfen dikkat;
Sayın Başkan, "hırsızlık"tan değil, "arsızlık"tan değil, "hortumculuk"tan değil, "gaspçılık"tan değil, "soysuzluk"tan değil, "yolsuzluk"tan değil, sadece ve sadece "500 adet Kur'an-ı Kerim dağıtmak"tan suçlanıyor!..
"Laikliğe aykırı" sayılan eylemi bu!..
Sayın İbrahim Karaosmanoğlu, dün kendisine "destek ziyareti" için gelen "STK temsilcileri" ve "26 belediye başkanı"na hitaben demiş ki;
- "Çocuklar yaz tatilinde camilere gidiyorlar. Müftülüklere bağlı Kur'an kurslarına giden çocukların bazılarının aileleri maddi durumu iyi olmadığı için Kur'an alamamışlar. 2006 yılında müftülük de bize müracaat ederek, alamayan çocuklara Kur'an talebinde bulundu. Bize dilekçe ile müracaat ettiler, biz de 500 adet alıp dağıttık. Olay budur!.."
- "İsteyene İncil de verebilirim. Tevrat da verebilirim. Benim kütüphanemde var. Zebur isteyene Zebur da verebilirim. Matta isteyene Matta. Ne istiyorlarsa... Biz birçok kitap bastırıyoruz belediye olarak. Bu, belediyenin bir sosyal projesi. Bugün de Çanakkale Zaferleri kitabını dağıtacağız."

KUR'AN DAĞITAN CHP'Lİ OLUNCA!
Evet, "madalyonun bir yüzü" böyle... Sayın Başkan, "Kur'an-ı Kerim dağıttığı" için "laikliğe aykırı eylem" işlemekle suçlanmaktadır!..
Niye?.. Çünkü "AK Partili"dir!..
Peki, "Kur'an-ı Kerim" dağıtan Belediye Başkanı "AK Partili" değil de "CHP'li" olursa, ne olur?..
Hiçbir şey olmaz!..
Çünkü, bu ülkede
"CHP’nin dokunulmazlığı vardır!”
Şimdi, izninizle muhabirimiz Hüseyin Danişment'in haberini aktarayım...
"İzmit Belediye Başkanı olan CHP'li Sefa Sirmen'in, 1993 yılında Hacca giden vatandaşlara Belediye'nin armağanı olarak Kur'an-ı Kerim dağıttığının tesbit edilmesi, Yargı'nın çifte standardını bir defa daha gözler önüne serdi.
Hacca giden vatandaşlara hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'lerin kapağı içerisine, "Bu Kur'an-ı Kerim İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in 1993 yılında Hacca giden Kocaelililere armağanıdır" şeklinde bir yazı koydurmayı da ihmal etmeyen Sirmen hakkında bugüne kadar, "laiklik karşıtı eylemde bulunduğu" gerekçesiyle herhangi bir soruşturma açılmadı.
Aksine, Sirmen, Belediye Başkanlığı görevinin ardından, 22. Dönem Kocaeli Milletvekili olarak CHP listesinden Meclis'e girdi."
Bir küçük not daha:
Sözkonusu Kur'an-ı Kerim'ler, İstanbul'da bulunan Şenyıldız Yayınevi tarafından Sel Matbaacılık'a ve tam 50 bin adet bastırılmış ve hacca giden herkese dağıtılmış.
Hüseyin Danişment'in bu kısacık haberi, "Türkiye'ye hakim olan zihniyeti" olanca çıplaklığı ve olanca dehşeti ile ortaya koyuyor!..
Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya'ya göre;
"Kur'an-ı Kerim dağıtan" kişi, eğer "AK Partili Belediye Başkanı" ise, yaptığı iş, "laikliğe aykırı bir suç"tur!!!..
Dolayısıyla, "siyaset yapması yasaklanmalı"dır!!!
Yoookkk, eğer "CHP'li" ise;
"Kur'an" da dağıtabilir, "başörtüsü" de!..
Çünkü CHP'lilere her şey serbest!..

Hasan KARAKAYA
Vakit.

CHP Atatürk'ün partisi ondandır abi :D hehehehehe... %20 Felan Oy alıyorlar Sorsan yarısından çoğu Atatürk'ün partisi diye oy vermiştir :p Gerçi AKP içinde hemen hemen aynı şeyi söyliyebiliriz...

incubus kardeşim, boşuna uğraşma..

bizler ne kadar söylediysekse hep biz gerici olmuşuz, hep yobaz olmuşuz, hep örümcek kafalı olmuşuz...

