Ordu teğmeni unuttu! Meclis dilini yuttu!

g.haneli

Banned
Reaction score
0
Ordu teğmeni unuttu! Meclis dilini yuttu!

Bu haber, burgu olmuş. Merakımı oyuyor. Önce Taraf Gazetesi yazdı. Doğru mudur, doğruysa ne kadarı doğrudur, Genelkurmay’dan tek bir açıklama yapılmadı. Gazetenin haberine göre Tabip (doktor) Üsteğmen Fatih Uluğ Şırnak’ta PKK’ya karşı düzenlenen bir operasyona katıldı.

Dağda tipi vardı.

Operasyon tamamlandı.

Helikopter, Üsteğmen Fatih Uluğ’u almadan döndü. Komutanı, silah arkadaşları doktor teğmeni dağda unutmuştu. Durum bir gün sonra fark edildi.

Aramalar sonuç vermedi.

Teğmen 11 gündür kayıp.

Gazetenin muhabirleri, dağda unutulan üsteğmenin Şırnak’ta vergi memurluğu yapmakta olan eşi Feray Uluğ’a sordular fakat “bana bu olayı doğrulatmayın” cevabını aldılar. Üsteğmen’in Ankara’daki annesi Necla Uluğ ve babası Ahmet Uluğ ise onlara bilgi veren yetkililerin oğulları için “firar etmiş olabilir” dediğini söyledi.

Ne dönüyor?

Netleşmesi gerekir.

Çünkü “dağda unutulduğu” iddia edilen teğmenin annesi Necla Uluğ, Hürriyet Ankara Muhabiri Özgür Ekşi’ye, “Oğlunuzun kaybından ordu sorumlu, avukat tutun, gerekirse biz size avukat bulalım” teklifini getiren çevreler de olduğunu aktardı.

Kim bu çevreler?

Niyetleri nedir?

Tümen basılarak 12 askerin şehit edilmesinin ve 8 askerin de kaçırılıp rehin alınmasının açıklaması henüz yapılmamışken şimdi de ordu, teğmenini dağda unutuyor. Bunlar doğru mudur? Doğruysa, terörle savaşta 23 yılını tamamlamış bir ordu için sık rastlanır bir unutkanlık mıdır?

Ordu başarısız mıdır?

Başarısızsa nedendir?

Bu sorgulamayı Meclis yapabilir, yapmalı. Meclis ise dilini yuttu. Susuyor. Meclis Başkanı ya da Milli Savunma Bakanı harekete geçip, milletvekilerine; “Ordunun Güneydoğu’da terörle mücadelede başarısız olduğu iddialarının Meclis’te tartışılması ve araştırılması gerekir” diye çağırı yapamaz mı?

Neden yapmıyor?

Her anlamda gelişmiş bütün ülkelerde, ordular sivillerin Meclis’i tarafından denetleniyor.

Çok örnek var.

Birinci Körfez Savaşı’nın ilk günü bir ABD F-18 uçağının bir Rus Mig-25’i tarafından düşürüldüğü haberi gazetelerde, bir ihtimal, söylenti haberi olarak yer aldı. Bu haber üzerine ABD Savunma Bakanlığı, “Eksiğimiz neydi ki, Rus yapımı Irak uçağı Amerikan uçağını düşürebildi?” diye soruşturma açtı.

Eksikler tartışıldı.

Önlemler alındı.

ABD halkının ordusuna güveni sarsılmadı, zedelenmedi, yalan yanlış, abartılı fısılıtılarla; “halkın kulağından zehirlenmesi” tehlikesi de önlenmiş oldu. 1984 yılından bu yana terörle savaşmakta olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu tür bir savaşa kendisini uydurmak için geç kalmış mıdır?

Geç kalınmışsa niçin?

Meclis’in sorması gerekir.

Dağda teğmen unutan ordu!

Dilini yutan Meclis!

Necaati DOĞRU /VATAN

Valla Neler OLuyor Anlamıyorum.Nasıl Üst Teğmen Unutulur Bilemiyorum Bu zamana Kadar Olmamıs Bişi Olmas Yani BEn inanmıyorum.

Ordunun unuttuğu felan yok. Bahsi geçen Teğmenin birliğine döndüğü belirtiliyor...

