niye kürt sorunu var

ama mallarını alıyosun dimiii :melek

sadece klavyemden şüphe ediyorum A4 tech samsung marka monitör çin malımı ???

teşekkürler....

ülkemiz pazar olmuş nereme baksam yabancı marka

telfnum sonyericsson hattım vodafon
yazıcım hp
pc parçaları (ati,amd,asus,logitech,samsung)
ayakkabım bulldozer
tişört tomy hilfiger
modem air ties
araba peugeot partner comfort

kendimi Türk ten daha çok Yabancı hissediyorum şimdi sorun kürt sorunumu?
asıl sorun bizim aptallığımız aptal bir milletiz vesselam
arayın belki bir çözüm bulursunuz kürt sorununa....

//kardeş tamamda eyyubiden bahsediliyor .sizde sanki bütün hakları ellerinden alınmış hücrede yaşayan bir insandan bahsediyosunuz sanki.kürtlerin kendilerine kahraman alabilecek kişi kürtmü olmalı sence . atatürk onlar için de lider sayılmazmı aslında .//farz-ı misal yani ...Atatürk ü devlet kurucusu olarak alır tabi ancak bi metehanı bi atillayı alamaz ..tarihlerini öğrenemiyorlar demeek istiyorum sen nerdesin be

//niye bütün kürtler diyarbakırdamı yaşıyor sadece .akp evet diyarbakıra ambargo uyguluyor evet ama şundan üleknin her yerinde bu problemler var .güneydoğuda terör olduğu için de kalkınamıyor orası//

Kürtler doğuda yaşayamıyor ki artık köyleri yandılar yaşam kaynakları tüketildi ,işsiz kaldı hepsi göç ettiler..Akp uyguluyor evet ama diyarbakıra sadece refah uygulamamıştı bi de ecevit.Güneydoğu terör olduğu için kalkınamıyor evet ama 83 ten beri .Peki 83 e kadar diyarbakır niye geriledi peki ?

//haklısın ama şeyh saidler de kürtlerden ve yandaşlarından çıkmıştır .hepsi öyledir demek doğru olmaz ama o zamanlardan gününümüze kadar süregelen bir hain gurp var içlerinde .çoğunun soyuda apo gibi ermeni .ermeni olduğu bilindiği halde kürtlerin çoğuda apocular .be ne tezat //Şeyh said bi hain evet .ancak yanında örgütlenenler tc döneminde olanlardan dolayı hezeyanlarını said in yanında boşaltmıştır ,eziklik duygusu oluşmuştur...

//ne anadili ya.sen ne saçmalıyorsun .kürtçe ne zaman dil oldu be kardeşim.abartmayın .tek ülke tek bayrak tek dil dedikçe birileri sürekli çıkıp ayrı bayrak ayrı dil ve federasyon diyor .bunlar dış mihrakların oyunudur.bu ülkenin sınırları içinde olan herkesin ana dili türkçedir ve türkçeden başka bir dil olmaması gerekir ama malesef akp bunlarında önünü iyice açtı .
hem yasaklandı diyorsun da kursların açılmasına izin verildi hatta ilgisizlikten hepsi tek tek kapandı .ülkeyi germekti maksat gerdiler gerdiler .sonra da kursları kapadılar.//
federasyon bölünme falan evet dış mihrapların oyunu ve nefret ediyorum bu düşüncelerden .ancak ben ilk okuldayken sınıfımda bi sürü kişi türkçe bilmiyordu okulda öğrendiler .ve oks ye hazırlandıklarında anlamla ilgili çok ciddi sıkıntıları vardı zekiydiler kazanamadılar ben fen lisesinde okudum onlar düz liseye gitti...eğitim şart koşulsun demiyorum ki böyle bi haklar ı olsun kullanmıyorlarsa kullanmazlar...

///

sen kardeş olarak hıcbır zaman görmedıgın ıcın boyle olacaksın ve bu zıhnıyet hıc gelısmıcek

ne alaka be kardeşim .şimdi kürtlerin en az yüzde 20 si pkk yı desteklemiyormu

maddi olmasa bile manevi olarak fikirlerine katılanların sayısı çokmu az

beni seviyorsa bu kürtler önce bu örgüte destek vermeyi kesecek .gidecek pkk nın sözcülerini seçmiyecek .önce onlar atağa geçsinler .geç bile kaldılar .

ben kardeş olarak hepsini göremem kusura bakma.