BİZLER ÇAĞDAŞ OLAMAMIŞIZ....

------

AVRUPAİ ÇAĞDAŞ! OLMADIĞIM İÇİN YARADANA BİNLERCE KEZ ŞÜKÜRLER OLSUN...

----

DİĞER DÜNYADA AVRUPAİ ÇAĞDAŞLIĞIN HESABINI NASIL VERİRİM YOKSA....

incibus nerden buluyosun bunları ya alıp alıp kopyalayıp sunuyon millete. avatarındaki siyah maske, diz çöküp oturmuş silah yanında, kafada bandaj bu halemi gelelim istiyorsun kardeşim.biz çağdaş türk insanıyız.garip inanışlar sokma milletin kafasına yaww.avatara bak her şey ortada....

Avatara fazla baktın birazda işine bak
Bi fikrin varsa konuyla alakalı buyur yoksa böyle geyik yapmak yerine kendine bi fikir edin
Kitap falan oku boş boş konuşmak yerine Geliştir biraz kendini
Edit:incibus değil incubus hassasım bu noktada (=
hadi kal selametle

Avatara fazla baktın birazda işine bak
Bi fikrin varsa konuyla alakalı buyur yoksa böyle geyik yapmak yerine kendine bi fikir edin
Kitap falan oku boş boş konuşmak yerine Geliştir biraz kendini
Edit:incibus değil incubus hassasım bu noktada (=
hadi kal selametle

kardeş fikir edinmek bu kılıgı girincemi oluyor

kitap okuyorum ama senin okuduklarını degil

benim anlamadığım kapatma davası açıldıgında neden tabanlarına basılmış gibi vıyaklıyolar..suçlu değillerse mahkemede kararlaştırılır AK parti mi Kara parti mi ortaya cıkar..bunca söylenen söz yapılan ''İCRAAT''lar a biri hemşehrim sen napıyorsun bi gel bakalım diyecekti heralde..ne bekliyosunuz %47 oy alındı diye tüm türkiye sizin mi?tüm kurumlar sizin mi?

Karakaya ilk kez dogru bir şey söylemiş ama yanlışı kim yaparsa yapsın yanlıştır.AKP çagdaşlıgın önünde engelse CHP'de başkanı Baykal sayesinde bu toplumun sırtında bir yüktür.sefa sirmen de bana göre sosyal demokrat tanıma uymayan,sosyal çıkarcı bir tiptir.CHP Sefa Sirmen'in kuran dagıtımına parti içi denetimini yürürlüge sokabilmeliydi.Gerçi AKP linin din sömürüsü ile arasında bir fark var Sefa Sirmen Kur'an içine kartvizit koymuş ama öteki Kur'anın üstüne logosunu bastırtmış işte bu din sömürüsünün doruk noktası olmuş.CHP sadece bu olayamı göz yummuş laiklik açısından hayır sanmıyorum ama söz konusu edilen bir türbanlı bayan resmini otobüs üzerine diger halkın bir parçası olarak göstermesi olayını yadırgamadıgımıda belirtmeliyim.Örnegin bir mitinglerinde başörtüsü dagıtılmış buna göz yummak CHP yönetimi için bagışlanamaz.Bu suçlar aslında sadece CHP yönetimininde degil,aynı zamanda toplumunda bunda suçu var çünkü inançların sömürülmesine prim verdiklerinden partileri böyle bir şey yapmalarına sebeb olabiliyorlar ama CHP nin vebalini bu durum hafifletmez çünkü çagdaşlık iddiası olup önderlige savunan bir parti halka örnek olabilmelidir ama bu CHP bırakın örnek olmayı konunun başında dedigim gibi özellikle sosyal demokrat inançtaki vatandaşların sırtındaki bir yüktür.Sonuç olarak laik ülkelerde kamu görevlileri bu tür din sömürüsü yaparlarsa cezalandırılır.CHP de yaptıysa cezalandırılmalıdır.Herkim saf inançlarımızı kişisel çıkarlarına alet ediyorsa Allahım belalarını verir dilerim.AKP de yaptıgı için cezalandırılmalıdır ki bu örnekten AKP cezalandırılmayacaktır daha bir çok iddia ve kanıt vardır.Karakaya bir tana örnek verip aklınca bütün iddianameyi kötü göstermeye çalışıp zihniyetini savunmaya çalışıyor ama bizde biliyoruz ki Karakaya gibilerinin asıl amacının Atatürk ve kurdugu Cumhuriyeti yok etmektir.

