nurcular okullarada el atti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslan Amca' Alıntı:
bu milletin kur'an-ı kerim'den,peygamber efendimizden ve Allahtan baska kimseye ihtiyaci yok cok sukur.
bak arkadışım ne söylediğini bilmiyorsun bunca alim boşunamı geldi .. azdaha gaza gelsen paygambere de gerek yok diyeceksin ...

bu adamı savunan arkadaslar.şşş said dediğiniz bu şahıs türk devletini yıkıp kürt devleti kurmaa çalışan bir zat ATATÜRK e kafa tutan bir zat dır.yaşım 30, 19 yaşından beri bu adamın hayatını kitaplarını okudum.bi halt anlamadım.ama bildiğim tek şey var oda kitabımızKURAN peygamberimiz efendimiz HZ.MUHAMMET.bırakın said mayid ayaklarını ben bunların evinede çok girdim çıktım.derslerinede katıldım derse giren lerin çogu ayakta uyuyor bea namaz vakti geliyor dürtüyon namaza duruyor abdest hani ?yiyip içip uyuyup kalkıp gidiyolar.arkaların dan sesleniyom konu neydi die mal mal yüzüme bakıyolar.baslarım böyle işe .fake bunlar fakeeee

DeathMatch' Alıntı:
bak arkadışım ne söylediğini bilmiyorsun bunca alim boşunamı geldi .. azdaha gaza gelsen paygambere de gerek yok diyeceksin ...

helal be bu kadar saptırılır bi söz :durdurun

istiklal marsini said nursi okutmuyor arkadasim bunun said nursiyle ne alakasi var simdi?o okullar cia tarafindan kurulup ruslarin orta asyadaki faaliyetlerini en aza indirmek ve istihbarat calismalarina yardimci olmak icin kurulmustur.liderleride suanda amerikadadir.neden geri donmuyor.madem vatanini bu kadar seviyor.ordaki cia ajanlari bos birakmiyor tabii.

bende fem dersanesi öğrencsiyim yazdıklarınızı noktasından vürgülüne kadar okudum hem helal olsun dedim hemde biraz üzüldüm ama niye üzüldüümü sölemeyeyim bu konu hakkında yorum yapmayacağım zira hala fem in yurdunda kalmatayım hatta 10 dk sora etüt başlicak size kolay gelsin...!

smr sen kendin uyuyosunda ben kendimi bildim bileli onların arasındayım benimde uyuduum oldu ama hiç bi zaman böle konuşmadım
neyse arkadaşlar herkes hür iradeye sahip herkes istediini söyler ama bence Said Nursi büyük bi zat bence fazla uzatmaytın bu konuyu...

SmR' Alıntı:
bu adamı savunan arkadaslar.şşş said dediğiniz bu şahıs türk devletini yıkıp kürt devleti kurmaa çalışan bir zat ATATÜRK e kafa tutan bir zat dır.yaşım 30, 19 yaşından beri bu adamın hayatını kitaplarını okudum.bi halt anlamadım.ama bildiğim tek şey var oda kitabımızKURAN peygamberimiz efendimiz HZ.MUHAMMET.bırakın said mayid ayaklarını ben bunların evinede çok girdim çıktım.derslerinede katıldım derse giren lerin çogu ayakta uyuyor bea namaz vakti geliyor dürtüyon namaza duruyor abdest hani ?yiyip içip uyuyup kalkıp gidiyolar.arkaların dan sesleniyom konu neydi die mal mal yüzüme bakıyolar.baslarım böyle işe .fake bunlar fakeeee

senin dedğin şeyh said bu said nursi bilmiyorsan yorum yapma .. ömrü dinsizler savaşa adamış hıc bir zamn siyesetle ugraşmamiş boş konuşuyorsun barı bıraz saygılı ol

Said-i Nursi "savaş kahramanı" ilan edildi
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulun internet sitesinde Said-i Nursi hakkında övgü dolu sözler yar aldı

Nur tarikatı kurucusu Said-i Nursi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Konya Ilgın’daki İnönü İlköğretim Okulu’nun internet sitesinde, "Savaş kahramanı" olarak ilan edildi. Sitenin rehberlik bölümünde, "Hazret" olarak bahsedilen Said-i Nursi ve talabeleri hakkında övgü dolu bir söyleşi yayınlandı.

