otomotik Çalışan İP ve DNS Arayan Program lazım

crixallis

New member
Reaction score
0
Şu an proje nedeniyle okulda kalıyorum(bitti herkese ama biz hapis kaldık:))Neyse okul pcleri pek de anlamadığım bir şekide ip ve dns'leri otomatik almayı beceremiyo manuel tüm pc'lere atamak lazım işin kıl tarafı pclerde deepfreze var yani her gün ip atıyorum hangi pc'nin başına geçsem acaba bildiğiniz bir program var mı derdime çare olcak.Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Ekleme:Bu arada yeni aklıma geldi okulun pcler dinamik mi statik mi ip'ye sahip bilmiyorum işe yarama ihtimali var sanırım bu durumda hiçbir programın:D

yasaklı sitelerden bahsetmiyorum TuRK_HaRD kullandığım pc otomatik ip almaya ve dns almaya ayarlayınca alamıyor nete hiçbir şekilde giremiyorum kendim dns ve ip atıyorum çalışması için bu hepsini tek tek girmek yerine her gün bu işi yapan bir programı bulmak istiyorum işe yararsa hocaları ikna edip tüm pclere kurdurarak manul işinden kurtulmayı düşünüyorum. hocalarla konulşcam çünkü deepfreezeyi atlatmayla uğraşmak istemiyorum hocalara programı veririm birine verip kurdursunlar :) Hiç olmadı progrmın portablesini bulur usb'de taşırım hele ben bir bu dertten kurtaran bir program bulam gerisi allah kerim:DHerkes mutlu olsun özellikle ben.szg55 şu anda indirdim yarın okulun pcde kurup denerim sana da teşekkürler.

Ekleme:
Denedim ama program kurulupda ayar çekme gibi bir şey yapmadı çok karışık bir arayüzü var nen ordan ayarlamak yerine İp ve dns'yi falan elle girerim daha iyi:melek
Bana Trky nasıl dnsleri otomatik kurulur kurulmaz hallediyorsa ayar çekmaden onun gibi ip ve dns'leri ayarlayan kurulur kurulmaz ayarsız çalışmaya başlayacak bir program lazım.Biliyorum çok şey istiyorum ama elbet böyle bir program vardır heralde:victory

aynı tarzda program banada lazım bende okulda aynı işlemi yapmaktan gına geldi dns ayarlayan parogramlar çok varda ip ayarlayanı bulamadım :)

Olaya dolaylı bir çözüm getirdim. "SoftPerfect Network Scanner" uygulama ile tarama yaparak ağdaki bilgisayarların ip'lerini öğrenip olmayan bir ip atıyorum böylece deneme yanılmayla kaybettiğim vakitten biraz kazanıyorum.İnş ilerde bu işi yapıp ardından boş bir ip'yi bilgisayara atayan bir program yapar biri onu kullanırım.Liberkey adlı programın içine attım flash'ımda taşıyorum her gittiğim bilgisayar kurma derdi de yok böylece.

Geri