Karakaya ilk kez dogru bir şey söylemiş ama yanlışı kim yaparsa yapsın yanlıştır.AKP çagdaşlıgın önünde engelse CHP'de başkanı Baykal sayesinde bu toplumun sırtında bir yüktür.sefa sirmen de bana göre sosyal demokrat tanıma uymayan,sosyal çıkarcı bir tiptir.CHP Sefa Sirmen'in kuran dagıtımına parti içi denetimini yürürlüge sokabilmeliydi.Gerçi AKP linin din sömürüsü ile arasında bir fark var Sefa Sirmen Kur'an içine kartvizit koymuş ama öteki Kur'anın üstüne logosunu bastırtmış işte bu din sömürüsünün doruk noktası olmuş.CHP sadece bu olayamı göz yummuş laiklik açısından hayır sanmıyorum ama söz konusu edilen bir türbanlı bayan resmini otobüs üzerine diger halkın bir parçası olarak göstermesi olayını yadırgamadıgımıda belirtmeliyim.Örnegin bir mitinglerinde başörtüsü dagıtılmış buna göz yummak CHP yönetimi için bagışlanamaz.Bu suçlar aslında sadece CHP yönetimininde degil,aynı zamanda toplumunda bunda suçu var çünkü inançların sömürülmesine prim verdiklerinden partileri böyle bir şey yapmalarına sebeb olabiliyorlar ama CHP nin vebalini bu durum hafifletmez çünkü çagdaşlık iddiası olup önderlige savunan bir parti halka örnek olabilmelidir ama bu CHP bırakın örnek olmayı konunun başında dedigim gibi özellikle sosyal demokrat inançtaki vatandaşların sırtındaki bir yüktür.Sonuç olarak laik ülkelerde kamu görevlileri bu tür din sömürüsü yaparlarsa cezalandırılır.CHP de yaptıysa cezalandırılmalıdır.Herkim saf inançlarımızı kişisel çıkarlarına alet ediyorsa Allahım belalarını verir dilerim.AKP de yaptıgı için cezalandırılmalıdır ki bu örnekten AKP cezalandırılmayacaktır daha bir çok iddia ve kanıt vardır.Karakaya bir tana örnek verip aklınca bütün iddianameyi kötü göstermeye çalışıp zihniyetini savunmaya çalışıyor ama bizde biliyoruz ki Karakaya gibilerinin asıl amacının Atatürk ve kurdugu Cumhuriyeti yok etmektir.

Gerçi AKP linin din sömürüsü ile arasında bir fark var Sefa Sirmen Kur'an içine kartvizit koymuş ama öteki Kur'anın üstüne logosunu bastırtmış işte bu din sömürüsünün doruk noktası olmuş....DİYORSUN....

108479.jpg

BEN BU RESİMDE KARTVİZİT DEĞİL BASKI YAPILDIĞINI GÖRÜYORUM....

YOKSA SİZ GERÇEKLERİ GÖRMÜYORMUSUNUZ....

HOŞ GÖRSEYDİN BÖYLE DEMEZDİN DEĞİL Mİ?...

Bu suçlar aslında sadece CHP yönetimininde degil,aynı zamanda toplumunda bunda suçu var çünkü inançların sömürülmesine prim verdiklerinden partileri böyle bir şey yapmalarına sebeb olabiliyorlar ama CHP nin vebalini bu durum hafifletmez çünkü çagdaşlık iddiası olup önderlige savunan bir parti halka örnek olabilmelidir DİYORSUN....

AKPARTİ DİNİ SİYASETE ALET EDİYOR DİYE ORTALIĞI AYAĞA KALDIRIYORSUNUZ...
AYNISINI CHP YAPTIĞI ZAMAN HALK PRİM VERİYOR DİYORSUNUZ....

İŞTE CHPNİN GERÇEK DÜŞÜNCESİ...

