
Sanallaşan bir dünya sivil veya sivil olmayan herkesin sürekli online olduğu bir dünya.
Face book, twitter, çeşitli forum siteleri, diziler, filmler…
Gerçeklik algısı giderek azalıyor bir rüyaymış gibi bu rüya bittiğinde her şey ortaya çıkacak.
Kurtlar vadisi dizisinde ölen ÇAKIR karakterinin gıyabında cenaze namazı kılınmış, gazetelere vefat ilanı verilmiş ve de mevlit okutulmuş. Seçip meclise gönderdiğimiz bazı Milletvekilleri meclis kürsüsünde tartışmak yerine tiwitter’ de tartışmayı daha uygun görüyorlar. Cumhurbaşkanı Face book dan kendisine hesap açıp veya açtırıp çeşitli gezilerinin fotoğraflarını paylaşıyor. E-muhtıra yayınlayan bir Genelkurmay başkanlığı, çeşitli oyunlar ile gerçek dünyadan bağlarını koparan oyun severler. Sanalda yaşanan aşklar…
Sokakta caddede sis var. Hiçbir şey net değil bazı kişiler sosyal hayatta elde edemediklerini sanal hayatta olmadıkları kişiler gibi görünerek çok kolay bir şekilde elde edebiliyorlar.
Konuyu daha ileriye taşırsak iş yerinizdeki müdürünüz veya iş başvurusu yaptıktan sonra size döneceğiz diyen yetkili sizi Sanal dünyada araştırıyor olabilir. İstihbarat için önemli bir dünya.
İnsanları buna iten sebep ne ? Çağımız ne yazık ki mutlu değiliz istediğimiz veya özendiğimiz hayatı yaşayamıyoruz. İzlediğimiz dizilerde, filmlerde sürekli gösterilen hayatlar imrenerek baktığımız ve de yaşamak istediğimiz hayatlar her erkek kapısının önünde çeşitli markalarda otomobillerin olmasını ister aynı şekilde her bayan da havuzu, uşakları, hizmetçileri olan bir evde yaşamak ister.
21. yüzyıl teknolojik gelişmeler ve beraberinde getirdiği kolaylıklar ile bir çok hastalığı da tetikledi.
Yalnızlık
Paranoya
Depresyon
Kronik yorgunluk…
Avrupa nüfusunun neredeyse yüzde 40'ının ruhsal ve nörolojik hastalıklarla mücadele ettiği açıklandı.
Almanya merkezli bir araştırma, Avrupa ülkelerinde yaşayanlardan 165 milyon kişinin her yıl depresyon, anksiyete, uykusuzluk, şizofreni, bağımlılık, epilepsi, Parkinson veya bunama gibi rahatsızlıklarla mücadele ettiğini ortaya koydu. Durum hiç iç açıcı değil.
Savaşlar bile değişti artık cephe savaşı yok psikolojik savaş ile medyadan istenilen bilgiler halka ulaştırılıyor.
İnsan yaratılışı gereği sosyal bir varlıktır günümüz koşulları ne yazık ki bu sosyalliği öldürüyor iş hayatı, aile hayatı ve diğer sebepler kişileri Sanal dünyaya itiyor dolayısı ile gerçek olmayan acı çektirmeyen bir dünyada yaşıyoruz..