OSS gercekten kalkmali mi?

herkezi uni.ye almak cozum mu peki?

stamina' Alıntı:
avrupalılar bu sıstemı zamanında cok ıyı oturtuu bızde yavas yavas rayına sokarız once basta talep cok olucak belirli bir sey koya bılırler Liseden cıkan ve 2 sene gırememıslerı hemen alırlar dıger kısılere sınav uygularlar ne olur 1 sene ıcınde yenı okullar yapılır acıkta kalanları tamalamaya baslarlar boyle 3-4 senede bu işi bitiririler daha sonrada hep liseden megzun olan ogrencıler kayıt yaptırır....

İyi diyosunda kerdeşim her önüne geleni üniversiteye alırsan ne olucak üniversitenin liseden ne farkı kalıcak ? Her yerde üniversiteye sadece orada okuyabilecek kapasitede insanları alırlar Allahın her kulu üniversiteye giremez girmememeli...Bırakın bari üniversitenin boku çıkmasın..:mad:

öss için şu an bi alt yapımız olmadığı çok doğru peki neden bi temel hazırlanmıor mesela ingilterede oxford cambridge ve york üniversiteleri dışında sınavla almıolar yeteneğe göre lise başarısına (ilgisine)göre alınıor bence türkiye2de de bu sistem oturtulmaya başlasın mesela ii üniler(boğaziçi - odtü vs)yine sınavla alsınlar girmek isteyen oraya girsin hem daa az sayıda öğrenci gireceği için eğitim seviyesi direk çok yükselecektir.

şuan kalksın die bi beklentim yok isteğim çok benim isyanım bu öss sınav sistemine bi alternatif alt yapı hazırlanmamasında. . .

bence kalkamasın ama insanın gelecegide 3 saatlik bi sınawa baglanmasın lise1den başlasın her dönem 2 sınaw olsun onların ortalamasıyla werilen bi puanla girilsin böle olursa lisedede derslere çalışmış ögrenmiş gerçekten hak etmiş insanlar girer öle sınaw kalksın önüne gelen girsin olmaz yaa kardeşim liseler arası ayrımıda onlar düşünsün herşeyi biz düşünürsek :)

geçen ÖSYM başkanı konşuodu Mezun olma Sınavı yapılcakmış ve bu sınavla birlikye ÖSS'ye giren ğrenci sayısı 500.000'e inecek we böylece yıl içinde 5-6 kere sınaw yapma imkanı olacak

Bence Bu gayat mantıklı...

Geri