OrDu NeYi KoRuR ?

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Geçen hafta bir Haber programı izliyorum.
Bir hanımefendi Türk ordusuna verip veriştiriyor.
Entel dantel camiada giderek "Referans" haline gelen ordu düşmanlığını seslendiren sıradanlardan biri.
Orduların neden varolduğunu, neye yaradığını bilmeyenlerden.
Sürekli yazıyorum. Bir kez daha yazacağım.
Ülkelerin orduları böyle abuk sabuk söylemlerle yıpratılmaz.
Yıpratılmamalıdır.
Yedekleri yoktur.
Ulusun en önemli varlıklarındandır.
Ordular olmasa, uluslar olmaz. Devletler ayakta duramaz.
O gün o programa katılanlardan olsaydım, Türk Ordusuna saldıran hanımefendiye tek bir soru sormak isterdim.
"Hanımefendi o ordu aslında neyi koruyor biliyor musunuz?"
Ne yanıt vereceğini bilmiyorum. Büyük ihtimalle demokrasiden, ordunun siysete müdahalesinden, Güneydoğu'dan falan söz ederdi.
Bense ona çok kısa bir yanıt verirdim.
"Hanımefendi belki farkındasınız, belki değilsiniz ama o ordu sizin bacak aranızı da koruyor"
Biraz sert olurdu belki ama bence öyle.
Ordular, ülkelerin sadece sınırlarını, topraklarını, bütünlüğünü korumaz.
O ülkenin namusunu, iffetini korur.
Yüzyıllardır belki de bin yıllardır savaşların nasıl sonuçlandığını bilirsiniz değil mi!
Bir ordu savaşı kazanıp, düşman ülkeyi fethettiği zaman ne yapar hatırlıyor musunuz?
Savaşların sonunda hep trajik tecavüz hikayeleri yok mudur?
Bu bin yıl önce de böyleydi, Avrupa'nın göbeğindeki bir kaç yıl önce de böyle.
Galip tarafın, muzaffer askerleri, savaşın sonunda en acı intikamı ne yazık ki, hep böyle almışlardır.
Galip taraf, mağlup tarafa en büyük acıyı hep böyle tattırmış, mağlubun son kalan kalesi namusunu da ele geçirmek savaşın son darbesi olmuştur.
Türk ordusuna sallayan hanımefendi bilmelidir ki, Türk ordusu Türkiye'nin sınırlarını korur.
O sınır ne yazık ki, kadınlarımızın bacak arasına kadar uzanır.

Fatih Altaylı

Ordu Düşmanlarına ve Türk halkına bİp atanlara Çok güzel yazmış Fatih Altaylı

ordu Ordu Evİndekİlerİnİ DiŞaridan Gİrmek İsteyen BaŞÖrtÜlÜ Kadinlardan Korur:d:d:d

başıörtülü kadınlardan değil canım malum zihniyeti ve onun temsil ettiği düşünceden korur
okuduğunu anlamama yada anlamana rağmen yanlı yorum yapma alışkanlığı var galiba

Saygılarımla...

Bence ordu bir milletin can ve mal güvenliği, bayrağını, bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü, siyasi rejimini ve hatta ülkemizde (* ne yazık ki ) Atatürk' ümüzü korur korumak zorunda kalır.

* Yüce önderin kurtuşu destanına katkılarına rağmen Atatürk' ü korumak için bu ülkede kanunlar çıkarılıyorsa, ordu bile söylemlerde bulunma gereği hissediyorsa, ne yazı ki demek gerekir orada

Mükemmel bir yazı...

Ama onların namusunu bir bez parçası ordudan daha iyi korur sanıyorlar...

Fatih Altaylı'dan böyle bir yazı beklemezdim tebrik ediyorum güzel konulara değinmiş sonuna kadar haklı helal olsun bizim de savunduğumuz budur orduyu malesef pkk.dan çok yurt içinden bazı kesimler yıpratmak istiyor!!!

Mükemmel bir yazı...

