Osmanlı askeri ve günümüz paşası

Tanzimattan beri bu ülkeyi Müslüman-Türk idareciler yönetiyor demek çok güç.Koca(!) Reşid'i,Ali ve Fuat Paşası,Enveri,Talatı,Cemali,selaniklilerini iyi kavramadan bu olaylara vakıf olamayız.

Şimdiki genelkurmay başkanı da ağlama duvarında resim çektirir,Selanikli Çevik Bir bu memlekette GK başkanı olursa yaşadığımız şeyler acı ama gerçek olaylar durumuna düşer.

80 senedir iyi paşalar da olmuştur.Hilmi paşa gibi,Semih paşa gibi.İnşallah bu paşaların sayısnın artar "Terörü bitireni bitirirler" diyen oligarşini sonu gelir

Tanzimattan beri bu ülkeyi Müslüman-Türk idareciler yönetiyor demek çok güç.Koca(!) Reşid'i,Ali ve Fuat Paşası,Enveri,Talatı,Cemali,selaniklilerini iyi kavramadan bu olaylara vakıf olamayız.

Şimdiki genelkurmay başkanı da ağlama duvarında resim çektirir,Selanikli Çevik Bir bu memlekette GK başkanı olursa yaşadığımız şeyler acı ama gerçek olaylar durumuna düşer.

80 senedir iyi paşalar da olmuştur.Hilmi paşa gibi,Semih paşa gibi.İnşallah bu paşaların sayısnın artar "Terörü bitireni bitirirler" diyen oligarşini sonu gelir

süleymaniyede selimiyede resim çektiren hristiyanlar müslümanmı oluyorki ağlama duvarında resim çektiren paşamız zoruna gidiyor?

Bazıları demıskı Basbakanınıza sorun nıye bıtırılmıyo PKK DIYE?
ISTE SIZ BUKADAR DAR KAFALISINIZ.TAYYIP HUKUMETI NE ZAMAN DEVRALDI?
PKK OLAYI TURKIYEDE NE ZMN BAŞ GOSTERDI?IKISI ARASINDA BIR ILISKI KUR.
HANGI HUKUMET YOK ETTIDE,TAYYIP DONEMINDE PKK HORTLADI.
PKK'NIN TAYYIPLE NE GIBI BAGLANTISI OLABILIR?
BIRDE BISEYLER BILIYORMUS GIBI KONU ACIYOSUNUZ,IYICE INSANI CILEDEN CIKARIYOSUNUZ.
SIZ VARYA HICBIRSEY BILMIYORSUNUZ,TURKIYE CUMHURIYETIYLE ILGILI TIRNAK PISLIGINI DOLDURACAK KADAR BIRSEY BILMIYORSUNUZ.
HER SORUNU HUKUMETE DAYIYACAK KADAR ACİZ,ZAVALLISINIZ.KENDINIZ COZUM URETECEGINIZ YERDE,YOLUMUZA TAŞ KOYUYORSUNUZ.
SIZ VARYA SIZ EN ASAGILIK YAHUDIDEN BILE,BU DEVLET ICIN DAHA ZARARLISINIZ.
KRIZI HUKUMET GETIRDI DIMI?
OCALANI HUKUMET GETIRDIDE ASMADI DIMI?
PETROLE HUKUMET KAFASINA GORE ZAM YAPIYOR ?
ELEKTRIK VE SU SADECE BIZIM ULKEMIZDEMI ZAMLANDI ?
DOLAR SADECE BIZIM ULKEMIZDEMI CIKIYOR?
TAYYIP KOMUTANA TELEFON ACTI GIDIN PIKNIK YAPINMI DEDI?
DAHA SIZE COK ORNEK VERIRIMDE,ISINIZE GELMIYECEGI ICIN HEMEN BIR SAVUNMA YAPICAGINIZI BILIYORUM.

SUNU SOLIYIM;

Çanağa ne doğrarsan, kaşığına o çıkar. .

Way way way
2002 akp iktidarına kadar terör mü kalmıştı memlekette ; sen hayatında kaç kere istanbul dışına çıktın da konuşuyorsun , ahkam kesiyorsun.. oranın coğrafyasına gitsen 2 gün kalmazsın ne konuşuyorsun, o kadar çok paranı düşünüyorsan aç başbakanla cumhurbaşkanına sor ? gezmedikleri yer kalmadı ? ailelerine lüx yat kiralamalar , araplardan hediyeler ? cbaşkanlığına harcanan paralar... BAŞBAKANIN OĞLU NİYE ASKERE GİTMEMİŞ SORSANA...

Petrol 160 dolardı şimdi 50 doların altında niye akaryakıt inmiyor?
suyu da mı ihrac eder olduk haberimiz yok ? gerçi elimizde ne varsa kim sattı ?
bu arada sular idaresini de mi sattılar ?
elektrik üretimini doğal gaz sisteme geçirip yüksek fiyattan doğal gaz alan kim ?
deniz fenerinde milyar dolarlar tokatlayıp kanal 7 açan kim ?
mafyalığı yapan kim ?
eroin kaçırp ,sahte fatura kesen kim ?

cephede şehit düşen gazi olan kim ? mayına basıp ayağı kopan yaralanan kim ?
sen sıcak yatağında uyurken o komutanlar orada o askerler orada

bir kurumun içinde iyi de vardır kötü de vardr siyasette , sağlkta , hukukta , taksi de öğretmende olduğu gibi ama hayatı pahasına oralarda olan insanlarn yaptklarnıda boş geçirtmem.
taktir etmesini bilmiyorsan saygı duymasını öğren...

