okuldaki networke yardım (öğretmen)

aers24

New member
Reaction score
0
arkadaşlar lab. daki ağda internet benim bilgisayarıma bağlı ve benim bilgisayarımdan diğer bilgisayarlara internete dağıtamıyorum modem kablosu ile ağ kablosu farklı ethernetlere takılı bilgisayarımda (şimdiden yardımlarınıza teşekkür ederim)

birde ne sorduğunu anlasam cevaplatacamda :D

kardeş diyorum ki diğer bilgisayarlara int. nasıl dağıtırım?

bunun için her bilgisayara bir eternet kartı takman ve birde kaç bilgisayar varsa o sayıyı destekleyecek bir swic alman gerekir bunları hallettikten sonra modemden ana bilgisayara giden kabloyu çıkarıp swic'e sonra ordan bir kabloyu çıkarıp ana bilgisayara ve aynı şekilde de diğer bilgisayarlara iletmen gerekir ama bunu sen yapamazsın bir bilgisarcı halledebilir ancak hatta bazı mal bilgisayarcılar halledemiyedebilir :D

ip numaralarını kontrol et farklı sistemde ip alıyorsa birbirini görmez. 192.168.1.10 alan 10.0.0.5 gibi bir ip görmez en azından otomatik yapılandır de swich kullan swich eski olmasın eski tip swichler paketleri geç gördükleri için bağlanmıyabilirler kolay gelsin

Windows XP profta yapabilirsin ama yeterince tecrübeli olmalısın farklı bir yol daha var windows 2003 server kurulup NAT yapabilirsin.

böyle birşey düşünüyorsan her zaman yardımcı olurum.

Ana bilgisayar üzerinden dağıtmak istiyorsan jarule arkadaşımızın dediğini yapman lazım. Ama bu işin en kolayı bağlantıyı modemden switche vermek ordan diğer bilgisayarlara dağıtmak.

Geri