O Zaman Bursu Sen Ver Baykal!

Reaction score
0
O Zaman Bursu Sen Ver Baykal!

CHP mahkemeye gitti, öğrencilerin bursunu kesti. CHP'nin belediyelerin öğrencilere burs vermesini engellemesine mağdur öğrenciler ateş püskürüyor...

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak belediyelerin üniversite öğrencilerine burs vermesini engellemesine öğrenciler sert tepki gösterdi. Marmara Üniversitesi'nde okuyan İbrahim Akkoç belediye bursu sayesinde okuyabildiğini belirtirken, Ahmet Sileli “Anlaşılan CHP bursu bana çok gördü” dedi.

CHP, Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak belediyelerin yüz binlerce öğrenciye burs vermesinin yolunu kapattı. CHP'nin başvurusuna hem öğrenciler, hem de veliler çok sert tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 50 bin, Ankara Büyükşehir Belediyesi 20 bin, Konya Büyükşehir Belediyesi 10 bin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi 10 bin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 10 bin, Bursa Büyükşehir Belediyesi 2 bin öğrenciye burs veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2008-2009 öğretim yılında 30 bin öğrenciye burs vereceklerini açıklamıştı. Belediyelerin burs verdiği öğrenciler arasında şehit çocukları da bulunuyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin başvurusu sadece İstanbul'da 50 bin öğrenciyi mağdur ettiğini belirterek, “Türkiye genelinde mağdur olanların sayısı yüz binleri geçiyor. Bir hukuk fakültesi öğrencisi yanıma gelerek ulaşımdaki 20 Ykr'lik transfer ücretinin bile kendilerini zorladığını söylüyor. Öğrenci yirmi kuruşun hesabını yapıyor” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER TOPBAŞ'A ULAŞTI

Topbaş, burslarla ilgili ilk tepkileri de Taksim Metrosu'ndaki törende öğrencilerden aldı. Bir grup öğrenci Topbaş'a iptal edilen bursların maddi durumu yerinde olmayan arkadaşlarını mağdur ettiğini dile getirdiler. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi İbrahim Akkoç, belediyeden aldığı burs sayesinde okuduğunu söyledi.

Burs veren belediye başkanları da iptal kararından üzüntü duydularını açıkladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Bu karar ihtiyaç sahibi öğrenciler adına bir kayıptır” derken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise “Öğrenciler adına üzüntü duydum” diye konuştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de “Gerekçeli kararı inceledikten sonra ne gerekiyorsa yapılacaktır” dedi.

KARARI DUYUNCA ŞOK OLDUK

Bursun kesilmesi okuyan öğrenciler kadar üniversi-teye hazırlanan öğrenciler ve velileri de tedirgin etti. Üniversite sınavına hazırlanan Gülten Yıldırım, “Kararı duyunca şok oldum. Gençlere yazık” dedi. Vatandaşların görüşleri ise şu şekilde: Fatma Cengiz: “Dar gelirli ailelerin çocuk okutması kolay değil. Burslar sayesinde bir çok öğrenci ayakta duruyor. İnşallah yanlıştan dönülür.” Tarık Allaçlar: “Bursların engellenmesi ile Türkiye'nin geleceğine darbe vuruluyor.”

Bursu CHP versin

Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi öğrencisi İbrahim Akkoç, belediyeden aldığı burs sayesinde okuduğunu belirterek, “İki yıldır belediyeden burs alıyordum. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Buna neden olan CHP, öğrencilerin mağduriyetini gidersin. Alacağım bursa engel olanlar varsa onlar bize burs versin. Bizler öğrenci yurtlarında günlük 3 YTL ile karnımızı doyuruyoruz. Bursla bir ay geçiniyorduk. Simit ve çay ile karın doyuran arkadaşlarımız var. Bu sene tek burs kaynağımdan da olduğumu öğreniyorum. Bizi düşünmeyenler utansın.”

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=194524

bu insanların hiç mi hayır işi olmayacak?

