Olay Rektörden Sözler

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
MECLİS İRADESİNE İNANMAYAN 'ATATÜRKÇÜ'

Başbakan Erdoğan'a 'Burası Kasımpaşa Cumhuriyeti değil; Türkiye Cumhuriyeti' diyen İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu, TBMM'nin en büyük irade olduğunu kabul etmediğini söyledi.

NTV'ye konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmiooğlu, Başbakan Erdoğan'ı yönelik ağır sözlerle eleştirdi. Son günlerde gündeme gelen başörtüsüne özgürlük çalışmalarına tepki gösteren rektör Hilmioğlu, üniversitelerde başörtüsü probleminin olmadığını, öğrencilerin güzel güzel kapı önlerinde başını açarak derse girdiklerini ve mağdur olmadıklarını iddia etti.

Erdoğan için 'burası Kasımpaşa Cumhuriyeti değil; Türkiye Cumhuriyeti' diyen rektör, TBMM'nin en büyük irade olduğunu kabul etmediğini söyledi.

Rektörün emriyle toplanan İnönü Üniversitesi Senatosu, bugün İnönü Üniversitesinin internet sitesinde başörtüsü tartışmalarıyla alakalı sert bir bildiri yayınladı. Bildirire 'türbanın serbest bırakılması, öğrencilerden başlayarak bütün üniversite personeli arasında geçmişte olduğu gibi derin ayrışma ve kutuplaşmalara, dini ve siyasi konularda farklı düşünenler arasında çatışmalara yol açacaktır' ifadesi yer aldı. Senatonun iddiasına göre başörtüsüne özgürlük, üniversitelerden başlayarak toplumdaki barış ve huzuru bozacaktır. Yine iddiaya gör başörtüsüne özgürlük, üniversite öğrencilerinden başlayarak zaman içerisinde orta ve ilk öğretim öğrencilerini ve hatta tüm kamu çalışanlarını da kapsayacağı şimdiden ifade edilen türban serbestliğinin, masum bir özgürlük talebinin ötesinde rejimi değiştirmeye yönelik bir tehdidi...

Rektör Hilmioğlu, katıldığı canlı yayında, Anayasa Profesörü Ergun Özbudun için de eleştirilerde bulundu.

Moralhaber.net

EEEE ne var bunda düşüncesini söylemiş üstelikte dogru....

Bu adam özellikle son bir yıldır ünversiteyi bırakıp tamamen siyasetle huğraşmaya başladı hemde saldırgan bir üslup kullanarak .

şimdi bu adama sorsanki arkdaş senin rektörü olduğun üniveristenin yaptığı bilimsel çalışmalır bir göstersene. senin üniversitende öğretim başına düşüne makale yayım sayısı nedir.

hangi ulusal veya uluslararası bir bilimsel çalışmaya imza attın.a<damın çalışmada gözü yok varsa yoksa çatışma.

ama zat haklı.Nede olsa bilimsel çalışmalrı Amerikalı avusturyalı Fransız bilim adamları zaten yapıyor.
Ne gereği var bu tip boş işlkerle uğraşmaya. Laiklil ,irtica, ordu göreve gibi konular dururken.

Bu adam özellikle son bir yıldır ünversiteyi bırakıp tamamen siyasetle huğraşmaya başladı hemde saldırgan bir üslup kullanarak .

şimdi bu adama sorsanki arkdaş senin rektörü olduğun üniveristenin yaptığı bilimsel çalışmalır bir göstersene. senin üniversitende öğretim başına düşüne makale yayım sayısı nedir.

hangi ulusal veya uluslararası bir bilimsel çalışmaya imza attın.a<damın çalışmada gözü yok varsa yoksa çatışma.

ama zat haklı.Nede olsa bilimsel çalışmalrı Amerikalı avusturyalı Fransız bilim adamları zaten yapıyor.
Ne gereği var bu tip boş işlkerle uğraşmaya. Laiklil ,irtica, ordu göreve gibi konular dururken.