Way way way
2002 akp iktidarına kadar terör mü kalmıştı memlekette ; sen hayatında kaç kere istanbul dışına çıktın da konuşuyorsun , ahkam kesiyorsun.. oranın coğrafyasına gitsen 2 gün kalmazsın ne konuşuyorsun, o kadar çok paranı düşünüyorsan aç başbakanla cumhurbaşkanına sor ? gezmedikleri yer kalmadı ? ailelerine lüx yat kiralamalar , araplardan hediyeler ? cbaşkanlığına harcanan paralar... BAŞBAKANIN OĞLU NİYE ASKERE GİTMEMİŞ SORSANA...

Petrol 160 dolardı şimdi 50 doların altında niye akaryakıt inmiyor?
suyu da mı ihrac eder olduk haberimiz yok ? gerçi elimizde ne varsa kim sattı ?
bu arada sular idaresini de mi sattılar ?
elektrik üretimini doğal gaz sisteme geçirip yüksek fiyattan doğal gaz alan kim ?
deniz fenerinde milyar dolarlar tokatlayıp kanal 7 açan kim ?
mafyalığı yapan kim ?
eroin kaçırp ,sahte fatura kesen kim ?

cephede şehit düşen gazi olan kim ? mayına basıp ayağı kopan yaralanan kim ?
sen sıcak yatağında uyurken o komutanlar orada o askerler orada

bir kurumun içinde iyi de vardır kötü de vardr siyasette , sağlkta , hukukta , taksi de öğretmende olduğu gibi ama hayatı pahasına oralarda olan insanlarn yaptklarnıda boş geçirtmem.
taktir etmesini bilmiyorsan saygı duymasını öğren...

Benım 25-26 yasında bır ınsanım,omrumun 15-16 senesı Istanbul dısındaki dıger sehırlerde gecmıstır ,O yuzden hep dıyorum tanımadıgınız ınsanlar hakkında yorum yapmayın.Yukarıdakı yazıyı anlamamıssın ıste BILMIYOSAN SUS,BISEY BILIYORUM DIYE MAVAL OKUMA.
Başbakanın ogluyla aynı okulda 3 sene okumus bulunmaktayım.
Ozaman basbakan,buyuksehır beledıye baskanıyken dahi,oglu okula mınıbusle gelır gıderdi,ben kendı arabamla.
Dusun beledıye baskanın oglu kım ben kım? Mevkı olarak.Bosuna b.k atmayın yanı ben o ınsanların ıcınde yasadım.

Petrolun varılı suan 121 dolar,50 dolar dıyıpte atma bıkere,ben madenı yag ısı yapıyorum ve hergun mazotun benzının ıcındeyım işim ıcabı,oyuzden YALAN konusma

Tekel ve suya gelınce?Tekel bızdeyken ne sıgara yasagı vardı,nede sıgara fıyatları 5 ay gecmeden zamsız gunler gecırırdık.
Mantıken dusundugun zaman,Tekel sonuc olarak satıldı,ve sonrasında ne oldu?
Muthıs bır sıgaraya hayır kampanyası baslatıldı,artık bırak kahveyı,kafeyı arabalarda bıle ıcırılmeme konusunda yasalar cıkıyor.
Pekı bu tekel bızım halkımızda,yonetıcılerımızde olsaydı kım zarar edıcektı?Bunu hıc dusundunmu?
Ki;eger zaten bızde olsaydıda,bu yasalar cıksaydı HEMEN KIYAMETI KOPARIRDINIZ,milli servet elden gıdıyor dıye.
Zaten bundan kaybedıyorsunuz,sadece 1gunluk dusunuyorsunuz,sızden sonra gelıcek nesıle saygınız olsa bu sekıl konusmalar yapmazsınız.
Yuksek Dogalgaz dıyosun,Dunyaya ıthal eden ıkı ulke var 1.Iran 2. Rusya.
Sımdı Iranla daha yenı anlasma yapıldı,uygulamasına gecılecek ınsallah 3-4 ay ıcınde,ve senın toprakların uzerınde ortadoguya dagıtım yapılacak.Burda kazanclı kım cıkıcak?
Iran dogalgazı kestıgınde kıyametı kopardınız,Her zamankı gıbı destek degıl kostek oldunuz,yazdınız cızdınız?Noldu pekı?Sorun halledılmedımı?
Deniz feneri kurumu 1996-1997 yıllarında tamamıyle resmıyete kavusan bır kurumdur.
Ozaman ne Tayyıp vardı,Ne Abdullah Gul vardı,Nede Ak parti vardı.Bu cevap sana yeterlıdır.
Mafyalık ve Eroin kacaklıgına gelınce,burası benım ılgı alanım,sana mılyonlarca ısım sayar kımın ne yaptıgını soyleyebılırım.
Turkıyede en buyuk mafya AYDIN DOGAN ondan sonra CEM UZANDIR.
Ve faturası kesılmıstır.
Aydın Dogan zaten kendı bunyesı ıcınde bır devlet,O ınsanı buralara getıren sızlersınız,Izleme Kanal D yı,alma hurrıyet mıllıyet,vatan gazetesını,Bınme mercedese,forda,Yeme ıcme etiyi,vıvıdentı vs vs vs.
Daha nıce ornekler verırım,sayfalar yetmez.
Bu adamı bu duruma getıren Tayyip degıl,oncekı hukumetlerdir.
Hıc gordunmu diger hukumetlerın Cem uzana veya Aydın Dogana karsı bır hakaretını,bır savasını veya savunmasını,goremezsın cunku Hepsının kım oldugunu bılıyoruz.
Helekı O Mesut Yılmaz denen adam,Mehmet agar denen mıllı gorevı cıkarları ugruna kullanan ..........
Hepsı bıryere calısıyor,bılmıyosanda bu soyledıklerımı ogrenmıs oldun.Bunlar aslında boyle acık yerlerde konusulmaz ama,
SIZ BEN HERSEYI BILIYORUM DIYE, SU FORUMDA SACMA SAPAN YAZILAR YAZIP,CAHIL INSANLARIDA YANLISA YONLENDIRMEYIN DIYE,BILDIGIM KADARINI,MANTIGIMA YATTIGI KADARINI,VE KENDI CIKARIM ICIN DEGIL,DEVLET, ,MILLET VE HALKIN CIKARINI GOZ ONUNDE BULUNDURARAK,ISPATLIYORUM.
Emınımkı benım bıldıklerım sadece ve sadece Devletın 2-3 olayıyla ılgılı kesın bılgılerdır,Elbettekı daha cok bılmedıgımız sey var.
Eger bu yazının ustune nokta dahıl bırsey yazarsan,vay benım halıme :]

