OSS gercekten kalkmali mi?

ifrit

RuHaNi WaRliK
Reaction score
0
her yil milyon ogrenci bu sinawda ter dokuyor, bende bu sinawda ter doktum we ilk girisimde istemedigim bi bolume kayit yaptirmak mecburiyetinde kaldim, insaat muhendisi oldum, ewet sistem yanlis

peki oss kalkmali mi?

oss kalkmali diye hepimiz koro halinde cewap werdik, asil onemli olan soru su; yerine ne gelecek?

sorunu cozmekle gorewlendirildiniz, karsinizda milyonlarla ogrenci war we bunlari bir sekilde okullara yerlestirmeniz gerekiyor nasil yaparsiniz?

her okul kendi ogrencisini alsin dicek olsaniz, bu demek olurki her universite milyonlarca baswuru kabul edecek, onlari sinawa tabi tutacak we basarili olanlari alacak.

bu yapilabilir mi? tabiki hayir

liselerde alinan notlara bakilsin denilecek, tamam oyle oldu diyelim, bir A.L ile duz liseyi nasil kiyasliyacaklar peki? anadolu liselerinde not almak kolay mi? tabiki degil

insanlarin tipine mi bakip okullara alacaklar?

yoksa parali egitim gelecek we parasi olanlar mi okuyacak sadece?

oss kaldirilamaz bir gercek arkadaslar, cunku alternatifi yok, sizde bu ulkenin basinda olsaniz sizde oss ile dewam etmek zorunda kalirdiniz

yok ben cozumu buldum diyen warsa buyursun yazsin

ya ben hiç girmedim bu sınava ama hakketend de haksızlık yapılıo yaa olmaz ki kardeşim insan hayatı bi sınava endexli olamaza yane mesala bir çok insan ın tek bir kere girme hakkı war onda da kazanamass gerek aile şartları gerek bireylerin gorusleri ile adam başka yerlere yonlendirilio yazık ....

elmomaclro' Alıntı:
ya ben hiç girmedim bu sınava ama hakketend de haksızlık yapılıo yaa olmaz ki kardeşim insan hayatı bi sınava endexli olamaza yane mesala bir çok insan ın tek bir kere girme hakkı war onda da kazanamass gerek aile şartları gerek bireylerin gorusleri ile adam başka yerlere yonlendirilio yazık ....
da mesela senle ben aynı unıe gırmek ıstıoz ama sadece bırımızı secme sansları war o zamanda sınaw uygulucaklar yanı baska cozumm warmı

Bir radyo programından alıntı...

konu ile alakasız ama yeni başlık açmaya gerek duymadım.

ÖSS stresi sonucunda intihar eden, yaşamına son veren yurttaşlarımızdan sonra, bardaktaki son damla da taştı. "ÖSS artık can almasın" kampanyasını *****.com ekibi olarak başlatıyoruz. Ve soruyoruz:
Yöneticiler okullarda verilen eğitimi yeterli görüyor mu?..
Yeterli görüyorlarsa dershaneler niye var?..
Dershaneler test mantığıyla eğitim verip, 8 ayda öğrencileri sınava hazırlayabiliyorsa lise eğitimi ne için var?..
Alınan sahte raporlara okullara gidilmemesine, "çocuklar sınava çalışıyorlar canım" diye göz yuman idareciler, ahlaki eğitime tezat oluşturacak şekilde sahteciliğe teşvik etmiyorlar mı?..
Son iki ay okula gidilemeyebiliyorsa, lise hayatının ne kadarı lüzumsuz?..
Her sene sınav sistemine yamalar yapmak, gerçekten işe yarıyor mu?..
ÖSS'yi iki-üç sene hiç yapmayıp, kökünden eğitim sistemini düzeltmek daha iyi sonuçlar vermez mi?..
Batıda uygulanan ve ta ilkokul yıllarında bireyi üniversiteye; becerilerini, ilgi alanlarını dikkate alarak hazırlayan bilimsel sisteme ısrarla geçilmemesinin sebebi nedir?...
Her sene ÖSS'ye başvuru adı altında alınan ücret, ortalama iki milyon adaydan alındığı için mi sistem kendisini yok edemiyor?..
Toplanan paralar nereye harcanıyor?..
Demokrasinin pekiştiği üllkelerde şeffaf olma ilkesi vardır, ne zaman ÖSYM'nin telefonlarına birileri cevap verecek, ne zaman sınava girenlere sevgi değil ama saygı duyulacak?..
Sınava her sene 2 milyon kişi girerken sadece 2 yüzbin kişi sınavı kazanıyor, kazananların da ancak 5-10 bini çok iyi üniversitelere, işe alınırken tercih edilen üniversitelere giriyor, diğer üniversiteler ne için var?..
Toplumda üniversiteli olmalısın baskısı mutsuzluğun sebebi olablir mi?..
Bu ülkenin işini çok iyi yapan kasaplara, marketlere, kuru temizlemecilere ihityacı olduğu neden es geçiliyor?..
Üniversiteli mezunların işsizlerin büyük bir kesimini oluşturması hayal kırıklığı değil mi sistemi oluşturanlar için?..
Ve en önemlisi daha kaç kişinin intihar etmesi gerekiyor ki bir şeyler yapılsın?..
Bu sınav sistemini protesto ediyoruz...
Kırmadan, kabalaşmadan...
Sınav sonrası siyah kurdele bağlanmış ucu kırık kurşun kalemlerimizi sıraların üstüne bırakarak tepikimizi gösteriyoruz...
Biliyoruz, ÖSS'ye birkaç gün kaldı ve geç sunulan bir protesto şekli...