hain değilse
maddi ve manevi pkk ya destek veriyorsa
eğer bir kişinin örgüt elemanı olduğunu bildiği halde bunu ihbar etmiyorsa
pkk ile bi çok şekilde müdahele etmiyorsa ve etmeyi düşünmüyorsa
pkk nın sözcülerini seçip meclise sokuyorsa
pkk lı bir piçin cenazesine katılıyorlarsa ve şehit diyorsa o piçe
nevruzlarda apo bayrağı veya pkk nın bayrağı açıldığı an bundan rahatsız olup müdahele etmiyorsa yada en azından orayı terk etmiyorsa

işte bu insanlardan dolayı ben hepsini kardeş göremem .bu diğer etnik gruplar içinde geçerlidir ama bunun en yakın örnekleri şuanda kürtlerdir .

beni seviyorsa bu kürtler önce bu örgüte destek vermeyi kesecek .gidecek pkk nın sözcülerini seçmiyecek .önce onlar atağa geçsinler .geç bile kaldılar .

hain değilse
nevruzlarda apo bayrağı veya pkk nın bayrağı açıldığı an bundan rahatsız olup müdahele etmiyorsa yada en azından orayı terk etmiyorsa

işte bu insanlardan dolayı ben hepsini kardeş göremem .bu diğer etnik gruplar içinde geçerlidir ama bunun en yakın örnekleri şuanda kürtlerdir .
ben sana haksızsın demıyorum ama sen ben ve benım gıbılerıde ateşe atıyorsun o o.cocuklarıyla bır tutuyorsun ben ona kızıyorum:saskin

Birileri kürtlerin başlarına bişiler fısıldıyor aşiret feodal yapı gereği e tabi bide zır cehalet yüzünden halktan bunlara inanıyor muacir adamı kandırabilirmisin?? adam dişi tırnağıyla sıfırdan gelip alınteriyle apartman dikiyolar... maaselef acil eğitilmesi gereken bir halk, kendi gelenek görenekleri töreleri ve başı boşluk yüzünden kürtler ABD ve EU nın doğu emellerine OYUNCAK oldular olmayada devam ediyolar bu gün oonların yaşadıkları toprakları garanti altına alan TC dir. T.C. elini çektiği gün karısına kızına ilk tecavüze gelicek ABD dir. o Topraklarda T.C. tarafından zulüm dğeil kimseye tanınmayan özgürlükler vardır (Kaçak elektrik kaçakçılığa göz yumma çocuk tarla ot mok maaşı, bilmemene yardımları) varsa inkar eden çıksın. he aç suszsan hala olayı T.C. ye bağlamıcaksın önce kendi cahilliğini yeneceksin. Bende çocuğumu okutamyıp inaddına türkçe öğretmeyip bide dağa Devlete balta vurdurmak üzere gönderirsem bende bu memleket için sorun olurum...

:Eklemem gerekti ; kürt arkadaşlarım bu vatanı çok sevdiklerini söylüyorlar.Ama faşist zihniyetler onları ötekileştiriyor ..dışlıyorlar...bu vatandan değilsiniz kürtseniz değilsiniz diyorlar
jeysey:alıntı

işte sorun burda ben d.bakırlıyım antalyada oturuyorum 16 senedır ve hala ınsanlar öyle bir gözle bakıyorlarkı kendımden tıksınıyorum d.bakırlıyım dıye.... ama benım sucum ne ben TÜRK'üm ölene kadarrr. d.bakırlı olmam bu ulkenın bır evladı olmadımı göstermez

tabiki türksün canım kardeşim.benim bu konuyu acmamdaki amac üniversitelerdeki bazı kürtlerin inkılap tarihi dersini istememesidir.