Olayları çarpıtmanın luzümü yok

Ordunun unuttuğu felan yok. Bahsi geçen Teğmenin birliğine döndüğü belirtiliyor...

Olayları çarpıtmanın luzümü yok

Evet az önce bende TV'den duydum NTV'de..
Bunlar'da ne yapsakta ordu'nun açığını bulsak diye çalışıyor =) ama biraz zor

herkes hersey sorgulanmalı iktidar da dahil ama bazı kurumlar kendilerini dokunulmaz sanıp mesela ordu darbelerden ülkeyi perişan hale getiren halada tehtit kar konusan...... ordu dünyaya gücünü böyle göstermez yok efemdim irtica yok efendim laiklik bunlar ordunun işi degil irtica diye diye subaylara namaz kılmayı oruc tutmayı yasak ettiler görünürde oruc tutmak serbest olsada tutanlar tesbit edilip bir yolu bulunup irtica kılıfına sokulup uzaklaştırılıyor bunların önü gecmeliyiz....

herkes hersey sorgulanmalı iktidar da dahil ama bazı kurumlar kendilerini dokunulmaz sanıp mesela ordu darbelerden ülkeyi perişan hale getiren halada tehtit kar konusan...... ordu dünyaya gücünü böyle göstermez yok efemdim irtica yok efendim laiklik bunlar ordunun işi degil irtica diye diye subaylara namaz kılmayı oruc tutmayı yasak ettiler görünürde oruc tutmak serbest olsada tutanlar tesbit edilip bir yolu bulunup irtica kılıfına sokulup uzaklaştırılıyor bunların önü gecmeliyiz....

bu konuyla ne alaka ? irtica laiklik din namaz ?

Resmen bu provakatörlük...

Nasıl biliyorsunuz işinizi... Herşeye herşeye böyle yaklaşıyorsunuz ....

Tehlikeli tehtidkar ve provakatif konuşmaların alasını siz yapıyorsunuz ...

Birileri elmadan bahsederken birileri şeftali demeyi çok seviyor

Necati Doğru ya katılmıyorum
Ordunun siviller tarafından denetlenmesi Türkiye için mantıklı bir fikir değil
Çünkü ülkemizde ordu düşmanlığını kendisine misyon edinmiş dış odaklardan emir alan pek çok misyoner var, bunların siyasal uzantılarının orduyu denetlemesi felaket getirir
ancak hakkını yememek lazım olaya tek taraflı bakmamış,dilini yutan Meclis kısmına da kısa da olsa değinmiş

bu konuyla ne alaka ? irtica laiklik din namaz ?

Resmen bu provakatörlük...

Nasıl biliyorsunuz işinizi... Herşeye herşeye böyle yaklaşıyorsunuz ....

Tehlikeli tehtidkar ve provakatif konuşmaların alasını siz yapıyorsunuz ...

Birileri elmadan bahsederken birileri şeftali demeyi çok seviyor

bak yine geldi aziz dostum yehovan yine at gözlükleriyle okudugu yazımı anlamadan ne alakası var diyor güzel kardesim ordu kendini dokunulmaz zannediyor neler yapıyor konun baslıgı ve içerigide ordunun meclis tarafından denetlenmesi ile ilgili bende diyorum ki herkes sorgulanmalı yoksa böyle böyle yapıyolar diyorum sen kalkmıs ne alakası var diyosun... ama senın seviyede bir insan için normal

bak yine geldi aziz dostum yehovan yine at gözlükleriyle okudugu yazımı anlamadan ne alakası var diyor güzel kardesim ordu kendini dokunulmaz zannediyor neler yapıyor konun baslıgı ve içerigide ordunun meclis tarafından denetlenmesi ile ilgili bende diyorum ki herkes sorgulanmalı yoksa böyle böyle yapıyolar diyorum sen kalkmıs ne alakası var diyosun... ama senın seviyede bir insan için normal

arkadaş arkadaşın açtığı konu tamamı ile kaybolan asker üzerine kurulmuş. Burdan çıkıp denetim mekanizmasından bahsediyor.

Ordu kendini dokunulmaz felan zannetmiyor efendim. Orduya dokunmaya dokundurmaya çalışan sizlersiniz.

Baksana mesele namaz oruç laiklik din değil iken sen ne dokundurmaya çalışıyorsun...
Ki dokundurmaya çalıştırdıklarında öyle senin bildiği gerçekler değil..

Konuyu saptırıyorsun. sen ve senın gibiler yüzünden de orduya karşı yağılan anti propaganda ülke geneli yayılıyor. Fakat bahsettiğiniz şeylerin yakından uzaktan gerçekle alakası yok !

Şimdi düşün tart bakalım. At gözlüğü sendemi..

Her konuya din kitap namaz oruç türban karıştıran sen misin ? Hangi pencereden baktığına bir bak...

At gözülüklerimide geri ver artık !

adamım senin milletvekilin basbakanın unakıtanın kendini ne zannediyor?devlette denetlensin diyorsun tayyipte ama sucları yok demiyor musun?her fırsatta sawunmuyor musn.sen hangi üklenin ordsunun siviller tarafından denetlendiğini duydun?buarada darbe yapan ordu zihniyeti ile şimdiki ordumuzun zihniyeti apaçık ortada çok şükür!

arkadaş arkadaşın açtığı konu tamamı ile kaybolan asker üzerine kurulmuş. Burdan çıkıp denetim mekanizmasından bahsediyor.

Ordu kendini dokunulmaz felan zannetmiyor efendim. Orduya dokunmaya dokundurmaya çalışan sizlersiniz.

Baksana mesele namaz oruç laiklik din değil iken sen ne dokundurmaya çalışıyorsun...
Ki dokundurmaya çalıştırdıklarında öyle senin bildiği gerçekler değil..

Konuyu saptırıyorsun. sen ve senın gibiler yüzünden de orduya karşı yağılan anti propaganda ülke geneli yayılıyor. Fakat bahsettiğiniz şeylerin yakından uzaktan gerçekle alakası yok !

Şimdi düşün tart bakalım. At gözlüğü sendemi..

Her konuya din kitap namaz oruç türban karıştıran sen misin ? Hangi pencereden baktığına bir bak...

At gözülüklerimide geri ver artık !
evet at gözlükleri bendeymiş her durumda
yalnısta olsa sırf birileri birilerine kotu dedı dıye okumadan etmeden eleştiride bulunan benmiyim senmisin ayrıca sana daha oncede soyledım yazdıklarımdan rahatsız oluyorsan benden alıntı yapıp durma senın ne oldugunu cümle alem biliyor. kendin ne istiyosan yaz benım yazdıklarıma yorum yapma aziz dostum yehovan

Cümle alem beni tanıyorsa ozaman kaygımız olmasın :) Yazdığın şeyler öyle düşünülmeden insanları alenen yada kısmen tetikleyecek şeyler. Ki bu konuda iyice anlaşıldı...

Sen birinin denetlenmesini istiyorsan 367 millet vekili ile dokunulmazlıkları kaldırmayan kişiye çemkiricen. Fezdekeler bekliyor...

Dokunulmazlığı olan ve vurgunun alasını yapan peşkeşe el kaldıran vekiller orduyu mu denetleyecek...

Yada teröristi meclise yollayan kişiler mi orduyu denetleyecek

sen neden bahsediyorsun.. Harbi sen bu ülkede yaşamıyorsun...

Cümle alem senin ne olduğunu yeni yeni öğreniyor. Normaldir bin bir maske takan iktidara yakınsınya senide tanımak zor oluyo :)

Allah'tan beni seni iyi tanıdım :)

At gözlüklerimide vermeni şiddetle istiyorum Kullana kullana eskiteceksin

Her kurum denetlensin diyor ama devlet kendi kurumlarının hangisini denetliyor.. Türkiye'de şu ana kadar kaç bakan yolsuzluk iddiası üzerine görevinden alındı, Maliye bakanının yaptıkları ayyuka çıktı bir soruşturma açıldı mı?