Bosuna b.k atmayın yanı ben o ınsanların ıcınde yasadım.
Petrolun varılı suan 121 dolar,50 dolar dıyıpte atma bıkere,ben madenı yag ısı yapıyorum...

Senin yazdıklarının üzerine yazılacak bir şey kalmamış zaten.
Görüşün ve duruşunun nedenini satır aralarından çektim aldım bazı arkadaşlar uzun yazıları okumaya üşeniyor diye.
Biz de senin gibi o insanların içinde yaşayanların halinden memnun olduklarından eminiz zaten.
O insanların içinde yaşamayanlar için mücadele veriyoruz.
Bir de başbakan ın oğlu burs ile amerika ya gitmeden önce bir kadına arabayla çarparak ölümüne neden olmuştu.
Demek biz yanlış biliyormuşuz zavallı çocuk minibüsle gidip geliyormuş okula.
Herhalde kadına çarpıp öldüren de bindiği minibüstü. Yoksa arabayı kendi kullamıyordu.
Bak işte mafya Aydın Doğan medyası hep uyduruyor.

Harıka bır yazı tesekkurler

Resmi RakamLarda 600 bin Ordusu Bulunan Türkiye TopLasan 4000-5000 Soysuz köpeği bitiremiyorsa bu işte bir iş war demektir..Son günLerde Gördüğümüz HadiseLerde Bunun neden bitirilemediğinin REsmi kanıtıdır..

tamamıyLa aynı seyi düsünüyorum ..

Benım 25-26 yasında bır

Petrolun varılı suan 121 dolar,50 dolar dıyıpte atma bıkere,ben madenı yag ısı yapıyorum ve hergun mazotun benzının ıcındeyım işim ıcabı,oyuzden YALAN konusma

:]

aynı çanaktan yemek yiyorsunuz ne diyim ???

sen eğer petrolun 150 doları geçtiğini bilmiyorsan o işide bırak yapma bence çok kazık yersin

15 yıl dışarıda olduğuna göre gittiğin en doğu il de hakkaridir vandır ? yksa ankarayı geçmedin mi ?

askerliğini nerede yaptın merak ettim ? eminmi o beraber yemek yediklerin gibi yapmamıışsındırda ?

:]

evet bakalım nasıl mış fiyatlar ; tarihlere iyi bak

1) Petrol fiyatları 50 dolara düştü ;Londra Brent tipi ham petrol de 2.70 dolar değer kaybederek varili 49.02 dolardan işlem görüyor
http://www.cnnturk.com/2008/ekonomi/dunya/11/20/petrol.fiyatlari.50.dolara.dustu/501367.0/index.html

2) New York Borsasında işlem gören Batı Teksas türü hafif petrolün Ocak ayı vadeli fiyatı 59 cent artarak 50,52 dolara, Londra Borsası'nda Brent türü petrolün Aralık ayı vadeli fiyatı da 17 cent yükselerek 49,36 dolara çıktı.
http://www.haber7.com/haber/20081124/Petrol-fiyatlari-50-dolarin-uzerinde.php

Hala ustelıyorsun hala :]
Batı teksas dıyosun,Londra Brent dıyosun
Yazdıgın her mesaja cevabını yapıştırıyorum,ama hala benle ınatlasıyosun :]
Verıyım cevabını.
Londra brent tıpı petrol,genellıkle magnezyum ocaklarının hemen 1-2 km ılerısınde cıkar,Ve dunyada %0,7 oranında cıkmaktadır.
Ingıltere kendı ulkesıne kullandıda sanamı gonderıcek :] Komık olma,bızım ulkemıze bıle ugramıyor bu petrol.

Batı teksas 23 yıllık resmı bır fırmadır,ve suan batmak uzeredır,hatta Nasdaq borsasına gecmeyı denedıler ama ulke capında sorun oldugu ıcın basaramadılar.

Daha acıklama ıstıyomusun?Konuyu nerden nereye getırdın istersen fizana gotur,cevabımız var Evvel Allah.

Yahu smdıde hakarete,karalamalaramı basladın :]
E sızın cıkış yolunuz bu,acık bulamayınca saldırın.
Olmadı ustune bırde konuyu ıyıce dagıtıp senle ıddaya gırıyım oylemı :]
Yazdıgın her sacma mesajına cevabını verdım,gemılerın senın olsun ben burda kendı yagımla kavruluyorum.

Öncelikle yazı için teşekkürler.

PKK olayına gelince,

PKK olmasa bu generaller ordunun kaynaklarını istedikleri kadar kullanabilirmi. bence kullanamaz. PKK yok bişey yok sen helikopterle sürekli nereye gidiyorsun diye sormazlarmı. O kadar çok gezince arada bir piknik'e kaçmışlar işte adam işyerinin olanaklarından faydalanıyor.

