Ortaçağa yolculuk...

64general1

New member
Reaction score
0
Bekir COŞKUN
[email protected]

Ortaçağa yolculuk...

DÜN bir bayan okurumdan ilginç bir e-posta aldım.

Okurumun adını bende saklı tutarak ve kimi bölümlerini kısaltarak aktarıyorum:

"Ben bir şirkette çalışıyorum. Cuma günü kardeşimle öğlen tatilinde yemeğe çıktık. Biz çoğu zaman Ümraniye’ye gideriz. Yine öyle yaptık. Ümraniye’de ’cuma’ olması sebebiyle yine birçok işyeri kapalıydı.

Ender açık yerlerden (.....) mağazasına girdik. Mağazanın sahibi, kapalı bir bayanla münakaşa ediyordu.

İlk bakışta bunu anlayamadık.

Sonra (.....)nın sahibinin yüksek sesi dikkatimizi çekti.

Kapalı kadın, bugünün cuma olduğunu söylüyor, ısrarla mağazanın kapatılmasını istiyordu.

(......) sahibi ’Burasının İran olmadığını’ tekrarlıyordu.

Kapalı kadın sinirlenip gitti.

Ama (.....)nın sahibi bir önceki sefer o kadının erkekler ile geldiğini ve mağazayı yıkacaklarını söyleyip gittiklerini bize anlattı.

Çok korkmuştu..."

*

Okurumun notu böyle.

Başta İstanbul’un kimi semtleri olmak üzere birçok tutucu kentte cuma günleri işyerlerinin, çarşıların, mağazaların tarikatların baskısıyla kapatıldığını biliyoruz.

Kimi esnaf isteyerek...

Kimisi tehdit ile...

İşte tam bu sırada, yani dün eski TBMM Başkanı, AKP’nin en öndeki üç isminden birisi Bülent Arınç, Meclis’in "cuma günleri" tatil olmasını istedi, biliyorsunuz.

*

Devletin tepesindeki koltuklar el değiştirip de karşı devrim Türkiye’yi ele geçirdikten sonra işte böyle oldu.

Taban dalgası yükseldi...

Sertleşti...

Artık dinciler daha cesur, daha iddialı, daha sabırsız, daha yırtıcı, daha hırçınlar.

Bu yüzdendir; Bülent Arınç’ın "cuma tatili" istemesiyle, tutucu semtlerde yobazların açık işyerlerini, korku salarak ve tehditle kapatmaları birbirine denk geliyor.

Ve ortaçağa yolculuk sürüyor

Hadi Türkiye...

Ortaçağa doğru...

Yuvarlana yuvarlana...

fazla sallıyorsunuz bence ve ortamı germeye çalışıyorsunuz.
ne olduğunu ve ne amaç güttüğünü bilmediğiniz şahsılardan
alınan bu tür hikayelerle ne maçladığınız belli. bu konular hassas konulardır.
fazlaca kaşıyıp hassas insanları ayaklandırmayın. dikkat ediniz.

İşinize geldimi en hassas konuları kaşımakta sakınca görmezsiniz.Gelmedimi hassas konu.Geç...

Dostum öncelikle bu olayın gerçek olduğuna inanmıyorum tamamen çarpıtma gibi geliyo bana ama yine de gerçek olduğunu varsayıp devam edecem.Siz lafa gelince amerika onun kuklaları falan deyip durursunuz ama işinize gelince onların bir numaralı medya organından haberi referans gösterip dinimize çamur atılmasına destek verirsiniz böle.Öncelikle dinimizde böle bi duruma sebebiyet verecek tek düşünce yoktur "senin dinin sana benim dinim banadır" bu esas gayet yeterli bu iddiayı yalanlamaya,kastın din değilde dini hassasiyetten yola çıkıp din için bişey yapmaya çalıştığını zanneden bi bayansa yukardaki bayan gibi,bu tatmamen münferit bi olaydır geneli hiç bi şekilde suçlayamazsın böle bi olaydan.Ama ben sizin savunduğunuz düşüncenin kalesi olan odtuden bi kaç anektot sunabilirim; hazırlıkta habersiz quiz die bişey yapılır,quizin ne zaman geleceği belli değildir..ama biz gayet güzel tahmin ederdik quiz saatini çünkü quizlerin çoğunluğu başka bi saat kalmamış gibi hep cuma günü cuma namazı saatine denk gelirdi,toplam quiz adetinin haftalık ders saatine oranladığın zaman o saatte gelme ihtimali 1 ya da 2 olması gerekirken yaklaşık yarısı yani 10-12 tanesi o saatte gelirdiya da başka bi örnek okuldaki hocalarda ne hikmetse dine karşı hep bi soğukluk vardır cumalar falan gereksiz olarak görülür bunun arkasında yatan ne sence dini hassasiyeti olduğu anlaşılan birisi baştan belirlendikten sonra artık bazı şeyler zorlaşır onlar için..Bekir Coşkun beye ben bu durumu maiillesem ,yalnızca benim başıma gelen değil yüzbinlerce öğrencinin başına gelmiş bu olayı, sence köşesinde yazarmıydı? hiç zannetmiyorum çünkü o dinle alakalı asıllı veya asılsız belki de tamamen münferit bi olaydan yola çıkarak dine ve onun yolunda olanlara saldırı yapmayı kendine hizmet edinmiş bi insan.Size de tavsiyem eğer dine karşı bi husumetiniz yoksa o tür insanların hele ki sizin de hiç sevmediğiniz amerikancı dinsiz komitenin yazarlarının çarpıtmalarını buraya getirerek tartışma platformunun seviyesini düşürmeyin...

