Onları Tanır mısınız?..

TraFoo

Banned
Reaction score
0
Onları Tanır mısınız?..
Günümüz Türkiye’sinde

pic.php

Günümüz Türkiye’sinde 1923 devrimini yargılayıp aşağılamak, Atatürk’ü karalamak, uygar bir toplum özlemini dile getirenleri “1930 kafası”olarak suçlamak moda oldu.

Oysa demokrasiyi ve özgürlükleri çoğaltmak için 1923 devrimini, halkımızın çoğunluğunun benimsediği yaşam biçimini, Cumhuriyetimizi savunacağız.

Demokrasi laiklik temelinde yükselir!

Şimdi diyeceksiniz ki, yüz bine yakın kaçak Kuran kurslarını, imam-hatipleri, tarikat şeyhinin müritlerinin devletin en duyarlı kurumlarında örgütlenmesi gerçeğini unutun.

Hayır unutmadık!

Bugün, “Şeriatçı-PKK-Yeni Mandacı birlikteliği”azımsanmayacak bir güç elde ettiler.

Son yedi yılda elde edilen bu güç, yalın bir sözle 1923 devrimiyle kurulan Cumhuriyete en ağır biçimde saldırıyor.

1950’den bugüne değin geçen süreçte, dinci, tarikatçı, faşist siyasal kadrolar 12 Mart ve 12 Eylül’ün katkısıyla devlet içinde kadrolaştılar.

Bir dönem DP, AP, MSP, ANAP, DYP ve RP’nin kanatları altına girenler, eğitim, emniyet ve yargıda örgütlendiler.

Yeni mandacı kesim 1960’lı, 70’li yıllarda sosyalizmin peşinden gidiyordu, geleceğini oraya bağlamıştı, 1980 sonrası neoliberalizme sarıldı.

Şimdilerde tarikat şeyhinin televizyon kanallarında, vakıf üniversitelerinde, holding danışmanlığında paraya para demiyor.

Bir elleri AKP’de bir elleri tarikat şeyhinde...

Bir gecede iki-üç kanalda program yapıyor.

Sola düşman, emeğe düşman, Cumhuriyete düşman!

Yeni mandacının elinde “demokrasi ve özgürlük meşalesi”, dönüp dolaşıp aynı yere geliyor:

“Kemalist ve baskıcı devlet, demokrasi ve özgürlüklerin önünde en büyük engel!”

Yeni mandacı takım, dinciler ve PKK sempatizanları televizyon ekranlarında, Süleyman Demirel’i “Alıp kaçtı” diye eleştiriyor ama 28 Şubat’ta her şeye “evet” diyen Necmettin Erbakan’a dokunmuyor.

Eğer dokunursa iş Abdullah Gül’den Bülent Arınç’a değin uzanacak...

O zaman TRT’de “bol kazançlı geceler” bitecek!

Bunlar, Fikret Başkaya ve Haluk Gerger’in, düşüncelerini yazıp söyledikleri için başları belaya girdiği yıllarda da “üç maymunu” oynamışlardı.

Atatürk’ü yobazlar sevmez!

PKK, Lozan’ı değil Sevr’i yeğler!

Peki yeni mandacı ne yapar?

İlhan Selçuk’un deyişiyle “ruhsal kördüğümün” açmazındadır; 1923 devrimini ne reddedebiliyor ne de benimseyebiliyor; şeriatçıyla PKK sempatizanının öncülüğünde güdüleniyor.

İnsanın bireye dönüşmesi, uzun ve tarihsel bir oluşumun sonunda gerçekleşti. Çünkü kulun özgürce düşünmesi, kutsal kitaplarca yasaklanmıştı.

Kralın ya da sultanın tebaası, her düşünceyi, egemenin çizdiği çerçevede tuttu.

Avrupa bunu ortaçağda yaşadı, din savaşlarında oluk oluk kan aktı.

Bizim yeni mandacı takımı Aydınlanma sürecini algılayamadığı için, “emir kumanda” zincirinde benimsediği Marksizmden çark ederek, Sovyetler yıkılınca haykırmaya başladı:

“Moskova öldü, yaşasın Washington!”

Bunları satın almak kolaydır!

Basarsın mangırı, yanına oturur, senin çığırtkanlığını yapar.

Zaman zaman kendini ele verir:

“Ben Tünel-Taksim arasında birinci sigarası içip yaya giderken sosyalist olmuştum!”

Kimileri vardır, sıkıştıklarında savunmaya geçerler:

“Ben Kemalist devlete dün de karşıydım bugün de!”

Aslında karşı oldukları Aydınlama devrimidir, yürekleri yetmez açık açık söylemeye!

Yobaz-PKK-yeni mandacı...

Kuzey Irak’ta ihaleleri kaparlar, milyon dolarları cebe indirirler.

Bir dönem Süleyman Demirel’in, Tansu Çiller’in, Erbakan Hoca’nın, Mesut Yılmaz’ın kayığına binmişlerdi.

Şimdilerde AKP’nin savunucusudurlar!

Düşüncelerini emperyalizmin ağababalarına kiralayanlar ne sosyalist, ne sosyal demokrat, ne şeriatçı, ne de liberal olabilir!

Bakmayın öyle “Askeri darbelere karşıyım”dediklerine... Saklanacak delik ararlar önce... Ardından da pazarlığa otururlar...

HİKMET ÇETİNKAYA Onları Tanır mısınız?.. |HABER 1919 Gerçek Sizi Özgür Kılar

Geri