oto lastiğine fazla para vermeyin, lütfen okuyun.

ali arslan

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ,
2005 model skoda oktavia marka aracım için 20 gün önce lastik fiyatlarını ve markalarını biraz araştırdım.benim arabamın lastik ölçüsü 195-65-15 jant.ben michelen enerji lastik almayı düşünüyordum.Ama tek fiyatı en ucuz 150 tl. toplam 4 lastik 600 lira en ucuzu.Benim bütçeme b iraz pahalı geldi ve lastikçiye başka markaları sordum. bana petlasın yeni çıkardığı yeni ismi STARMAX olan lastiği önerdi ve gösterdi.Tanesi 85 lira 4 tanesi 340 lira.ilk önce acaba nasıl bi lastik diye şüpelendim korktum.ama arabama taktırdım.şu an ne kadar doğru bi karar verdiğimi anladım.lastikler gerçekten fiyatına göre çok güzel,arabama takıp biraz gidince sanki arabamın amortisörlerini değiştirmiş gibi oldum.çok yumuşak,az ses yapıyor,ve kaydırmıyor.Islak yolda da iyi .şimdi STARMAX kullanıp deneyen birisi olarak kesinlikle tavsiye ediyorum.fazla para vermeye gerçekten hiç gerek yok çok kaliteli bir lastik ve iki yılda garantili.hemde yerli malı bir lasti.petlas bundan sonra starmax adı altında lastik üretecekmiş.sizlerle paylaşmak istedim lastik değiştirecek arkadaşlara duyurulur.Petlas' a da böyle lastik ürettiği için de teşekkür ediyorum.HERKEZE SELAMLAR...:clap:biggrin

Kaç para aldın çabuk söyle :) tavsiyen için teşekkürler.

iyi reklam ama ben yine de kaliteden ödün vermem.. sonuçta bu can.. yerli malı sırf kazanç uğruna düşük kalitede üretilen lastik alıp canımı tehlikeye atacağıma yüksek kalite tam koruma ve fiyarı neyse o lastikden gider alır paşa paşa arabamı sürerim

öyle bir iki binmeyle anlaşılmaz o lastiğin kalitesi. ama en azından çin malı olanlarından daha kalitelidir.

iyi reklam ama ben yine de kaliteden ödün vermem.. sonuçta bu can.. yerli malı sırf kazanç uğruna düşük kalitede üretilen lastik alıp canımı tehlikeye atacağıma yüksek kalite tam koruma ve fiyarı neyse o lastikden gider alır paşa paşa arabamı sürerim
paran çoksa tabiki git kalitelisini al daha fazla para ver.Ben parasal krizi olan ve rahat alamayacak arkadaşlar için söyledim.benimki bi kullanıcı olarak tavsiye tabiiki siz bilirsiniz. genade

Çok ii ettin arkadas Her böle paylassa daha uyan9ık davranırız desteklemiş oluruz birbirimizi benim babam Sanayici motor tamiri yapıyor mesela o bile bilmiyordu arkadas dogru sölüyor fiatları sordum tam dedigi gibi.

Ben kumhodan şaşmayın diyorum. yol tutuşu açısından harika bi lastik fiyatları da gayet uygun

aracına milyarlarca lira weriyorsun ... belki üzerine daha milyarlarca werip modifiye yapıyorsun , yada yapmıyorsun !..

ama milyarlık arabanda yerle temas eden sadece 4 parça ... hatta tek tek sayayım :)

1. sol ön lastik
2.sağ ön lastik
3. sol arka lastik
4.sağ arka lastik

bunlardan başka yerle temas eden birşey yok ve gidip en ucuzunu seçmeye kalkıyorsun :)

ben 3 ay once degıstırdım aynı ebatta senınkılerle ama orj olsun dedım brıdgestone b390 aldım tansi 160 tl den ama 240 km hıza dayanabılecek gucte ıcım rahat yınede saol