hain değilse

benimde anlatmak istediğim budur. kürt sorununu cok iyi acıkladın. harika

1-)Kürtler dışındaki tüm unsurlar göçmendir .Yani kimlikleri sürekli şekillendirilmiştir.Alışıktırlar.Ancak Kürtler ortadoğunun en eski unsurlarıdır herkesden önce onlar vardı...Ayrıca Çerkesler in de sorunları vardır ama geniş bi kitle olmadıkları için dikkat çekemiyorlar..
2-)Türk kelimesi sözde anayasal anlamda sadece vatandaşlık mış ..yani etnik kökenin var tamam ama türk vatandaşısın.Öyleyse tarih kitaplarında sadece biz türklerin tarihi anlatılır .Selahaddin eyyubi gibi büyük bi komutandan niye pek bahsedilmez ,kürt olduğu ortaya konmaz? Yani kürtler kendilerine kahraman olarak alabilecekleri selahaddin habersizler...Neden çünkü türk ırkındanlar öyleyse anayasa da aslında türklüğün vatandaşlık tan ibaret olarak sayıyoruz?
3-)Doğu ya yatırım yapılmıyor .Urfa gibi hükümete oy veren şehirlere yatırım varken diyarbakır hiç faydalanamadı yatırımlardan...Devletin politikaları yüzünden kürtler in büyük çoğunluğu açlık sınırında yaşıyor...
4-)Kürtler Türkmenler Osmanlıya dostluk yapmadığı bi dönemde bile dostluk yapmıştır..en sadık millettir.
5-)19 ve 20. yüzyıllarda olan savaşlarda türkler ve kürtler ibrliktedir yani tc nin temellerini birlikte atmışlardır..
6-)Lozan da kabul edilen en temel insan haklarından olan Anadilde eğitim hakkı yok sayılmıştır...

şuan bunlar aklıma geliyor...benim gibi kürt olmadığı halde kürtleri tanıyan insanlar onların sorunlarını anlıyor sadece biraz eğilin önyargıları kırın...

1.Kürtler Ortadğunun en eski unsurlarındandır... Eğer öyleyse şu ana kadar bir Devlet kuramamış ve bir dil birliği sağlayamamış olmaları buraya göç edenlerde değil kendilerindir.
Nüfus azlığı , çevrelerinde büyük devletler olması bahane değildir.
(Örnek:Çeçenistan , Şerefleriyle savaşıyorlar yani terörist değiller.)

2.Türklük Anayasal bir şey değildir.Çünkü sadece Cumhuriyet ile yaşıt olacak kadar genç değildir.

3.Doğudan kastınız tam olarak neresi anlayamadım ama , Erzurum'da yeterince doğuda ve çoğunluğu Türk olan bir şehir.Yaşam şartları ikliminden dolayı zor olan ,Devlet yatırımlarının kısıtlı olduğu ve Milli Hasıla içinde en düşük pay alan şehirlerden biri.
Ama buradaki Türkler bunun için dağa taşa çıkmıyor.Çıkanlarda Allah'a şükür Askerliğini yapmak için çıkıyor.

4.Türkmenler konusunda haklısınız.Fakat Kürtlerin Osmanlıya olan dostluğu sadece maddi unsurlara dayalı olmuştur.Çanakkale savaşındaki Şehitlerin İllere göre dağılımını incelemenizi tavsiye ederim.

5.Adı üstünde Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini Türkler atmıştır.Allah yardımcı olan herkesten razı olsun.Selçuklu ne kadar Türkse , Osmanlı ne kadar Türkse , Türkiye'de o kadar Türktür.Elbetteki bizimle birlikte savaşanlarda olmuştur.Fakat Pakistandakiler son kuruşlarını yardım için gönderirken burada İngilize Fransıza lojistik destek verenleri bu Devletin kurucularından saymak haksızlık olur.

6.Yok sayılmıştırda ne olmuştur.Sonuçta kulak tırmalayan yandan yemiş farsça arapça karışımı garip bir dil hala her yerde konuşulmaktadır.Burası Türkiye dilide Türkçe.Öğrenecekler mecburlar.Kendi dillerinide istedikleri gibi kendi aralarında konuşsunlar.

Kurt "Irkinin" varligi bir gercektir fakat Kurt "halki" nin varligi tamamen gercek disidir. Halk olabilmek cok ayri bir olgudur. Halk olabilmek icin oncelikle kesin ve belirli bir cografya'da hakim olmayi kendi icinde asgari duzeyde dahi olsa musterek kulturel,siyasi ve ekonomik degerlere sahip olmayi gerektirir. Yani yonetim sekli, dili, dini, orf ve ananeleri, hukuku, gecim ekonomisi benzesmesi gereklidir. Bugune kadar bu gerceklesmemistir.
Elbette ki Kurt insani irk olarak 1000 yillardir varolagelmistir ve gunumuzde de varolmaktadir. Bunu taniyip tanimamak meselesi gunesi balcikla sivamak gibi anlamsiz birseydir.
Lakin Kurt "Halki" veya "Devleti" kavramlari tamamen ici bos birer safsatadir.
Bugune degin bu kavramlarin ici doldurulamamis ve gerceklestirilememis ise bunu oncelikle Kurt insani kendi icinde hem birey olarak hem de toplum olarak irdelemeli ve bugunun sartlarina uyan, bariscil, mevcut toplum ve uniter devlet yapisiyla celismeyen bir karara baglamalidir.
Su bir gercektir ki kurulmasi muhtemel bir Kurt devleti ne bulundugu cografyadaki diger halklarla ve devletlerle birlikte yasayabilir, ne de kendi icerisinde bir butun olabilir. Belirli Feodal liderlerin etrafinda kanli ic ve dis savaslar yasamasi kacinilmazdir. Kazanan tek taraf ise bugun kayitsiz sartsiz egemenligini teslim ettigi ABD ve diger batili emperyalistler olacaktir.
Kurtler gercekten samimi ve musterek bir bagimsizlik hareketi yapabilselerdi bunu Saddam rejimine karsi sozde mucadele ettigi bilinen fakat birbirini katleden Talabani ve Barzani gibi haysiyetsiz kompradorlardan beklerdik.

