Onlara, saldırmak hak... Bize, eleştirmek yasak!

işte yoruma bak ilahi kanun da değişirmiş sen kimsin de böyle birşey diyebiliyorsun ispatın var mı ilahi kanun değişirmiş neden bahsediyorsun tam anlatsan bugun ayetleri kendine yontarak yorumlayanlar var sen ne diyorsun... demekle olmaz tam anlatta bilelim

nerden nereye yine taşı fettullah gülene attınız ya derdiniz ne ki bu adamla ikide bir öne sürüyorsunuz onu sen bir kere ilahi kanunun değişmeyeceğini öğren ondan sonra gel yorum yap :Sopa:mad::Sopa:mad::Sopa

Al kardeşim sana ayet falan da söylemeyeyim. Alevilerile aynı dindesin sen. Onlar da müslüman sen de müslümansın. Şiiler de müslüman caferiler de... Hepsi ben müslümanım diyor değil mi? İran'dakiler de aynı müslüman, Malzeyadakiler de aynı müslüman, Afganistandakiler de aynı müslüman... Aynı kitap aynı peygamber değil mi? Peki ben sana detaylı olarak anlatayım mı aradaki farkları? Sen aradaki farkları bilmiyorsan Allahın Kitabı hakkında ahkam kesemezsin din bilgisi tartışamazsın. Yok aradaki farkları biliyorsan hangi islamdan hangi İlahi Kanundan bahsediyorsun?

Amerika'da müslüman olan zencilerin oturaklı camilere gittiğini, cuma namazını güneşin durumuna göre değil her cuma saat 12:30'da kıldığını biliyor musun? Onlar mesai saatlerini namaza uydurmamış namazı mesai saatlerine uydurmuşlar. Ama onlar da müslüman ve Allah diye dua ediyor.

Burada allahın ilahi kitabı tektir herkes ondan aynı şeyi anlar edebiyatı yapma bize. Biz o yüzden laikliği savunuyoruz. Seninle aynı islama inanmayanların da yaşayabildiği bir ülke için. Seninle mücadele veriyoruz çünkü sen allahın kelamı tektir ve benim inandığım anlamdadır diyorsun ve herkesi senin gibi inanmaya zorluyorsun.

Allahın kitabı tektir ama herkes ondan kendi yolunu çizmekte özgürdür. Ama siz koyun sürüleri istersiniz 1000 sene önceki 4 imamın yazdığı keçi patikasından gidecek milyonlar istersiniz, kendi bireysel gelişimini ahlak yolunu çizmiş özgür müslümanlar yerine.

Bu söylediklerime verecek mantıklı bir yanıtın var mı bilmiyorum. Ben yazıyorum da yazıyorum ama birileri bu yazdıklarımdan bir şey çıkarabiliyor mu diye de çok merak ediyorum.

Bağnazlık o kadar şiddetli bir şeydir ki dünya yuvarlak diyen Galileo, köklü sayıları bulan ve Tanrıların hatasını ortaya çıkaran Pisagor gibi tarihin her devrinde özgür, kafası ve toplumun önünde yürüyerek evrensel kültürde çığır açan insanları ezmekten çekinmemiştir. Bu ülkede laikler azınlıksa bu laiklik yanlış olduğu için değil ülkedeki müslümanlar bağnazlaştırıldığı içindir.

saygılar

1000 sene önce 4 imamın yazdığına keçi patikasından giden bizLer bağnaz yobaz oLuyoruz
Ama mevzu gaLiLeo pisagor gibiLerine geLdiğinde bu adamLar tanrının hatasını ortaya çıkarmış ya sözde pek bir evrenseL oLuyor adabınız :)

Kur´an da 14 asır önce indi update ediLmesi gerekiLiyor değiL mi sizin zihniyetinize göre..

tabulardan bahsediyoruz,kafanızı kumdan cıkartın

Al kardeşim sana ayet falan da söylemeyeyim. Alevilerile aynı dindesin sen. Onlar da müslüman sen de müslümansın. Şiiler de müslüman caferiler de... Hepsi ben müslümanım diyor değil mi? İran'dakiler de aynı müslüman, Malzeyadakiler de aynı müslüman, Afganistandakiler de aynı müslüman... Aynı kitap aynı peygamber değil mi? Peki ben sana detaylı olarak anlatayım mı aradaki farkları? Sen aradaki farkları bilmiyorsan Allahın Kitabı hakkında ahkam kesemezsin din bilgisi tartışamazsın. Yok aradaki farkları biliyorsan hangi islamdan hangi İlahi Kanundan bahsediyorsun?

