Niye Alo Deriz!!

demilles

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Telefonda Hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.Yaşlı Bell,sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır.

ben hello dan geliyo diye biliyodum...
garip sanki biri bana bombalamış gibi geldi... :p
paylaşımın için teşekkürler

bunu duymuştum . güzel bi bilgi. benden sana kocaman bi tşk.

waybe güzel bilgi dostum ögrenmiş olduk ellerine saglık...:)

Ben açıklıyım kısa vede net . Telefonu Türk bulmadığı için . Bir Türk bulsaydı Merhaba da denebilirdi . ( yada Selam )

Gerçeği budur . Diğerleri sizi yanıltmasın .
:)

çok eskiden beri biliyordum bunu . ama adamın aklına da iyi gelmiş helal olsun gerçekten

iyide neden sunu goz ardi ediyosunuz

bu adamin karisi sagirdir we karisinin duymasini saglayacak bir zamazingo yapmaya calisirken telefonu buldu,

durum bu olunca telefonu karisinin acmasini we ona alo denmesi sacma olur biraz :)

bu hikayede forum efsanelerinden birisi...

yok dostum olay gerçektir. hem karısı sağır değil ki ? İnternetin mucidinin karısı sağırmış adam sırf karısını sevindirmek için interneti bulmuş

nerden cıkdı bu alo sözcüğü:)

Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır.
bir yerde gördüm hosuma gitti paylasıyım dedim....

tmm da abi ingilizce de hello oluyo bu....
nasıl olacak???

cidden garip benim aklıma yatmadı ama daha ii acıklaması olan war mı :D

abi bu arada su imzana bittim yerlerde kıvrandım solemeden edemicem
alakasız oldu ama cok guzel ya

condor11' Alıntı:
cidden garip benim aklıma yatmadı ama daha ii acıklaması olan war mı :D
bende aynen arkadaşimiza ketılıyom benimde aklıma yatmadı daha ii açıklaması olan varmıydı :D

condor11' Alıntı:
abi bu arada su imzana bittim yerlerde kıvrandım solemeden edemicem
alakasız oldu ama cok guzel ya
benim imzama mı??
ya bu alo kelımesını zaten ben pek kullanmam:p sevmıyorum hakkaten gerceklık payınıda bılmıyorum acıkcası:)

hea senin imzan cok guzel :D :D

alo yerine efendim yada ne wardı len gibi seyler daha ii bence :D

Niye ALO deriz??

Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır

Vay be ben hep bunu "Hallo" kelimesinden geldiğini düşünüodum..
Meğer Graham'ın Lolita'sından geliomuş..:D

bende öle sanırdım ama bak hatun neler yaptırıyo .. :):):)

Geri