aslında kurt sorunu yok gıdın savastakı dedelerımıze sorun kurtle turkle cerkezle lazla kazandık derler bu toprakları o ınsanlar ama bugun artnıyetlı adamlar ortalıgı germek ve bızı bolmek ıcın yapılan sacmalıklar ınsanlarda bı guzel gaza gelıyor bu aynı rap cılerın rock rockcıların rap dınlememesı gıbı bırsey esasında seversın o muzıgı ama zıt muzıgındır dıye dınlemezsınız ıste ole bısıı

1.Kürtler Ortadğunun en eski unsurlarındandır... Eğer öyleyse şu ana kadar bir Devlet kuramamış ve bir dil birliği sağlayamamış olmaları buraya göç edenlerde değil kendilerindir.
Nüfus azlığı , çevrelerinde büyük devletler olması bahane değildir.
(Örnek:Çeçenistan , Şerefleriyle savaşıyorlar yani terörist değiller.)

2.Türklük Anayasal bir şey değildir.Çünkü sadece Cumhuriyet ile yaşıt olacak kadar genç değildir.

3.Doğudan kastınız tam olarak neresi anlayamadım ama , Erzurum'da yeterince doğuda ve çoğunluğu Türk olan bir şehir.Yaşam şartları ikliminden dolayı zor olan ,Devlet yatırımlarının kısıtlı olduğu ve Milli Hasıla içinde en düşük pay alan şehirlerden biri.
Ama buradaki Türkler bunun için dağa taşa çıkmıyor.Çıkanlarda Allah'a şükür Askerliğini yapmak için çıkıyor.

4.Türkmenler konusunda haklısınız.Fakat Kürtlerin Osmanlıya olan dostluğu sadece maddi unsurlara dayalı olmuştur.Çanakkale savaşındaki Şehitlerin İllere göre dağılımını incelemenizi tavsiye ederim.

5.Adı üstünde Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini Türkler atmıştır.Allah yardımcı olan herkesten razı olsun.Selçuklu ne kadar Türkse , Osmanlı ne kadar Türkse , Türkiye'de o kadar Türktür.Elbetteki bizimle birlikte savaşanlarda olmuştur.Fakat Pakistandakiler son kuruşlarını yardım için gönderirken burada İngilize Fransıza lojistik destek verenleri bu Devletin kurucularından saymak haksızlık olur.

6.Yok sayılmıştırda ne olmuştur.Sonuçta kulak tırmalayan yandan yemiş farsça arapça karışımı garip bir dil hala her yerde konuşulmaktadır.Burası Türkiye dilide Türkçe.Öğrenecekler mecburlar.Kendi dillerinide istedikleri gibi kendi aralarında konuşsunlar.

1-) verdiğiniz cevap alakasızdır ,ben savunmak için söylememiştim gerekçelerini anlatmıştım ..en eski unsurlandandır bu yüzden asimilasyonları zordur kastettiğim buydu...
2-)Kesinlikle katılıyorum.Ancak kürtlerin türklüğüne takmıştım ben siz ona ne diyorsunuz onu söyleyin?
3-)Doğunun tamamınıın Kürt olduğunu kastetmiyorum elbette .bazı şehirler de az nasiplenir ama güneydoğuda yürütülen özellikli politikaları inkar etmemek gerek
4-)çanakkale de yarı yarı olmadığını söylemedim ztn: ) maddi konu ..haklı olabilrisiniz
5-)
6-)Tutumunuzdan dolayı savunma yapmayacağım.Ancak şunu iyi bilin ki türkçe de kullanılan kelimelerde farsça arapça karışımı pek fazladır kürtçe kelimelerde vardır..Ve pek bilinmez ama bi sürü kelime rumcadır..

