OBaMa İLe TaYYiP ArASınDaKi 7 FaRK

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Ahmet Hakan dün, ABD’nin Demokrat Başkanı (artık öyle diyebiliriz herhalde) Obama’yla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ortak özelliklerini yedi madde halinde yazmış...

Sevenleri ikisini de “mehdi” olarak selamlıyormuş.

İkisi de “zenci”ymiş...

İkisi de farklı bölgelerde yaşayan ailelere mensupmuş...

İkisi hakkında da kuşku varmış.

Obama’nın McCain’ine karşılık, Erdoğan’ın da Deniz Baykal’ı varmış...

İkisi de uzun boyluymuş...

İkisi de ülkelerinin starlarının desteğini alıyormuş. (Bizdeki star da Hülya Avşar’mış!)

Ahmet Hakan’dan esinlenerek ben de iki liderin “farklılıklarını” yazayım:

BİR: Obama liberal, Erdoğan “laiklik karşıtı eylemlerin odağı” bir partinin lideri...

İKİ: Obama’nın partisi dünyaya demokrasi kültürü ihraç ediyor, bizimkinin partisi demokrasiyi ithal bile edemiyor!

ÜÇ: Obama uzlaşmacı, İran’a barış çubuğu uzatıyor... Cumhuriyetçiler dahil her kesimle uzlaşarak siyaset yapıyor... Erdoğan ise ana muhalefet partisi CHP’yi, Meclis’teki üçüncü büyük parti MHP’yi bile dışlıyor. Uzlaşarak değil, kavga ederek prim toplamaya çalışıyor...

DÖRT: Obama senatörlükten, Erdoğan belediye başkanlığından geliyor... Biri dünyanın en iyi üniversitesini bitirmiş, diğeri imam hatip mezunu... Biri kitap yazıyor, diğeri gazete bile okumamakla övünüyor!

BEŞ: Obama genç ve atletik... Erdoğan ise ondan dokuz yaş büyük ve ciddi sağlık sorunları var...

ALTI: Obama dünyanın güvenliğini sağlamaya soyunmuş bir ülkenin başkanlık koltuğuna oturacak... Erdoğan ise bırakın dünyanın güvenliğini sağlamayı, kendi ülkesinde yaşayanların can güvenliğini bile kendilerine emanet ediyor!

YEDİ: Obama’nın hayata geçirmek istediği dış politikalar konusunda kimseden izin almaya ihtiyacı yok... Oysa Erdoğan ulusal konularda bile ABD Başkanı’nın kapısını çalıyor.

Bu yedi farkı, yedi yüz farka kadar çıkarabilirim...

Ama Erdoğan’ı Obama’yla aynı kefeye koymaya çalışanlar oldukça, neye yarar ki?

Mustafa Mutlu

Hamdolsun çok benziyorlar .
:durdurun

valla çok komiksin dostum bi de bununlamı uğraştın:vur

şu altıncı maddeyi yazarken neler hissettin
dünyanın güvenliğinin sağlamak ve amerika
bu yazan bir kafa doktoruna görünse iyi olur

Yazı çok güzel düşünce ile hazırlanmış. Tayyibin kalitesi(Kaliletsizliği) hakkında o kadar çok söylenecek söz var ki.....

sonuna kadar haklı katılıyorum

Tayyip erdoğanı yazacaklarına

Obama ile Baykal arasında ki 149 farkı yazsalardı ya

gerçi yazmaktan yorulacakları için 7 farkı yazmaları onlar için daha kolay olmuş sanırım

:)

Çok da ii yazılmış..

Obama ii değil ama Tayyip den daha ii

siz daha tayyibi savunmaya dewam edin..

Arkadaş güzel hazırlamaşsın.Seni her türlü konuda haklı buluyorum.Maddeler tam yerine oturmuş.Hakkını vermek lazım emeğine sağlık

Ergenekoncu diye atabilirler dikkat et :D

Dünyadaki hiç bi lider tayyip efendinin eline su bile dökemez bu amerian başkanı mr president obama

olsa bile...Hamdolsun tayyip 1 numara her üçkağıtçılıkta...

şu altıncı maddeyi yazarken neler hissettin
dünyanın güvenliğinin sağlamak ve amerika
bu yazan bir kafa doktoruna görünse iyi olur

şöle diyim; amerika dünyaya refah sağlamak istiyo, ama kendisinin yaşadığı refahı aynen tamamıylen kendisinin yaşadığı gibi yaşatmak istiyo.(aşşadaki alıntıyı okursan neyi kastettiğimi anlarsın)

quote: ulusumuz refahının en üst noktasındayken , bunu niçin diğer uluslarla paylaşmayalım? ulusumuzu neden büyütmeyelim)

kastettiğim barışı getirme bahanesiyle orayı kendi huzuruna bırakmayıp kendi bünyesine katarak kendi istediği huzuru yaşatmak istiyo.

bunların ilhan abileri de amerikancıydı...

adam daha yeni geldi. biraz bekleyin. bu kadar yağcılık şimdiden....

erdoğan'ı eleştirmenizi anlıyor ve buna seviniyorum...

meyve veren ağaç taşlanır....(TÜRK atasözü)

bayrak.cami.jpg

Geri