Sınava giriyorsanız, siyah kurdeleli kurşun kalemlerinizi hazırlayın, kalemin ucunu da kırmayı unutmayın...
Sınava girmiyorsanız, bu tepkiyi duyurabildiğiniz kadar duyurun...
Sınava girecek akrabalarınızı, komşularınızı bu sevimli eylemden haberdar edin...
Artık bir şeyler değişsin diye...
Kimse ölmesin diye...

evet var, amaç öss sınavını kaldırıp yerine birşey koymak olmamalı yavaş yavaş düzeltmelerele doğruya ulaşılır. zaten yanlışlar hemen düzelmez zaman ister. bir başka konu insanlar ne kadar iyi olursa olsun kendi karnı doğrudan doymadıkça hiç bir sistemi beğenmez en azından karşı çıkar. ben kabul ediyorum sınav yanlış ama ülkemizdeki tek adil şey ÖSS

legandundertaker' Alıntı:
da mesela senle ben aynı unıe gırmek ıstıoz ama sadece bırımızı secme sansları war o zamanda sınaw uygulucaklar yanı baska cozumm warmı

abi yurt dısında nası oluyo bu işler o zaman:eek:

kalksa ne olur kalkmasa ne olur ünüversiteden mezun binlerce genç işsiz gezdikten sonra

İşin en can alıcı noktası ailelerde bitiyor. Çocuklarına Öss yi kazanacaksın başka yolun yok diyerek baskı altında bırakıyorlar. Biz zengin değiliz sana iş kuramayız o yüzden okuyacaksın demek çok saçma.İlla okuyacak diye bir şart yok.Meslek öğret iş hayatını öğret en önemlisi hayatı öğret.Hayatı bilen birisi yolun başındayken kararını veriyor.Ya okuyor ya da iş hayatına atılıyor.
ÖSS sınavı ne kadar tartışılsa da bu sınav herzaman olacaktır.Başka yol yok.Her aile çocuğum okusun diye diretirse katı ve acımasız sınavlara göz yummaları gerekir.
Bir çocuk zaten içinde okuma isteği olduktan sonra mum ışığında çalışır yine okur.Okumak istemeyen birisi de ne kadar dersane özel hocaya göndersende okumaz.Bu bir ışıktır eğer sende ışık varsa alacağın eğitim yardımları ışığını parlatır.
Hep diyorum asıl sorun aileler.
Kusura bakmayın arkadaşlar konudan çıktım ama bende o ailelerin kurbanı olduğum için içimi döktüm burada.
Şimdi aöf okuyorum sırf askerlik için.Esnaflık yapıyorum şimdi:)

