ORuÇ TuTMaYaN AvuKaTa DaYaK

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
2mdkyhc.jpg

orucdayak.jpg

Ankara Barosu avukatlarından Erdal Güzel, "Ramazanda nasıl sigara içersin. Burası Ermenistan mı?" diyen dolmuş şoförünün saldırısına uğradı. Kaşı açılan ve kanlar içinde adliyeye gelen Güzel, saldırgandan şikayetçi oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Güzel, adliyede , yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Sabah saat 10.00 sıralarında kendime ait otomobille adliyeye doğru hareket ettim. Strasburg Caddesi'nde ilerlerken, 06 J 1777 plakalı minibüsün şoförü şerit değiştirince ben de korna çalarak, kendisini ikaz ettim. Işıklara geldiğimde minibüsün şoförü aniden aşağıya inerek, otomobilimin yanına geldi. Sigara içtiğimi farketmiş olacak ki, otomobilin kapısını açtı ve sinkaflı sözler sarfederek, 'A...s... kafiri. Nasıl sigara içersin? Burası Ermenistan'mı' diyerek, elindeki kesici bir aletin kabzasıyla kafama vurdu."

Şoför kaçtı

Güzel'in darp neticesinde sol kaşı açılırken, şoför ise minibüsüne binerek olay yerinden uzaklaştı. Güzel, minibüs şoförü hakkında Çankaya Polis Karakolu'na giderek şikayette bulundu. Güzel, daha sonra Ankara Adliyesi Adli Tıp Kurumu'n da muayene oldu. Hafif yaralandığına dair rapor alan Güzel, dolmuş şoförü hakkında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına alınsın

Güzel'in verdiği şikayet dilekçesinde, dolmuş şoförünün bir an önce bulunarak gözaltına alınması talep edildi. Güzel, olaydan Ankara Barosu'nu da bilgilendirdi. Savcılığın dolmuş şoförünün yakalanması için polise talimat verdiği belirtildi.

KaynaK

KaynaK

KaynaK

Haberi Bolca yalanlayan olacağı için . Bende çeşitli kaynaklardan BolCa kaynak verdim .
:goz:

Dolmuş şoförü gözaltına alınır.Karakolda aferin koçum iyi benzetmişsin adamı diye tebrik edilir.1 gün içerde yatar ve çıkar.

O adama sigara içtigi için saldıran dolmuş şoförü cuma namazında ve iftar çadırlarında kameralar önünde şov yapıp milyonlarca dolar çalanların peşinden gitmeye devam eder.

“otomobilinin kapısını açan minibüs sürücüsünün kendisine küfrederek, ‘hem sigara içiyorsun, oruç tutmuyorsun hem de korna çalarak artistlik yapıyorsun' diye saldırdığını” iddia etti.
mynet..

ben anlamadım bu nasıl iş ..

belki bizim avukat olayı başka yöne çekiyor olabilirmi nedersiniz:goz:

Geçen gün tanık olduğum bir olayı anlatıyorum Köftecinin birinde oturuyorduk arkadaşlarla köfteci abimiz Maviş dışarıda hemen kapı önünde sigara içiyordu sigarasından ki yudum aldı ve yere attı tam o esnada az sakallı gencin biri Maviş Dayıya yanaşarak ve sigarayı göstererek Utanmıyor musun dedi..

Maviş dayı çevreci falan sandı başta haklısınız dedi dalgınlığıma geldi dedi,Sakallı sonra ramazan ayındayız neden oruç tutmuyorsun dedi

Tüm içerideki herkes birden ikiliye döndü..

Maviş dayi sen hangi sıfatla bunu bana soruyorsun dedi

içerde maviş dayının eşide oturuyordu

sonra sakallı dükkanı ve eşini göstererek ben burdan çok sık geçerim dedi...

O an herkes ayağa kalktı tam o anda sakallı kaçtı köşede sıkıştırıldı iyi bir DAYAK YEDİ

adamın kafa madem o kadar yarılmışsa nasıl da güzel poz veriyor onu anlayamadım :D

Geçen gün tanık olduğum bir olayı anlatıyorum Köftecinin birinde oturuyorduk arkadaşlarla köfteci abimiz Maviş dışarıda hemen kapı önünde sigara içiyordu sigarasından ki yudum aldı ve yere attı tam o esnada az sakallı gencin biri Maviş Dayıya yanaşarak ve sigarayı göstererek Utanmıyor musun dedi..