incubus84'ten alıntı

"LAİKLİĞE AYKIRILIĞIN FERİŞTAHI!
Çünkü, bana göre;
"Laikliğe aykırı eylem ve söylemler"de bulunan kişilerin en başında, tabiî Başsavcı'nın mantığına göre, "Atatürk" gelir!..
Çünkü efendim; Atatürk, bir "devlet başkanı" olarak sadece "camide hutbe" vermekle kalmamış, o hutbede "Allah bir" demiş, "tüm evren kanunlarını yapan Cenab-ı Hak'tır" demiş, İslâm için "en son ve en mükemmel din" demiş, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) için, "Cenab-ı Hakk'ın memur ve elçisi" demiştir!..
Sizin anlayacağınız;
7 Şubat 1923 tarihinde Balıkesir'in Zağnos Paşa Camii'nde minbere çıkıp "hutbe" veren Atatürk, bu eylemiyle "Laikliğe aykırı eylem ve söylemlerin feriştahı"nı işlemiştir!..
"Ey Millet, Allah birdir. Şanı büyüktür. Allah'ın esenliği, sevgisi ve iyiliği üzerinize olsun. Peygamberimiz efendimiz hazretleri, Cenabı Hak tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Temel kanunu, hepimizce bilinmektedir ki, yüce Kur'an'daki mânası açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymamış olsaydı, bununla diğer ilahi tabiat kanunları arasında çelişki olması gerekirdi. Çünkü tüm evren kanunlarını yapan Cenab-ı Hak'tır.
Arkadaşlar; Cenab-ı Peygamber çalışmasında iki yere, iki eve sahip bulunuyordu. Biri kendi evi, diğeri Allah'ın evi idi. Millet işlerini Allah'ın evinde yapardı. Hazreti Peygamber'in mübarek yolunda bulunduğumuz bu dakikada milletimize, milletimizin bugününe ve geleceğine ait hususları görüşmek maksadıyla bu kutsal yerde Allah'ın huzurunda bulunuyoruz."
Sorarım sizlere;
Bu sözleri bugün diyecek, diyebilecek bir baba yiğit var mıdır, haklarında "5 yıl siyaset yasağı" istenen "AK Partili 71 yönetici" arasında!..
Bunları "Atatürk" değil de, "AK Parti kurmayları"ndan birisi söyleseydi var ya, "şeriat propagandası" yapmaktan, çoktaan dâvâ açılırdı hakkında!.."

güzel demogoji... atatürk'ün bu söylediklerini bugün dile getiren kim yargılanmış. siz hala inatla dinadarların yargılandığını baskı altına olduğunu iddaa etmeye devam ediyorsunuz.

yargılananlar dini siyasete alet etmeleri,din üzerinden rant sağlamaları nedeniyle yargılanıyor...yaptıkları yolsuzlukları ve laikliğe aykırı eylemlerini saymıyorum bile....

Hoplayıp zıplamayın , Hukuk'un üstünlüğünü kabullenin dava sonucunu bekleyin , oynatmanıza gerek yok ak-kara belli olur dava sonunda =)

Gerçi AKP linin din sömürüsü ile arasında bir fark var Sefa Sirmen Kur'an içine kartvizit koymuş ama öteki Kur'anın üstüne logosunu bastırtmış işte bu din sömürüsünün doruk noktası olmuş....DİYORSUN....

108479.jpg

Bu suçlar aslında sadece CHP yönetimininde degil,aynı zamanda toplumunda bunda suçu var çünkü inançların sömürülmesine prim verdiklerinden partileri böyle bir şey yapmalarına sebeb olabiliyorlar ama CHP nin vebalini bu durum hafifletmez çünkü çagdaşlık iddiası olup önderlige savunan bir parti halka örnek olabilmelidir DİYORSUN....

Maşallah objektif yazı yazıyoruz ama hala siz taraf olmaya bir taraftar gibi tezahurat yapmaya devam ediyorsunuz.Evet kartvizit o ama biraz uzun bir kartvizitmiş anlamı degiştimi?Yok degilmi?Evet AKP'nin niyetinin Atatürk'e ve kurdugu Cumhuriyeti yıkmak oldugunu görememek için baya bir saf olmak lazım ama CHP için bunu söyleyemezsiniz çünkü sadece Atatürk'ün kurdugu parti olmanın mmirasını yiyor ve birçok yeteneksiz insan var kapagı siyaset adına CHP de solugu almış ve CHP'de egemen olmuşlar.Sonuç herkes neyin ne oldugunu biliyor seninde AKP nin savunucusu oldugunu ki bunuda yanlışını kamufle ederek yaptıgını biliyor en azından ben biliyorum.

Maşallah objektif yazı yazıyoruz ama hala siz taraf olmaya bir taraftar gibi tezahurat yapmaya devam ediyorsunuz.Evet kartvizit o ama biraz uzun bir kartvizitmiş anlamı degiştimi?Yok degilmi?Evet AKP'nin niyetinin Atatürk'e ve kurdugu Cumhuriyeti yıkmak oldugunu görememek için baya bir saf olmak lazım ama CHP için bunu söyleyemezsiniz çünkü sadece Atatürk'ün kurdugu parti olmanın mmirasını yiyor ve birçok yeteneksiz insan var kapagı siyaset adına CHP de solugu almış ve CHP'de egemen olmuşlar.Sonuç herkes neyin ne oldugunu biliyor seninde AKP nin savunucusu oldugunu ki bunuda yanlışını kamufle ederek yaptıgını biliyor en azından ben biliyorum.

