Niye Hala Nokia

MuH4mm3T

New member
Reaction score
0
Nokia sadece avrupada en çok satan cep telefonu ve kominikasyon şirketi. Acaba bu hale nasıl geldi. Tamamen kendi yazılarımdır. Bir yerden alıntı değil. Hikaye de şu: Nokia 3-4 sene önce bi 3310 çıkardı. Güzel telefon. Buradada tuttu. Nokia uyanık tabi tuş takımı aynı rengi değişti içine bi wap olayı attı 3330 piyasada. 80 milyon fazlasına. bu sefer tuş takımı değişti. içine resim düzenleme programı 3315 piyasada. üste 2 tuş daha attılar. 3410piayasada. fiyat 100 milyon civarında oynuyo. Yaw abi bu nokia türk insanını salak buldu kazıklıyo. Hala da devam ediyo. Bizim insanlarımız da bilirsiniz yeni bişey çıktımı hemen almalılar. Niye aldın diyorum. Teknolojiyi yakından takip ediyom diyo. daha bu nokia çok telefon çıkarır. 4 haneli 3310 lar 6670 ler biter. 5 haneliye döner. Oda biter kareköklü sayılara geçer. Oda biter. virgüllü devreden ve rasyonel sayılara geçer. böylede devam eder. Acaba merak ediyorum hala niye nokia.
Teknoloji diyorsanız alasını siemens ve motorola yapıyo. Bırakalım bu telefon çılgınlığını. Belki nokia avrupada 1 numara ise bunu yapan israil ve türk insanıdır.

doğru kullanım kolaylığı ile Nokia piyasayı ele geçirdi ama çok daha iyileri olduğu su götürmez bir gerçek. Ben SAMSUNG derim. Arkadaş onu unutmuş.

waLLa Kim ne Derse desiN ben Nokia Türkiye pazarını eline geçirDi ve bu bence artıK engellenemez :p adamlar ne çıkarsa millet atlıyo

arkadasim kusura bakma sacmalamissin ne alakasi var avrupada bu modeler yokmu sadece trdemi var hem bu 80 ytl arti demissin acaba bunu nokia mi arttiriyor yoksa uyanik dukkan sahiplerimi

doğru demissin nokia nın zaten güzel 1 pazarlama tekniği özelligi aynı olan değişik sekilli telefonları piyasaya sürüp duruyo

ama ben 6 senedir kullanırım hiç nokia tercih etmedim alırken herzaman fiyatı yaklasık aynı ama özellikleri nokialara 10 basan telefonlardan tercih ediyorum

enayi değiliz dimi aynı paraya daha dandik mal alcak kadar

Neden N Nokia Biliyomusun Cunku Adamlar Kullanisli Telefon Yapiyolar Kullanimi Kolay Ic Menu Bakimindan Bakarasan Butun Telefonlara Gore En Kolay Cozulebilen Menu Nokia Da Var O Yuzden Insanlar Nokia Yi Tercih Ediyo Benim Gibi Ok

Yaw arkadaş altı üstü bir telefon alıcan alo diyeceksin bitecek nedir bu elbise değiştirir gibi telefon değiştirme hevesi yaw başlarda bende öyleydim ama artık zerre hevesim kalmadı adam gibi çalışsın yeter nedir ki yani aldığınız telefonların tüm özelliklerini kaçınız tam anlamıyla ve verimli kullanıyor ki?

bence cok bos bir yazı olmus. bunlar tamamen stratejidir... adam gayet haklı... cok tutma nedeni ise, kucuk bi ornek; kucuk kız kardesım oynasın diye tlf verdim ona, ilk tlf siemens c65 ti, kullanamadı, iki gün sonra bıraktı, siemens s65 verdim, onuda kullanamadı, ericsson t100 verdim, onuda kullanamadı, sonra 3410 verdim, hastası oldu :) ben hiçbişey gostermedim, kendi cözdü telefonu. nokianoın kullanım kolaylıgı tartısılamaz. 3310 , 3330, 3410, 3510 lar için ise, sadece tlf lazımsa 3310 alırsın, ama wap istersen ve o tipi seversen 3330 alırsın... bu dur mantık! ne kadar cok alternatif = o kadar cok müşteri!! kandırmadan cok her istege hitap etmedir bence olay :)

oeh?'!^+^^' israilmi?
arkadaşım sen çok kurtlar vadisi seyretmişsin sanırım. ne alaksı var anlatırsan sevinirim

neden nokia?
Nokia kullanımı çok rahat bir telefon ayrıca sağlam yapıyorlar.
diğer telefon şirketleri nokiadan kopya alıp özellik koyuyorlar telefona

ayrıca hala bir çok insan telefon kullanmayı bile bilmiyor. ben babama panasonic verdim kullanamadı ve nerdeyse beni dövecekti :D
Nokia 3310 verdim babama şimdi çok rahat kullanıyor. dediğim gibi kullanımı çok kolay ve pratik .
bende telefonda özellik arayan birisi değilim alo desin yeter benim için...

