O kız reklam çıktı!

яєℓαχℓιƒє

KaFaSıNa GöRe
Altın Üye
Reaction score
0
20090727061714_kiz.jpg

Son birkaç gündür internette yayınlanan ve sevglisinden intikam almak için onun özel eşyalarını satan genç kız videosunun bir pazarlama numarası olduğu ortaya çıktı.

Kendisini en yakın arkadaşı Begüm’le aldatan sevgilisi Mert’ten intikam almak için, Mert’in eşyalarını gittigidiyor’dan satan Fulya Timur büyük yankı uyandırmıştı.

Fakat bu videonun yurtdışında sıkça kullanılan “viral marketing” (gizli reklam kampanyası) olduğu ortaya çıktı.

İnternet sitesinde “intikam” takma ismini geçen hafta kayıt ettiren Fulya tarafından saat 17:00’de satılan ürünlerin 24 saatten kısa sürede İzmir’den İstanbul’daki alıcıya ulaşması ilk kuşkuların belirmesine sebep oldu.

Ardından ‘intikam’ isminin yıllardır nasıl boşta kaldığı tartışması başladı. Videoyu piksel piksel inceleyen bazı kişiler de Fulya’nın Mert diye gösterdiği fotoğrafın sahte olduğunu tespit etti.

Ekşisözlük sitesinde başlayan tartışma, kullanıcılardan birinin eBay’in benzer bir reklamını İspanya’dan bulmasıyla son buldu. Laura adlı bir kızın sevgilisinin ilişkiye ara verme isteği karşısında sinir krizi geçirerek Manu’nun eşyalarını parçaladığı ve paketlediği videonun sonunda “nefret ettiğiniz şeyler olabilir ancak onlar bazılarının hoşuna gidebilir” cümlesiyle birlikte eBay logosu ekranda görülüyor.

kaynak

o satışı yapıLan ürünLer geLmesinde o zaman görür rekLamı

Bunun böyle olduğu zaten başından belliydi.
Bunun hakkında gerekli yorumları yapmıştım ben.

Eline sağlık
:hhsigara

"eski sevgilime kapak olsun"-viral marketing

"eski sevgilime kapak olsun"-viral marketing

dijital ortamdaki bir urunun, elektronik posta yoluyla tuketici tarafindan sosyal cevresindeki diger potansiyel tuketicilere gonderilmesi seklindeki iletisim ve yayilmadir.

viral marketing stratejisinde belirleyici olan, tuketici butunlesme derecesidir. bu yuzden dusuk butunlesme stratejisi ve yuksek butunlesme stratejisi diye ikiye ayrilabilir.

dusuk butunlesmeye ornek verecek olursak; haber sayfalarindaki, "bu haberi arkadasiniza gonderin" butonudur. burada tuketiciden, potansiyel tuketiciye e-mail gondermek icin bir dugmeye baslamasindan fazlasi istenmemektedir.

yuksek butunlesmeye ornek verecek olursak; mp3 paylasim programlari kazaa ve limeware. kullanicilarin daha cok sarki paylasabilmeleri icin, kazaa ve limeware'nin daha cok kullanicisi olmasi gerekiyor. kullanici sayisinin artmasi, mevcut kullanicilar acisindan yararli olacagindan, tuketicinin mesaj yayma konusunda pro aktif katilimi saglanir. yani arkadasinizi o paylasim programini kullanmasi icin ikna edersiniz.

boylelikle internet kullanicilari olarak bircogumuz hergun bircok sirketin farkinda olarak veya olmadan saticiligini yapmaktayiz.

[VIDEO]OwSsOBkUcN8[/VIDEO]

bu da e-bay'ın ispanyol versiyonu.. (ebay, gittigidiyor'un ortağıdır.)

girdikleri her ülkede bunu yapıyorlarmış..

[VIDEO]GShC6ZaZ4Jo[/VIDEO]

Ya ben o ürünlerden sipariş etmiştim ne olacak şimdi :(

iLk yazdıgım mesajda ne maL oLdukLarını beLirtmiştim bu konuyLa iLgiLi :D 1 TL 'ye açık artırmaya çıkarılan ürün nasıl oluyorda 1 tL ye satılıyor halen anlayamadım :D

Ya ben o ürünlerden sipariş etmiştim ne olacak şimdi :(

İnşallah sipariş ettiğin ürünler sana teslim edilir. Edilmediği takdirde dava açabilirsin ve % 100 haklısın kardeşim ve kazanırsın.

Ne reyting ama. Günlerce gündemde kalmayı başardılar ve bunun bir karşılığını mutlaka almışlardır veya alacaklar. Ama alacakları ceza bundan daha büyüktür bence.

Muhabbetle :hhsigara

ne günlere kaldık ya.. kapitalist dünya:hhmanD KUZAY BU İŞİ BİLİYORSUN .. TBRKLER..:)

MiLLet Ne Yapacağını Şaşırdı Artık.

ilk izlediğim anda anlamıştım. çünkü daha önce böyle birşeyi ,''zorla evlendiriliyorum'' diye milleti kandıran kızla yaşamıştık :D

Sokıyım ammada abarttılar haaa. Valla niye böyle Türkiye bilmiyorum. Haberlerde, gazetelerde valla Allah akıl versin. Bu ne yaa.

Geri