MAŞALLAH OBJEKTİF YAZI YAZIYORUZ..... DİYORSUN AMA HİÇDE OBJEKTİF DEĞİL... OYÜZDEN TEKRAR CEVABIMI YİNELEMEKTE FAYDA GÖRÜYORUM...

ÇÜNKÜ AYNI DURUMU İKİ PARTİ YAPTIĞI ZAMAN BİRİ DİNİ SÖMÜRÜYOR...DİĞERİ İSTE HALK ÖYLE İSTİYOR DİYORSUNUZ...

NEREDE KALDI SİZİN OBJEKTİF YAZILARINIZ...

108479.jpg

Ya gerçekten algılama sorununuz var yada bir fanatik taraftar gibi savunmak zorundasınız.Benim sana sormam gereken soruyu bana yöneltiyorsun.Gerçekten sizler propaganda okullarında yetişmiş olmalısınız.Geçende avrupa yakasında cem tiplemesi gibi alakasız sorular sor karşıdakini şaşırt.

Fanatik taraftar biraderim yukarıdaki yazılarımı tekrardan bir oku ben ne demişim sen bana ne demişsin?Ben CHP yi eleştirmemişmiyim? CHP yi de eleştirmişim ama bir farkıda ortaya koymuşum CHP ülke genelinde gerçekten idealini çok takdir ettigim fethullah fitne örgütünün tüm gözlem ve araştırmalarına ragmen laiklige aykırı iki yanlışını CHP yönetimi gözden kaçırmış ama AKP nin yaptıkları resmen rejime kasteden,ülkeyi bölen uygulamalar.Bunun böyle oldugunu sende biliyorsun bende biliyorum ama sen AKP ye toz kondurmaman gerekiyor çünkü takiyye yapmak zorundasın.Ben ise yukarıdaki örneklerde görüldügü gibi malına,hem mıkına vurabiliyorum.Fakat siz devamlı ak kaşıksınız karşınızdakiler ise devamlı kara böyle bir yargı olamaz.Ve böyle yaparsanızda sadece ülkeyi kaosa sokarsınız.Ülkeyi Başsavcı kaosa sokmuyor sizin gibi,kendilerinden başkalarının düşüncesine saygı göstermeyip,karşısındakinin yaşantısına düşman olanlar ve kendi inancını ve yaşam tarzını başkalarına dayatmayı ilke edinmişler yüzünden bu tür kaoslar başımıza geliyor.Emin ol yukarıdakilere benzer örnekleri çogaltır ve ispatlarsanız CHP bile kapatılabilir.Aslında iyi olur çünkü Atatürk'e layık olamayan insanlar yönetiyor o partiyi.AKP ise bir ikitane delille iddia ile degil yaklaşık 10 yıllık süreçle iddianame hazırlanıyor.Şimdi bir olayı örnek gösterip bu laiklige aykırı deyip CHP kapatılsın denilemez.Önemli olan senin AKP'nin neredeyse önde gelen yöneticilerinin rejimimize ve Atatürk'e düşmanlıklarını gösteren bir sürü delil var o nedenle kıvranmayın hala bu partiyi savunabiliyorsanız.Sizinde rejimle ve Atatürk'le probleminiz var demektir ki buna ben inanıyorum.

sayın arkadaşım incubus 84 savunduğun dinimize islamiyete avatarınla zarar vermektesin.zaten dinimiz kulanılarak yapılmayan şey kalmadı.islamı terörle bağdaştıranların elini iyice güçlendiriyorsun

bir solcunun siyasi partiyi kapatmayı savunması siyasi yasak konulması insanlara bunları savunuyolarsa pes ya solcu değiller yada sadece akp bitsin baska bişey istemezuk kafasında adamlar pes benim çevremde bu işin piri diyeceğim komunist arkadaslarım var onlar bile karsı ama bizim kendini solcu sanan arkadaslar karsı değil ilginç

