Orgazm sırasında neler oluyor?(+18)

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy

Orgazm sırasında neler oluyor?

Kadının orgazmını daha iyi anlayabilmek için orgazmı dört aşamada incelemek uygun olur. İlk aşama "uyarım", sonraki "gerilim" ve en önemlisi de "doyum". Bu olaylar sırasında üç önemli fizyolojik olay görülür. Genital organlarda kan toplanması, kaygan sıvı salgılanması ve adale kasılmaları.

Orgazm, cinselliğin güncelleşmesinden beri belki de üzerinde en çok konuşulan ve yazılan konulardan biri. Kadında ve erkekte orgazmın yaşanması, hissedilmesi durumdan duruma değişiklik gösterir. Kadın ve erkek bazen olağanüstü diye niteleyeceği bir orgazm yaşayabilir.

İnsan, ne yaparsa ne kadar doyumlu bir orgazma ulaşacağını hiçbir zaman önceden kestiremez. İyi bir orgazm için çiftin arasında yakınlık olması ve cinselliklerini yaşamaya önem vermeleri gerekir.

Orgazmla ilgili en önemli bilgi orgazmın öğrenilebilir olduğudur. Orgazm bir reflekstir ve özellikle kadınlar da bu refleksi yaşamayı öğrenebilirler. Daha doğru bir deyimle, bu istemli bir reflekstir, aynı idrar yapma ve dışkılama gibi öğrenilebilen bir reflekstir.
Özellikle kadınlarda klitoris sinir yapısı bakımından çok zengindir. Fakat her kadın her cinsel birleşmede orgazma ulaşamayabilir. Burada çiftler arasında genelde veya o birleşme sırasındaki dengenin ve iletişimin önemi büyüktür. Yoksa sadece jenital organların bir şeyler yapması, bir yerlere dokunması yetmemektedir. Eşler bütün bedensel ve cinsel benliklerini sonuna kadar karşılıklı verip alabilmelidirler.

Erkeğin yaşadığı orgazm

Meninin erkeğin cinsel organından fışkırmasına, yani bu fiziksel olaya boşalma dendiğini hepimiz biliyoruz. Orgazm ise erkeğin bu boşalma sırasında duyduğu hisse deniyor. Genelde her ikisi aynı anda olur. Yani erkek bir dizi güçlü kas kasılması ile meniyi fışkırtırken (ejakulasyon) aynı zamanda cinsel uyarımın oluşturduğu cinsel zevkin doruklaştığı orgazm duygusunu yaşar.

Erkek cinselliği ile çok eskiden beri yaygın olan görüşe göre, erkek boşalırken orgazm olur veya orgazma ulaşınca boşalır. Daha yeni görüşlere göre, boşalma ve erkeğin orgazmını iki ayrı olgu olarak incelemenin daha gerçekçi olacağını savunanlar var. Çünkü erkeğin masturbasyonda veya cinsel birleşmede bazen meniyi fışkırtıp boşalttığı halde, duygusal olarak orgazmı yaşamadığını, bazen boşalmadan da orgazmlar yaşayabildiğini ileri sürmektedirler.

Kadının yaşadığı orgazm

Kadının orgazmını daha iyi anlayabilmek için orgazmı dört aşamada incelemek uygun olur. Bunlar sırasıyla; 1- Uyarım, 2- Gerilim, 3- Doyum, 4- Gevşeme.

Bu olaylar sırasında üç önemli fizyolojik olay görülür. Genital organlarda kan toplanması, kaygan sıvı salgılanması ve adale kasılmaları.

Uyarım: Uyarım beyne gider. Beyinden kalkan ve omurilikten çıkan uyarı sonucu iç ve dış dudaklara kan gelir. Ve bu kısımların şişip renk değiştirmesine neden olur. Dış dudaklar yanlara doğru çekilerek dölyoluna girişi kolaylaştırır.

Bu organlar dokunmaya, cinsel uyarıma artık çok duyarlı bir hale gelmiştir. Memelerin uçları sertleşir ve memeler tümüyle büyür. Dölyolu duvarlarından kayganlaştırıcı bir sıvı salgılanır. Uyarımın arttığı bir sırada dölyatağı dikilir ve çadır fenomeni dediğimiz dölyolunun üst kısmının genişlemesi görülür.