Dostum düşüncende %50 haklısın bence... Haklısın çünkü NOKİA zırt pırt ufak değişikliklerle yeni modeller çıkarıyo ve farklı pazarlama teknikleriyle milleti kazıklayıp, aldırıo ama birazda haksızsın çünkü birçok insanın NOKİA tercih etmesinin nedeni kullanışlılığıdır. Özellik olarak hepsinde var ama bi NOKİA daki kadar kişiselleştirme, rahatlık asla SİEMENS de fln yaşanamaz... Bide NOKİA nın telefonlarının tercih edilmesinin önemli bi nedenide SYMBİAN OS işletim sistemi kullanan telefonlarıdır bence şahsen ben asla SYMBİAN dan vazgeçmem çünkü en kral oyun/programlar fln symbian içindir... Saygılarımla

MuH4mm3T' Alıntı:
Nokia sadece avrupada en çok satan cep telefonu ve kominikasyon şirketi. Acaba bu hale nasıl geldi. Tamamen kendi yazılarımdır. Bir yerden alıntı değil. Hikaye de şu: Nokia 3-4 sene önce bi 3310 çıkardı. Güzel telefon. Buradada tuttu. Nokia uyanık tabi tuş takımı aynı rengi değişti içine bi wap olayı attı 3330 piyasada. 80 milyon fazlasına. bu sefer tuş takımı değişti. içine resim düzenleme programı 3315 piyasada. üste 2 tuş daha attılar. 3410piayasada. fiyat 100 milyon civarında oynuyo. Yaw abi bu nokia türk insanını salak buldu kazıklıyo. Hala da devam ediyo. Bizim insanlarımız da bilirsiniz yeni bişey çıktımı hemen almalılar. Niye aldın diyorum. Teknolojiyi yakından takip ediyom diyo. daha bu nokia çok telefon çıkarır. 4 haneli 3310 lar 6670 ler biter. 5 haneliye döner. Oda biter kareköklü sayılara geçer. Oda biter. virgüllü devreden ve rasyonel sayılara geçer. böylede devam eder. Acaba merak ediyorum hala niye nokia.
Teknoloji diyorsanız alasını siemens ve motorola yapıyo. Bırakalım bu telefon çılgınlığını. Belki nokia avrupada 1 numara ise bunu yapan israil ve türk insanıdır.

BİR KAC DÜZELTME YAPIM :d
1.3310 dan cok once matrıx denılen kapaklı tel vardı (matrıx fılmınde kullanılan ) ısmını hatırlamıyorum hala olsa alıcısı bulunur :D
2.3310 dan once 5110 bugun sıfırını bulsam yok satarım hala hala alıcak adam var

3.3315 dıye yasal bır telefon yok menu uzerınde oynamalarla yapılan bır telefondur ki normalde garantılısı yoktur

kullanımı kolay
teknolojıden bı haber dıcem daha beter :D gazete kıtap okumakdan acız yurdum ınsanı nası kullansın motorolayı sımensı ısı bırakalı 1 yıl oldu sattıgım motorolayı nası kullanıcagını hala soran var :D

1 Avrupada nokianın lider olduğunu kim söyledi seni kandırmışlar
2 Türkiyede nokia ciddi bir pazar payı kaybetti. Bu yazdıkların belki 3-4 yıl önce doğru olabilirdi.
3 Nokia yöneticileride bunu gördüğünden yatırımlarını farklı yönlere kaydırdılar ve üst yönetimlerini değiştirdiler
4 Saydığın Samsung-Motorola-Siemens gibi firmalar dünyanın devleridir ve bir çok alanda yatırımları var GSM pazarı sadece yatırımlarından biri Nokia ile kıyaslayamazsın bile
Sonuç; Nokiayı kendi kendine gözünde büyütmüş devleştirmiş sonrada saçma bir yazıya dökmüş kıyaslamalar yapmışsın. Hiç gerek yok buna Nokiayı bu hale getirmeyenler senin gibi adamlar işte

kady' Alıntı:
BİR KAC DÜZELTME YAPIM :d
1.3310 dan cok once matrıx denılen kapaklı tel vardı (matrıx fılmınde kullanılan ) ısmını hatırlamıyorum hala olsa alıcısı bulunur :D
2.3310 dan once 5110 bugun sıfırını bulsam yok satarım hala hala alıcak adam var

3.3315 dıye yasal bır telefon yok menu uzerınde oynamalarla yapılan bır telefondur ki normalde garantılısı yoktur

kullanımı kolay
teknolojıden bı haber dıcem daha beter :D gazete kıtap okumakdan acız yurdum ınsanı nası kullansın motorolayı sımensı ısı bırakalı 1 yıl oldu sattıgım motorolayı nası kullanıcagını hala soran var :D

:D
matrix
nokia-8110.jpg

nokia8110:)

Geri