Ama onların namusunu bir bez parçası ordudan daha iyi korur sanıyorlar...

giydiğin pantolonda bez parcası ama ordunun yapamadığını yapıyo k.çını örtüyo...

orduya gelince ordunun yıpranmasını değil içindeki çürüklerin çıkarılmasını istiyoruz ki daha saglam olsun

giydiğin pantolonda bez parcası ama ordunun yapamadığını yapıyo k.çını örtüyo...

orduya gelince ordunun yıpranmasını değil içindeki çürüklerin çıkarılmasını istiyoruz ki daha saglam olsun

O pantolonu giydigi halde hicbir yerini örtemeyenler de var...

ordu Ordu Evİndekİlerİnİ DiŞaridan Gİrmek İsteyen BaŞÖrtÜlÜ Kadinlardan Korur:d:d:d

insan baş örtülü olsada kötü olabilirmi ? tabiki olabilir.!
bir müslüman kötü olabilirmi? tabi olabilir görüyoruz çünkü!!
peki 1-2 örtülü kötü ise neden bütün örtülü insanları kötü sayıyorsunuz..
1-2 müslüman gaddar, köt, vahşi die BÜTÜN müslümanları kötümü sayacaksınız...?

ayıp vallahi ayıp yaaaa... insansınız.. akıllısınız... biraz düşünün.. ve öyle yorum yapın...

* Çok afedersiniz ama bir zıkkımıda doğru düzgün tartışalım...

* Teoman, Büyük Hun İmparatorluğunu Kurarken ordu temelli kurmuştur... (ayrıntıya girmiyorum)
* Mete şu anda tüm dünyada kullanılan onluk sistemi getirmiştir. (onbaşı, yüzbaşı,....)
* Türk Milletinin ordu kökenli olmadan kurabildiği ilk devlet Uygurlardır. (yerleşik hayat,tarım,...)
* Türk Milletinin Tarihi boyunca değişebilen bir yapıda olmasını sağlayan yegane etmen ordu olmuştur. Türk milleti ordusu sayesinde bu tarihte var olmaktadır çünkü türklerde ordu ile devlet aynı şeydir. En azından köken olarak bu yapıda gelişmiştir. Türklerin müslüman olmasını sağlayan kurumda ordudur.
* Türkler müslüman olduktan sonrada ordusu sayesinde varolmuştur. Zaten Müslümanlığın neferini uzun zaman boyunca elinde tutmuştur.
* Osmanlıda aydınlanma hareketi Fransadaki halk ihtilali şeklinde olmamıştır. Yine aydınlanmayı sağlayan II mahmutun avrupaya gönderdiği öğrenciler (jöntürkler) ve asıl olan ittihat ve terakki'cilerdir (ordu kökenli)
* Genel Kurmay Başkanı Kazım Karabekir bir askerdir, Bizi zamanın koşullarına göre 1. dünya şavaşına sokan Enver Paşa bir askerdir. (tarih bilgisi olmayanlar Enver Paşa'yı eleştirmesin), Atatürk bir askerdir, Sağ olsun sol olsun türk siyasi yapısını kuran İsmet İnönü bir askerdir...

* Türklerin 2 temel özelliğini hatırlarsak (türk-islam)

Sen tarihin boyunca türk milleti olarak islamiyete ve millete ne katkı sağladıysan ne gelişim sağladıysan ordun ile becermişsin... Bir türk halkı olarak, ne iran halkı kadar ne araplar ne de diğer müslüman halkları kadar geliştirmeye katkın olmamış... Senn islam Kültürüne kattığın en güzel şey olan medreseleri Nizamül-Mülk kurmuş. E bu adamında kim olduğu ney kökenli olduğu belli..

Yani uzun lafın kısası ordun olmadan bi b.k becerememişsin.

Bende ordunun siyasete karışmasını çok bariz eleştiriyorum iyi güzelde sen kaç kere bütün ulusu kapsayan bir açılım yapmışsınki vır vır orduyu eleştriyosun...
Sanki Türkiyede doğru düzgün bir politika yapıyorda siviller , ordu onların yerine geçmiş havası yaratıyorsunuz...

Sanki eskiden beri türk milleti ordusuz gelmişte , osmanlının son dönemlerinde ordu vırt diye ortaya çıkmış havası yaratıyorsunuz...,

Çok afedersiniz bi b.ku yemeyi becerelim, adam gibi adam olalım, birbirmizi sevelim, dikkate alalım, birbirimize kastetmeyi bırakalım, adam gibi sivil toplum örgütlerimiz olsun adam gibi siyasi partilerimiz olsun

ondan sonra orduya b.k atalım...