KONYA’da Ilgın İlçesi’nde 350 öğrencili İnönü İlköğretim Okulu’nun www.ilgininonu.k12.tr web sayfasındaki ’Rehberlik Öyküleri’ bölümünde, Said-i Nursi ve talebeleri ile ilgili övgü dolu sözlerin yeraldığı bir söyleşi yayınlandı. ’Uzun Bir Ayrılıktan Sonra’, başlıklı söyleşiyi kimin yaptığına dair sitede herhangi bir bilgi yer almıyor. Yazının bir bölümünde Said-i Nursi’den ’Savaş kahramanı’ bir bölümünde ise ’Hazret’ olarak bahsedilmesi dikkat çekti. Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Veli Demir, cemaat propagandalarının artık okulların internet sitelerinde açıktan yapılmaya başladığını belirterek, "Okulun internet sitesinde Atatürk’e ve Cumhuriyete bakışı belli olan bir tarikat liderinin kahraman gösterilmesi aymazlıktır. AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminin ne kadar dinselleştiğinin açık göstergesidir. Bir tarikat şeyhinin açıkça internet sitesine konulması Cumhuriyet’e bir meydan okumadır" dedi. Yaşanan bu olayın sorumlusunun Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu söyleyen Demir, "Çünkü müdürlük, son yaptığı yönetici atamalarında çağdaş, demokrat ve Atatürkçü düşünen yöneticiler yerine daha çok Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlı öğretmenleri tercih etmiştir" diye konuştu. Türkiye’de 60 bine yakın okulun medrese anlayışı ile yönetildiğini savunan Demir, "Demokrat, çağdaş ve Atatürkçü öğretmenler de sindirilmeye çalışılmaktadır" iddiasında bulundu. İnönü İlköğretim Okulu yöneticileri ise konuyla ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçındı. Okulun internet sitesindeki yazının bazı bölümleri şöyle:

MÜÇTEHİD "...Daima işleyen ve düşünen bir kafa. Nakillerle pek meşgul değil. Onun rehberi yalnız Kuran. Bütün feyiz ve zeka kaynağı bu. Bütün o lem’alar, doğrudan doğruya bu kaynaktan nebean ediyor. Bir müçtehid, bir imam kadar rey sahibi. Kalbi bir Sahabe kadar imanla dolu. Ruhunda Ömer’in şehameti var. Yirminci asırda Devr-i Saadeti nefsinde yaşatan bir mü’min. Bütün hedefi iman ve Kuran."

FEDAİ "...Harp meydanlarında, mücahitlerin önünde, kılıç elinde, dim dik ayakta düşmana saldıran bir kahraman. Esarette, düşman kumandanına karşı koyan bir kahraman. İdam sehpasında, düşman kumandanını düşündüren, insafa getiren bir kahraman. Millet ve memleket için canını vermekten zerre kadar çekinmeyen bir fedai."

HAŞMETLİ "...Yapısı ufak tefektir, fakat heybetlidir, haşmetlidir. Gözleri birer şems-i taban gibi nur saçar. Bakışları şahanedir. Maddeten, belki dünyanın en fakir adamıdır, fakat maneviyat aleminin sultanıdır."

FAZİLETLİ "...Memleketin her tarafında 600 bini mütecaviz, belki bir milyonu bulan talebeleri, memleketin en faziletli evlatlarıdır. Üniversitenin muhtelif fakültelerinde müsbet ilimler tahsil eden şakirtleri pek çoktur, yüzlercedir, binlercedir. Hiçbir Nur talebesi yoktur ki, sınıfının en faziletlisi, en çalışkanı olmasın."