sadece gülüyorum devam edin bakalım sonu nereye varacak ama merak etmeyin karaladıgınız insanlar hiçbirşey kaybetmiyor hatta sayenizde daha çok sevap kazanıyolar. size tek sözüm var
KAYBEDENLER KUŞAĞINDA KAZANANLARDAN OLMAK İÇİN ÇALIŞIN KENDİNİZİ İYİCE BATAĞA SÜRÜKLEMEYİN....

bu bekir iyice uçmaya başLadı :durdurun

anLattıkLarı hiç akLa mantığa yatıyor mu? Allah aşkına bir düşün,
neymiş kadının biri geLmişmiş, mağaza sahibine cuma vakti için tükkanı kapatmasını söyLemişmiş, tehdit etmiş.

bu bekir iyice sıyırdı kafayı, İsLam'a saLdırıpp ortaLığı buLandırayım da haber saLLama oLsa da fark yapmaz diye düşünüyor gaLiba

oha diyorum sana bekir ohaaa, her habere inanmamak Lazım heLe ki haberi yazan bekirse hiç inanmamak Lazım :)

ah uLan bekir sen hiç akıLLanmayacaksın hiççç.

bu habere kim inanır kadir inanır :durdurun [iğrençti bir espriydi ama en azından bekirden daha az iğrenç :) ]

Çok güzel anlatmış yine Bekir Coşkun.Onun yüreğine sizin ellerinize sağlık...
Ama söylemeden geçemeyeceğim Türkiye Atamızın açtığı aydınlık yoldan geldi bugünlere .Bu toplum ne olursa olsun O'nun ışığı altında yaşamaya alıştı.Bazı şeylerin değeri içinde yaşarken değil kaybederken anlaşılır ya.İşte hala görmedikleri şeyde bu eğer ileri giderlerse oy aldıkları bu halkı karşılarında bulacaklar.Gerektiğinde hepimiz birer GAZİ MUSTAFA KEMAL oluruz merak etmesinler ve onları öyle bir karanlığa gömerizki bir daha o karanlıktan emir aldıkları Batı ve ABD bile çıkaramaz.Son MUSTAFA KEMAL yok olmadan istediklerini yapamayacaklar....

KAYBEDENLER KUŞAĞINDA KAZANANLARDAN OLMAK İÇİN ÇALIŞIN KENDİNİZİ İYİCE BATAĞA SÜRÜKLEMEYİN....

İşte olayın şifresi bu.Ne demiş bu fethullah hayranı arkadaşımız."Kaybedenler kuşagında"demiş yani genel olarak kaybediyoruz demeye getirmiş,yani emperyalizmin karşısında kaybediyoruz ama biz işbirlikçilerinin tarafına geçerseniz,kıyıdan köşeden bir şeyler düşebilir demeye getirmiş.Arkadaşım emperyalizmin karşısında ya topyekün kazanırsın,yada topyekün kaybedersin.Emperyalizm ortak kabul etmez işi bitince buruşturup atar kenara...

Bekir COŞKUN
[email protected]

Ortaçağa yolculuk...

DÜN bir bayan okurumdan ilginç bir e-posta aldım.

Ender açık yerlerden (.....) mağazasına girdik. Mağazanın sahibi, kapalı bir bayanla münakaşa ediyordu.

Sonra (.....)nın sahibinin yüksek sesi dikkatimizi çekti.

Kapalı kadın, bugünün cuma olduğunu söylüyor, ısrarla mağazanın kapatılmasını istiyordu.