Türkiye Cumhuriyeti yerine Kürt Cumhuriyeti yapsan yine yaranamazsın kürtlere ekmek yedikleri kapının önüne m.çıyolar...

Hırsızlık yapan onlar
En çok kaçak elektiriği kürtler kullanıyor paralarıda bizim cebimizden çıkıyor.
Kapkaççıların çoğu kürt

Sorun = Kürt

Türkiye Cumhuriyeti yerine Kürt Cumhuriyeti yapsan yine yaranamazsın kürtlere ekmek yedikleri kapının önüne m.çıyolar...

Hırsızlık yapan onlar
En çok kaçak elektiriği kürtler kullanıyor paralarıda bizim cebimizden çıkıyor.
Kapkaççıların çoğu kürt

Sorun = Kürt

sorun onlarda deil bizde.adamlar aponun bayrağını sokakta sallıyo.kimse bişey demiyo.bebek katilini mecliste savunup liderleri kabul ediyolar,demokratlığa sığınıyolar,bizde onları seyrediyoruz.bu demokrasi zaten bizim devleti bu hale getirdi.türkiyenin memfaati için bir hukuk sistemi olsa kürtler korkularından buraya adım atamazlardı.ama maalesef tepemize binecek raddeye getirdik bu soysuzları

Doğuda yobazlıklarını görüyoruz kültürsüzlerin, Batı'ya güzelim İzmirime geldiler ,burayı da pisleme derdindeler.çalma-çırpma,bizlere laf atma, saldırganlık, terör, uyuşturucu, kültürsüzlük hat safhada.Bıkmış durumdayım kendilerinden.Bir de bizim milletin kültürünü de bozuyorlar.Bu yeterince sorun olmuyor mu ?

teröre gelince bunlar araplar gibi bizi arkamızdan vuruyorlar işte.Yok işsizlik falan hikaye vatanını seviyorsa işsiz de kalsa gidip teröre bulaşmaz.Abd'nin,Avrupa'nın vaatlerine mi güveniyorlar ? onların sağladığı üç-beş kuruşa mı ? Bizimle kardeş gibi geçinsinler, teröre el atmasınlar...Bakın laz kardeşlerimize , bizlerden daha çok seviyorlar Türkiye'yi.Örnek alsınlar onları.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözünü boşuna söylemedi Atamız.

oh be . nihayet bir iki tane benim gibi düşünen cıktı.

Bu ülkede Kürt sorunu diye bi şey yok
eğer olsaydı ne doğuda Türk ne de batıda Kürt yaşardı.
Türk Kürt ile Kürt Türk ile evlenip birbirine kız mı vermediler mi.birbirine kan yolu ile akraba olmadı mı Milliyet mezhep ırk ayrılığı mı var
Her türlü haklardan Kürt vatandaşlarımız yararlanmıyor mu?
Ama içlerinde belli bir grup PKK sempatizanı bu da gayet noırmal. Cahil eğitimsiz kalmış bi toplum.İşsiliğin arttığıı ekonomik istikrarın olmadığı toplumlarda anarjinin terörün olması da kaçılnılmazdır.
Asırlardır iç içe yaşamış birlikte güzel bir mazisi olan aynı amaç ,birlik ve beraberlik uğruna canlar verilmiş,birlikte kurtuluş savaşına gidilmedi mi ...
Meclis te kaç tane Kürt kökenli var saymakla bitmez...onlarca
Özellikle büyükşehirlerimzide kürt nüfus oranına bakmak lazım her türlü imkandan faydalanmaktadırlar....
bütün bu yapılmak istenenler.Böl parçala yut taktiği dir.ABD ve Avrupanın
Siyonist İsrail' in oyunlarıdır..
Gelelim devlet kurma meselelerine Kuzey Irakta kuruldu.tabi bunun ülkemiz üzerinde etkisi olacak...kaçınılmaz..Ancak eğer kürtler tarih boyunca bi devlet kurdular mı?kaç tane kürt devleti kurulmuş yıkılmış..bi bakalım...yok olmayan şeye bakmak da anlamsız.demek ki böyle bir yapıya sahip bir ırk özelliği bulunmuyor.devlet kurma diye.....tarih boyeunca Osmanlı zamanın da olsun SelçukluLAR ZAMANINDA OLSUN hEP tÜRKLERLE BERABER YAŞADILAR.ülkemizde,çeçeniniden,alevisine,lazından gürcüsüne kadar bir çok grup yer alamakta ...o zaman herkes kendi kafasına göre devlet kurusn...var mı böle bi şey...kürt sorunu diye bi sorun yoktur ..O zaman laz sorunu, gürcü sorunu ,bilmem ne sorunu böyle meseleler orntaya çıkar .Türküyle,kürdüyle,lazıyla ,çerkeziyle ..vs..her ne şekilde olursa olsun..böyle konularda dikkatli olmalıyız..Birlik ve beraberliğimizi bozacak işlere prim vermemeliyiz....benim yaşadığım yerde yüzlerce kürt kardeşim var hiç bi sorunda yok.....üç beş çapulcunun uydurduğu bu süreç.... tek vatan ,tek bayrak, tek millet diyerek beraberliğimizi her zamlan pekiyştirmeliyiz.....
Yoksa bir gün çok acı çekebiliriz......