SORUŞTURMA AÇILDI Haberin internet sitelerinde yayınlanmasından 2 saat sonra okul yönetimi yazıyı siteden geri çekti. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, okulun web sayfasında yer alan Said-i Nursi ve talebelerini öven yazıyla ilgili soruşturma başlattı. Şahin, "Konu inceleniyor. Yazının içeriğinin Bakanlığın belirlediği kriterlerine uygun olmadığı tespit edilirse, sorumlular sonuçlarına katlanacak" dedi.

http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2007/05/03

konu nursi degil bu modların konuyu kapatmasını istemiyorsanız konu dahilinde kalın

deathmatch sana en güzel cevabı avatarındaki avril veriyo zaten konu dahilinde kalın alien_07 daha yeni mod oldu hıncını sizden çıkarır

reavenn' Alıntı:
bende fem dersanesi öğrencsiyim yazdıklarınızı noktasından vürgülüne kadar okudum hem helal olsun dedim hemde biraz üzüldüm ama niye üzüldüümü sölemeyeyim bu konu hakkında yorum yapmayacağım zira hala fem in yurdunda kalmatayım hatta 10 dk sora etüt başlicak size kolay gelsin...!

femin yurdunda kaliyomussun bak,anlatsana sana yapilan baskilari beyin yikamalari,sizinti zaman aksiyon dergisi abone bulma muhabbetlerini,eleman kafalama cabalarini,kurban dersi toplama faaliyetlerini,zorla yaptirilan isleri.dersaneye ogrenci toplamak icin yapilan cay muhabbetlerini,evlere sako ayarlamak icin yapilan halisaha maclarini,bunlara yalan de hadi.

fare_07 kardes allahin izniyle bu baslik kapanmaz.kimse birbirine hakaret etmesin rica ediyorum.destegin icin sagol.

deathmatch sen once avatarindaki kizin yaptigi hareketi acikla.sonra buraya gelmis dinden bahsediyorsun.yazik gercekten.

Şimdiye kadar Allah'a şükürler olsun şıklar , şeyhlerle işim olmadı .
Bu saatten sonrada olmaz .
Said nursi bir kesimin yolundan gittiği bir kişidir .
Başkada bir geçerliliği yok benim için .
Nurcular her yerde sadece okullarda değil malesef .
Türkiye gerçeği .

yapılanların da bır çeşıt yalan oldugu açıklan mıştır. hatta milli egıtıme baglı bır okulun küçük kızları başkapattı şu oldu bu oldu yazıp belgeler sundular orduyu da yanılttılar ama yalan cını mumu hesabı söndü belgeler sahte. asrın alımı olan bu gun nur hareketıyla türkıyeyı ve turkçeyı ınsanlara tanıtan nurtaleberıne saygı duymak lazım.eger bugun dunyan8n bırçok yerınde turçe konuşuluyorsa ve ybancı dıl olarak verılıosa bu onların sayesın de ayrıca saıd nursı asra gelen bır alımdır esır düştügü dogru hatta ruslara onun rus çarı ıle yaptıgı konuşmalar var önun de dız çökmedıgıde var. daha fazla bılgı ıçın "tarıhçe-i hayatı okuyabılırsınız.......

yapılanların da bır çeşıt yalan oldugu açıklan mıştır. hatta milli egıtıme baglı bır okulun küçük kızları başkapattı şu oldu bu oldu yazıp belgeler sundular orduyu da yanılttılar ama yalan cını mumu hesabı söndü belgeler sahte. asrın alımı olan bu gun nur hareketıyla türkıyeyı ve turkçeyı ınsanlara tanıtan nurtaleberıne saygı duymak lazım.eger bugun dunyan8n bırçok yerınde turçe konuşuluyorsa ve ybancı dıl olarak verılıosa bu onların sayesın de ayrıca saıd nursı asra gelen bır alımdır esır düştügü dogru hatta ruslara onun rus çarı ıle yaptıgı konuşmalar var önun de dız çökmedıgıde var. daha fazla bılgı ıçın "tarıhçe-i hayatı okuyabılırsınız.......

death kardeşim tamam ben de aynı kişiden bahsediyom nursi den bahsediyom sen nerenle okuyon yazımı ? artı kime karşı saygılı olcamıda sen den öğrencek diilim :)

ya arkadaşlar bence de fazla uzatmayın sonuçta ölmüş bi adam yaptıı şeyler ii ya da kötü olabilir ama bunlar için birbirimizi kırmayalım nasılsa herkes istediine inanıyoo...!

wallahi hiç bişi zorla yapılmıyo yurtta kalıyorum ama namaz bile kılmıyorum hiç zorlama yok
zaten içinden gelmiyosa hiç kimse seni zorlayamaz ama sohbetlerde benimde uyuduum oldu yani... ama kesinlikle zorlama die bişi yok DİNDE ZORLAMA OLMAZ.....!

ela albatr' Alıntı:
daha fazla bılgı ıçın "tarıhçe-i hayatı okuyabılırsınız.......

bana sadece efendimizin hayati ve sunneti evvelallah yeter,birileri tarafindan ilahlastirilmis,pohpohlanmis,kisacasi abartilmis,ancak kendi cepleri ve gelecekleri icin 'dini' istismar etmis kisilere ihtiyacimiz yok,onlari da gorduk,peygamber efendimizden kat kat daha fazla okunuyorlar,once bu adamdan bahsediliyor,peygamberimizi hep 2.planda,allah affetsin ne diyim.

arkadaşım yaşın otuz olmuş ama bır atasözümüz var ya akıl yaşta deıl başta dır dıe aynen ole . zaten o kıtapları anlamak için önce akıl sonra kalp sonrada ruh gelır
körü körüne mılletı de aldatmayın boşuna. geçmiş te şimdi ve gelecke yapılan işlar atılan adımlar ın hıç bırı kürt devletı kurmak amaçlı deıldı eger bmle olsaydı şimdıye kadar olmuştu. eger dedığınız gıbı lsaydı şu anada oeta asyaa orta doğuda yabancı dıl olarak türkçe deıl kürtçe oğretılırdı. bazı insanlar 10 yıl bazıla 1 yıl bazıları için se 1 saat yeter lı esrlerı anlamak ıçın çünkü bu gönül işi ekemegı yıyıp sonrada arkadan atmaya benzemez sizin gıbıler sayesınde atatürk te dın düşmanı olarak tanınmaya başlan dı madem atatürk ü çok seviyorsunuz önce bıgı edının sonra konuşun atamızı da insanlara yalış tanıt mayın... lütfen

Hakkında hiç bilgi sahibi olmadığınız veya okumadığınız belli, copy paste yaparak insanları inandıramassınız öncelikle bunu sölim...Siz hiç yazdığı kitapları okudunuz mu??Eğer okumadıysanız tavsiyem bi okuyun ondan sonra yazın..

Ben farklı bir çok kaynaktan okudum ve konuşabiliyorum..

Onu düşman gibi göstermek isteyenlerin düşünceleridir o yazılanlar..

31 Mart 1909 tarihine gelindiğinde ayaklanma başlamış ve başkent İstanbul’un kargaşası had safhaya ulaşmıştı. Bu karışıklığın üçüncü gününde Said Nursi, gazetelerde, ayaklanan askerlere hitaben bir yazı yayınlamış ve dördüncü gününde de Harbiye Nezaretine gidip isyan eden askerlere hitap ederek onları üstlerine itaat etmeye ve isyana son vermeye davet etmişti. 11 gün süren isyanı Selanik’ten gelen Mahmut Şevket Paşa komutasındaki Hareket Ordusu bastırdı ve sıkıyönetim ilan etti. İsyanın elebaşıları o zamanın sıkıyönetim mahkemesi olan Divan-ı Harb-i Örfi’de yargılanarak bir çoğu idam edildi. Yatıştırıcı bir rol oynamasına rağmen Bediüzzaman da olaya karıştığı iddia edilerek tutuklandı ve Divan-ı Harb-i Örfi’de, idam talebiyle yargılandı. Duruşma sırasında ikna edici bir üslupla yaptığı müdafaa sonunda BERAAT etti.

Ruslara ve ermenilere karşı vatanı savunan biri sizce devleti nasıl yıkmak isteyebilir...Size mantıklı GELİYOR mu??

