Nike'den Küstahlık!!!

_bozkurt_

New member
Reaction score
0
thumb_ufzedwyb.jpg
[/URL]​
Nike, Müslümanların inancını ayağa düşüren büyük bir küstahlığa imza attı!
Firma, ayakkabının üzerine Arapça Allah yazısını desen olarak kullandı.

Nike’nin Türkiye’deki üretim işini Cavit Cağlar Grubu şirketlerinden Yeşim Tekstil yapıyor.

Birkaç gündür internet sitelerinde dolaşan bir çift ayakkabı üzerindeki desen, dünyadaki tüm Müslümanların büyük tepkisine yol açtı. Amerikan ayakkabı firması Nike’ın, Müslümanların inancını ayağa düşüren büyük bir küstahlığa imza attığının ortaya çıkması, tüketicilerin büyük tepkisine neden oldu. İnternet sitelerine düşen Nike marka spor ayakkabılarında, üzerinde Arapça “Allah” yazısını andıran desenin kullanması büyük tepki topladı.
BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ
Spor ayakkabı markalarından Nike, Amerika merkezli faaliyet gösteren ve ABD kapitalizminin simgesi haline gelmiş ürünlerden biri. Üretiminin tamamına yakınını ucuz işçiliğin hakim olduğu Doğu Asya’daki atölyelerde ürettiren firmanın, Müslüman ülkelerde de yoğun olarak satış yapmasına rağmen Müslümanlara hakaret etmesi, “Besle kargayı oysun gözünü” sözünü hatırlattı. Nike pek çok futbol takımına ve milli takıma sponsor olarak, futbolseverler üzerinden satış yapmaya çalışıyor. Nike, çocuk işçi çalıştırmak ve doğaya zarar vermek gibi konularda sürekli mahkemelik olarak gündeme gelmişti.

habervakti

nike nin bikaç ürününde görmüştüm böyle bi şekil

hiç allah yazısı görmesek inanacaz haaa, bu kadar çarpıtma olmaz biraz eğimli büğümlü yamuk bir şey gördükmü allah sanıyoruz, vakti zamanında filistinde mehmetçik arapça müzik dinlerken başlamış ağlamaya, sormuşlar "-niye ağlıyorsun" diye oda "-kurban olduğum ne güzel kuran okuyor" demiş oysa şarkıcı kadın devesi koybolmuş devesine şarkı yazmış söylüyor mehmetçikte kuran okuyor sanıyor.

Burdaki de o mesele, allah felan yazmıyor komplo teorisi üretrmeyin velevki yazsa ne olacak? amerikan uşaklarına oy vermeye devam edip müslüman ülkelerin iç işlerini karıştıran iktidarları başımıza getirdikten sonra yazsa ne olur yazmasa ne olur?

bu nu çizen üreten satan satın alan herkese burdan kucak dolusu kötü niyetlerimi bildiriyorum ...

hiç allah yazısı görmesek inanacaz haaa, bu kadar çarpıtma olmaz biraz eğimli büğümlü yamuk bir şey gördükmü allah sanıyoruz, vakti zamanında filistinde mehmetçik arapça müzik dinlerken başlamış ağlamaya, sormuşlar "-niye ağlıyorsun" diye oda "-kurban olduğum ne güzel kuran okuyor" demiş oysa şarkıcı kadın devesi koybolmuş devesine şarkı yazmış söylüyor mehmetçikte kuran okuyor sanıyor.

Burdaki de o mesele, allah felan yazmıyor komplo teorisi üretrmeyin velevki yazsa ne olacak? amerikan uşaklarına oy vermeye devam edip müslüman ülkelerin iç işlerini karıştıran iktidarları başımıza getirdikten sonra yazsa ne olur yazmasa ne olur?

Arkadaşım sen sorunlu musun veya okuma-yazmanma yok anlamadım. Orda benziyor diyor allah yaazıyor demiyorlar.

Arkadaşım sen sorunlu musun veya okuma-yazmanma yok anlamadım. Orda benziyor diyor allah yaazıyor demiyorlar.

Okuduğunu anlıyamıyorsun, bak bakalım şu cümlede benzemeden mi bahsediyor yoksa allah yazısının desen olarak kullanıldığındanmı bahsediyor anlamaya gayret et ...

Firma, ayakkabının üzerine Arapça Allah yazısını desen olarak kullandı.

Haberdeki ilk söz bu, keza haberin başlığıda bu cümleyi destekliyor.

Nike gibi bir firmanın böyle bir gaflete düşmesi inanılır gibi değil, bu riske ne kadar ateist olsalar
bile girmeleri akıl dışı, sonuçta milyonlarca, müslüman alıcıları var.
Olurmu - olur
Olduysa, ben onlarııııııııın taaaaaaaaaaaaaa a.q.

Geri