Gerilim: Cinsel doyumdan başka bir şeyle artık kişinin pek ilgilenmediği, cinsel hazza ulaşmak için uğraşılan bir devredir gerilim. Çeşitli aşk oyunları ile fiziksel ve duygusal bütünleşmeye yönelinir. Dölyolunun 1/3'lük giriş kısmı gerilim sırasında penisi kavrayıcı bir şekilde daralır. Adaleler orgazm kasılmasına geçişe hazırdırlar. Eğer gerilim süresi ve niteliği kadının gereksinmesine uygun değilse kadın orgazma ulaşamayacaktır. Bu nedenle orgazma ulaşmak için kadının çaba göstermesi kendini tutup kasmaması gerekir.

Doyum (Orgazm): Gerilimin sonunda, kadın denetleyemediği ve denetlemek istemediği gerilimin kendini aştığını hisseder. Orta dereceli bir orgazmda kadın 3-5, kuvvetli bir orgazmda 8-12 kere kasılma hisseder. Başta karın bölgesi kasları olmak üzere hepsi kasılır. Makat çevresi adalelerinde de şiddetli kasılmalar olur. Bu kasılmalarda beyinden salgılanan oksitosin (oxytocin) ve prolaktin hormonunun etkisi olduğu son yıllarda ortaya konmuştur.

Gevşeme: Cinsel dürtü ve istekle doyuma ulaştıktan sonra bir gevşeme, rahatlama görülür.

valla harika konular eline sağlık.öle bir haldeki toplum.özellikle bayanlar bunları okuyup bilgilenmeleri gerekiyor.klitorisin ne olduğunu bilmeyen bayanlar olduğunu söylüyor bana jinekolog arkadaşım.genellikle ayıp günah diye konuşmuyorlar bilgilenmiyorlar.sonra ne oluyor.mutsuz evlilikler.erkeklerin eşini başkasıyla aldatması,bir yığın çocuk ,doğurda doğur.....artık aşsın herkes bunu.

ellerine sağlık kardaş

Kuzay döktürdün bu gece.. :D

başka açcak konu kalmadı dimi sapıkkkkkkk

Ne bu şimdi... arkadaşım sırf yorum yapmış olmak için yorum yapmayın..söylediklerinizin içi biraz dolu olsun...gayet yerinde bir konu bence...açan arkadaşa teşekkürler...bu tür konuların tabu olmaktan çıkması gerekiyor artık...ama yukarıdaki yorumu yapan insanlar var oldukça tabu olmaktan çıkmasını beklemek aptallık olur...

ilginç eline sağlık kasılma muazzam bişi ama

terbiyesizleşme sapıklık bunun neresinde anlayamadım senin gibiler böyle düşündükçe hep tabu olur bu konular zaten sen bu kafalaryla devam et eşşek s........r sapık olmazsın.....

seni elime bi verseler.senin gibi örümcek beyinlilerden ancak böle bir msj beklerdim.ben evli bir bayan olarak bunda sapıklık göremiyorum.bunlar yaşanmadığı zaman bir ailenin mutlu olamayacağını bilemeyecek kadar cahilsin.benim arkadaşıma bir daha bu lafı sakın deme!!!!!

ßu we ßunun gibeLer yuzunden haLa uLkemizde cinseLLiğe uzak ve ayıp gözü iLe ßakıLıyor:eek:ha.
ya naLayın artık doganın kanunu ßu ve artık ßiLiyoruz ki ßizi LeyLekLer getirmedik..!:saskin
kuzay kardeş sen bosver onu payLasım için saoL:clap, ve seni bu sitenın Haydar Dümeni iLan ediyorum yıLLardır o zawaLLı adam bunları artık anLayın diye kendini heva etti:melek

sitenin haydar dümeni olmak çok hoşuna gitcek kemalinn.ay çok komikti alp.tamamen sözlerine katılıyorum.mutlu bir evlilik yada ilişki isteyen bunları eksiksiz bilmek zorunda.kendi vücudunu tanımak zorunda.

onu anLatmak istedim önce kendini tanıcaksın sonra karşı cinsi sagLıkLı ve mutLu ewLiLikLErin sırrı burda
yoksa neden uLkemizde hep aLdatan ve aLdatıLan olur.
%10 ac gozlu onları cıkar. kaLan %90 ın hesabını haydar dumen gecen hafta bır programda acıkLadı tek H.dümen yetemior diye herkes bıLıncsız yani.

paylaşım için tşkkürler böyle acıklamalara sapık diyen beyinsizler yüzünden gelişemiyoruz.. arkadaş güzel söylemiş sen bu konuları unut eşşek s.....meye devam et...

eline sağlık bilimsel olarak süper biz yazı olmuş :)

Geri