Ancak bu defa da I. Dünya Savaşının başlaması bu projenin de ertelenmesine sebep oldu. Said Nursi de talebeleriyle birlikte Doğu Milis Teşkilatı’nı kurdu ve Van-Bitlis cephesinde gönüllü alay komutanı olarak Ermenilere ve Ruslara karşı savaştı.26 Bu savaş esnasında, Rus birliklerinin açtıkları ateş sonucu bir çok kere yaralanmasına rağmen hep ön saflarda çarpışıyordu. Etrafına şarapnel parçaları düşerken bile Kur’an’ın sönmez ve söndürülemez bir güneş olduğunu ispat yolunda telifata devam ediyordu. Kur’an’ın mucizeliğini çağın insanına göstermek için telifine başladığı “İşarat-ül İcaz” adındaki tefsirini cephede fırsat buldukça yanındaki talebesine yazdırıyordu.27

Bitlis savunması sırasında bir çok talebesi şehid olmuş, yanında yalnızca dört talebesi kalmıştı. Bediüzzaman bir gece, Rus hatlarını yarıp geçmek isterken yüksekçe bir su kemerinden atladı ve bir ayağı kırıldı. Gecenin karanlığında ayağı kırık olarak bir su arkının içinde otuz saat bekledikten28 sonra29 Ruslara teslim olmak zorunda kalan Said Nursi’yi önce Van’a, sonra Culfa, Tiflis, Klogrif üzerinden Rusya içlerindeki Kosturma’ya sevk ettiler.

ela albatr 2 mesajın var 2side bu konuya ilginç mod arkdaşlar ıpni bi incelese ii olucak

kac yil hapis yattigini ve neden mahkum oldugunu neden yazmadin emrah?????????????

sen neden cevap veremedin ela albatros??? neden o kadar yil hapis yatti ve cesedini bilinmeyen yere attilar ?

bir yanlışlık daha okumadıgınız tanımadıgınız için bılmıyorsunuz yazılan ve okunan eser leın hepı rasulullah ı daha ıyı anlayıp onu daha ıyı yaşamak adınadır. ayrıca istersenız sonuçlanmış bır dava var ama yınede gıdı malıye bakanlıgına kast ettıgınız ınsanlar üzerıne herhangı bır mal varlığı var mı dıe kontrl edın bakın bu tarz davalar geçen yıl mayıs yada hazıran ayında yanlış hatırlamıyosam sonuçlan dı ve kocaman bır sıfır . eger eserlerın ne içerdıgı anlamak istiyorsanı8z sonsuz nur en öndekıler ve dığerlerını okuya bılırsınız...

pekı neden yattı sence bence tarıhçeı hayatı okuyun anlarsınız neyın ne oldugunu

fare_07' Alıntı:
Said-i Nursi "savaş kahramanı" ilan edildi
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulun internet sitesinde Said-i Nursi hakkında övgü dolu sözler yar aldı

Nur tarikatı kurucusu Said-i Nursi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Konya Ilgın’daki İnönü İlköğretim Okulu’nun internet sitesinde, "Savaş kahramanı" olarak ilan edildi. Sitenin rehberlik bölümünde, "Hazret" olarak bahsedilen Said-i Nursi ve talabeleri hakkında övgü dolu bir söyleşi yayınlandı.

SORUŞTURMA AÇILDI Haberin internet sitelerinde yayınlanmasından 2 saat sonra okul yönetimi yazıyı siteden geri çekti. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, okulun web sayfasında yer alan Said-i Nursi ve talebelerini öven yazıyla ilgili soruşturma başlattı. Şahin, "Konu inceleniyor. Yazının içeriğinin Bakanlığın belirlediği kriterlerine uygun olmadığı tespit edilirse, sorumlular sonuçlarına katlanacak" dedi.

http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2007/05/03

konu nursi degil bu modların konuyu kapatmasını istemiyorsanız konu dahilinde kalın

deathmatch sana en güzel cevabı avatarındaki avril veriyo zaten konu dahilinde kalın alien_07 daha yeni mod oldu hıncını sizden çıkarır

avatarım senin giblere cevap veriyor cevap verecek başaka bişi bulamadın mi.....konuyu başaka yerlere ceken sizsiniz burda bir islam alimini bilmeden eleştiriyorsunuz ben kimseden korkum yok burası paylaşım forumu herkes görüşlerini istediği acıklaya bilir.. kaldıkı yenı mod olmuş uzun süreli olamk istiyorsa dikkatlı olacak öyle her istediğini yapamaz

ela albatr cesaretin var orjinal nickinle yaz klonlarla degil tartısırken bari dürüst olun bu arada emrah sen kaynak belirtmemişsin eger belirtmessen mesajın silinir biliyosundur umarım aslan_amca kaynaklarla konustu sizde kaynak gösterin bizde saygı gösterelim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri