nurculuk nedir(sonuna kadar okuyun)

Yazılar o kadar uzun ki okumaya üşendim ve gerek duymadım...

Sadece bir kısmından anladım ki üstada hakaret eden bir konu ve devamında da bu hakareti destekleyen ve üstadı savunan mesajlar..
Şunu belirteyim ki Allah dostları hakaret etmekle değer kaybetmez aksine Allah'ın düşmanı olanlar dostunun zaten düşmanıdır!!
Eğer eygamber efendimize söylenenler onun değerini düşürseydi ebu cehil ebu leheb onu zaten değersiz kılardı (haşa ve kella).
Sadece risale okuyan kişi anlar ve sadece anlayan kişi üstadın ne kadar büyük bir alim ve ne kadar büyük bir Allah dostu olduğunu bilir..ben biraz okudum mest oldum sizde ön yargısız okuyun ve herhangi bir bölücülük sezerseniz yazında bizde öğrenelim..
Ve 31 mart olayı diyorsunuz Tarihçe yi hayat ta 11 buçuk cinayeti var okuyun da görün 31 mart neymiş..Başkalarının yorumuyla yazılarıyla o temiz aklınızı bulandırmayın ve imanınızı zedelemeyin!!!

Paylasım İçin Tesekkuler fakat senın dedıgın nurculuk sadece bunlarlada ıbaret degıl ve emıl bu sadece gozde gozuken bır yuzu daha bundan harıc vatanı degısmesını eskı duzenlerın gelmesını ısteyen daha bır cok cemaat var tabı bunlar sadece mılletı bız allah yolundayız bız peygamber yolundayız dııyıp mılletı kandıralardan ve kandırırkende ceplerını ve mulk sahıbı olanlar bızım gıbı arkadaslar nelerın dogru kımın nasıl oldugunu anlatacak kanıtlarıyla sunacak kı bu tarzda kuruluslar cemaatler kurulmayacak tekrar tskler Kardesım

"Eğer eygamber efendimize söylenenler onun değerini düşürseydi ebu cehil ebu leheb onu zaten değersiz kılardı (haşa ve kella)."
Sadece yukarıdaki ifadeniz bile sözkonusu şahsı haşa Hz. Peygamberimizle aynı değerlendirdiğinizi gösterir. Halbuki son peygamber , Peygamber Efendimizdir ve bence bu kişiye yönelik eleştirilere karşı vereceğiniz örnekleme bir peygamber - ki Allah katında en üst mertebede olduğuna inandığmız - olmamalı , bu şahıs gibi sıradan insanlardan olmalı idi. Ayrıca bu şahsın -mübarek- kelamlarının üstünlüğünden bahsediyoruz da , söylermisiniz Kuran-ı Kerim'in mealine verdiğiniz önem bu kişinin fikirlerinden daha üstün müdür ? Eğer böyle ise sanırım bir kulun yazdıklarından daha fazla kez Yaradan'ın emirlerini okumuşsunuzdur , anlamaya çalımışsınızdır.
Fark edilmesi gereken , bu kişinin yazdıkları fikirleridir , Kuran-ı Kerim ise Allah(c.c.) in emirleridir.

anlaşılan o ki cephe alıp saldırdığınız şeyin ne olduğu hakkında zerre bilginiz yok ... sizler daha uğrunda can verilecek değerlerin olup olmadığını bile bilmekten uzaksınız .Allah rızası için açında okuyun ne demiş bu güzel insanlar

kuranı kerimin okunmadığından bahsediyorsun fakat Kuranın yasak ettiği ırkçılık ilkesini Türküz saçmalıklarıyla muhalefet ediyorsun ....senin gibi türküz kürdüz bilmem neyiz diyen zavallılar sebebiyle yolda kaldık bizler elhmdulillah müslümanız başkasını kabullenmem

Bilip bilmeden laf yetiştiren zavallılar.İlk önce said nursinin yazdığı bir kitabı okuyunda gelin.Ben lemalar,şualar,sözler, gibi kitaplarını okudum ve bir kelimesinde dahi atatürke ve türk milletine kötüleme göremedim.

bediüzzaman cok ıyı bır ınsandı hep dini icin calıstı kımseye kul da olmadı nasılsa herkez bıgun ahırette dogruları gorucek o zaman pısman olacaksınız bence onu elestırenler ılk once kendı atasına baksınlar ayrıca fethullah hocada kanun kacagı deıldır asıl cahıllık bılmeden ınsanlara yalan yere ıftıra atmaktır

Arkadaşlar Hepinizin Tarih Bilgisinin Ne Kadar Zayıf Olduğu Bellei Oluyor Ben Aslen Kürdüm. Bahsettiğiniz Adam şehy Sait Ayaklanmasına Karşı çıkmıştır Bu Bir , Ikincisi Kürtler Doğuda 1910- 1918 Yılları Arasında Ermeniler Tarafından Katledildiğinde Bu Adam Dışındaki Bütün Otoriteler Küertlere Sırtlarını Dönmüşlerdir. Ve Ermeniler Aslında Adı Kürt Katliamı Olarak Anılması Gerekn Olayı Gerçekleştirmekteydiler. Olayı Bölücük Kisvesi Altında Lütfen Değerlendirmeyin. Sizin Bu Yaptığınız Tavır Pkk Lılardan Farklı Bir Milliyetçilik Değildir. Ayrıca Islam Bilginiz Biraz Sağlam Olsaydı Belki Farklı Düşünürsünüz. Size Sadece şunu öneriyorum Madolyonun Sadece Bir Yüzünden Bakmayın. Biraz Karşı Taraf Olarak Nitelendirdiğiniz Düşüncelere Karşı Empati Ile Yaklaşın. Eğer Sizin Gibi Herkez Düşünürse Bu Dünyad Türklerden Başkası Yaşamamalı. Bence Biraz Insancı Olun. Size öğüt Verdiğimi Düşünüyorsanız Afedin Beni. Hoşgörülü Günler Dileği Ile. Unutmuyalımki Biz Bizden Başka Herkezi Yargılama Hakkına Sahip Değiliz.