Bu ülkede Kürt sorunu diye bi şey yok
eğer olsaydı ne doğuda Türk ne de batıda Kürt yaşardı.
Türk Kürt ile Kürt Türk ile evlenip birbirine kız mı vermediler mi.birbirine kan yolu ile akraba olmadı mı Milliyet mezhep ırk ayrılığı mı var
Her türlü haklardan Kürt vatandaşlarımız yararlanmıyor mu?
Ama içlerinde belli bir grup PKK sempatizanı bu da gayet noırmal. Cahil eğitimsiz kalmış bi toplum.İşsiliğin arttığıı ekonomik istikrarın olmadığı toplumlarda anarjinin terörün olması da kaçılnılmazdır.
Asırlardır iç içe yaşamış birlikte güzel bir mazisi olan aynı amaç ,birlik ve beraberlik uğruna canlar verilmiş,birlikte kurtuluş savaşına gidilmedi mi ...
Meclis te kaç tane Kürt kökenli var saymakla bitmez...onlarca
Özellikle büyükşehirlerimzide kürt nüfus oranına bakmak lazım her türlü imkandan faydalanmaktadırlar....
bütün bu yapılmak istenenler.Böl parçala yut taktiği dir.ABD ve Avrupanın
Siyonist İsrail' in oyunlarıdır..
Gelelim devlet kurma meselelerine Kuzey Irakta kuruldu.tabi bunun ülkemiz üzerinde etkisi olacak...kaçınılmaz..Ancak eğer kürtler tarih boyunca bi devlet kurdular mı?kaç tane kürt devleti kurulmuş yıkılmış..bi bakalım...yok olmayan şeye bakmak da anlamsız.demek ki böyle bir yapıya sahip bir ırk özelliği bulunmuyor.devlet kurma diye.....tarih boyeunca Osmanlı zamanın da olsun SelçukluLAR ZAMANINDA OLSUN hEP tÜRKLERLE BERABER YAŞADILAR.ülkemizde,çeçeniniden,alevisine,lazından gürcüsüne kadar bir çok grup yer alamakta ...o zaman herkes kendi kafasına göre devlet kurusn...var mı böle bi şey...kürt sorunu diye bi sorun yoktur ..O zaman laz sorunu, gürcü sorunu ,bilmem ne sorunu böyle meseleler orntaya çıkar .Türküyle,kürdüyle,lazıyla ,çerkeziyle ..vs..her ne şekilde olursa olsun..böyle konularda dikkatli olmalıyız..Birlik ve beraberliğimizi bozacak işlere prim vermemeliyiz....benim yaşadığım yerde yüzlerce kürt kardeşim var hiç bi sorunda yok.....üç beş çapulcunun uydurduğu bu süreç.... tek vatan ,tek bayrak, tek millet diyerek beraberliğimizi her zamlan pekiyştirmeliyiz.....
Yoksa bir gün çok acı çekebiliriz......

biz zaten bunu inkar etmiyoz türk kürt kardeş ama niye doğudaki halk aponun bayrağını acıp miting yapıyo ve bu mitingler binlarce kişiden oluşuyo. ordaki halkın bircoğu dtpye oy vermedimi.
yahu arkadaşlar öyle böyle bir durum yok karşımızda. bebek katili diyorumsize. bu bebek katilini destekleyeni ben tabiki dışlarım. hakkım benim.

Verdiniz kendini gibi yüksek tabakadan partilere oylarınızı ..sattınız kürtleri yüksek tabakadan partilere...Kürtler niye şehrimizi pisletiyor..SORUMLUSU SİZSİNİZ..kürtlerle yaşamaktan memnunm..

Geri