Baykal ve partisi hiçbir zaman bir iş yapmak yerine yapılan işi bozmakla yaşamını sürdür

Burs verme işinde de torpil ve rüşvet mekanizmasının işlediği muhakkak ama bu durum, burs ortadan kaldırılarak çözülecek bir durum değil.
Bu konularda çok duyarlılarsa bursun gerçekten hak edene verilip verilmediğinin takipçisi olsunlar...

Öğrenciye CHP darbesi

CHP, üniversitelinin boynunu büktü! Baykal'ın partisi, 'Belediye bursları kalksın' diye mahkemeye başvurdu. Burslar iptal edildi. 160 bin öğrencinin harçlığı kesildi.

İşgüzarlığın bu kadarına pes artık. "Belediyeler bursu AK Partili öğrencilere veriyor" diyen CHP, belediyelerin verdiği bursun iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, CHP'nin başvurusunu haklı bularak, belediyelerin üniversite öğrencilerine burs vermesini sağlayan hükmü iptal etti.

160 bin mağdur var
CHP kendince zafer kazandı. Ancak olan yüzbinlerce öğrenciye oldu. 100 ila 250 YTL arası burslardan faydalanan 160 bini aşkın öğrencinin harçlığı kesildi. Öğrenciler, "Harçlığımız Baykal'ın gözüne battı" diye isyan etti. Topbaş da, "Yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz" diye tepki gösterdi.

Belediye bursuna CHP darbesi

160 bin üniversite öğrencisinin bursunu, CHP engelledi. CHP'nin başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi, belediyelerin öğrencilere burs ve kredi vermesini sağlayan yasayı iptal etti.

Zor şartlar altında öğrenimlerini sürdüren, belediyelerden aldıkları burslarla ailelerine az da olsa yük olmamanın mutluluğunu yaşayan üniversite öğrencilerine büyük şok! Anayasa Mahkemesi, belediyelerin yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermesine imkan sağlayan düzenlemeyi iptal etti. Bu karara yol açan başvuru ise CHP'den geldi.

5-6 ayı bulabilir
CHP, belediye burslarının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne dava açmıştı. Ve davayı önceki gün esastan görüşerek karara bağlayan mahkeme, oy birliği ile belediyelerin öğrencilere burs vermesini sağlayan düzenlemeyi iptal etti. Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun'un 2/2. fıkrası, kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine burs ve kredi vermelerini yasaklıyordu. Ancak yasanın bu maddesinde "belediyeler hariç" ifadesi bulunduğu için belediyelere, üniversitelilere burs verebilme ayrıcalığı sağlanıyordu. İşte bu kararla Türkiye genelindeki 160 bin öğrenci, hayal kırıklığına uğradı. Karara göre belediyeler de diğer kamu kurum ve kuruluşları gibi üniversitelilere kredi ve burs veremeyecek. Halen belediyelerden burs alan öğrencilerin bursları şimdilik devam edecek. Burslar, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından kesilecek. Kararın yayınlanması 5-6 ayı bulabiliyor.

http://www.takvim.com.tr/2008/11/22/gnb120.html

Bu da aynı konunun gerçek yorumu. Konunun alındığı yer her nedense CHP' nin bursun neden iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesine gittiği belirtilmiyor. Daha objektif bakabilmek adına ve kanunlara saygılı insanlar olarak, demek ki ortda akepenin sadece kendi yandaşlarına burs verdirdiği sonucunu çıkarmak mümkün. Kanun yasakladığına göre vardır bir bit yeniği.

Yahu Arkadaş Bunlar hayatlarında hiçmi okumamış? Okumanın, hele bu devirde okumanın ne kadar zor olduğunu bilmiyorlarmı ? 1 lirada 1 liradır öğrenci için... Üniversite yıllarında ne zorluklar çekmiştim, bir ben bilirim bir Allah! Bunlar hiçmi okumamış!!! Delirtiyorlar Adamı Ya!

Yazıklar olsun bu CHP ye

100 YTL yi öğrencilere çok gördü

Baykalın bu millet için yaptığı iyi bir şey var mı ki

ama yapılan iyi şeyleri bozmada üstüne yoktur

Geri