said nursi bediüzzamandır yani yüzyılın alimi her yüzyılda bir alim gelir 20.yüzyılın alimi de said nursi'dir yazdığı eserlerinde de bu eserleri kendisinin yazmadığını yüce rabbimiz tarafından kendisine ilham edildiğini bi çok yerde açıklamaktadır.ayrıca bi insanı tanımadan yargılayan gerçeği göremeyen bi çok insan görüyorum burada 5.şuada anlatılan adamın askeri olmuşsunuz ama emin olun ki o yolu sonu cehennemdir.!!

Said nursi sadece insanlarının kurtuluşu için çalışmıştır.bir tane kitabını okuyan aleyhine bir şey söyleyemez.

Arkadaşlar bırakalım artık başkalarının fikirleriyle alay etmeyi kendi firlerimiz ne kadar doğru bi ona bakalım

yazı bi kere baştan yanlışla başlamış.
said nursi kesinlikle ırkçı bir insan değil ayrıca ırkçılığa savaş açmış.
en önemlisi de Türklüğü her ortamda övmüş ve kürtlerin de bu topluma asaletinden dolayı saygıyla yaklaşmalarını önermiş.şarkcephesinde albay rütbesiyle talebeleriyle birlikte aslanlar gibi savaşmış ruslara esir düşmüştür.
ayrıca şeyh said isyanını engellemek için en çok mücadele insan da o dur.
bu adam daha size neyi ispatlayacak.

Ben birini tanımak için ya onla direkt hemhal olur veya ortaya koyduğu düşünceleri dercettiği eserleri kaynağından okurum. Bir insanın uzun süre rol yapması ve bilinçaltı tezahürlerini çok ustalıkla gizlemesi mutlak değildir. Bir yerde toslar, bunun en bariz örneği de samimiyetsizlik veya çelişki olarak yansır muhattabına ... Bu noktada bu başlığın yazarı sadece kendi yorumunu yazmış; belki kişisel, belki de ideolajik saplantılarını "tespit" diye neşretmiş. Kaynak olarak gösterdiği metinler bile orjinal alıntı değil, oradan buradan cımbızlamış. Bir de kişinin okuduğundan ne anladığı, ne anlamak istediği konusu var ki; işte burası hem yazana hem de yorum yazan arkadaşlara yansıyan kısım. HEdef kitleye yönelik 25. kare yazılar, psikolojiktirler. Bilinçaltına hitap eder, muhattabı "saplantıya" iterler. Buradan bakıldığında bazı arkadaşlar hiç araştırmadan 'biliçsizce' karşı olmuşlar, bazıları ise gerçekten bilmemek - az bilmek - ile savunur olmuşlar. Benim tavsiyem, kaynağından okumak, onun bunun yorumuna bakmamaktır. Bazı arkadaşlar demişler ki: " Ben içindeydim, ne olduklarını bilirim". Ne "olduklarını" bize bildirirse reelmidir, yoksa karşı olmak için bir yorum mudur ayrımını yapabilelim. Madem amaç toplumsal bilinci sağlamak esnek olmak ve herşeyi ortaya koymak belirleyici olacaktır. Ben sadece bir kaç kaynak araştırması yaparak bu yazının adavet kusucu olduğunu anlamış bulunuyorum. Maalesef, kaynak bile kaynağa muhtaç kalmış. Önemli olan bir şeyler öğrenmek değil, o öğreneceğimiz şeyleri doğru kaynağından öğrenmektir. Gerçek ve doğru olan bilgi asli kaynaktır. Madem yorum ve muhakeme gücümüz var, aslolanı yapmak daha güzel sanırım. Asla yorumlarla, duyumlarla hareket doğru olmaz. Çoğu zaman yanılgı ile sonuç verir.

Saygılarımla ...

EKLEYEN ARKADAŞA İTHAF OLUNUR:::

Yazılan sözlerin sahibi malumunuz Hüseyin Nihal Atsız, Üstad'a milliyetçi diyen adam.
Hani "İslam arabın dini, Türk'lerin milli dini şamanizimdir" diyen adam.
zaten daha farklı bir yorumda beklemem. Belki de Hüseyin Nihal Atsız denen adam hiç bir müspet harekete olumlu yaklaşmayacak. Şuan Rus bilim adamları dahi Risaleleri müzakereli bir şekilde irdelerken bizim yaptığımıza bakın.

Sayfaya bu metini yükleyen arkadaş eminim ki eline Üstad'ın eserlerinden herhangi birini almamıştır.
Sadece ondan bundan duyduğuyla hareket ediyorsa işi zor görünüyor. Alıntı yaptığı kişiye nazaran arkadaş ülkücü gibi... Siyasi emellerini dine alet etmesin.

Niye böyle bir saldırıya girdiğinide anlamak çok güç çünkü durup dururken ortaya böyle bir yazı çıkıyo sanki yeni yazıldı. Memlekette provakatörler cirit atıyor.
Bir Edirne'de
Bir İstanbul'dalar
Birde....

Neyse en azından okuyan birileri varda memlekete sahip çıkıyor.

Geri