O BeNiM CuMHuR'Um DeĞiL

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Göreceksiniz...

DÜN masama yine o yaz ışığı vurduğunda hatırladım.

Yine sıcaktı.

Yine sancılı bir sabahtı.

Yine serçeler kavga etmişlerdi saçakta.

Bir yıl önce...

"O benim cumhurbaşkanım değil" sözünü bu masada, bu günlerde yazmıştım, canım sıkılıyordu, canım...

Anayasa Mahkemesi tam bir yıl sonra, günlerce oturup düşünüp-taşınarak, 1’e karşı 10 oyla aldığı kararla doğruladı beni.

Doğrudur:

O benim cumhurbaşkanım değil...

*

Siz gözlerinizi yere dikseniz de, başınızı kuma soksanız da, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı ve Türkiye’nin içine yuvarlandığı görülmemiş hukuk rezaletini anlamazlıktan gelseniz de...

Sırf çıkarlarınız için sessizleşseniz dahi...

Hakkında devletimizin en temel ilkesi "laikliğe karşı eylemlerin odağı olma" kararı bulunanlar, devletin tepesine oturup Türkiye’yi yönetemezler.

Ne cumhurbaşkanı olarak...

Ne başbakan...

Ne iktidar...

Bundan böyle aldıkları her kararda, yaptıkları her uygulamada, her adım attıklarında, Yüce Mahkeme’nin verdiği "laikliğe karşı eylemlerin odağı oldukları" kararı hemen önlerine konulur, göreceksiniz.

Bu benim cumhurbaşkanım değil.

Rektörleri de atayamaz.

O çenesi büyük arkadaşın, "Sezer de YÖK’ten gelen listeyi istediği gibi değiştiriyordu. Abdullah Gül de aynısını yapıyor, niye eleştiriyorsunuz? Bu sizin yaptığınız çifte standart" savı doğru değil.

Sezer, hakkında yüce mahkeme böyle bir karar verseydi, değil bir gün, bir dakika bile orada oturmazdı.

O nedenle hepimizin cumhurbaşkanıydı o...

Ama bu yönetimin boynunda Anayasa Mahkemesi’nin, "laiklik karşıtı eylemlerin odağı olma" kararı asılı.

*

Bir yıl sonra belki...

Yine sancılı bir sabah...

Yine bu masaya yaz güneşi vurduğunda, serçeler saçakta kavga ettiğinde, ben evde olur muyum bilemem...

Ama sessiz kalan herkesin boynunda o "suçlu" kararı asılı olacak...

Göreceksiniz...

( 8 Ağustos 2008 - Bekir Coşkun )

sende benim yazarım değilsin ama bu ülkede yaşıyorsun

adı üstünde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı
Bekir beyi başka bir ülkeye alalım o zaman :hhmanD

sıfatı cumhur başkanı olarak anılabilir lakin kendi akp=ortadogu eşbaşkanlıgı başkanıdır

Benim Cumhurbaşkanım değil atadıkları da benim rektörüm, dekanım olmayacak. Ben bölümümü dereceyle bitirince Nutuk hediye edilmişti. Şimdi de Kuran hediye eder bunlar kesin.

Bekir Coşmuş gene acaba niye coştu dersiniz..Anca köşesinde cosabiliyor zatenn..''2 kelime soru sorulamadan salya sümük sandalyeyle hastahane hastahane dolaşmayımı özledi gene..madem yazıyorsun mademm bişeyler yapıyorsun yazdıgın yazının arkasında duracaksın ,Türlk sen Türk gibi ol
Tezini savunacaksan savıun yazdıklarının arkasında dur sorulana cevap ver cezan varsa da babalar gibi çek yaygara yapmakla yazarlıgı karıstırmamak gerek..Bence...

bölüm kurallarımızın güncellenmiş halini okuyun lütfen arkadaşlar..Kaynak eleştirmek yasaktır!
uslubunuza dıkkat edınız lutfen!

Yav sende sıktın bekirciğim

durup durup bozuk plak gibi aynı yerde takılıyorsun. kaçıncı bu ya.

iyi anladık.A.GüL de bayılmıyor zaten senin cumhurbaşkanın olmaya

Değiştir artık şu" Benim Cumhurbaşkanım değil" repliğini

Biliyoruz 270 tane teröristi affeden kişi senin cumhurbaşkanındı

cumhurbaşkanı devletin başıdır ve devletine bağlıdır.

ama bu cumhurbaşkanı cumhuriyet karşıtı. devletine değil abd'ye ve dinine bağlı. first lady değilmiydi Türkiye'yi insan hakları mahkemesine şikayet eden ??? Laik devleti şikayet eden adam devletin başında ve ben onu cumhuriyetin başı olarak göreceğim??? Aklımı kaybetmedim henüz.

geçen sene sezer'e benim cumhurbaşkanım değil diyenler bugün gül cumhurbaşkanım değil diyenlere karşı büyük tepki içindeler. Takiyyeci oldukları bilinen bir gerçek. o yüzden bu olağan bir olay.

Ortam çok gergin, bugün bir çok kişi şeriat tehlikesine karşı tepkisizler. ama ne zaman hayat tarzlarına müdahaleler başlar o zaman ülke karışır...

O zaman ben görürüm kimin cumhurbaşkanı olduğunu...

Çok doğru bir tespit ama herkesin Sayın Sezer gibi kaliteli bir cumhurbaşkanı olmasını bekleyemeyiz. İnşaalah onun gibiler çoğalır ülke yönetiminde bu ülke ancak öyle kurtulur

Burası Turkıye Cumhuriyeti Bizde Türk Evladayız Bekır Coskun Ya Sev Ya Terk Et:)

yazıcak bişey yok zaten adam söylüyor canım sıkılmıştı diye haklı düşünmeyi beceremediiği için can sıkıntısında kime tosluycağını bilmiyor zavallı adam :D

Bu Bekir ve onun gibiler Ak parti kapatılmadığını için üzüntüden neredeyse hasta olacaklar

Bu yüzden hergün bu üzüntüyle saldıracak yer arıyorlar

bide başlık ta çok ilginç o benim cumhurum değil diyor yani benim halkım değil diyor :D

Senin eşin bildiğim kadarıyla ya ingiliz yada Fransız

Eğer Bu üülkenin Cumhurbaşkanını kabul etmiyorsan gider eşinin ülkesinde kini kabul edersin

senin yer mi yok bekir paşa:)

Geri