Geç bu işleri ertu;En ileri müslüman ülke Türkiye maaşallah onunda başını yemeye yemin etmişsiniz.Bari siz konuşmayın bilimsel yayından falan çok komik oluyorsunuz.Hem öyle kalıplaşmışsınız ki bin kişi arasında kullandıgınız kalıplar nedeniyle fethullah planyasından çıktıgınız o kadar belli oluyorki...

baskı ,zorbalık ve yasakçılıkla çağdaşlık ve sistem bekçiliği yaptığını sanan eblehlere ve onlara alkış tutan tüm etiketçi beyinsizlere yazıklar olsun..

Rektörün emriyle toplanan İnönü Üniversitesi Senatosu, bugün İnönü Üniversitesinin internet sitesinde başörtüsü tartışmalarıyla alakalı sert bir bildiri yayınladı. Bildirire 'türbanın serbest bırakılması, öğrencilerden başlayarak bütün üniversite personeli arasında geçmişte olduğu gibi derin ayrışma ve kutuplaşmalara, dini ve siyasi konularda farklı düşünenler arasında çatışmalara yol açacaktır' ifadesi yer aldı. Senatonun iddiasına göre başörtüsüne özgürlük, üniversitelerden başlayarak toplumdaki barış ve huzuru bozacaktır. Yine iddiaya gör başörtüsüne özgürlük, üniversite öğrencilerinden başlayarak zaman içerisinde orta ve ilk öğretim öğrencilerini ve hatta tüm kamu çalışanlarını da kapsayacağı şimdiden ifade edilen türban serbestliğinin, masum bir özgürlük talebinin ötesinde rejimi değiştirmeye yönelik bir tehdidi...

Rektör doğruları söylemiş. Yadırganacak ne var ki?

Geç bu işleri ertu;En ileri müslüman ülke Türkiye maaşallah onunda başını yemeye yemin etmişsiniz.Bari siz konuşmayın bilimsel yayından falan çok komik oluyorsunuz.Hem öyle kalıplaşmışsınız ki bin kişi arasında kullandıgınız kalıplar nedeniyle fethullah planyasından çıktıgınız o kadar belli oluyorki...

Sizde işin kolay yolunu bulmuşunuz ki sormayın gitsin.sizin gibi düşünmeyen kişileri Fetullhacı ilan ettin mi işlem tamamdır sanıyorsunuz.

ben o yazıda bir takım sorular sorup görüşler dile getirdim eğer cevap vereceksen onlara cevapver.Verecek cevapp olmayıcada Fethullahcı diye damgalama kolaycılığına kaçıyorsunuz.

Ben fethullahcı değilim.Ama ondan da rahatsız değilim.

"........TBMM'nin en büyük irade olduğunu kabul etmediğini söyledi."

diyelim iradeyi milletin elinden aldık. kime verecez?

demokrasi, laiklik,adalet, eşitlik... isteyen insanların bu tür sözler söylemesi; onların ne kadar bu değerleri özümsediklerini göstermesi açısından gerçekten kayda değer noktalar.

arkadaşlar bir partiye iki partiye karşı olabilirsiniz. ama genede kullandığınız laflara dikkat edin millet iradesinden bahsediyoruz.bu parti karşıtlığına benzemez.

Sizde işin kolay yolunu bulmuşunuz ki sormayın gitsin.sizin gibi düşünmeyen kişileri Fetullhacı ilan ettin mi işlem tamamdır sanıyorsunuz.

ben o yazıda bir takım sorular sorup görüşler dile getirdim eğer cevap vereceksen onlara cevapver.Verp olmayıcada Fethullahcı diye damgalama kolaycılığına kaçıyorsunuz.

Ben fethullahcı değilim.Ama ondan da rahatsız değilim.

görüşlerini dile getirirken biraz daha terbiyeli ol ne demek densiz bak sen nasıl görüşlerini dile getirdiysen buna hakkın varsa o rektörün hayli hayli hakkı var

Bu ülkenin en büyük sorunu çözülüyor gözümüz aydın.Türban serbest bırakılıyor.Hemde AKP eliyle değil anlı vede şanlı MHP katılımıyla.Neler olacak ?.Türkiye Cumhuriyetinde bilim en üst düzeye çıkacak.Çünkü başını örtüpte beynindekileri gizleyenlerin beyninde ürettiği tüm bilimsel değerler ortaya çıkacak vede Türkiye Cumhuriyeti bilim dünyasında hızlı adımlarla her dalda NOBEL'ler kazanacak.O rektör çok haklı bilime ne gerek var,her şey kuranda yazıyor yeterki okuyup iyi anlayalım.Bütün üniversitelerde ayırım gözetmeksizin Kuran ilk ders olarak okutulsun biz birkaç yıl içinde dünyanın en ileri ülkesi oluruz diyecek kadar akıl fukarası yaratıklar mevcut.Bu adamların Kuran inancından bile şüphe etmek gerektiğini beyinsiz beyinler ne zaman öğrenecek.Adam Üniversiteye Rektör olmuş ama adam (insan) olamamış varın gerisini anlayın artık.

eee bu adamı kışladan getirip özgürlüğün kalesi olması gerek Üniversitenin başına dikersen tabiki orayı kışlaya çevirir.

Gerçi u adamın niyeti de başka.Bu haziranda emekli olacak.Aklı sıra gider ayak ucuz kahramanlık peşinde koşuyor.

Bir bilim adami cikar Kemalizmi tartisir sonra
yerden yere vurulur da Mustafa Kemalin bize biraktigi en buyuk, en degerli kurulusu
hice sayarak soz etmesi sonucunda 'eee ne varmis bunda denilir' .. uc kurusluk
Ataturkculuk bu olsa gerek..

......şimdi bu adama sorsanki arkdaş senin rektörü olduğun üniveristenin yaptığı bilimsel çalışmalır bir göstersene. senin üniversitende öğretim başına düşüne makale yayım sayısı nedir.
.....

türban serbest artık üniversitelerde bilim tavana vurur. nobel bile alırız.vs.vs.vs..
biliyosun -belkide bilmiyosun-bilimsel çalışma parayla oluyor. akepe iktidarı üniversitelere bilimsel çalışmalarını yapsın diye ne kadar kaynak ayırıyo?
üniversitelede ve genel olarak eğitimdeki kalitesizliği gidermek için neler yapıyo, bir gecede üniversite açmak dışında..
bizi yönettiğini zannedenler bilime önem vermezken, bilimsel çalışmalara ket vururken kalkmış rektöre hesap soruyonuz.rektörleri iş göremez hale getiren akepe iktidarına da hesap soruver bi zahmet. o kadar sorunun arasında türban sorunu çözülünce bütün diğer sorunlarımızı da çözülecek mi?

adam doğru söylemiş ne var yani...
Atatürk'e hakaret eden rektör için düşünce özgürlüğü...akepenin işine gelmeyen açıklamya yapan rektör tu kaka... demokrasi anlayışınıza süper...

bu lafın üstüne fazla söyleenecek bişey yok

Onurlu, şerefli, kişilikli insanlar kendileri için istemedikleri bir şeyi başkası için de istemezler. Eğer siz sırf inancınızın gereği olan bir emiri yerine getirdiğiniz için yasaklanıyorsanız, en temel insan haklarından olan eğitim hakkınız engelleniyorsa ben bu durumdan rahatsız olurum. Size yardımcı olabilmek için elimden geleni yaparım.

Şimdi bir de şu açıdan bakınız: Örneğin diyelim ki siz Hristiyansınız ve İncil'de geçen bir ayet de sizin kravat takmanızı veya ceket giymenizi emrediyor. Birileri de çıkıyor ve ben bundan rahatsızım kravat takmanı istemiyorum. Kravat takarsan seni dışlarız, okuma hakkını ve daha birçok hakkını elinden alırız deseydi ve siz de farzedelim ki inançlı bir insan olsaydınız tavrınız ne olurdu.

Sırf birileri rahatsız olmasın diye en temel, demokratik hakkınızdan vaz mı geçerdiniz? Yoksa hiçbir mantığa, hiçbir akla, fikre sığmayan bu dayatma karşsında boyun mu eğerdiniz?

Örneği bir Hristiyan için verdim çünkü bazıları maalesef yabancılar için duyduğu iyi niyeti, hoş görüyü Müslümanlar için duymuyor. Biliniz ki Allah'ın emirlerinden bir tanesini bile inkar ederseniz küfre girersiniz.

Son uyarım Müslüman olan arkadaşlar içindir. Ateistleri ve diğer dinlerin mensublarını bağlamaz. Üzerlerine alınmasınlar.

Sevelim, sevilelim kardeşçe yaşayalım. Herkes kimseye zararı dokunmadığı sürece istediğini giysin veya giymesin. Korkmayın insanlığa faydalı veya zararlı olan şeyler kıyafetler değildir beyinlerdir. İnsanların belki kıyafetlerine müdahale edebilirsiniz ama beyinlerinin içlerine müdahale edemezsiniz.

Sakın kimse benim için AKP veya cemaat yakıştırmasında bulunmasın. AKP ye bugüne kadar hiç oy vermedim ve hiçbir cemaate de mensup değilim. Sadece insan haklarına saygı duyana demokrat bir Türk vatandaşıyım. Saygılarımla...

Bu ülkenin en büyük sorunu çözülüyor gözümüz aydın.Türban serbest bırakılıyor.Hemde AKP eliyle değil anlı vede şanlı MHP katılımıyla.Neler olacak ?.Türkiye Cumhuriyetinde bilim en üst düzeye çıkacak.Çünkü başını örtüpte beynindekileri gizleyenlerin beyninde ürettiği tüm bilimsel değerler ortaya çıkacak vede Türkiye Cumhuriyeti bilim dünyasında hızlı adımlarla her dalda NOBEL'ler kazanacak.O rektör çok haklı bilime ne gerek var,her şey kuranda yazıyor yeterki okuyup iyi anlayalım.Bütün üniversitelerde ayırım gözetmeksizin Kuran ilk ders olarak okutulsun biz birkaç yıl içinde dünyanın en ileri ülkesi oluruz diyecek kadar akıl fukarası yaratıklar mevcut.Bu adamların Kuran inancından bile şüphe etmek gerektiğini beyinsiz beyinler ne zaman öğrenecek.Adam Üniversiteye Rektör olmuş ama adam (insan) olamamış varın gerisini anlayın artık.

senin dediğin gibi türbanlı bayanların başlarının içindeki engin bilgiler bilimle alakası olmayan ülkeyi karanlığa gömecek ve senin bir daha kullandığın ve yorum yaptıın bu siteye internete bağlanmanı dinlediğin müziği dileyemeyeceğin giydiğin kıyafetleri giyemeyeceğin bir ülkeye dönüştürür ancak ve anlattığım ülkede ancak ve ancak şeriatla yönetilir. Umarım şeriat gelipte cumhuriyet yıkıldığında ülkeden kaçmak isteyenler türbanı destekleyen MHp gibi sizlerde olmazsınız

Lütfen felaket tellallığı yapıyosun diye yorumlar yazmıyım bugün yaşadığımız herşey aynene İran' da da yaşandı araştırın göreceksinizki ülkemiz büyük bir karanlığa doğru sürükleniyor kimse kimsenin özgürlüğünü yasaklamıyor kimse türbanlı bayanlara neden sokakta türbanla geziyosun demiyor üniversiteler birer bilim kurumudur nasılki camiye şortla yada kısa etekle gidemezseniz üniversiteyede türbanla giremezsiniz çünkü bu özgürlük değildir....... Saygılarımla

bunu başka biri söylese ortalık ayağa kalkardı bu adam kimki TBMM yi kabul etmiyo kendini ne zannediyosa altı üstü rektör yeri doldurulamayacak birisi değil birileri şuna haddini bildirse çok iyi olur gelişi güzel konuşuyo

Geri