niye kürt sorunu var

cmtsysn

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
yahu arkadaşlar benim kafama takılan bir şey var. sizle paylaşmak istedim.
türk milletinin içinde farklı farklı soylar var.laz ,cerkez,muhacir,mavav,alevi,kürt vs.....
benim anlamadığım tarafı şu
laz bir kişi ben türküm diyor.
göçmen olan kişi diyorki:ben türküm, ve bizim halkımız bir ayırımcılık yapmıyor.
cerkez diyorki: ben türküm
türk milletinin oğuz boylarından gelen halka , hangi milletdensiniz sorusu sorulunca diyorki ben kürtüm.
ama türkiyede yaşayan kürtlerin nüfus cüzdanında türkiye cumhuriyeti vatandaşıdır yazıyor. onlarda askere gidiyor.onlarda bu devletten maaşlarını alıyor.ama nadense kendilerini türkiyede yaşayan azınlık olarak görüyorlar.
eskiden türk devletinde yabancı azınlıklar vardı. bunlar aaskere gitmezdi.ozaman askerlik uzun bir sürec olduğu için bu kişiler ticaretle uğraşırdı ve azınlıklar zengin,varlıklı kişilerdi.
hepsi demeyeyimde bazı kürtler türkiyeye kin besliyo.üniversitede okuyan kürtler inkılap tarihi dersini görmek istemiyor.türkiyede yaşayan hiçbir muhacirin böyle bir şey yaptığını gördünüzmü.sorunu kendileri ortaya cıkardıkları yetmezmiş gibi bide bizi sucluyolar

kürt devleti kurulacak ankara istanbula taşinacak istanbul başkent olacak bob planı bu ama kürt devleti kuruldukdan sonra ermeniler kürtlerin tepesine binecek büyük bir kıyım yapacaklar işte ozaman bizim kapilarımızda sonuna kadar kapalı olacakk kürtlere sakın bizden yardım istemeyin yaptıklarınıza çok pişman olacaksınız son pişmanlık fayda etmeyecek türkiye avrupa birliğine alınacak kürtler izole edilecek bu süreçde harfi harfine yerine getiriliyor BOB eş başkanı sayesinde
1.5 milyon peşmergeye kapiyı açdık bizden kötüsü olmadı 12 milyon kürt ermeni zulmundan kaçmak için yarın kapımıza gelecek işde ozaman mayınlara basacaksınızzz sizin için insanlık öldü sizlere iyilik yaramaz nankörsünüz ermenilerle kardeş kardeş yaşarsınız artık

Bak kardeşim bu ülkede kürtlere sağlanan imkanlar başka ülkelerde asla sağlanmaz cumhurbaşkanı bile olabiliyosunuz daha neolsun ama bunun kıymetini bilmiyosunuz bu ülke kürtlerin olsun istiyosunuz bunuda asla başaramıyacaksınız ne amerikanın nede başka bi ülkenin gücü yetmez buna bigün gelecek herkes kapılarını kapatacak yüzünüze işte ozaman bu günleri çok arıyacaksınız Türkiye sizi ülkesine almamış olsa şuan suriyede ırakta vs yaşıyo olurdunuz Lazları falanda karıştırma Kürtler gibi nankör değildir asla onlar...

ђєάVєηśįś;3153905' Alıntı:
Bak kardeşim bu ülkede kürtlere sağlanan imkanlar başka ülkelerde asla sağlanmaz cumhurbaşkanı bile olabiliyosunuz daha neolsun ama bunun kıymetini bilmiyosunuz bu ülke kürtlerin olsun istiyosunuz bunuda asla başaramıyacaksınız ne amerikanın nede başka bi ülkenin gücü yetmez buna bigün gelecek herkes kapılarını kapatacak yüzünüze işte ozaman bu günleri çok arıyacaksınız Türkiye sizi ülkesine almamış olsa şuan suriyede ırakta vs yaşıyo olurdunuz Lazları falanda karıştırma Kürtler gibi nankör değildir asla onlar...

iiiiiide birader ben kürtleri savunmadımki. dur hele.destur yaw.ben lazları karalamadımki. kürtleri karaladım. yanlış anlamışsın. bir daha oku metni.