Amerika'da müslüman olan zencilerin oturaklı camilere gittiğini, cuma namazını güneşin durumuna göre değil her cuma saat 12:30'da kıldığını biliyor musun? Onlar mesai saatlerini namaza uydurmamış namazı mesai saatlerine uydurmuşlar. Ama onlar da müslüman ve Allah diye dua ediyor.

Burada allahın ilahi kitabı tektir herkes ondan aynı şeyi anlar edebiyatı yapma bize. Biz o yüzden laikliği savunuyoruz. Seninle aynı islama inanmayanların da yaşayabildiği bir ülke için. Seninle mücadele veriyoruz çünkü sen allahın kelamı tektir ve benim inandığım anlamdadır diyorsun ve herkesi senin gibi inanmaya zorluyorsun.

Allahın kitabı tektir ama herkes ondan kendi yolunu çizmekte özgürdür. Ama siz koyun sürüleri istersiniz 1000 sene önceki 4 imamın yazdığı keçi patikasından gidecek milyonlar istersiniz, kendi bireysel gelişimini ahlak yolunu çizmiş özgür müslümanlar yerine.

Bu söylediklerime verecek mantıklı bir yanıtın var mı bilmiyorum. Ben yazıyorum da yazıyorum ama birileri bu yazdıklarımdan bir şey çıkarabiliyor mu diye de çok merak ediyorum.

Bağnazlık o kadar şiddetli bir şeydir ki dünya yuvarlak diyen Galileo, köklü sayıları bulan ve Tanrıların hatasını ortaya çıkaran Pisagor gibi tarihin her devrinde özgür, kafası ve toplumun önünde yürüyerek evrensel kültürde çığır açan insanları ezmekten çekinmemiştir. Bu ülkede laikler azınlıksa bu laiklik yanlış olduğu için değil ülkedeki müslümanlar bağnazlaştırıldığı içindir.

saygılar

öncelikle şunu anlayamamışsın ilahi kanun değişmez yalnızca ilahi kanunu insanlar kendine göre yorumlayarak değiştiğini sanırsınız halbuki değişmemiştir din konusuna girecek değilim ahkam da kesmem

siz koy un sürüleri yazmışsın sizin gibiler nca hakaret ederek kendini ispatlamaya çalışır çünkü söyleyecek sözleri yoktur da ondan

sen şu yorumladıgın yazıdaki satır sayısına kendi yorumunla ulaş ondan sonra insanlara laf at..

şu yazılanlara bakıyorumda şimdi şu şeriati laiklik karşıtlığını savunan arkadaşlara soruyorum şeriat kanununu kabul ediyormusunuz kolunuzun bacağınızın kesilmesi yada meydanda toplum içinde birinin asılmasını izlemek en ufak hatanda kırbaçlanmayı kabul ediyormusunuz çok merak ediyorum çünkü yapılan araştırmalarda türkiyede şeriat kanununu sadece % 1 gibi bir oran kabul etmiş sen şimdi ben kabul ediyorum dersen ancak sana gulerim hem hak ilahi de ama kununlarına hayır de yok böle bir şey

saygılar...

okuyunca anlamak daha zor hale geliyor
bırakın yargı adaletine güvenin diyenler;
daha 1 ay önce bir mahkemenin telekom sabit ücret alabilir kararını
başka bir mahkeme iptal etmiş hayır alamaz demiştir.Şimdi;
bu mahkemelerde görülen davaları idare eden ve karar verenler bizim bakkal Ahmet değil!!
hepsi hakim.ama gel gelelim böyle bir eşitsizlik yapılabiliyor ise
siyasette bu işin daniskasını yaparlar.
hatta daha komiği;
mahkeme esnasında oluşan karışıklıktan yanlış karar verildiği haberide yayınlandı basında.
Yani;
mahkemede karışıklık çıkarsa kararı kendinize göre yontabiliyor yada zararlı çıkabiliyorsunuz.
Oy memleket ne ala

Geri