Maviş dayı çevreci falan sandı başta haklısınız dedi dalgınlığıma geldi dedi,Sakallı sonra ramazan ayındayız neden oruç tutmuyorsun dedi

Tüm içerideki herkes birden ikiliye döndü..

Maviş dayi sen hangi sıfatla bunu bana soruyorsun dedi

içerde maviş dayının eşide oturuyordu

sonra sakallı dükkanı ve eşini göstererek ben burdan çok sık geçerim dedi...

O an herkes ayağa kalktı tam o anda sakallı kaçtı köşede sıkıştırıldı iyi bir DAYAK YEDİ

lakin saygı denen bir şey var dimii ......sence müslüman bir ülkede ramazan ayında herkes kendine tutar doğru ama en azından saygı amacı ile biraz daha dikkatli olunması gerekmezmi...

bende sana bişey anlatayım..

bilgisayarcı olduğum için devamlı şirketlere gidiyoruz..

daha dün oldu..

sigara içiyorlar vede sakalım olduğu için ka...rın teki yüzüme doğru üfledi dedimki ramazan malum oruçluyum bana üflemeseniz olurmu ya ben senin orucunu bozmaya çalışıyorum..ya ne alaka...o beni o kuş beyni ile sınamaya çalışıyo..bastım çıktım..

bu tür mantıklarda var ..

tek taraflı bakmayalım...

Evet Her iki olaydada saygısızlık var kamer 28 ben farklı birşey söylemedim senin yüzüne sigara üflenmesi ile yoldan geçen bir yobazın tehditi arasında fark var ama

DOĞRU LAKİN ;

AMA BURASI MÜSLÜMAN BİR ÜLKE SAYGI DENEN BİR ŞEY OLMASI LASIM..

ERMENİLERE VEYA HRİSTİYANLARA YAHUDİLERE GÖSTERİLEN SAYGI KENDİ ÜLKEMİZDE BİZE GÖSTERİLMESİ LASIM.ORUÇ TUTANLARA..

BU BU KADAR ZORMU YANİ...

NE VAR 1 AY AÇIK SAÇIK TAHRİK EDECEK ŞEKİLDE YEMEK YENMESE ..

BENDE GÖRÜYORUM..MİLLET ULU ORTA YİYOR ...SİGARA İÇİYO ..

AMA AYIPTIR..

yani oruç tutan biri olarak açıkcası bu davranışı kınıyorum.. Kardeşim adam oruç tutmayabilr yani tutmuyor diye tutup şey mi yapalım adamı..
Neyse yüce Kitabımızda da dediği gibi "sizin dininiz size, benim dinim bana"
artı
DOĞRU LAKİN ;

AMA BURASI MÜSLÜMAN BİR ÜLKE SAYGI DENEN BİR ŞEY OLMASI LASIM..

ERMENİLERE VEYA HRİSTİYANLARA YAHUDİLERE GÖSTERİLEN SAYGI KENDİ ÜLKEMİZDE BİZE GÖSTERİLMESİ LASIM.ORUÇ TUTANLARA..

BU BU KADAR ZORMU YANİ...

NE VAR 1 AY AÇIK SAÇIK TAHRİK EDECEK ŞEKİLDE YEMEK YENMESE ..

BENDE GÖRÜYORUM..MİLLET ULU ORTA YİYOR ...SİGARA İÇİYO ..

AMA AYIPTIR..
katılıyorum... Ama şöyle bi sorun daha var belkide yiyenler hristiyan yahudi olabilir..yani güney kesimlerinde ben açıkcası böyle düşünerek geçiyorum :D

kimse kimsenin imanını sorgulayamaz.

biri vardır oruç tutar 1 ay sonra karı satar... yada yetimin hakkını yer ((kul hakkı))

biri vardır oruç tutmaz ama öyle sevapları vardır ki...

neyse... avukata üzüldüm... bu arada köftecinin orada ki sakallıya az bile yapmışlar. Haşa sen Allah mısın da hesap soruyorsun? ben hesabımı Rabbime vereceğim. Senin görevin uyarmak, doğru yolu göstermek, tehdit etmek değil be ibiş.