(......) sahibi ’Burasının İran olmadığını’ tekrarlıyordu.

Kapalı kadın sinirlenip gitti.

Ama (.....)nın sahibi bir önceki sefer o kadının erkekler ile geldiğini ve mağazayı yıkacaklarını söyleyip gittiklerini bize anlattı.

Çok korkmuştu..."

Yuvarlana yuvarlana...

Şunu itiraf etmeliyim ki senaryoyu beğenmedim.Daha güzel bir senaryo yazılabilirdi.
sanırım bu berbat senaryoun sebebi bekirin ölen pakosuna duyduğu üzüntüsünden henüz kurtulamadığın sebebi

Şimdi bende bir yazar olsam kaynağı olmayan belgesi olmayan ismi olmayan okdar çok uydurma senaryo ile haber yazarım ki bu bekirin yazdığı berbat senaryoya 10 basar

Düşüne biliyormusnuz bir kadın bir mağazaya giriyor ve patronu " cuma günü burayı kapatacaksın "diye tehdit ediyor. Hatta kapatmazsan ayağına kurşun sıkarım demediği kalmış. aslında bekir onuda yazsaymış senaryoya komedi bazında bir zenginlik katmış olurdu.

Benim bildiğim bu hayali senaryolar genelde ramazan ayında sahneye konulurdu ama bizim bekir hızını alamamış olacak ki birazda AK Partiye olan düşmalığından böyle zamanlama hatası yapmış.Eeee ramazandan çıkalıda henüz yeni oldu ve diğer ramazan ayınıda daha çok var.sabredip bekleyemedi tabi

Şimdi biz bu kaynağı belli olmayan bir haber le biz ortaçağa sürükleniyorsak eğer

daha dün sırf başörtüsü taktığı için birinci olduğu yarışmadan barbarca indirilen küçücük kız çocuğunun durmuna ne diyeceğiz. ilk çağ mmı

bende inandım. Cuma gününden bahsediyorsanız, irana benzediğimizden bahsediyorsanız doğu anadolu bölgesinde cuma namazına gidenler iyi bilirler.

Benim yaşadığım yerde Bitlis'te öğle ezanın saati 11:09 'da okunuyor. Peki cuma namazı kaçta kılınıyor. Saat : 12:0'da yani Tam bir saat sonra. Bunu niye gündeme getirmiyorsunuz çağdaşçılar, medeniyetçiler. Ama siz bunu bilmezsiniz ki. İçlerinizde bilende olsa işine gelmezki.

Bekir Coşkun'un yazısına gelince. Bence yalan haber. Tam bir senaryo. Sizi gidi medeniyetçiler içinde bulunmaz bir yazı.... ha bu arada sizin gibi zeki insanlarda buna inandı değilmi :)

şunuda eklemeden duramıyacğaım, benim dinim İslam dini yobazlaşmış cahiliyet devrinde insanlara yaşam biçimini, insanlığı öğretti açılıp saçılarak orasını burasını göstererek yaşamayı değil. İslamiyeti anlasaydınız doğru biçimde hayatınıza yansıtsaydınız bunun ne kadar yalan bir yazı olduğunu çok rahat anlardınız.

İşte olayın şifresi bu.Ne demiş bu fethullah hayranı arkadaşımız."Kaybedenler kuşagında"demiş yani genel olarak kaybediyoruz demeye getirmiş,yani emperyalizmin karşısında kaybediyoruz ama biz işbirlikçilerinin tarafına geçerseniz,kıyıdan köşeden bir şeyler düşebilir demeye getirmiş.Arkadaşım emperyalizmin karşısında ya topyekün kazanırsın,yada topyekün kaybedersin.Emperyalizm ortak kabul etmez işi bitince buruşturup atar kenara...

yani sana pes diyorum orda benim anlatmak istediğimi anlamamıssın kendine göre sallamıssın bişeyler ama senin için normal hiç sasırmadım sacma sapan hikayelere inanan bir insanın burdanda hayal ötesi mana cıkarmasını beklememek yalnıs olurdu zuhahahah gülüyorum sana be dostum........:biggrin

Kardeşim sizin dilinizde
başörtüsü,türban,laiklik elden gidiyor,irtica geliyor, vs.vs..
bunlardan başka siyaset bilmezmisiniz.
Neden korkarsınız İslam'dan.
Bir Türk dünyaya bedel deriz,biz her şeyin üstesinden geliriz deriz,abd kim deriz,avrupa kim deriz

ama sen çoktan onlardan olmuşsun haberin yok
Unutmaki;
Yahudilerin ibadet günü C.Tesi
Hrıstıyanların ibadet günü pazar dır.
Yani sen zaten zamanında bunlara uymuşsun.
Ha birazcık da İslam'a uysan

