Nesin Vakfı'nın kaçak okulu kaçak elektrikle yapılmış

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Nesin Vakfı'nın kaçak okulu kaçak elektrikle yapılmış

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde Nesin Vakfı tarafından yapımı sürdürülen "Matematik Köyü" inşaatının, kaçak yapılaşma, kaçak elektrik kullanımı ve izinsiz eğitim kurumu açılması gerekçesiyle durdurulduğu bildirildi.

nesinvakfi.jpg

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kaçak yapılaşma, kaçak elektrik kullanımı ile 'Matematik Köyü' adı altında öğretim kurumu açılmasına ilişkin gelişmeler üzerine Selçuk Kaymakamlığı'nca inceleme yapıldı. Nesin Vakfı tarafından Şirince köyünde bir eğitim kurumu açılmasıyla ilgili başvurunun yapılmadığı anlaşılmış, bu konuyu yerinde incelemek üzere Milli Eğitim müfettişleri görevlendirilmiştir. Söz konusu binaların yapımıyla ilgili olarak inşaat ruhsatı alınmadığı tespit edilmiştir. Bu alanda, tarımsal sulama için alınan elektriğin kaçak olarak binalara çekildiği belirlenmiş ve ilgili kurum olan Gediz Elektrik AŞ tarafından kaçak işlemi yapılmıştır.''

Açıklamada, Nesin Vakfı'na ait olan ve ruhsatsız yapılaşma, kaçak elektrik kullanımı ile eğitim kurumu açılmasına ilişkin başvuru bulunmadığı gerekçesiyle, Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ve inşaat faaliyetinin durdurulduğu bildirildi.

i95010_SuyunuBosaHarcama.jpg

Nesin Vakfı, mühürlenen kampta eğitim veriyor

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyündeki inşaatı mühürlenen Nesin Vakfı, faaliyetlerine ara vermedi. Vakıf kanalıyla Şirince'ye gelen 40 lisans öğrencisi, kaçak olduğu için mühürlenen inşaatın yanına kurulan çadırlarda eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

nesin.jpg

Şirince'deki Matematik köyüne gelen öğrencilerin el arabasıyla kampa bira taşıması dikkat çekti.

Matematik Kampı'nın ruhsatsız olduğunu kabul eden Nesin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nesin, "Kesilen para cezasını ödeyeceğiz. Mührün kaldırılması için avukatım gerekli yerlere başvurdu. Savcılık burayı mühürleyerek görevini aşmıştır." dedi. 'Problemi' aşamadıkları takdirde kampa çadırlarda devam edeceklerini belirten Ali Nesin, izinsiz okul açtığı şeklindeki suçlamaları reddetti: "Öğrencilerden para alınmıyor, diploma, sertifika verilmiyor. 10 yıldır Türkiye'nin her yerinde yaz okulu açarım." İzmir Valiliği önceki gün Nesin Vakfı tarafından yapımı sürdürülen ve izinsiz olarak eğitim verilen 'Matematik Köyü' hakkında Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, jandarma bunun üzerine kampın derslik ve yemekhane olarak kullanılan bölümünü mühürlemişti. Bu arada matematik için bir araya gelen öğrencilerin el arabalarıyla kampa taşıdıkları bira kutuları dikkat çekti.

"Vasfını yitimiş orman arazileri" diye bir kanun duydunuz mu?
Hani şu işe yaramadığını düşündüğümüz orman alanlarının satılmasıyla ilgili kanun.
Hani ormanları talan edip gecekondudan dev sitelere, otellerden garip tesislere kadar bir sürü kaçak yapılaşmanın legal hale getirilmesi ile ilgili kanun?
Acarkent villaları ile ortaya çıkan büyük yağma.
Ya da gecekonduculara ucuz ev adı altında yapılan toplu konutlar vs gibi güzel hizmetler.
Sanki bizim aklımız yoktu, biz bilmiyoduk devlet arazisine gecekondu yapmayı.
Ya da orman arazilerini talan etmeyi. Sonra da hırsız muamelesi görecek yerde ucuz konutla ödüllendirilimek bizim hakkımız değildi.
Ardından yaz boyu ardarda çıkan ve telef olan hektarlarca orman alanları.
Birilerine peşkes çekilmesi için çıkartılan kanunlar. Vasfını yitimeye başlayan orman arazileri....