Ben bu olayın çarpıtıldığını ve orduyu yıpratma çabasına dönüştüğünü görüyorum.. Ordu denetlenmeli ama zamanı şimdi değil...

orduyu denetleyen zamanında denetlemiş 12 eylül darbesinde tepedeki ikinci adamın mason olduğunu bilin yeter maliye bakanını eleştiriken maliye yıpranmıyorda ordu da denetlensin derken niye ordu yıpranıyor ordunun gayrisafi milli hasıladan yıllardır çok büyük bir pay aldığı ortada nerye gidiyor elbette denetlenmeli ama bu kadar hortumcu varken çok zor oda bir gerçek

Volki06;Ordu sorgulanmalı mutlaka ama,bu ülkede sorgulanması gereken en son kurum yada kişi Ordudur.Önce Tayyip Erdoğan'ın,Unakıtanın, Fethullah Gülen'in yediği naneler bir sorgulansın.Ondan sonra orduda her kurumda sorgulansın.Sizlerin niyetleri belli önceki Cumhurbaşkanı hedeflediniz gönderdiniz.Uzun süredir ordu zaten hedefiniz şimdi bütün gücünüzü oraya yogunlaştırdınız.
Orduyu her fırsatta suçlama çalışmaları içinde oldunuz.Yarım milyonu aşkın personeli olan bir kurumda firarda olur.Başka olayda olur siz her fırsatta bunları gündeme getirecekseniz işimiz var demektir ve herhangi bir kimse bu tür fırsat kollarsa ben onların niyetinden şüphe duyarım.Bırakın artık şu fethullah çetesinin amaçlı provakatörlüklerini neymiş namaz kılan,Oruç tutan ordudan atılıyormuş,Allahtan onlarca senemi orduya verdim.Nerdeyse bu kadar aleyhte propagandaya nerdeyse bende inanacagım.Benim arkadaşım vardı beş vakit namazını tutuyordu ve bir çok kez alarm nöbetinde ki alarm nöbetinin ne anlama geldiğini bilirmisin bilmem ve ben onun şefi olmama ragmen namaz kılması yüzünden defalarca görevini aksatmasına rağmen o bile ordudan atılmadı.Yine şefi oldugum takeoff görevinde ki görevin önemi geregi mesaide oruç tutmak yasak olmasına ragmen ki oruç kan şekerini yükseltir unutkanlık ve performans düşüşlerine yol açar.Ona ragmen ben hariç herkes oruç tutuyordu ki ben mesaide oruç tutmazdım çünkü benim oruç tutmam yüzünden eğer 50-60 milyon dolarlık bir uçak düşerse bunun hesabını vizdanen ben veremezdim.Ben hafta sonları tutuyordum ve geri kalanlarını bayramdan sonra hafta sonları tutuyordum ki sorumlu askerde o durumda o şekilde davranmalı bence.Allahım insanlara öyle bir ders verirki şaşar kalırdık.Hiç yapılmayan hatalar arkadaşların oruçlu olduğu günlerde biri tarafından öyle bir hata yapılırdı kiUçak pilotunda hayatı pahasına emercensi inerdi ki bence hata yapano arkadaş atılmalı ve ben olsam ordudan atarım...
Dedim ya Vatan Ajan kaynıyor saldırın orduya...

Jandarma'dan Üsteğmen Uluğ için firar kuşkusu...
ANKARA Milliyet

Jandarma Genel Komutanlığı'nca yapılan açıklamada, Şırnak’ta konuşlu Jandarma Komando Tugay Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Tabip Üsteğmen Mehmet Fatih Uluğ’un bulunması amacıyla tüm bölgede yoğun arama faaliyeti yapıldığı belirtilerek, kendisine ait bir ize rastlanmadığı bildirildi. Açıklamada, "Mevcut bilgiler ışığında Tabip Üsteğmen Uluğ’un kendi inisiyatifi ile birliğini izinsiz olarak terk etmiş olabileceği değerlendirilmektedir" denildi.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"1 Aralık 2007 günü, birlik, operasyon amacı ile bir bölgeye intikal etmiş ve kötü hava koşulları nedeniyle 2-3 Aralık 2007 gecesi operasyona son vererek yine bölgede bulunan bir üs bölgesine yaya olarak intikale başlamıştır. Yaya intikal sırasında, Tabur Komutanı dahil bir çok personel Tabip Üsteğmen Uluğ’un birlikle beraber yürümekte olduğunu görmüş ve sabah saat 04.00 sıralarında üs bölgesine varılmıştır. Üs bölgesinde birliğin unsurları yeniden tertiplenmiş ve istirahat verilmiştir. Burada da birçok personel tarafından Tabip Üsteğmen Uluğ’un üs bölgesinde bulunduğu görülmüştür. Aynı gün saat 15.00 sıralarında, birliğin tekrar hareket hazırlığı yaptığı sırada Tabip Üsteğmen Uluğ’un mevcut olmadığı tespit edilmiştir.