Onlar tebliğici hepsi bu. Yobaz falan değil. Siz çok modernsiniz dimi. Taklitçi boş laik zihniyet.

kamer 28 benim anlattığım olayda sigara dumanı ile o sakallı arasında bir ilişki kurulmuyor dikkatle okursan adam yoldan geçiyor ve yanaşıp tehdit ediyor öyle üç beş kişinin oruçlu olduğu bir yerde bu olsa anlarsın o zaman yani anlattığın hikayede sana saygısızlık yapılmış ben bunu anlıyorum ama benim anlattığım olay ise çok boyutlu....derin...

Bakın, sadece oruç tutmadığı için tartaklanmışsa bunu yapan evet hatalıdır. Ama oruçlu bir insanın halinden anlamayacak kadar bu konuların dışındaysanız ve adamın damarına damarına basmışsanız -ki uzun bir korna bilirsiniz trafikte "senin ananı......." anlamına gelir kusura bakmayın ama kimse ailesinden birine böyle bir küfürü kaldırmaz. Doğru serbestlik var haklısınız. Adam elbette oruç tutmayabilir. Hiç birimizin kesinlikle gidip külhanbeylik taslama hakkı yoktur. Ama öyle bir geçmiş tarihimiz var ki; biz bu ülkede ramazan gelince tavernasını barını "Ramazan süresince kapalıyız" diye gözünü kırpmadan 1 ay kilitleyen yahudi ve hristiyan vatandaşlar gördük. ve bu adamlar ulu orta da yemezlerdi çünkü kendisi abraham ama yan komşusu ibrahim efendi. Kendisi yosef ama alt komşusu yusuf bey eski dostu. İşte böyle bir ruh vardı. Şimdi ne oldu, arkadaş diyor işte suratıma üflüyorlar dumanı diye. Ortada nispet yapma vardır ve bu biz tutmuyoruz sizin tutmanızı da alaya alıyoruz anlamındadır. Girin ekşi sözlüğe herifin teki "gece sevişmek dururken sahur yapan boş insan" diye başlık açmış. Şimdi bu adam için ne diyeceksiniz. Senin içinde kin kıvılcımları çaktırmıyor mu? Ben ondan hiç de farkı olmayan biriyim ama herif benim için "boş insan" demiş. Bakın edepli insanlar kimseyle uğraşmazken nedense hep dindar insnlar tiye alınmıştır. Benim yaşım 35 ve uzun zamandır dini işlerle haşır neşirim, maalesef hep bizler bu konularda hep zan altında kalmışızdır. Aç bilgisayarı ramazanda dayak yiyen oruçsuzlar diye haberleri ara, bulunca da hazine bulmuş gibi sevin, sonra copy paste başla yaygaraya. Çok ayıp, yazıklar olsun. Dindar insanların halinden anlamadan onları at gözlüğüyle değerlendirenler ne yazık ramazanda dükkanını kapatan yahudi hristiyan değil, benim kendi öz kardeşim. Bana en çok zararı dokunan benden olan, yabancı değil.

Ya Bırakın Bu Saçmalıkları Dini Sömürmeyi Yeter Artık Adamın Birisi Dedi Diye şimdi Herkez Bi örnek Verir Durur Alo Burası Laik Bir ülke Herkez Istedigi Ni Yasar şimdi Bırakın Bu Avukatı Yok Büfeciyi Bunlar Din Istismarı Alevi Sunni Ayrımı Yapılmasın Lütfen Burada

bu olay avukatın anlattığı gibi gelişmişse eğer o minibüs söförü ayıp etmiş ve cezayı haketmiş haaa eğer olay farklı gelişmişse ve avukat bu şekilde anlatıyosa bu mübarek aylarda günahı kendi boynuna

olayın aslı yakında çıkar meydana

yanılmıyorsam plakası nı almış taksicinin

ben pek inanmıyorum ama yakında görecez

"şiddeti" öven ve tasvip eden mesajlarınız silinmiştir ve silinecektir
tekrar uyarmayacağım

Kendını Allahın Yerıne Koyarak Ceza Vermeye Calısanlara Acıyorum...

Geri