3 Hak dinin vecibesini getirmiş
ve Allah katında yücelmiş olursun.

bu bekir iyice uçmaya başLadı :durdurun

anLattıkLarı hiç akLa mantığa yatıyor mu? Allah aşkına bir düşün,
neymiş kadının biri geLmişmiş, mağaza sahibine cuma vakti için tükkanı kapatmasını söyLemişmiş, tehdit etmiş.

bu bekir iyice sıyırdı kafayı, İsLam'a saLdırıpp ortaLığı buLandırayım da haber saLLama oLsa da fark yapmaz diye düşünüyor gaLiba

oha diyorum sana bekir ohaaa, her habere inanmamak Lazım heLe ki haberi yazan bekirse hiç inanmamak Lazım :)

ah uLan bekir sen hiç akıLLanmayacaksın hiççç.

bu habere kim inanır kadir inanır :durdurun [iğrençti bir espriydi ama en azından bekirden daha az iğrenç :) ]
Bende sarfettiğin sözlere biraz dikkat etmelisin
"Ah ULAN Bekir" vs vs.. neyse...

bende inandım. Cuma gününden bahsediyorsanız, irana benzediğimizden bahsediyorsanız doğu anadolu bölgesinde cuma namazına gidenler iyi bilirler.

Benim yaşadığım yerde Bitlis'te öğle ezanın saati 11:09 'da okunuyor. Peki cuma namazı kaçta kılınıyor. Saat : 12:0'da yani Tam bir saat sonra. Bunu niye gündeme getirmiyorsunuz çağdaşçılar, medeniyetçiler. Ama siz bunu bilmezsiniz ki. İçlerinizde bilende olsa işine gelmezki.

Bekir Coşkun'un yazısına gelince. Bence yalan haber. Tam bir senaryo. Sizi gidi medeniyetçiler içinde bulunmaz bir yazı.... ha bu arada sizin gibi zeki insanlarda buna inandı değilmi :)

şunuda eklemeden duramıyacğaım, benim dinim İslam dini yobazlaşmış cahiliyet devrinde insanlara yaşam biçimini, insanlığı öğretti açılıp saçılarak orasını burasını göstererek yaşamayı değil. İslamiyeti anlasaydınız doğru biçimde hayatınıza yansıtsaydınız bunun ne kadar yalan bir yazı olduğunu çok rahat anlardınız.
Peki Bülent abinizin sözleridemi yalan ? =)
size GÜLüp geçiyorum

Kod:
# Tahrik edici,yerici,uzlaşma zemini arama kaygısından uzak,yıkıcı yorumlarda bulunmak yasaktır.

ChaMuR

uyarın için haklı olabilrsin ama o bahsi geçen konunun da bzim açımızdan ne kadar kışkırtıcı oldugu kesin...
bekir coşkunların yazısına cevap verecek kadar düşmedik ama bende ona mail yazayımda bakalım köşe yazısına konu yer alacak mı :)

Salih Tuna'nın yazısı

Bu ne benciliktir Be Kir?

Dün bir bayan okurumdan ilginç bir e-posta aldım.

"Ben bir şirkette çalışıyorum. Cuma günü kardeşimle öğlen tatilinde yemeğe çıktık. Biz çoğu zaman Ümraniye'ye gideriz. Yine öyle yaptık…

Bir caminin önünden geçiyorduk. Tesettürlü bir bayanın önünü iki açık bayan kesmiş, münakaşa ediyorlardı.

Sonra iki açık bayandan birinin yüksek sesi dikkatimizi çekti.

Başörtülü bayan, inancı gereği örtündüğünü söylüyor, örtünmenin irtica ile alakası olmadığını yana yakıla anlatmaya çalışıyordu.

İki açık bayandan biraz daha genç olanı, 'Burasının İran olmadığını' tekrarlıyordu.

İki açık bayan başörtüsünü çıkarıp atmasını istedikleri başörtülü bayana sinirlenip gitti.

Başörtülü bayan, bir önceki sefer bu açık bayanların başka adamlar ile birlikte geldiğini ve örtünmekten vazgeçmedikleri takdirde bütün örtülülere saldıracaklarını söyleyip gittiklerini bize anlattı.

Çok korkmuştu..."

* * *
Yukarıdaki yazı parçası bütünüyle düzmecedir. Anlayacağınız, uydurdum.

'Uydurdum' dediğim, Bekir Coşkun'un dünkü yazısındaki 'kurguyu' muhafaza ederek, içeriği tersyüz ettim sadece.

