Nokia Rezaleti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bochi

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Haber 12 Eylül 2006 tarihli ama ben yeni duydum arkadaşlar sitede göremedim veriyorum haberi

Türkiye'de en çok kullanılan telefonların başında gelen Nokia, 70 milyon Türk'ü ayağa kaldıracak bir rezalete imza attı.
Piyasaya sürdüğü son modelinde Türkiye Haritası'na da yer veren Nokia Türkiye, milyonları ayağa kaldıracak bir skandala imza attı, İzmir'i Yunanistan topraklarına kattı.
Nokia Türkiye, piyasaya sürdüğü son modellerinden birinde, mini Türkiye haritası yayınladı.. Harita, Türkiye genelinde illeri ve sınırlarını gösteriyor.
nokiacılara duyrulur
Ancak haritada İzmir'in adı, Smyrana olarak geçiyor..
BU NE ANLAMA GELİYOR?
Peki Nokia neden İzmir'e bu ismi taktı.. Bu ismin hikayesi epey gerilere dayanıyor..
Smyrana, Yunanlıların İzmir'e taktığı bir isim.. Savaş döneminde, İstanbul'u almak isteyen Yunanlılar, İngilizlerin karşı çıkması üzerine 15 Mayıs 1919'da İzmir'i işgal etti ve kendi krallıklarını burada kurmak istedi. Bu kente o dönemde Smyrana ismi Yunanlılar tarafından takıldı..

i144032_harita.20060912105443.jpg

EnsonHaber
not:alıntıdır...

Vay şerefsizler....

Arkadaş izmirin eski adı smyrna dır.Yani bu şehri kuranların verdiği ilk addır.

iZMiR'in TARiHi
Izmirin ilk adinin Smyrna oldugu biliniyor. Cografyaci gezgin Strabon, bu adin bir Amazon Kralicesinden geldigini kaydetmistir. Izmirin ilk yerlesim bolgesi ise, bugun Bayrakli olarak bilinen semttir

Önce araştıralım bilgilenelim daha sonra eğer haklıysanız öfkelenirsiniz.Boşyere öfkelenme ufak bir yazım hatası olabilir büyütecek birşey yok :D

Bırakın ilk ismini falan.Bundan sonra İzmirdir ve öylede kalıcaktır.Yabancıların hep oyunları bunlar.Amerikalı üst düzey komutanlar bizim komutanların yanında da diyarbakır ve ötesini içine alan kürt devleti haritasını çıkarmadılarmı.Hep bu toprağımızda gözü olan milletlerin oyunları.
Topraklarımız da gözü olanın gözleri çıksın.İLeri götürürlerse ben ellerimle de çıkarmasını bilirim.

valla bundan sonra nokia yı boykot ediyorum kendim ve çevremdekilerte nokia telefon kullandırtmıycam :)

Ona bakarsan Ege,Rodos vs. bütün isimler Eski Yunanlardan geliyor
Bence bunda bişi yok ama tabi bizim kullandıımız ismiyle İZMİR olsaydı daha ii olurdu..

ulen bunlarda kasınıyor ne ıstıyorlarsa turkıyeden anlamıs degılım..

o kadarını bizde biliriz bunlar ilkokul bilgileri İzmirin eski ismi bizi hiç ilgilendirmiyor,o zaman İstanbula da Konstantinopolismi diyeceğiz

maalesef osiris kardeş, yabancı güçlerin bu gibi oyunlarına senin kadar iyimser bakamıyoruz... yada biz bu kadar iyi insanlar deiliz..

ben,o,onlar.. :D

şerefsizin önde gidenleri.bizimkiler de nokia yı boykot edip telefon satın almasa nokiadan ama nerdeeeee....

Bana Birşey öğretildi,asla deişmez dendi:

şehir ,insan,hayvan, adları deişmez dendi..onu bunu bilmem..

yaptıysa hatayı,ödeyecek faturasını...
burda milyonlarca insan İzmir dedi izmir diyecek..

konstantinopolis desek ok dermisiniz?

elinizi vicdanınıza koyun düşünün artık..

yazıklar olsun... kınıyorum

arkadaşlar bu ve buna benzer olaylar hep planlı proğramlı yapılan şeyler bunların hepsi daha önce de belirttiğim gibi biraz ütopik olabilir ama bana göre soğuk savaşın unsurlarıdır...
dikkat ederseniz hep aynı şeyler(bölünmüş haritalar,ermeni katliamları,orhan pamuk,hrant dink olayları) http://www.hackhell.com/showthread.php?t=135663 direk izmir yunanistanın demiyorlar yavaş yavaş sindire sindire parçalamaya çalışıyorlar...
lütfen oyuna gelmeyelim...

öncelikle nokianın yaptığı aptallıktır ve kanı bozukluluktur.
türkiye gibi önemli bi pazar payı olan bi ülkede bu yanlışı yapmışlar veya bilerekten yapmışlar.
bu söylediklerim dışında izmirde smyrana meydanı vardır falan ama izmirde hic bi yunan özentiliii,yunancılak falan yoktur ve bu isim amazon bi bayan ismiymiş bildiim kadarıyla güzelmiş,dayanıklıymış bu kadın (veya amozan kadınları) onu canlandırmak amacıyla öyle bişey yapıldıını sanıyorum.
yoksa yunanlılar ön plana alınarak böle bişey yapılamaz
hele hele izmirde asla olmaz zaten sindire sindirede yapamazlar onu

TÜM DÜNYADA Kİ İSİMLERİ İLK ATLARI İLE VERSİNLER O ZAMAN ŞEREPSİZLERRRR..,
onlar kendi yalan ve yalakalarıyla sevine dursunlar birde bakarlar yarın oradayız...

nokia nın yaptığı çok yanlış,
ben boykot edeceğim
eğer bu haber doğruysa,
tüm hackhell'ide boykota davet ediyorum
saygılarımla

ishynum846' Alıntı:
yaw bu dunyanın bızle alıp veremedıgı nedır
adamım çok basit: böl,parçala yut....
kanı bozuklar emellerinden hala vazgeçmediler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri