Niye Alo Deriz!!

walla ben bu ALO kelimesinin anlamını bi türlü çözemediğimden kullanmamayı tercih ediyodum..eğer çalan ew telefonuysa EFENDİM die cep telefonuysa genelde NE WAR die açıyorums : ))) öğrendiğim ii oldu allahtan kullanmıyomuşum = Pp

ben alo diyerek açmıyorumki telefonu neeeeeeeeee diyerek açıyorum :) gerçekten

Ben alo diyodum . :) Gerçekten faydalı olduğunu düşünüyorum. Gerçekten hatun adama neler yaptırtıyor. Benim kide beni bitiriyor. Bakalım naapcam. :p

birçok kez verilen bir konu

ulan yapılırmı bu grahem bell abimize yazık harbiden ama demekki bu aşk meşk işleri zekayla alakalı bi şey değilmiş kadının erkeği terketmesi baya bi evrensel bi hadiseymiş

Biz alo dioruz da ben diğer ülkelerden kimsenin alo diye teli açtığını duymadım yes hi falan diolar hep yav :) :)

paylaşım için saol.ilginçmiş

bunu bılıyordum. bılmeyenler daha çok okumalı :)
aloooooo

Neden"aLo" Deriz ?

Neden Alo Deriz?

Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır.

OKUMSUTUM BI YERDE bU LaVUGUN yUZUNDEN hER sEFERİNDE aYNI sEYİ SÖYLÜYORUZ
:)

daha önce 3 kere verilmiş, tüm konular birleşti, lütfen arama yapalım konu acamadan once.

Konuyla ilgili bir yazılı kanıt ya da kız arkadaşının adını çok ilginç bir şekilde kısaltan şahısla görüşme imkanımız var mı ? :saskin

Siz Ayşe Lamia Okşan adında ki kız arkadaşınızın adını telefon görüşmelerinde Ayşe, Lamia ya da Okşan olarak mı kısaltırsınız yoksa sadece baş harflerini mi alırsınız ? : D

Alo Hello'nun zamanla ağızda gevşemiş halidir. İnanmayan arasın bir ecnebi memleketini baksın telefonu nasıl açıyorlar.:goz:

bende duymuştum dogru die biliorum teşekkürler palaşımın için

eft bunu merak ediodum ve geçen gün örendim:D
ama bn efendim diom o ayrı bi konu:D:D

Geri