Nasıl ki orta asyadan beri çimlerin üzerinde at koşturduktan sonra, Şimdi çimlerin üzerine basmayın tabelasını anlamsız bulup, dayanamayıp piknik yapıyosak, çimlere basmamayı beceremiyosak

sivil olarak bir toplum olmayı da, kendi sorunumuzu kendimiz çözmeyi de henüz bariz beceremiyoruz emekliyoruz,,,

Ya arkadaşlar artık kendinizi iyi, tarihsel kişileri ve hoşunuza gitmeyen görüşteki insanları kötü adam ilan etmeyi bırakın... Sivil olarak bir gelişme sağlayın...

dartanyan7;3760873]giydiğin pantolonda bez parcası ama ordunun yapamadığını yapıyo k.çını örtüyo...

ordunun yıpranmaması konusunda sen iyi niyetli olabilirsin ama maalesef ordu aleyhine yaptığınız her açıklama ile gerçek düşmanların ekmeğine yağ sürüyorsunuz çünkü o düşmanların sizden istediğide bu senin iyi niyetin onların hiç umurunda değil yeter ki siz orduyu eleştirin neden diye soracak olursan çünkü gerçek düşman sen orduyu eleştirdiğinde çok iyi biliyor ki hedef kitlesi senin fikirlerini umursamayacak bile sadece aklında senin ordu düşmanlığın kalacak ve sadece onu düşünecek çünkü radikal fikirlerin ortaya sürülmesi durumunda sadece en çarpıcı bölümler aklda kalır hele bizim gibi çok yoğun baskı ve stres altında ki ülkelerde ve daha sonra bu radikal fikirler gayet radikal olan yalanlarla desteklenir bunun en yakın ve çarpıcı örneği Aktütün baskını sonrasında taraf gazetesinin yaptığı psikolojik savaştır ve böylece bu dahada etkili olur bunun adınada psikolojik savaşın gri propagandası derler Amerikalılar bunu çok iyi bildikleri için ve bizim milletimizin sinir uçları ile her oynadıklarında böyle tatsız olaylar çıkar o yüzden lütfen şunu aklınızdan çıkarmayın Türk ordusunu her eleştirdiğinizde (Burada kastettiğim yapıcı eleştiriler değildir kesinlikle) Amerikan ordusunun ekmeğine yağ sürersiniz

Ben bişey daha eklemek istiyorum.

Bence ''ordu neyi korur?'' diye soran saftrik bayanın ordunun tek işlevinin koruma olmadığını bilmediği açıktır.

Ordu bir güçtür... Güç sadece koruma amaçlı kullanılmaz...

Örnek: 17 ağustos depreminde, depremden etkilenen halkımız sivil toplum ögütlerine, belediyelere, afet-kriz merkezlerine muhtac kalsaydı ne rezalet olurdu bir düşünün...

Ben bişey daha eklemek istiyorum.

Bence ''ordu neyi korur?'' diye soran saftrik bayanın ordunun tek işlevinin koruma olmadığını bilmediği açıktır.

Ordu bir güçtür... Güç sadece koruma amaçlı kullanılmaz...

Örnek: 17 ağustos depreminde, depremden etkilenen halkımız sivil toplum ögütlerine, belediyelere, afet-kriz merkezlerine muhtac kalsaydı ne rezalet olurdu bir düşünün...

Onu Allah korur merak etmesin...

Zaten 17 Ağustos depreminin, Allah'ın dejenere olan gencligimize sinirlendigi icin oldugunu iddia eden bazı cevreler de vardı :)

Anayasa(*)(**)

(*)TSK Başbakanlığa bağlı bir kurumdur.

(**)TSK' nın Görev ve yetkileri kanunda belirtilmiştir.

(*)TSK kanunu
(*)TSK yurt içinde ve dışında can ve mal güvenliği sağlar Sosyal Devlet anlayışı içinde görevini sürdürür.

Yani TSK nın görevi sadece bu ülke yönetmek değil.