PKK olmazsa ülkeyi karıştıracak olaylar içino kadar bedava el bombalarını, mermileri, vs. nereden bulacak bu ergenekoncular. Para verip amerikadan mı alsınlar devlet eliyle alıyolar zaten.

PKK olmasa o güzelim uyuşturucu kaçakçılığını kim yapacak hangi paravan şirkete yaptıracaklar. E oda zor bi sürü kafayla uğraşmaktansa tek pkk dan hesap soruyorlardır uyuşturucu baronları.

PKK olmasa bu ülkeyi kim karıştıracak kim hükümete baskı kuramayacak. EEEE onuda düşünüyo insan.

Bazen ecevit zamanında aponun niye teslim edildiğini niye olayların yatıştığını düşününce böyle bi kafası karışıyo sanki. Zaten adamlar istediğini istediği gibi götürüyorlardı ülkeden karıştırmaya ne gerek vardı ki.

Ergenekoncularında derin ilişlkileri ortaya çıkınca PKK, İşçi partisi, hizbullah, bu seferde bunların
AVUKATLIGINA SOYUNANLARI DUSUNUYOR INSAN.

CHP niye bitmesini istesinki PKK nın. Hazır müvekkili ile her şeyi yaptırıyor.

Sevgili arkadaşım ROMEOMAD;

Petrol ve ürünleri hakkında bu kadar çok şey biliyorsan...

Geçen senelerde senin biricik hükümetinin, yükselen petrol fiyatlarının dünya genelinde borsalara yaptıgı olumlu etkiyi nasıl kullandıgını...

Ve ekonomiyi biz bu hale getirdik naralarını...

Sonra petrol fiyatları düşüp borsa tekrar dibe vurunca... bunun bizle alakası yok bu küresel bir kriz diyerek nasıl kıvırdıgını da BİLİYOR OLMAN GEREK!!!

BILMIYOSAN SUS,BISEY BILIYORUM DIYE MAVAL OKUMA.

SIZ BEN HERSEYI BILIYORUM DIYE, SU FORUMDA SACMA SAPAN YAZILAR YAZIP,CAHIL INSANLARIDA YANLISA YONLENDIRMEYIN DIYE,BILDIGIM KADARINI,MANTIGIMA YATTIGI KADARINI,VE KENDI CIKARIM ICIN DEGIL,DEVLET, ,MILLET VE HALKIN CIKARINI GOZ ONUNDE BULUNDURARAK,ISPATLIYORUM.
Emınımkı benım bıldıklerım sadece ve sadece Devletın 2-3 olayıyla ılgılı kesın bılgılerdır,Elbettekı daha cok bılmedıgımız sey var.

Bak arkadaşım beni burda tanıyanlar bilir.Ben ne paramla ne cüssemle hava atarım.Beni hiçbiseyle ezemedin ,sımdı paraya basvurdun
:D ondada ezemezsin evvel Allah
BANA DIYORSUNKI 200MILYARI BIR ARADA GORDUNMU?
BENIM ODEDIGIM VERGI 2.3 TRILYON.
YANIMDA 400 İŞÇİ CALISTIRIYORUM.HEPSININ SIGORTASI MAAŞI ELEKTRIGI,DOGALGAZI VS VS
BANA DIYORSUNKI 200MILYARI HAYATINDA GORMEMISSIN :)HUKUMET GELDIKTEN SONRA İŞLERİM İYİ GİTMEMEYEBİLİR.BAZILARI CIKICAK,BAZILARI BATICAK.
BEN ISLERIMI HICBIR ZAMAN PIYASAYA ENDEKSLEMEDIM.
CUNKU HATAYI KENDIMDE ARARIM,NE ZAMAN YANLIS BIR İŞ YAPSAK,SONUMUZ HEP BÖYLE OLDU,OLUCAKTA,BU BANA YARADANIN BIR UYARISI.AMA CANLA UYARIR,AMA CANANLA,KENDI BILECEGI İŞ.

ESKISEHIR CIMENTO FABRIKASI ARKASI,CUKURHISAR/INONU:KAPLAN KIREMIT FABRIKASI.MURAT KAŞIKÇI
GEL BIGUN BEKLERIM,BAKALIM KAÇ KURUŞLUK KONUŞUYORUM

Şu forumda ınsanı dinden,imandan cıkarmak ıcın herseyı yapıyorsunuz.Koskoca yazıyı gittin 200mılyara endeksledin.

YALANCI olan biz değiliz, iftira atacağına yazdığın iki mesajı iyi oku sonra bir karar ver petrol kıralımısın kiremit güzelimisin :D:D (sentez yap en iyisi kiremit fabrikasında yağcı olduğunu söyleyerek sentezlersen daha inandırıcı olursun)

Yahu smdıde hakarete,karalamalaramı basladın :]
E sızın cıkış yolunuz bu,acık bulamayınca saldırın.
Olmadı ustune bırde konuyu ıyıce dagıtıp senle ıddaya gırıyım oylemı :]
Yazdıgın her sacma mesajına cevabını verdım,gemılerın senın olsun ben burda kendı yagımla kavruluyorum.

:biggrin:biggrin

sabahtan beri bahsettiğin şeyin ortalama değer olduğunu bile söyleyemedin :)))
biyerde okumuşsun bunu yarım yamalak yazıyorsun bir de senin heykelini dikmek lazim :clap

sonuç olarak şu anda petrol 50 doların altı cahillik yapma bir de okuduğunun tamamını oku kim ne diyor

o buradan benim msj ımı silen matadora da iki lafım var ; yanlış bilgileri sileceğinize doğru bilgileri siliyorsunuz ayıp oluyor insanları yanlıs yönlendirerek böyle bilgilendirmeyiniz

Öncelikle yazı için teşekkürler.

