Onlar artık Türkiye'ye Fransız

BurakƷ5

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Dünyanın neresinde olursan ol, bulunduğun yerde de

699330_detay.jpg

Başbakan Tayyip Erdoğan, yaptırımları açıkladı...

''Bunlar ne kadar ciddiyetten uzak bir yaklaşım tarzıdır, nasıl sulandırılmış bir oylamadır anlamak mümkün değil. Bu girişim haksızdır, isabetsizdir ve bu kararı Türkiye olarak şiddetle kınıyoruz'' diyen Başbakan Erdoğan, Fransa parlamentosunda kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan düzenlemeye ilişkin önemli açıklamalar yaptı:

"İnsan haklarına ters bir karar. 1979' da Paris'te Merhum Yılmaz Çolpan'ın terör saldırısı ile aynı günde olması ayrıca manidardır. 577 milletvekilinden oluşan Meclis'te 10'da biri bile bulmayan katılımla onaylanmış olması çok manidar. Türkiye-Fransa ilişkileri şu anda farklı bir yönetime girdi, yaklaşan seçimlerin hedefi oldu.

Şunu çok açık söylüyorum. Bu oylama Türkiye'den ziyade Fransa'ya, Fransız halkına çok büyük haksızlıktır.
Şimdi soruyoruz: Fransa'da düşünce ve ifade özgürlüğü var mı? Cevabını da ben veriyorum: Yok. Bu özgür tartışma ortamını ortadan kaldırmıştır. Ne yazık ki Fransız İhtilali'nin sembolleri olarak bilinen eşitlik, özgürlük, Fransız Parlamento'su tarafından ayaklar altına alınmıştır. Bundan sonra Fransa Moltaire'i de Monteque'yu da konuşmasın.

Çok daha önemli bir boyutunu dile getirmek istiyorum. Bu oylamada cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ırkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı üzerine siyaset yapma vardır. Fransa'da sırf kişisel ihtiras ve seçim kazanmak uğruna, Türkiye düşmanlığı, İslamofobia üzerinden prim elde etme çabası vardır. Son derece kasıtlı alınan bu karara Türkiye olarak sessiz kalmamız sözkonusu değildir.

Fransa halkının gerçekleri öğrenebilmesi, bilgilendirme çabalarımızı en geniş alanda sürdüreceğiz. Bu güne kadar unutturulmak istenen soykırımları tüm dünyaya anlatacağız. Bu ayrımcı tavrı anlatacağız. bizim tarihimizde böyle bir soykırım yok. Bunu kabullenmiyoruz. Ülkemizde 100 bin civarında Ermeni yaşamaktadır. Bunların bir kısmı vatandaşımızdır, bir kısmı ise ülkemizde yaşayanlardır. Bazıları edebi mugayir olarak ülkemde Yahudi soykırımdan bahsediyorlar. ben onlarada tarihi iyi okumalarını telkin ediyoruz.

HER TÜRLÜ SİYASİ İSTİŞAREYİ DURDURUYORUZ

Fransa ile olan ilişkilerimizi gözden geçiriyoruz. Şu anda istişareler için Paris büyükelçimizi Ankara'ya çağırıyoruz. İkili düzeyde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri iptal ediyoruz. AB çerçevesindeki eşleştirme projelerinde işbirliğine gitmeyeceğiz. Her türlü siyasi istişareyi durduruyoruz. Askeri uçuşlar için yıllık toptan verilen izin uygulamasını kaldırıyor, tek tek izin uygulamasına geçiyoruz. Askeri gemilerin liman başvurularnı bugünden itibaren iptal ediyoruz. Altını çizerek şöylüyorum bu ilk etaptır. Hiç bir tereddüte maruz kalmaksızın kararlılıkla uygulanacaktır. Olayların seyrine göre yeni tedbirler de gündeme gelecektir. Türkiye-Fransa ilişkilerini geri dönülmez bir yola sokulmamasını rica ediyoruz.

DOST DÜŞMEN BİLSİN TARİHİMİZLE GRUR DUYUYORUZ

Biz tarihimizle grur duyuyoruz. Bizi sıkıntıya düşürecek bir tarihimiz yok. Her türlü hadiseyle yüzleşiyoruz. Biz bütün arşivlerimizi aştık. Tarih parlamentolarda yazılmaz. Oylamalarla ancak çarpıtılır. Tarihi çarpıtanları, tarih de halklarda affetmeyecektir."

HABERTURK

Ekli dosyalar

• 699330_htmansetyeni.jpg
    699330_htmansetyeni.jpg
    36.5 KB · Görüntüleme: 110
Geri