Objektifimden Girne ..

innfnnty

мα¢αкızı
Reaction score
0

Girne Kalesi, Arap akınlarına karşı kentin korunması için yapılmıştır. Lüzinyanlar döneminde, Kantara kalesi gibi önemli bir yer olmuştur. Bu dönemde kale bazı yapısal değişikliklere de uğramıştır. Bu restorasyon çalışmalar 1373 yılındaki Cenevizliler kuşatması ile ara bulmuş, daha sonra yeniden devam etmiştir. Kale yapılırken o dönemin savunma taktikleri zırhlı şövalye ve okçulara göre düşünüldüğünden,1489'dan sonra kaleyi
kontrole alan Venedikliler, Osmanlı topçu saldırılarını gözönüne alarak yeniden inşaya girişmişlerdir. Kaleye giriş bir hendek üzerinden olmaktadır. 1400'lü yıllara kadar bu hendek içi su dolu olarak kullanılmıştır. Kalenin içinde 1100'lü yıllarda yapıldığı sanılan bir Bizans kilisesi (St. George Kilisesi) yer almaktadır. 1570 yılında Kıbrıs'ın Osmanlılar tarafından fethi sırasında şehit düşen Osmanlı Amirali Cezayirli Sadık Paşa'nın lahiti de kalede bulunmaktadır. Kalenin diğer bölümlerini Kuzeybatı, Güneybatı ve Güneydoğu Venedik kuleleri, çeşitli zindan ve ambar amaçlı kullanılmış olan odalar, Bizans dönemine ait kule, Venedik Savunma platformu, sarnıç, Venedik dönemine ait cephanelik ve top mazgalı ve Batık Gemi Müzesi oluşturur.

gece.jpg

000023JPG.jpg

000025JPG.jpg

000026JPG.jpg

Grsrdtyutnt010.jpg

Grnt008.jpg

Grnt009.jpg

lokjuhy.jpg

Grnt011.jpg

Girne´ nin ilginç yerlerinden biri Girne Kalesi ve tarihi yat limanıdır. Bizanslılar tarafından yapılıp, Lüzinyanlar ile Venedikliler tarafından bazı ilavelerle, adanın korunhması için sağlam bir şekle sokulan Girne Kalesi günümüze kadar ihtişamını korumuştur. At nalı şeklindeki liman boyunca birçok rastoran, bar ve kafeteryalar mevcut..

Goruntu1181.jpg

Goruntu1183.jpg

Girne Kalesi muhtesem manzarasiyla buyuleyici bir kaledir.masallardan olan pamuk prensesinde yasadigi kale , bu kaleden esinlenerek cizilmistir. Yazar masali yazarken Girne Kale sini ziyaret etmis...

Goruntu1186.jpg

Goruntu1192.jpg

Kalede yakın dönemde, Eski Eserler Dairesi tarafından yapılan çalışmalarla çeşitli tarihsel tipleme ve mekan canlandırmaları ile adeta bir Açık Hava Müzesi atmosferi yaratılmaya çalışılmaktadır.

Photo-0256.jpg

lkjhgfghj.jpg

kjhghjk.jpg

:melek​

objektifin dert görmesin melek şee:melek

yavru vatanı görmek inşallah nasip olar:melek

PayLaşım için TeşekkürLer inFnny.. :goz:

giRne'ye giTmish Kdr oLdum.. :p

teşekkürler 93 te askerlik yaptığım yerleri tekrar görmek sevindirdi beni.

Enteresan bi yer.Bu kalenin içinde yaşananlara tanık olmak isterdim...

ooo innfnnty ulkeme gelmi$sin haberim yok, eline saglik cok guzel bilgiler...st hilarion'ada ugrasaydin super manzara kaleden

ellerine sağlık kardes.girneye gitmek herkese nasip olur inşallah.::)

Geliriz bi ara =)))

ellerine SAglikk iiinnnffftttyyy

=) güzel yerler..

bu güzel resimler ve bilgiler icin tskr ettim cnm
Girne yi gezmis kadar olduk :melek

Geri