önemli not : solcu ile komunist aynı sey değil.(anlamayan arkadaslar var sorun olmasın)

evet incubus84 kardeşim
yazı ve yorumlarından anladığımız kadarı ile laikliği bir türlü beceremiyorsun.
İnsan müslüman ise özellikle yazı ve yorumları islamiyeti yada dindar kişileri ezmek uğruna yazılan yazılara karşı geliyor ve dur demek istiyorsa bencede avatarı böyle olmamalı.
Şimdi;
aşağısı sakal,nasıl mı?
forumda bir çok arkadaşın yaptığı gibi çıplak çıplak zıplayan nesnelerden koysa idin savunduğun ve inandığın dava ile ters düşeceği için seni tefe koyup oynatırlardı,
yukarısı bıyık,nasıl mı?
israil'in yavaş yavaş gözüksede bir gece yarısı kurduğu yahudi devleti Filistin'deki Müslümanlara kan ağlatırken,gönlünün ve aklının onlarla olduğunu burada anlatamazsın.Ve bir gün;
ya laiklik yada din elden gidiyor nidaları ile bu ülkeyi karıştırmaya çalışanları ne ile karşılayacağını göstermek ayrı bir cesarettir.

Konu hakkındaki yoruma gelirsek;
dava henüz yargı aşamasında olmadığı için ağzı olan konuşmakta
ama
siyasetin demokrasi ile taban uyumluluğunu ele aldığımızda antidemokrat bir uygulama ile karşılaştığımızı belirtmek isterim.Ve eğer ki;
akp bu tamamen kasıtlı ve muallakta kalan gazete haberleri ile kapatılacak olursa eminim ki bunu başka partilerinde kapatılması izleyecektir.
Tabii ordu o zamana kadar yönetime el koymassa.
Koyarsa ne olur?
Eminim ki;
darbe neticesinden sonra gelen 15 yıl içinde yapılan darbenin bir hata olduğu ve demokrasiyi tıkayan bir olayın ötesine geçemediği kanısına varılacak ,tıpkı 80 darbesi gibi eleştirilere maruz kalacaktır.
Ondan sonrası;
malum kısır döngü,
birileri Atatürk'ün arkasına saklanacak,birileri dini şahsi emellerine alet edecek
ya din yada laiklik elden gidiyor diye
dön başa
kısır döngü
kaderimiz bu olmaz inşallah!!!

yahu neyin tartışmadır bu anlamıyorum. dava sonucunu beklesenize siz ya..
zaman vakit gibi dinci gazetelerin yazacağı bir yazıya yorum yapılmasına anlam veremiyorum.
Atatürk'e dinsiz diyen adamlar lafı çevirip Ata'ya hutbe okumuş , Allah birdir demiş falan diye yazıyorlar. Atatürk dinsizdi hani ? Solcuların Allah inancı yoktu ??
Yahu ölmüş insanların , hele ki bastığınız toprağın , bu cumhuriyetin kurucusunun adını böyle saçma sapan konularda yazıp durmayın.
Ayrıca incubus , sen avatarındaki gibi bir insan olacaksan , o başka ...
ama bu yazılar ile milleti de kendin gibi sürükleyeceksen , bu ülkede değil canım. Burası Türkiye , yok öyle....
Ayrıca zaman gazetesi ve vakit gazetesi yazarlarına da bakınız. resimlerinden kimin neci olduğunu anlarsınız. o yüzden yazsınlar dursunlar sadece... sonunda onlar da susacaklar.. ya da kısıtlı bir kesime hitap edecekler ki zaten bu yazılar ile oturdukları işyerini kime borçlu olduklarını bile bazen unuttuklarını düşünüyorum.. Atatürk derken 2 kere düşünün..

bir solcunun siyasi partiyi kapatmayı savunması siyasi yasak konulması insanlara bunları savunuyolarsa pes ya solcu değiller yada sadece akp bitsin baska bişey istemezuk kafasında adamlar pes benim çevremde bu işin piri diyeceğim komunist arkadaslarım var onlar bile karsı ama bizim kendini solcu sanan arkadaslar karsı değil ilginç

Ne alaka arkadaşım solculukla ne alakası var konunun?Kim ben solcuyum dedi?Pekala solcular dogru karar veriyor o zaman neden Fethullah taraftarısında,solcu degilsin?yani kısaca şunu demek istiyorsun?Solcu eger Fethullah'ın takiyyelerini haklı olursa solcuların piri oluyor yok Fethullahçıların karşısında olursa tırıvırı solcu oluyor?Tebrik ederim kavramları baya çıkarına geldigi gibi katledebiliyorsun.Tıbkı idolünüz Fethullah gibi.

Geri