Unutulma söz konusu değil

Yapılan yaklaşık üç günlük operasyon sırasında bölgede hiçbir terörist ile karşılaşılmamış, herhangi bir temas veya görüntü alma olmamış ve bölgeye ilk intikal dışında helikopter kullanılmamıştır. Bu nedenle bazı basın ve yayın organlarında yer aldığı gibi personelin herhangi bir yerde unutulmuş olması söz konusu değildir. Tabip Üsteğmen Uluğ’un bulunması amacıyla tüm bölgede yoğun arama faaliyeti icra edilmekte olup, bu ana kadar kendisine ait bir ize rastlanmamıştır. Olayla ilgili çok yönlü araştırmalara devam edilmektedir. Mevcut bilgiler ışığında Tabip Üsteğmen Uluğ’un kendi inisiyatifi ile birliğini izinsiz olarak terk etmiş olabileceği değerlendirilmektedir."

Kaynak

Sadece bilgi olsun diye :)

ya su orduya bı olay olsada saldırsak dıye pusuda yatıyorsunuz...TEK ele gecıremedıgınız kurum dıye mı gucunuze gıdıyo anlamıs degılım... bu konunun namaz ve orucla alakası nedır nerden bı bagladın onlara anlamadım ayrıca carptırma olayı kımsenın dınıne kımsenın ıbadetıne karısıldıgı yok aılemden bılıyorum bos bılgılerle ortada cuval doldurmaya calısmayın....

"it ürür kervan yürür beyler boşverin" askerin unutması gibi bir olay yok , kendisi kaçmış,koymustur kendine doktorun dağa çıkartılması..

o kadar cok saçmalamışsınki biraz göz gezdir oku diyorum , namaz kılmak oruc tutmak yasakmıs peah,o zaman her garnizonun içinde bir cami olurmuydu? iftar yemekleri düzenlenirmiydi?askeriyede başörtü bile yasak değil,ben cok görüyorum başörtülü, "sıkmabaş" yasak..ülkeyi perişan hale getirende ordumu oldu şimdi? milletin donuna kadar yahudiye ingilize vatan topraklarını satan kim? 2 yıllık kiraya 50 yıl heryeri kiralayan kim?ekonomiyi dışborçla ayakta tutan kim?dıs borcu bilmem kaça katlayan kim?satacak biryeri kalmadıgı için gözlerini nehirlere bile çevirebilenler kim?oda bitince şu anda satıcak yerimiz kalmadı diye tutuşan kim? müslümanım diye gezip döneminde sayısız kilise yaptıran kim? pislik terör başını saygıdeğer bi insan olarak gören kim?şimdi o şerefsizleri affetmeye çalışan kim?oğlunu askere gönderemeyen kim?

ordu dimi?

orduyu denetleyen zamanında denetlemiş 12 eylül darbesinde tepedeki ikinci adamın mason olduğunu bilin yeter maliye bakanını eleştiriken maliye yıpranmıyorda ordu da denetlensin derken niye ordu yıpranıyor ordunun gayrisafi milli hasıladan yıllardır çok büyük bir pay aldığı ortada nerye gidiyor elbette denetlenmeli ama bu kadar hortumcu varken çok zor oda bir gerçek

pkk ülkemize trilyonlar kaybettirdi.. atılan bir merminin bedelini biliyormusunuz?yada bir roketin?

ayrıca ordunun siviller tarafından denetlenmesi cok sacma,görüyoruz bakanlarımız başbakanımız cok bilgili çatışma hakkında,savaş hakkında atıp tutuyorlar sürekli :)
politikacılar polisler onların önünü kapatmadıkça biri ölür biri gelir biri ölür biri gelir malum köpek gibi bir doğuruşta 4 5 tane doğuruyorlar..politikacılar polisler bunların maddi kazanclarını keserse niye bitirilemesin terör?

Geri