Newton'dan Kıyamet Tarihi "2060"

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

İşte kıyamet tarihi

Ünlü fizikçi Isaac Newton, dünyaya ömür biçmiş: “2060’ta yok olabilir"

Dünyanın en önemli fizikçilerinden Isaac Newton, 1704 yılında yazdığı mektubunda bir matematik düzlemiyle “Dünya 2060’ta yok olabilir ama daha önce olacağına ihtimal vermiyorum” diyor.

Modern fizik ve astronominin babası olarak kabul edilen Sir İsaac Newton’ın 1704’te yazdığı tahmin edilen bir mektubunda dünyaya ömür biçtiği ortaya çıktı.

Ünlü fizikçinin kıyamet senaryosuna göre, dünya yaklaşık 50 yıl sonra yok olacak.
İsminin başında “Sir” ünvanını kullandığı için hayatının son zamanlarında yazıldığı tahmin edilen mektubun ardından dikkat yeniden Newton'un hayatına çevirildi.

Uzmanlar, bilim adamının İncil üzerinde yaptığı incelemeler sonucunda 2060 yılında Dünya üzerinde yaşamın geçici olarak sona ereceğini ilan etti. Yaşadığı dönemde birçok insanın bilinçsizce ve alelacele kıyamet tarihleri verdiğini ve bu kişilerden pek hoşlanmadığını mektubunda dile getiren Newton, bu kehanetlere bir son verip durdurmak için bu kıyamet teorisini ortaya attığını açıklıyor.

Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu’nun kuruluşu, milattan sonra 800’den bin 260 yıl sonra kıyametin geleceğini kurduğu matematik düzlemiyle açıklayan İngiliz fizikçi, mektubunda “Dünya 2060 yılından sonra yok olabilir ama 2060 yılından önce yok olacağına ihtimal vermiyorum” diyor.

Newton’ın kıyamet senaryosunda, yaşamın gerçekten sona mı ereceği yoksa başka bir çağa geçişi mi kastettiği tartışma konusu.

Kaynak

orasını allahtan başka kimse bilemez .......

daha inancı dogru olmayan adamın haberımı okunur

şimdide bu moda herkes tarih vermeye başladı.

Hafta sonuna denk getirmeyin Fenerin maçı var :)

Tövbe yaa neyin ne olacağını Allah bilir.Saçmalıktan başka bişe değil.

Şeytandan Allah'a sığınırım

Bu ümmetin ömrü bin (1000) seneyi geçecek fakat bin beşyüz (1500) seneyi aşmayacaktır.

Kıyamet Alametleri, 299

"... Birinci cümle, binbeşyüz (1500) makamiyle ahir zamanda bir taife-i mücahidinin (din için çalışanların, cihad edenlerin) son zamanlarına; ve ikinci cümle, binbeşyüzaltı(1506) makamile galibane mücahedenin tarihine.... işaret eder.
(...) bu tarihe kadar (1506) zahir ve aşikarane, belki galibane devam edeceğine remze yakın ima eder."

Sikke-i Tasdik-i Gaybi, 46

"Benim ümmetimin ömrü 1500 seneyi pek geçmeyecek."
(Suyuti, el-keşfu an mücavezeti hazihil ümmeti el-elfu, el-havi lil fetavi, Suyuti. 2/248, tefsiri ruhul beyan. Bursevi. (arapça) 4/262, Ahmed bin Hanbel, Kitâbu�l-ilel, s. 89)

Abdullah (r.a) dan rivayet edilmiştir: Resulullah (s.a.v) buyurdu ki: Ehl-i beytimden ismi ismime mutabık olan bir kişi başa geçecektir.
Dünyanın ancak bir günlük ömrü kalmış olsa, onun başa geçmesi için Cenab-ı Allah O günü behemehal uzatır. (İmam Tirmizi, Sünen-i Tirmizi, 4/92)

Peygamberimiz (s.a.v.)’den rivayet edilen başka bir hadiste ise; “Bu ümmetin ömrü bin (1000) seneyi geçecek fakat bin beşyüz (1500) seneyi aşmayacaktır.” 2 (Kıyamet Alametleri, 299) şeklinde bildirerek Hicri 1500’den sonrasına dikkat çekilmiş ve Hz. Mehdi (a.s.)’nin zuhurunun ardından dünyanın ömrünün Hicri 1500 seneyi geçmeyeceği haber verilmiştir.

1979 kıyamet tarihi Ama Allah bu sureyi ben Mehdi için uzatacağım diyor inşaAllah.
1979=hicri 1400
2079=hicri 1500

Newton mahalesef yanlış hesap yapmış.Sonraki 40 yıl küfür eşittir 2120 Allahu alem Kur'an da hep işari anlamlar bu yılları gösterir.
Bilmediğimiz birşey değil Celaleddin Suyuti ve bazı müceddidler hadislerden bumuşlardır Allahu Alem...
Dünyayı kandırın hani gern 2009 da dünyaya çarpacaktı.Neler var neler ama onların ne dediği değil Allah ne zaman kopar derse o zaman....

herkesin kıyameti ölünce baslıyor zaten.o yüzden fazla kafaya takmamak lazım böyle şeyleri

orasını allahtan başka kimse bilemez...Allah Ne zaman derse o ZAMAN OLUr

coğu düsünür öleceği zamana kadar zaten ateist'ti diye biliyorum =)
takılmayın dostum adam demis olabilir ki olsa bile o dedi diye olacak değil, yargıladınız direkt adamı bosverin söylemis bisey iste :)

kıyamet kopsun inşaALLAH biran önce bu kadar kalleş kafirlerin mason satanistlerin arasında acı ıstıraptan başka ne kaldı..kopsun inşaALLAH. ...

Ufffff biktim artik, Kopsada kurtulsak! gibi...

4 bir yanımız kıyamet alameti doldu
bu gidişle 2060 hayal benim görüşüm

Geri