PKK olayına gelince,

PKK olmasa bu generaller ordunun kaynaklarını istedikleri kadar kullanabilirmi. bence kullanamaz. PKK yok bişey yok sen helikopterle sürekli nereye gidiyorsun diye sormazlarmı. O kadar çok gezince arada bir piknik'e kaçmışlar işte adam işyerinin olanaklarından faydalanıyor.

PKK olmazsa ülkeyi karıştıracak olaylar içino kadar bedava el bombalarını, mermileri, vs. nereden bulacak bu ergenekoncular. Para verip amerikadan mı alsınlar devlet eliyle alıyolar zaten.

PKK olmasa o güzelim uyuşturucu kaçakçılığını kim yapacak hangi paravan şirkete yaptıracaklar. E oda zor bi sürü kafayla uğraşmaktansa tek pkk dan hesap soruyorlardır uyuşturucu baronları.

PKK olmasa bu ülkeyi kim karıştıracak kim hükümete baskı kuramayacak. EEEE onuda düşünüyo insan.

Bazen ecevit zamanında aponun niye teslim edildiğini niye olayların yatıştığını düşününce böyle bi kafası karışıyo sanki. Zaten adamlar istediğini istediği gibi götürüyorlardı ülkeden karıştırmaya ne gerek vardı ki.

Ergenekoncularında derin ilişlkileri ortaya çıkınca PKK, İşçi partisi, hizbullah, bu seferde bunların
AVUKATLIGINA SOYUNANLARI DUSUNUYOR INSAN.

CHP niye bitmesini istesinki PKK nın. Hazır müvekkili ile her şeyi yaptırıyor.

valla bundan önce
dsp-mhp hükümetleri vardı ve törer yoktu chp ile de dsp kanlı bıcaklıydı bi kaşık suda boğuyorlardı.
üstün kurgu yeteneğinizle bir de bunu açıklasanız büyük ustad ...

................
SIZ VARYA HICBIRSEY BILMIYORSUNUZ,TURKIYE CUMHURIYETIYLE ILGILI TIRNAK PISLIGINI DOLDURACAK KADAR BIRSEY BILMIYORSUNUZ.
HER SORUNU HUKUMETE DAYIYACAK KADAR ACİZ,ZAVALLISINIZ.KENDINIZ COZUM URETECEGINIZ YERDE,YOLUMUZA TAŞ KOYUYORSUNUZ.
SIZ VARYA SIZ EN ASAGILIK YAHUDIDEN BILE,BU DEVLET ICIN DAHA ZARARLISINIZ.
..................................................
BILMIYOSAN SUS,BISEY BILIYORUM DIYE MAVAL OKUMA.

...........................................

Bunlar aslında boyle acık yerlerde konusulmaz ama,
...........................................

Ya kardeşim yazılarında sürekli:

SİZ NE BİLİYORSUNUZ Kİ
SİZ NE ANLARSIIZ Kİ
bana itafen SİZ EN AŞŞAĞILIK YAHUDİDEN DAHA ZARARLISINIZ.
SİZ SAÇMA SAPAN YAZILAR YAZARSINIZ.

gibi boyundan büyük laflar ediyorsun.

Mantıklı açıklamalar yapıyorum diyorsun

Millet petrol 50$ altında diyor sen 121$ diye ısrar ediyorsun.

DÜNYADA PETROL FİYATLARINI KENDİN BELİRLİYORMUŞ GİBİ UKALALIĞIN SINIRLARINDA MESAJ YAZIYORSUN.
GİRERSİN OPEC İN SİTESİNE BAKARSIN FİYATA UKALALIK YAPMADAN ÖNCE.

GÜNLERE, HAFTALARA, AYLARA VE YILLARA GÖRE PETROLUN VARİL FİYATI

2005 petrolün varil fiyatı 50$ mazot litre fiyatı 1,73 YTL.
2008 petrolün varil fiyatı şu an itibarı ile 45$ mazot litre fiyatı 2.70 YTL
(yine nereden biliyorsunuz o bilmem ne mazotu diye başlayan bir cümle kurmazsın inşallah fiyatlar gazete arşivlerinden alınmıştır)

Bir daha millete siz bir şey bilmiyorsunuz demeden önce daha çok bildiğine emin ol.
Bu sitede senden daha çok fazlasını bilen bir çok kişi siz ne bilirsinizle başlayan cümleler kurmuyor.

Zaten cahil ile aydın arasındaki fark buradadır.
Cahil çok fazla bildiğini zanneden, aydın ise asla yeteri kadar bildiğine kanaat getirmeyen daha fazla bilmek isteyendir.

Asker hakkında tartışmaya başlamışız ama gelinen nokta itibarı birbirimize bilmediğimiz şeyleri ispatlamanın tartışmasına girmişiz.

saygılar

Bakın akbaba gıbı üşüştünüz basıma ama hepınıze yıne verıcem cevabınızı,
Bazılarınızın Hakaret etmesıne ragmen,ben yıne alcak gonullulugumden vazgecmıcem.
Bana demıssınızkı yalancısın :]
Bak guzel kardeşim toprak ve su işi sezonluktur.ılk once bunu o KIT kafana sok.Bılıp bılmeden yargılama dıye defalarca soledım ama anlatamıyorum,benım boşuna acıgımı aramayın.
Acıgımı arıyacaksanız 2 adresımıde verıyım gelın buraya,SURATIMA KARSI BI ACIK ARAYIN.
1.eskısehır-cukurhısar ınonu-kaplan kıremıt fab.
2.Ist/tuzla/gıbtas b blok Liva Denizcilik.
Şuan yaptıgıma guluyorum :] sıze 1 gram acıklama bıle borclu degılım ama,yaptıgım gorevın kutsallıgına ınanıyorum,hersey caizdir.