Neyin hesabını soracağınızı iyi düşünün. Bunları yapanlara nedense kimse çıt çıkarmadı.
Bu "vasfını yitirmiş orman arazileri kanunu" yemyeşil ormanlarımızın altına konulmuş dinamitlerdir.
Uyduruk bir vakfın kıytırık tesisiyle uğraşacağımıza hepimize ait olan ormanların göz göre göre yağmalanmasına sebep olanlara kafa tutalım.

AbraKadbra' Alıntı:
Iyi ki kuran kursu degildi, yer yerinden oynardi Allah korusun!
sonuna kadar haklısın kardeşim...
bizim boyalı basınımız bunları bilerek görmezden gelir...

Matematik ci adamlar bunlar, 2 denklemin yanında bira iyi gider..

adamLar tekeL bayi işLetiyorLar sanki :durdurun
koLi koLi biraLarı yığmışLar heLaL oLsun...
okuLda namaz kıLındığı için LaikLik eLden gidiyor diye çığırtkanLık
yapanLar NEREDESİNİZ...
ama size göre eğitim kurumunda namaz kıLmak gericiLik oLuyor
bira içip içip ayyaş doLaşmak iLericiLik oLuyor pehhhhhhh

üLkemizde ßuLunan Anayasayı ihLaL eden Tarikat yurtLarı kaçak değiL sanki...

tarikat yurdunu bul kapattır sende, haber izmir de geçiyor bilgine:)
şirince neyi ile ünlüydü :)?

freemitnick' Alıntı:
tarikat yurdunu bul kapattır sende, haber izmir de geçiyor bilgine:)
şirince neyi ile ünlüydü :)?

i$te Sorunda ßurda zaten...
GözLe görüLüyoR ama SakLanıyor...

Ama sana tam oLarak cvp yazmayacağım...
ßan yeme ihtimaLim yüksek :)

afferim akıllanmışsın sonunda...

İzmirin şarapları ve kiLisesiyle meşhur şirince köyü...
adamLar kamp kuracak yeri biLiyorLar :durdurun

Vakfın ismi Aziz NESİN Vakfı olunca başka türlüsünü de bekleyemezdik zaten...Elektiriği de kaçak kullanır bunlar , dersten sonra bira - şarap muhabbetini de yaparlar...Ben hiç şaşırmadım bu habere..

.Sözde Kuvayı Milliyecilerin Milletin suyunu bedava kaçak kullanıp sonra da suyu kesmeye gelen İski görevlilerine zorluk çıkarmaları geldi aklıma şimdi....
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=266582&highlight=kuvay%FD+milliye

iste tam Turk mantigi! Aziz Nesin Vakfi kacak kullaniyor ee nolmus tarikatlar da
kullaniyor! Kardesim ben ikisinin de kacak kullanmasina karsiyim! Bu ne bicim
mantikdir! Hangi akla hizmettir! Biraz daha dusunerek yazin su yorumlari ne olur!

AbraKadbra' Alıntı:
iste tam Turk mantigi! Aziz Nesin Vakfi kacak kullaniyor ee nolmus tarikatlar da
kullaniyor! Kardesim ben ikisinin de kacak kullanmasina karsiyim! Bu ne bicim
mantikdir! Hangi akla hizmettir! Biraz daha dusunerek yazin su yorumlari ne olur!
Yanlı$ anLamı$sın gaLißa...
Tarikat yurtLarına nasıL izin weriLiyorsa Daha doğrusu nasıL göz ardı ediLiyorsa Aziz Nesin Vakfına'da aynı yakLa$ım gösteriLmeLi o zaman... Çünkü normaLi ßu...
eLßette ßende senin gißi ikisininde kaçak kuLLanmasına kar$ıyım...
ßazı töLeransLar sadece ßeLirLi kesime değiL her kesime yapıLmaLıdır...

Geri