Yani, zarf aynı da, mazruf farklı.

Bunu da, Bekir Coşkun'un toplumsal dokumuza kezzap döken tezvirat nakliyeciliğine işaret etmek için yaptım.

Yoksa böylesi bir fecaat, gerçek olsaydı bile, sırf 'açık bayanları' töhmet altında bırakabilir, ihtimalini göz önüne alarak yer vermezdim.

Dahası, böylesi müstekreh bir olayı, değil bir "bayan okur"dan naklen, mezkur yazı parçasında söz konusu edilen o (sanal) 'başörtülü bayan'dan bizzat dinlemiş olsaydım da, yazmazdım.

Bırakın yazmayı, o bayanın akıl sağlığından şüphe ederdim.

Gelgelelim, Bekir Coşkun, "bir bayan okurundan" naklettiği (ürettiği mi demeliydim?) tuhaflıklar üzerine şunları çiziktirebiliyor:

"Başta İstanbul'un kimi semtleri olmak üzere birçok tutucu kentte cuma günleri işyerlerinin, çarşıların, mağazaların tarikatların baskısıyla kapatıldığını biliyoruz.

Kimi esnaf isteyerek...

Kimisi tehdit ile..."

Sayın "Be Kir Coşkun"a soralım şimdi:

Hangi İstanbul'un, hangi semtlerinde, hangi esnafın mağazası cuma günü tehdit edilerek kapatılıyor Be Kir? (Be Kir: Ertuğrul Özkök'ün deyimiyle, "Allah vergisi zekâsını" kelimelere 'espri' eziyeti uygulayarak ortaya koyan muhterem yazarımızın hakkettiği muamele…)

Sayın "Be Kir" beyin ne yapmaya çalıştığı besbelli de, o yapmak istediğin şey için, bu ülkenin 'toplumsal dokusunu' dinamitleyecek kadar bencil olabileceğini aklım almıyor hâlâ!..

Bu nasıl bir sorumsuzluktur?

Yaralayıcı, yıkıcı ve hatta 'bölücü' malum tezviratı dillendirmek nasıl bir muvazene eksiliğidir Be Kir?

Yeni Şafak

AtAtürk iLkeLerine kArşı oLAnLArındA,bu üLkeyi çAğdışı bir seviyeye tAşımAk isteyenLerinde,vAtAnı kArış kArış sAtAnLArındA,fetuLLAhçısınındA tArikAtçısınındA........ ......... ....!:goz:
yeter be yeter bu A.K.Partisi geLdiğinden beri bu üLkede hergün oyun içinde oyun dönüyo Artık hAber izLeyemez gündem tAkip edemez oLdum.ne zAmAn hAber izLemeye gAzete okumAyA kALksAm içim kArArıyo. biz hALk oLArAk AkLımızı bAşımızA ALmAdığımız sürece bu devrAn böyLe gider.....!
ne tAnrı ne devLet,şükretme isyAn et...!

AtAtürk iLkeLerine kArşı oLAnLArındA,bu üLkeyi çAğdışı bir seviyeye tAşımAk isteyenLerinde,vAtAnı kArış kArış sAtAnLArındA,fetuLLAhçısınındA tArikAtçısınındA........ ......... ....!:goz:
yeter be yeter bu A.K.Partisi geLdiğinden beri bu üLkede hergün oyun içinde oyun dönüyo Artık hAber izLeyemez gündem tAkip edemez oLdum.ne zAmAn hAber izLemeye gAzete okumAyA kALksAm içim kArArıyo. biz hALk oLArAk AkLımızı bAşımızA ALmAdığımız sürece bu devrAn böyLe gider.....!
ne tAnrı ne devLet,şükretme isyAn et...!

neden öyle diyorsun kardesim basının %90ı akp karşısında.ama %85i de tmsf ile hükümete baglı ne yaman çelişki değil mi :) ancak sindirerek bazı insanları işten kowdurarak politika yaparlar..bıktık artık ''Allah için'' le başlayıp insanlara baskı yaparak sindiren zihniyetten!

olayın doğruluğuna inanıyorum. sadece objektik olarak bakarsanız bunu görebilirsiniz. İnsanlar sadece görmek istediklerini görüyor..o yüzden bazı arkadaşların tepkilerini anlayabiliyorum.çünki göremiyorlar..

bu baskı çoğu yerde var, daha aleni bir şekilde var... islamcı kesim devletin başındaki yerini güçlendirdikçe artan bir şekilde baskılarına devam edecektir.. Bülent Arınç onların bir nevi sözcüsü...

Geri