Kıremıt ısı sezonluktur,yılın 6 ayı calısırsın yanı uretım yaparsın,cunku kış aylarında fırınları ısıtmak zordur,ve yapıcagın uretım gunluk 100bınse,30bıne duser,buda zarardır.
Gemi işine gelınce tavsıyeler uzerıne gırmıs bulunmaktayım,ama hala dıger ısımıde bırakmıs degılım.
Ve suan bı baba dostuyla bıseyler yapmaya calısmaktayım,Gemı ısı Turkıyede en kazanclı iştir.
Sagına bakıyorsun KALKAVAN soluna bakıyorsun AZIZ YILDIRIM.
Boyle devlerın arasında ıs yapmak kolay degıldır.

Konunun ıcıne ettınız,yazdıklarıma 1 tane bıle mantıklı cevap alamadım,sonra topu bana dondurup yalancısın dedınız :] onada eyw

Son mesajı yazan arkadaş digiklan-DUNYAYA PETROL BIYERDEN DAGITILMIYO,ISTE BU YUZDEN SIZE BIRSEY BILMIYORSUNUZ DIYORUM,ILK MESAJIMDAN ITIBAREN YAZDIKLARIMI OKUSAN BU MESAJI YAZMICAKTIN BANADA.(SIZLER)AMA SIZIN ISINIZ LAF SOKMAYA CALISMA KOMPLEKSINDE OLDUGU ICIN,KONUYU DAGITIP USTE CIKMAK ICIN,LAN BEN BU ADAMA NASIL LAF SOKARIM DIYE ENTRIKALARA BAGLANIYOSUNUZ :]
LAF OLSUN TORBA DOLSUN DIYE YAZIYOSUN,YAZ BAKALIM,MUREKKEPIN SIMDI BOL,ELBET BIGUN BITECEK.
DUNYAYA PETROLU SADECE OPEC UZERINDENMI DAGITILIM YAPILIYOR,CAHIL ARKADASIM
HEROMİC BP?
WALL QUE. SHELL?
BU FIRMALAR NE İŞ YAPIYO?BAKKALMI BUNLAR,SADECE 1-2 ORNEK.
TAKMIŞSSINIZ PETROL PETROL.YINE DIYORUM BISEY BILMIYORSUNUZ DIYE
SADECE ULKEMIZDE PETROLMU PAHALI?
ELEKTRONIK PARCA?EN BASITI OTOMOBIL DIYELIM.
BUGUN TURKIYEYE VW GOLF MARKA BIR ARACIN GIRISI 16 BIN YTL :]
VERGISIYLE GUMRUGUYLE BU FIYAT 40BIN YTLYE CIKIYOR.
ONCEDEN BU FIYAT 50BIN CIVARLARINDAYDI.KONUYU DAGITMADAN DEVAM EDIYIM.
PEKI NEDEN BU SEKILDE ISLIYOR?
BUDAMI AKPNIN SUÇU?
YOKSAAAAAA LOZAN ANTLASMASINI IMZALAYANLARINMI BU SUÇ :]

BUNDAN ONCEKI SENELERDE SIZIN DESTEKLEDIGINIZ HUKUMETLER HER PISLIGI YAPTI.LANET OLSUN ONLARA.

ISIM VERMEDEN YAPTIKLARI İŞLERİ SOYLIYCEM,UNUTMAYIN BEN YALANDA KONUŞMAM.

1.BIZIM DERIN DEVLETIMIZ DIYE ADLANDIRDIGIMIZ MIT'IN MAAŞINI KIMLER VERIYORDU BILIYORMUSUNUZ=TEK CEVAP AMERIKA
SENIN YERALTI DEVLETININ MAASINI BASKA BIR ULKE VERIYORSA,O KURUMDAN NE BEKLERSIN SEN?BEN BURDA KARALAMA YAPMIYORUM,AMA DURUM ICLER ACISI,PEKI BUNU DESTEKLEYEN KIM?
BUNA COZUM URETEN ILK INSAN RAHMETLI TURGUT OZAL OLMUSTUR.MAAŞLARI KENDI BUTCEMIZDEN VERMEK ICIN TEKLIFTE BULUNMUSTUR.VE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR.
BUNA EN COK KARŞI CIKANLAR BIZIM ICIMIZDEDIR.SUAN MASUM COCUK ROLUNE GİRENLER VARYA,BAZILARI PARTİ BAŞLARINDA SLOGANLAR ATIYO :]
SIZDE ONLARIN ARKASINDAN KOŞUN,
BEN BURDA COGU MESAJIMDA AKPYI SAVUNMAM.TAYYIP ERDOGANI SAVUNURUM.
CUNKU BU PARTIDE HERKESIN BILDIGINI BENDE BILIYORUM,COGU BIREY GOREVLERINI DOGRU YAPMAYABILIR,KENDI CIKARINADA KULLANABILIR,AMA 1-2 KISININ GECMISINIDE BILDIGIM ICIN ONLARA LAF KONDURTMAM.
SIZIN ONLARA LAF ATMAYA CAPINIZDA YETMEZ,YAŞINIZDA.
AKP KURUM OLARAK EN BUYUK PARTIDIR,VE YAPILACAK SECIMLERDE KESIN KONUSUYORUM YINE BAŞA GELICEKTIR.EGER BAZI ISTIFALARI YAPTIRTMASAYDI,BAŞA GELEMICEKTI.