"Hanımefendi belki farkındasınız, belki değilsiniz ama o ordu sizin bacak aranızı da koruyor"​

vay be ne yazmış ama yine Fatoş ALtayLı.. Ne kadar da saygın bi gazetecimiz böyLe.. sormak isterim anasının bacak arasını kim koruyor acaba,hergün binLerce küfür yiyordur da.. :goz:

ordunun güçlü olması sadece savaş anında düşünülmez, barış anında bile ne kadar güçlü olursa o kadar etkili bir ülke olur,

ayrıca ordusunu yok sayan ve sahip çıkmayan ırak halkının durumunu görüyoruz
tartıştığımız konu her ne olursa olsun orduyu dışarda tutup konuşmalıyız. ona verilecek zarar bize de gelecektir elinde sonunda, bunda genelkurmaylıkta dikkat etmelidir, siyasilerde.

katılıorum yazdıklarına ama ordu işine baktıgı surece katılıorum ordu kim oluoda siyasete karsıo herkes kendi işini yapsa cok daha ii olur.bölelikle hem ordu yıpranmas daha güçlü olur hemde hükümetler

Türkiye'de Türk tipi demokrasi vardır.
Türk tipi demokrasinin de baş aktörü ordudur.
Ordu yasama yürütme ve yargı gibi kuvvetler ayrılığı ilkesinin yanında 4. kuvvettir Türk tipi demokraside.
Ordu yürütmenin yasamayı manipüle edip yargıyı saf dışı bırakmaya çalışması durumunda anti Milli Üniter Laik Devlet modelinden şaşılması durumunda bir sigorta görevindedir.

Çünkü bu ülkenin halkı demokrasiyi kendisi talep etmemiş, kendisi kurmamış ve içselleştirememiştir.
Bu ülkeye demokrasi asker eliyle getirilmiştir. Rejim ve Milli Devlet modeli asker eliyle kurulmuştur.
Bu ülkeyi askerler kurmuştur.
Türk Askeri orta amerika ülkelerindeki gibi çapulcu değil binlerce yıllık Ordu Devlet geleneği ve kültürü ile hareket eder.

Türkler Avrupalılar gibi yerleşik yaşama geçip, kanlı feodalizm, kanlı sanayi devrimi, kanlı din ve rönesans hareketleri, yüksek şehirleşme oranını, burjuva-aristokrasi, burjuva-halk savaşını yaşamamıştır.
Bu nedenlerden dolayı Türkiye'de sivil toplum hareketleri, sivil örgütlenmeler oluşmamıştır.

Avrupalıların Magna Cartadan beri kanlı tarihlerinde oturttukları demokrasi ve bireysel haklar meselesini biz 100 senedir uygulamaya çalışıyoruz. Hem de asker eliyle oturtmaya çalışıyoruz
Problem de burada.

Asker çağdaş Milli Üniter Laik devleti savunuyor. Birileri ise 1500 sene önceki dini yönetim şekillerinde refah ve mutluluk bulacağı yalanı ile batılı emperyalistlerin siyasi oyuncağı oluyor.

DÜNYANIN HER YERİNDE ORTAK BİR YÖNETİM ŞEKLİ YOKTUR. SİYASİ YÖNETİM O ÜLKENİN KÜLTÜRÜ İLE ŞEKİLLENİR. JAPONYA DAKİ DEMOKRASİ HATA YAPAN İNTİHAR EDER DER. İNGİLTERE DEKİ İSTİFA EDER DER. İRAN DA Şİİ ŞERİATI UYGULANIR. ARABİSTANDA VAHABİ KRALLIĞI. HER ÜLKENİN YÖNETİMİ KENDİ KÜLTÜRÜ İLE ŞEKİLLENİR.

Türkler Avrupalı değildir. Avrupalı gibi demokrasi yaşayamaz.
Türkler Türktür.
Türkler Türk tipi Demokrasi yaşarlar.
Türk tipi demokraside de asker hem dış düşmanlara hem de rejimi değiştirmeye kalkışan iç bozguncularla mücadele eder.
Türk tipi demokrasi de Asker 4. kuvvettir.

saygılar

baş örtülü değil kardeşim

onlar orduevine girebiliyor

türbanlılar giremiyor orduevine

bu beğenmediğiniz ordunun

subayları nerede doğuyor...............................

sizin hemşeriniz yokmu içlerinde

sizin dininizden yokmu içlerinde

sizin dilinizi konuşan yokmu içlerinde

sizin bayrağınızdan yokmu içlerinde

sizin vatanınızdan yokmu içlerinde

sizin istiklal marşınız başkamı

bana göre ya onlar bizim değil

yada sizler bizim değilsiniz

Geri