Arkadaslar Sız Sız Olun Lassa-bridgestone-michelın-goodyear-dunlop-contınental Bu Fırmalardan Sasmayın Arkadslar Adamlar Sızlere Daha ıyı Bır Lastık Sunabılmek ıcın O Kadar Yatırım Yapıyorlar Ve Sızlerde Gıdıp Uyduruktan Cın Malı Lastıklerı Alıyorsunuz Hayatta Arabama Taktırmayacagım Lastıkler
Bırde Konuyu Acan Arkadas Mıchelın 150 Demıs Tanesıne Sende Gıtmısın 85 Lıraya Adı Sanı Duyulmamıs Bır Lastık Almısın 120 Lıraya Lassa Var Sn Rahat Dıyorsun Ama Frenlemede Nasıl Onlara Bakmak Lazım Sen Lassa ıle 100 Km Hızda Fren Yapınca Ortalama 38-42 ( ARBANIN FREN SISTEMINEDE BAGLI )Metrede Durursun Ama Petlasla Yaparsın Bu Mesafe En Az 4-5 Metre Uzar Bu En Basit Ornegı Bır Arastırma Yap Daha Neler Gorursun

bende lastik diyince kaliteden yanayım. michelin markasını hiçbişey değişmem. araban varsa,canına malına kıymet veriyosan bastırıp parayı alacaksın arkadaş. bunun başka açıklaması yopk. haa ama diğer birdgestone vb avrupa markalarda olabilir. bunlar yıllardır bu işin köklü firmalar.lastik diyip geçmemek lazım. bunun fren mesafesi var. yağmurlu kaygan zemini var. virajı var.hızı var. bence önemli bi konu...

arkadaşım bende petlas taktırdım gerçektende çok yumuşak ve yol tutuşu mükemmel olan bir lastik

Arkadaslar Sız Sız Olun Lassa-bridgestone-michelın-goodyear-dunlop-contınental Bu Fırmalardan Sasmayın Arkadslar Adamlar Sızlere Daha ıyı Bır Lastık Sunabılmek ıcın O Kadar Yatırım Yapıyorlar Ve Sızlerde Gıdıp Uyduruktan Cın Malı Lastıklerı Alıyorsunuz Hayatta Arabama Taktırmayacagım Lastıkler
Bırde Konuyu Acan Arkadas Mıchelın 150 Demıs Tanesıne Sende Gıtmısın 85 Lıraya Adı Sanı Duyulmamıs Bır Lastık Almısın 120 Lıraya Lassa Var Sn Rahat Dıyorsun Ama Frenlemede Nasıl Onlara Bakmak Lazım Sen Lassa ıle 100 Km Hızda Fren Yapınca Ortalama 38-42 ( ARBANIN FREN SISTEMINEDE BAGLI )Metrede Durursun Ama Petlasla Yaparsın Bu Mesafe En Az 4-5 Metre Uzar Bu En Basit Ornegı Bır Arastırma Yap Daha Neler Gorursun
arkadaşım ben illaki bu lastiği gidip alın demiyorum.ama gerçekten lastik çok güzel ve yumuşak.ben ıslak yoldada denedim kuru yoldadda yer tutuşu viraşda hakimiyeti de güzel
daha önceden kızallama kayma hafif oluyodu ama şimdi yaklaşık 1 aydır kullanıyorum daha bir kere kızaklamadı,niye lastiğe ön yargılı bakıyosunuz sizin çin malı ile kıyaslamanız çok yanlış.ben petlas türk malı diyorum petlas o kadar kötü bilinmeyen bi marka değil ki,ağır yük makinalarında ve uçak lastiklerinde bile ön sıralarda açın lütfen petlası ve fabrikalarını inceleyin.illaki yabancı alacam diyosanız burun alınben kullanıyorum gerçekten süper ister alın ister almayın, burdan bu lastiği kullanan arkadaşlar varsa lütfen onlar da eleştirilerini yada görüşlerini yazsınlar lütfen kullanmayanlar lşar lastik hakında ön yargılı davranıp arkadaşları etkilemesinler. benden sadece hatırlatması herkeze selamlar

Herkese merhabalar

öncelikle ben yerli lastik üreticisi olan bir fabrikada lastik hamuru geliştirmekteyim.Arkadaşlar yerli lastik olarak kesinlikle passenger lastik yapma teknolojisine sahip değiliz bunu herkes kafasının bir köşesine yerleştirsin ancak lastik devleri önemli yatırımlar yapıp türkiyede passenger lastik yapıyorlar arkadaşlar petlasın starmax ürünü çinde yapılan standart dışı bir lastiktir. siz yinede bir düşünün brigstone ve michelin den vaz geçmeyin derim ben.

Aslına bakarsanız eskimiş lastikleri değiştirince fark gayet net hissedilir bütün markalarda bu böyledir.Bana kalırsa en iyisi otomobilinizin fabrika çıkışında uygulanan marka ve model lastikten vazgeçmemektir.Bedeli ne olursa olsun.
Sürüş güvenliğinden tutunda konfor ve yakıt tüketimine kadar bir çok önemli konuda en iyisini üretici firma belirlemiştir ve ondan farklısını araca takmamak en iyisidir :victory

Geri