SON OLARAK TASFIYE NICKLI KARDESIM,BAK SANA KARDEŞ DIYORUM :]
DAHA SURATIMA LAF SOYLEMEYE CESARETIN YOK,KENDI CAPINDA KIMLIGINI GIZLIYOSUN.
NEYSE SIZ MONITOR ARKASINDAN LAF SOKUSTURUN :] ADRESIMDE BELLI ADIM SOYADIMDA SAYGILAR.

Bakın akbaba gıbı üşüştünüz basıma ama hepınıze yıne verıcem cevabınızı,
Bazılarınızın Hakaret etmesıne ragmen,ben yıne alcak gonullulugumden vazgecmıcem.
Bana demıssınızkı yalancısın :]
Bak guzel kardeşim toprak ve su işi sezonluktur.ılk once bunu o KIT kafana sok.Bılıp bılmeden yargılama dıye defalarca soledım ama anlatamıyorum,benım boşuna acıgımı aramayın.
Acıgımı arıyacaksanız 2 adresımıde verıyım gelın buraya,SURATIMA KARSI BI ACIK ARAYIN.
1.eskısehır-cukurhısar ınonu-kaplan kıremıt fab.
2.Ist/tuzla/gıbtas b blok Liva Denizcilik.
Şuan yaptıgıma guluyorum :] sıze 1 gram acıklama bıle borclu degılım ama,yaptıgım gorevın kutsallıgına ınanıyorum,hersey caizdir.

Kıremıt ısı sezonluktur,yılın 6 ayı calısırsın yanı uretım yaparsın,cunku kış aylarında fırınları ısıtmak zordur,ve yapıcagın uretım gunluk 100bınse,30bıne duser,buda zarardır.
Gemi işine gelınce tavsıyeler uzerıne gırmıs bulunmaktayım,ama hala dıger ısımıde bırakmıs degılım.
Ve suan bı baba dostuyla bıseyler yapmaya calısmaktayım,Gemı ısı Turkıyede en kazanclı iştir.
Sagına bakıyorsun KALKAVAN soluna bakıyorsun AZIZ YILDIRIM.
Boyle devlerın arasında ıs yapmak kolay degıldır.

Konunun ıcıne ettınız,yazdıklarıma 1 tane bıle mantıklı cevap alamadım,sonra topu bana dondurup yalancısın dedınız :] onada eyw

Son mesajı yazan arkadaş digiklan-DUNYAYA PETROL BIYERDEN DAGITILMIYO,ISTE BU YUZDEN SIZE BIRSEY BILMIYORSUNUZ DIYORUM,ILK MESAJIMDAN ITIBAREN YAZDIKLARIMI OKUSAN BU MESAJI YAZMICAKTIN BANADA.(SIZLER)AMA SIZIN ISINIZ LAF SOKMAYA CALISMA KOMPLEKSINDE OLDUGU ICIN,KONUYU DAGITIP USTE CIKMAK ICIN,LAN BEN BU ADAMA NASIL LAF SOKARIM DIYE ENTRIKALARA BAGLANIYOSUNUZ :]
LAF OLSUN TORBA DOLSUN DIYE YAZIYOSUN,YAZ BAKALIM,MUREKKEPIN SIMDI BOL,ELBET BIGUN BITECEK.
DUNYAYA PETROLU SADECE OPEC UZERINDENMI DAGITILIM YAPILIYOR,CAHIL ARKADASIM
HEROMİC BP?
WALL QUE. SHELL?
BU FIRMALAR NE İŞ YAPIYO?BAKKALMI BUNLAR,SADECE 1-2 ORNEK.
TAKMIŞSSINIZ PETROL PETROL.YINE DIYORUM BISEY BILMIYORSUNUZ DIYE
SADECE ULKEMIZDE PETROLMU PAHALI?
ELEKTRONIK PARCA?EN BASITI OTOMOBIL DIYELIM.
BUGUN TURKIYEYE VW GOLF MARKA BIR ARACIN GIRISI 16 BIN YTL :]
VERGISIYLE GUMRUGUYLE BU FIYAT 40BIN YTLYE CIKIYOR.
ONCEDEN BU FIYAT 50BIN CIVARLARINDAYDI.KONUYU DAGITMADAN DEVAM EDIYIM.
PEKI NEDEN BU SEKILDE ISLIYOR?
BUDAMI AKPNIN SUÇU?
YOKSAAAAAA LOZAN ANTLASMASINI IMZALAYANLARINMI BU SUÇ :]

BUNDAN ONCEKI SENELERDE SIZIN DESTEKLEDIGINIZ HUKUMETLER HER PISLIGI YAPTI.LANET OLSUN ONLARA.

ISIM VERMEDEN YAPTIKLARI İŞLERİ SOYLIYCEM,UNUTMAYIN BEN YALANDA KONUŞMAM.