Arkadaş Böyle Bi Sorun Yok .ben Abhazım Ama Ilk önce Türküm Buda Böyle Ne Milletsin Diye Sorunca Oda Kürtüm Diyo Oda Biliyor Ilk önce Türk Olduğunu Bence Olay Bundan Ibaret Kürt Sorunu Diye Bişi Yok

1-)Kürtler dışındaki tüm unsurlar göçmendir .Yani kimlikleri sürekli şekillendirilmiştir.Alışıktırlar.Ancak Kürtler ortadoğunun en eski unsurlarıdır herkesden önce onlar vardı...Ayrıca Çerkesler in de sorunları vardır ama geniş bi kitle olmadıkları için dikkat çekemiyorlar..
2-)Türk kelimesi sözde anayasal anlamda sadece vatandaşlık mış ..yani etnik kökenin var tamam ama türk vatandaşısın.Öyleyse tarih kitaplarında sadece biz türklerin tarihi anlatılır .Selahaddin eyyubi gibi büyük bi komutandan niye pek bahsedilmez ,kürt olduğu ortaya konmaz? Yani kürtler kendilerine kahraman olarak alabilecekleri selahaddin habersizler...Neden çünkü türk ırkındanlar öyleyse anayasa da aslında türklüğün vatandaşlık tan ibaret olarak sayıyoruz?
3-)Doğu ya yatırım yapılmıyor .Urfa gibi hükümete oy veren şehirlere yatırım varken diyarbakır hiç faydalanamadı yatırımlardan...Devletin politikaları yüzünden kürtler in büyük çoğunluğu açlık sınırında yaşıyor...
4-)Kürtler Türkmenler Osmanlıya dostluk yapmadığı bi dönemde bile dostluk yapmıştır..en sadık millettir.
5-)19 ve 20. yüzyıllarda olan savaşlarda türkler ve kürtler ibrliktedir yani tc nin temellerini birlikte atmışlardır..
6-)Lozan da kabul edilen en temel insan haklarından olan Anadilde eğitim hakkı yok sayılmıştır...

şuan bunlar aklıma geliyor...benim gibi kürt olmadığı halde kürtleri tanıyan insanlar onların sorunlarını anlıyor sadece biraz eğilin önyargıları kırın...

kürt sorunu yoktur .kürtçülük sorunu vardır .güneydoğuda bu kürtçü hainlerin çalışmaları neticesinde bölgede cahil insanları etkileyebilmektedirler ne yazıkki .devletimizin bir an önce o bölgedeki bu çalışmaların önüne geçmelidir .yoksa türklüğünü inkar eden kürtlerin sayısı gün geçtikçe artacak .yeni nesiller babaları dedeleri gibi düşünmeyebilir ilerde .artık benim dedelerimle kürtlerin dedeleri gibi çanakkale de birlikte de çarpışamaz olcaz .güneydoğuda ki kardeşlerime yapılan bu etkileme ve ayrıştırma faaliyetlerinin bir an önce sona ermesi gerekiyor

özelllikle kürt kardeşlerimden de kürtçülük yapmamalarını istiyorum.illa milliyetçilik yapacaksanız değerli türk milleti mensuplarından olan sizler de türk milliyetçisi olun .çünkü sizde bu milletin bir parçasısınız.zor günlerimizde tarih boyunca hep beraber olmuşuz .bundan sonrada beraberliğimiz daim olur inşallah .

Eklemem gerekti ; kürt arkadaşlarım bu vatanı çok sevdiklerini söylüyorlar.Ama faşist zihniyetler onları ötekileştiriyor ..dışlıyorlar...bu vatandan değilsiniz kürtseniz değilsiniz diyorlar

Eklemem gerekti ; kürt arkadaşlarım bu vatanı çok sevdiklerini söylüyorlar.Ama faşist zihniyetler onları ötekileştiriyor ..dışlıyorlar...bu vatandan değilsiniz kürtseniz değilsiniz diyorlar

bu vatanı sevdiğini söyleyen yada bu ülkeye bi zararı olmayan bir insana bu vatandan değilsiniz diyen şeref yoksunu insanlardır.bu ülkenin birliğinden yana olmayan insanlardır bu davranışı sergileyenler .

:Eklemem gerekti ; kürt arkadaşlarım bu vatanı çok sevdiklerini söylüyorlar.Ama faşist zihniyetler onları ötekileştiriyor ..dışlıyorlar...bu vatandan değilsiniz kürtseniz değilsiniz diyorlar
jeysey:alıntı

işte sorun burda ben d.bakırlıyım antalyada oturuyorum 16 senedır ve hala ınsanlar öyle bir gözle bakıyorlarkı kendımden tıksınıyorum d.bakırlıyım dıye.... ama benım sucum ne ben TÜRK'üm ölene kadarrr. d.bakırlı olmam bu ulkenın bır evladı olmadımı göstermez

şu cümleyi çok seviyorum;

kürt sorunu yoktur sorunlu kürtler vardır :sigara:

gözle bakıyorlarkı kendımden tıksınıyorum d.bakırlıyım dıye.... ama benım sucum ne ben TÜRK'üm ölene kadarrr. d.bakırlı olmam bu ulkenın bır evladı olmadımı göstermez
senin diyarbakırlılığına kurban olsun gardaşım.

asıl bölücü olanlar insanları memleketine göre ayıranlardır.

seni gardaş görmeyen insana insan bile denmez yüreğine sağlık...

lafla peynir gemisi yürümez..sorunlu kürtler vardır derken noktayı koymuşsun sen..

(pozitif konusuyorum ) ben bir turkum ve kurt sorunuda :D:D yine her zamanki giibi koca kafa abd tarafından olusturulmus bir çeşit asparagasdır.Bir turk oalrak bi akrdesimiz sehit oldugu zmn cok acı duyuyoruz o zmn belkide tum azınlıkları yok etme istegi duyuyoruz ama tabiki bu yanlıs ve adolfca bir zihniyettir;cunku turkude cerkezide lazıda kurtude askere gidiyor bu vatan icin savunuyor onlara helal olsun ama bu azınlıklar icinde turkude dahil ihanet edenlerde var,işte allah onlara gereken cezayı versin,bizim birlikteligimizi asla bozamayacaklar

SONUC:MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK İCİNDE HİCBİR SORUN BİZİ AYIRAMAZ

:Eklemem gerekti ; kürt arkadaşlarım bu vatanı çok sevdiklerini söylüyorlar.Ama faşist zihniyetler onları ötekileştiriyor ..dışlıyorlar...bu vatandan değilsiniz kürtseniz değilsiniz diyorlar
jeysey:alıntı

işte sorun burda ben d.bakırlıyım antalyada oturuyorum 16 senedır ve hala ınsanlar öyle bir gözle bakıyorlarkı kendımden tıksınıyorum d.bakırlıyım dıye.... ama benım sucum ne ben TÜRK'üm ölene kadarrr. d.bakırlı olmam bu ulkenın bır evladı olmadımı göstermez
SEN BO VER GİTSİN NE TİSKİNİYON KENDİNDEN SENDE BENİM VE TÜRKÜM DİYENLER KADAR TÜRKSÜN DOSTUM

SEN BO VER GİTSİN NE TİSKİNİYON KENDİNDEN SENDE BENİM VE TÜRKÜM DİYENLER KADAR TÜRKSÜN DOSTUM

şu cümleyi çok seviyorum;

kürt sorunu yoktur sorunlu kürtler vardır :sigara:

senin diyarbakırlılığına kurban olsun gardaşım.

asıl bölücü olanlar insanları memleketine göre ayıranlardır.

seni gardaş görmeyen insana bile denmez yüreğine sağlık...

keşke herkez sizin gibi düşünebilseydi

1-)Kürtler dışındaki tüm unsurlar göçmendir .Yani kimlikleri sürekli şekillendirilmiştir.Alışıktırlar.Ancak Kürtler ortadoğunun en eski unsurlarıdır herkesden önce onlar vardı...Ayrıca Çerkesler in de sorunları vardır ama geniş bi kitle olmadıkları için dikkat çekemiyorlar..
2-)Türk kelimesi sözde anayasal anlamda sadece vatandaşlık mış ..yani etnik kökenin var tamam ama türk vatandaşısın.Öyleyse tarih kitaplarında sadece biz türklerin tarihi anlatılır .Selahaddin eyyubi gibi büyük bi komutandan niye pek bahsedilmez ,kürt olduğu ortaya konmaz? Yani kürtler kendilerine kahraman olarak alabilecekleri selahaddin habersizler...Neden çünkü türk ırkındanlar öyleyse anayasa da aslında türklüğün vatandaşlık tan ibaret olarak sayıyoruz? kardeş tamamda eyyubiden bahsediliyor .sizde sanki bütün hakları ellerinden alınmış hücrede yaşayan bir insandan bahsediyosunuz sanki.kürtlerin kendilerine kahraman alabilecek kişi kürtmü olmalı sence . atatürk onlar için de lider sayılmazmı aslında .

3-)Doğu ya yatırım yapılmıyor .Urfa gibi hükümete oy veren şehirlere yatırım varken diyarbakır hiç faydalanamadı yatırımlardan...Devletin politikaları yüzünden kürtler in büyük çoğunluğu açlık sınırında yaşıyor...niye bütün kürtler diyarbakırdamı yaşıyor sadece .akp evet diyarbakıra ambargo uyguluyor evet ama şundan üleknin her yerinde bu problemler var .güneydoğuda terör olduğu için de kalkınamıyor orası

4-)Kürtler Türkmenler Osmanlıya dostluk yapmadığı bi dönemde bile dostluk yapmıştır..en sadık millettir. haklısın ama şeyh saidler de kürtlerden ve yandaşlarından çıkmıştır .hepsi öyledir demek doğru olmaz ama o zamanlardan gününümüze kadar süregelen bir hain gurp var içlerinde .çoğunun soyuda apo gibi ermeni .ermeni olduğu bilindiği halde kürtlerin çoğuda apocular .be ne tezat

5-)19 ve 20. yüzyıllarda olan savaşlarda türkler ve kürtler ibrliktedir yani tc nin temellerini birlikte atmışlardır..bunda da haklısın evet.zaten kendi ülkeisine sahip çıkmaları da normal .bütün herkes gibi

6-)Lozan da kabul edilen en temel insan haklarından olan Anadilde eğitim hakkı yok sayılmıştır... ne anadili ya.sen ne saçmalıyorsun .kürtçe ne zaman dil oldu be kardeşim.abartmayın .tek ülke tek bayrak tek dil dedikçe birileri sürekli çıkıp ayrı bayrak ayrı dil ve federasyon diyor .bunlar dış mihrakların oyunudur.bu ülkenin sınırları içinde olan herkesin ana dili türkçedir ve türkçeden başka bir dil olmaması gerekir ama malesef akp bunlarında önünü iyice açtı .
hem yasaklandı diyorsun da kursların açılmasına izin verildi hatta ilgisizlikten hepsi tek tek kapandı .ülkeyi germekti maksat gerdiler gerdiler .sonra da kursları kapadılar.

şuan bunlar aklıma geliyor...benim gibi kürt olmadığı halde kürtleri tanıyan insanlar onların sorunlarını anlıyor sadece biraz eğilin önyargıları kırın...

kardeş sende öyle bir konuşmuşsunki sanki tekirdağdan bahsediyoruz .
biz bütün güneydoğudaki marmaradaki insanları kardeşimiz görüyoruz ama herkes de aynı düşünüyormu .kim inkar edebilir güneydoğudaki insanların en az yüzde 20 sinin pkk yı desteklemediğini .bne böyle bir insanı kardeş olarak nasıl görecem.o beni görüyormu peki.

kardeş sende öyle bir konuşmuşsunki sanki tekirdağdan bahsediyoruz .
biz bütün güneydoğudaki marmaradaki insanları kardeşimiz görüyoruz ama herkes de aynı düşünüyormu .kim inkar edebilir güneydoğudaki insanların en az yüzde 20 sinin pkk yı desteklemediğini .bne böyle bir insanı kardeş olarak nasıl görecem.o beni görüyormu peki.

sen kardeş olarak hıcbır zaman görmedıgın ıcın boyle olacaksın ve bu zıhnıyet hıc gelısmıcek

kendinizi kandırıyorsunuz bence japon sorunu var:D:D

niye olacak kürtleri sevmeyenler var hem devletimizin en üst düzeyde bürokratlarında hemde dışarıda o zaman sorun yaratmak kolay olur. Zaten bir türk nüfus ve etkinlik üstünlüğü olunca bunu körüklemek kolay oluyor.

Geri