osmanlı padişahlarının ölüm sebepleri..

ases

Altın Üye
Reaction score
0
Osman Gazi: Felç
Orhan Gazi: Depresyon
I. Murat: Şehit edildi (Savaş meydanında şehit olan tek Osmanlı Padişahı).
Yıldırım Bayezid: İntihar
Çelebi Mehmet: Dizanteri / Zehir / Felç (?)
II. Murat: Felç
Fatih Sultan Mehmet: Nikris – Şeker –Zehir (?)
II. Bayezid: İntihar
Yavuz Sultan Selim: Kanser
Kanuni Sultan Süleyman: Felç
II. Selim: Düşme (Topkapı Sarayı’nda hamamda yıkanırken ayağı kaydı düştü).
III. Murat: Felç
III. Mehmet: Depresyon – Felç
I. Ahmet: Tifüs
I. Mustafa: (?)
Genç Osman (II) : Boğduruldu
IV. Murat: Siroz – Nikris (?)
İbrahim: Boğduruldu
IV. Mehmet: Nikris –Depresyon – Zehir (?)
II. Süleyman: İstiska’
II. Ahmet: Verem
II. Mustafa: İstiska’ – Prostat
III. Ahmet: Zehir (?)
I. Mahmut: Felç
III. Osman: Felç
III. Mustafa: Kalp yetmezliği
I. Abdülhamit: Felç
III. Selim: Boğduruldu
IV. Mustafa: Boğduruldu
II. Mahmut: Siroz – Verem
Abdülmecit: Verem
Abdülaziz: İntihar
V. Murat: Şeker
II. Abdülhamit: Kalp yetmezliği
V. Mehmet (Reşat) : Kalp yetmezliği
VI. Mehmet (Vahideddin) : Kalp yetmezliği

vatan_i cihan a hizmete geçmiş buyuk insanlara rahmet olsun

intihar alkol filan hikaye kardeş her alıntıya inanmyın

Tesekkurler ArkadaŞim İyİbİr Konuya DeĞİnmİŞsin

hiç bir kitapda tazman 10 sene önce yaşlı bi amca vardı tophanede bana anatmıştı ne kadar dğru bilmem FSM nin dokturu yunan uğrıklu sonradan müslüman olan bi hekimdi

bu hekimi para ile satın alınıp FSM yi öldürtüyolar

ayrıca genç osmanında bi bi hikayesi var burda yazamıcam isteyenlere pm ile anlatabilirim..; )

Borghese' Alıntı:

hiç bir kitapda tazman 10 sene önce yaşlı bi amca vardı tophanede bana anatmıştı ne kadar dğru bilmem FSM nin dokturu yunan uğrıklu sonradan müslüman olan bi hekimdi

bu hekimi para ile satın alınıp FSM yi öldürtüyolar

ayrıca genç osmanında bi bi hikayesi var burda yazamıcam isteyenlere pm ile anlatabilirim..; )

o rivayeti bende duymuştum ve okumuştum ama kaynağı hatırlayamadığım için yazamıyorum...hekim 7 seferde parça parça zehir vererek öldürmüş okuduğuma göre...

bu konularda çok okudum ama hiç birinde bu ölüm sebeplerini gördüğümü hatırlamıyorum...daha detaylı bir araştırma yapmak gerek

yaa kesin öledir intihar edenlerde benim babamdı zaten

?

İhanet edenler ya da hepsi dinine bağlıymış gibi sözler söyleyenler. Arkadaşlar bu kadar basit mi tarihi bilmek bir iki kelimede özetlenebiliyor mu ? İhanet ettiler ya da hepsi iyiydi. Lütfen biraz okuyalım araştıralım. Meşhur söz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım. Bahsettiğimiz kişiler uzaydan inmiş insanlar değil bizim atalarımız.

ölen ölmüş kalan sağlar bizimdir.şimdi hep birlikte eskisi gibi tarihe adını yazmış padişahlarımız gibi komutanlarımız gibi Atatürkümüz gibi yeni nesilde evlatları olarak ortaya çıkalım,oluşturalım,sahip çıkalım ülkü birliğine

Ark.lar Baya AraŞtirdim Alkol Olayi Gercek Bİr Olay DeĞİldİr Benİm GÖzÜmden KaÇmiŞ DÜzeltİlmİŞtİr...

kardeş intiharlardan sadece yıldırım beyazıdın ki tarih kitaplarında geçiyor o da ihtimal.diğer intiharlar uydurma
sultan abdülazizin öldürüldüğü artık biliniyor

evet ben de Fatih'in doktorunun Yahudi dönmesi olduğunu duymuştujm Roma seferi planlanınca doktor Hristiyanlar tarafından satın alınıp Fatih''in zehirlendiği söyleniyo...

fatihin coktorunun yakup paşa adlı bir dönme olduğunu ve vatikanın satınaldığını okumuştum ama ne kadar güvenilir bilemiyorum.

islamıyetin korumasını üstlenmiş ve hizmet vermiş padişahlarımıza allahdan rahmet dılıyorum

Geri