1.BIZIM DERIN DEVLETIMIZ DIYE ADLANDIRDIGIMIZ MIT'IN MAAŞINI KIMLER VERIYORDU BILIYORMUSUNUZ=TEK CEVAP AMERIKA
SENIN YERALTI DEVLETININ MAASINI BASKA BIR ULKE VERIYORSA,O KURUMDAN NE BEKLERSIN SEN?BEN BURDA KARALAMA YAPMIYORUM,AMA DURUM ICLER ACISI,PEKI BUNU DESTEKLEYEN KIM?
BUNA COZUM URETEN ILK INSAN RAHMETLI TURGUT OZAL OLMUSTUR.MAAŞLARI KENDI BUTCEMIZDEN VERMEK ICIN TEKLIFTE BULUNMUSTUR.VE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR.
BUNA EN COK KARŞI CIKANLAR BIZIM ICIMIZDEDIR.SUAN MASUM COCUK ROLUNE GİRENLER VARYA,BAZILARI PARTİ BAŞLARINDA SLOGANLAR ATIYO :]
SIZDE ONLARIN ARKASINDAN KOŞUN,
BEN BURDA COGU MESAJIMDA AKPYI SAVUNMAM.TAYYIP ERDOGANI SAVUNURUM.
CUNKU BU PARTIDE HERKESIN BILDIGINI BENDE BILIYORUM,COGU BIREY GOREVLERINI DOGRU YAPMAYABILIR,KENDI CIKARINADA KULLANABILIR,AMA 1-2 KISININ GECMISINIDE BILDIGIM ICIN ONLARA LAF KONDURTMAM.
SIZIN ONLARA LAF ATMAYA CAPINIZDA YETMEZ,YAŞINIZDA.
AKP KURUM OLARAK EN BUYUK PARTIDIR,VE YAPILACAK SECIMLERDE KESIN KONUSUYORUM YINE BAŞA GELICEKTIR.EGER BAZI ISTIFALARI YAPTIRTMASAYDI,BAŞA GELEMICEKTI.

SON OLARAK TASFIYE NICKLI KARDESIM,BAK SANA KARDEŞ DIYORUM :]
DAHA SURATIMA LAF SOYLEMEYE CESARETIN YOK,KENDI CAPINDA KIMLIGINI GIZLIYOSUN.
NEYSE SIZ MONITOR ARKASINDAN LAF SOKUSTURUN :] ADRESIMDE BELLI ADIM SOYADIMDA SAYGILAR.

Yine bir RomeoMAD klasigi...

Satırlarca uzayıp giden bir yazı...

Ne anlatıyor??? BOŞ!!!

Sorulan hicbir sorunun cevabı yok... Kendince saldırı, aşagılama...

Anlamadıgım bir nokta daha... Bu akp yandaşlarının deniz tutkusu nerden geliyor (gemicik-çilik)

Heralde deniz fenerinden olsa gerek...

Neyse ben sorumun cevabını merak ediyorum...

Yukarıda sordum ama o uuuuppppuuuzuuunnn ve anlamlı paragrafın içinde malesef cevabımı bulamadım...

Allah razı olsun çok güzel bir yazı teşekkürler

:biggrin:biggrin

valla bundan önce
dsp-mhp hükümetleri vardı ve törer yoktu chp ile de dsp kanlı bıcaklıydı bi kaşık suda boğuyorlardı.
üstün kurgu yeteneğinizle bir de bunu açıklasanız büyük ustad ...

Bunun için kurguya gerek yok. CHP=DSP aralarındaki tek fark yada kanlı bıçaklı olmalarının sebebi birbirlerinin rantları yüzünden yaşanan para savaşları.

Aslında şöyle bir şey kurguda kurabilirim bu ikisinin üstünde bir güç var. (Yahudiler diyebilirim)
bu ikisini istediği gibi kullanıyo. CHP nin halktan uzak olmasından dolayı bir dönem DSP yi kullandı iktidar yaptı (ama onlar bi b.k yapamadı) sonra kendisi arka planda at koşturdu. MHP de makam mevki devlet içinde kadrolaşma ihale uğruna her şeye babamsın dedi. Sonra memleketi " önce HÜP letip sonra GÜM lettiler.
Şimdi bu kuklacının elinde halka yedirecek yaptığı şeyler unutulmuş bir CHAPE kaldı onuda yedirmeye çalışıyo fakat yediremedi şimdiye kadar. Daha önceki kuklaları olan DYP, SHP gibi şimdi ismi unutulmaya yüz tutmuş partileride bir ara sahneye çıkarmak istedi fakat ipleri birbirine karıştı sonra bu kuklalar kulanılmaz oldu. Sonradan devraldığı ANAP kuklasınında aceleyle tahtasını kırdı (şimdi onaların tahtaları eksik).

Şimdi bu arada AKP içine kukla kumanda sistemleri sızdırmaya çalıştı belki hala gizli saklı vardır ama çok fazla açık bulamadı.

Bu kuklacı kuklalarını nasıl yönetiyor kısmı is aslında basit devlet içine yerleştirilmiş dokunulamayan veya bariz bir şuçları ortaya çıkmadıkca ellenmeyen gizli saklı ekipmanları mevcut. AKP bunları devre dışı bırakmaya çalışıyor fakat burada dünyanın yönetim temeli üzerine kuulmuş PARA yı devreye sokrarak sabote etmeye çalışıyor. Gerekirse Medyaya bir ödül verip istediği gibi at koşturuyo bizim medyadaki aydın yazarlarımızda (mum ışığında aydınlamış yalnız ) kendi fikirlerini yazdıklarını sanıyorlar.

Ha birde terör yoktu diyosun birde bu kuklacının elinde PARA gücünün dışında meşru silah gücü ve gayri meşru silah gücü var. Meşru silah gücüyle dünyaya kafa tutuyo gayri meşru silah gücüyle insanları birbirine vurduruyo. Dünyanın her coğrafyasında kullandığı bu gücten haberin yok ama sen 1 senenin hesabını yaparken bu yüz yılın hesabını yapıyor.

Aynı satrançtaki sonraki hamleleri düşünerek gerekirse masumları ateşe atarak cayır cayır yanmalarını zevk ile izliyor.

Geri