serselcuk' Alıntı:
İşin en can alıcı noktası ailelerde bitiyor. Çocuklarına Öss yi kazanacaksın başka yolun yok diyerek baskı altında bırakıyorlar. Biz zengin değiliz sana iş kuramayız o yüzden okuyacaksın demek çok saçma.İlla okuyacak diye bir şart yok.Meslek öğret iş hayatını öğret en önemlisi hayatı öğret.Hayatı bilen birisi yolun başındayken kararını veriyor.Ya okuyor ya da iş hayatına atılıyor.
ÖSS sınavı ne kadar tartışılsa da bu sınav herzaman olacaktır.Başka yol yok.Her aile çocuğum okusun diye diretirse katı ve acımasız sınavlara göz yummaları gerekir.
Bir çocuk zaten içinde okuma isteği olduktan sonra mum ışığında çalışır yine okur.Okumak istemeyen birisi de ne kadar dersane özel hocaya göndersende okumaz.Bu bir ışıktır eğer sende ışık varsa alacağın eğitim yardımları ışığını parlatır.
Hep diyorum asıl sorun aileler.
Kusura bakmayın arkadaşlar konudan çıktım ama bende o ailelerin kurbanı olduğum için içimi döktüm burada.
Şimdi aöf okuyorum sırf askerlik için.Esnaflık yapıyorum şimdi:)

kardeş amma doluymussun yyaawe :D

öss kaldırılamaz. eşşek gibi çalışıp kazananla yan gelip yatanlar arasında bi fark olmalı oluyorda. sadece sınavda bazıları kayırılıyor bu sisitem düzeltilmeli.yurt dışında bu işler nasıl oluyor derseniz ilk okuldn itibaren çocuga düzeyli bi egitim veriliyor onlarda sınava giriyo ama hersey sınav demek olmuyor not ortalamasına göre okullara yerleştiriliyorlar.

walla kaldırabiliyolarsa kaldırsınlar..ruh sağlığımız için yani bashka hiçbi zorum yoq öss yle :s

bu ülke torpillerin ülkesi. torpilli elemanlar ancak geçerler...

Uzunefe' Alıntı:
bu ülke torpillerin ülkesi. torpilli elemanlar ancak geçerler...

össyle torpilin n alakası var ha para dersen anlarım özel üni falan çok zor çok ve her geçen gün zorlastırıyorlar :(

tamam kalkmaz ama bence meslek liselerine gereken önem verilmiyor en büyük eksiklik bu ... bence mesleki egitim erken başlamalı

evetkardeşim valla billa kalksın canım.mesela kalkarsa bu gece yine sabahlıycam yok kalkmazsa yarım saat sora uyurum erken kalkmak için . :)

Kalksa ne olacak her sene mezun olanlar ne olacak yaklaşık 1 milyon ögrenci her sene üniversiye için kapıda bekliycek 10 değil 50 üniversite yapsan ne değişecek üniversite mezunu işsizler ordusuna sahip olucan sadece zaten elimizdekileri yetiştiremiyoruz takriben 120.000 kişi 4 yıllık okuyor onlara iş bulamıyosun ki :D :mad:

öss kalkmalı mı kalkmamalı mı? bu soru bence yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıkmıştır sorusuna benziyor. bu sorunun bir cevabı ülkemiz için malesef yok.evet kalksın ama bu öğrencileri sayılı kontenjanı olan ünilere nasıl yerleştireceksin.hayır kalkmasın ama bu gencecik insanların onca çabalarını nasıl 3 saat ile sınırlandırırsın.bu afedersiniz her tarafı ***lu değnek.

ya sınavın kalkması söz konusu bile olamaz tabikide sınav olacak ama bazı değişiklikler mutlaka yapılmalı gençler bu stresle en güzel yıllarını bunalım için de geçirmek zorunda bırakılmamalı
eşit mantıklı bir yol seçilip çizilmeli ve o yol da gidilmeli ama kim bunu yapacak?
kim köhneleşmiş fikirleri yıkacak kim kendi çıkarlarını başkaları için göz ardı edecek
HİÇKİMSE yazık aslında boşuna yazdım

avrupalılar bu sıstemı zamanında cok ıyı oturtuu bızde yavas yavas rayına sokarız once basta talep cok olucak belirli bir sey koya bılırler Liseden cıkan ve 2 sene gırememıslerı hemen alırlar dıger kısılere sınav uygularlar ne olur 1 sene ıcınde yenı okullar yapılır acıkta kalanları tamalamaya baslarlar boyle 3-4 senede bu işi bitiririler daha sonrada hep liseden megzun olan ogrencıler kayıt yaptırır....

Geri