Nefes almak...

İnsanları Taksim Meydanına alsalardı ve terör örgütü mensublarından bir taneside bombayı patlatsaydı acaba nolurdu?

Hükümet suçlu olurdu tabiki :)

Arkadasım sen hangi provokatorden bahsediyorsun...

Benim gordugum tek provokasyon olayı polisin sendikaları onunde toplanan insanlara durup dururken saldırmasıydı... Tamam taksime giderlerse saldırırsın ama sendika onunde toplanmak her sendikalının dogal hakkıdır...

Yasaklardan ve ozgurluklerden bahseden akp hukumeti her fırsatta mantıksız yasaklardan yakınıyor (turban)...

Ama iş kendi kendine karsıt gorusteki insanlara gelince nedense ozgurlukler unutuluyor ve işte orada polisin dayak ozgurlugu baslıyor...

Ben cok merak ediyorum her fırsatta iş akp hukumetine yardım olunca ozgurluklerden bahseden ab bu işe ne dicek? Ben size soylim "Provokatorlerin yaptıgı cok yanlıstı" dicek...
polise kaldırım taşı atan yada etraftaki yerlerin camlarını kıran zarar veren kimdi?İŞCİLER Mİ? hiç sanmıyorum...ve polisin hiç bir sebep yokken sendika onunda toplanan işcilerimize mudahele etmesine bende anlam veremiyorum ve farklı amaçlar olduğunu biliyorun ancak provakotorleri unutupta tek suç polsindir demekte buyuk yanlış olur...

polise kaldırım taşı atan yada etraftaki yerlerin camlarını kıran zarar veren kimdi?İŞCİLER Mİ? hiç sanmıyorum...ve polisin hiç bir sebep yokken sendika onunda toplanan işcilerimize mudahele etmesine bende anlam veremiyorum ve farklı amaçlar olduğunu biliyorun ancak provakotorleri unutupta tek suç polsindir demekte buyuk yanlış olur...

İlk şiddeti kullanana "yanlıştır" deyip 2 taş sallayana "provakatör , işçi değil , pkk yandaşı şerefsiz" falan yakıştırması yaparsınız.
Polis izin verseydi "izin" li Sendika Başkanlarına , onlarda İşçi'leri temsilen çıkacak anıta çelenk bırakacaktı.
Polis'in art niyeti olmaz , olamaz , onlar verilen emri uygular.
Öyle emir verilmişki artık Cerrah'tanmı , Vali'denmi ne ise , "orantılı şiddet" i unutup yerde yatanların bile kafasına tekma atar hale gelmişler.
Oradaki bir polisle konuşulmuş.
"48 saattir uyumuyorum eğitim eğitim , şöyle yapın böyle yapın diyerekten , şimdi benim gibi burada binlerce polis arkadaş var , öyle kinle nefretle vuranlar varki 'uykusuz bıraktın' beni diyerekten. Acınacak haldeyiz"
demiş.
Varın gerisini siz düşünün
ama beyninizi kullanabiliyorsanız.

Biber Gazı uLusLar arası anLa$maLar doğruLtusunda "kimyasaL siLah" oLarak niteLendiriLmi$ ve güçLer tarafından kuLLanıLmaSI YasakLanmı$tı.Daha kendi haLkına i$çisine emekçisine kimyasaL siLah kuLLanan zihniyet tabii ki nefes aLdırmaz.

Yere dü$en acıLar içinde kıvranan nefes aLmakta güçLük çeken i$çiye tekme vuran ve haLada devam eden acımasız zihniyet tabii ki nefes aLdırmaz.

Astım hastası oLan bir ya$Lı hastaneye kaLdırıLırken hastane içine biLe biber gazı atan zihniyet tabii ki nefes aLdırmaz!!

Basın mensupLarının oLduğu yere sis bombası atan ve kendi gazeteciLerini döven zihniyet tabii ki nefes aLdırmaz...

BiLe biLe her sene aynı haLtı i$Leyen oLayLara tarafsız müdahaLe etmeyen poLisLer tabii ki nefes aLdırmaz...

Durup dururken oLay mahaLLinde yürüyen turiste copLa saLdıran poLis tabii ki turiste de nefes aLdırmaz!!!

İ$çiye ayak takımı diyen bir zihniyetten tabii ki bekLenir...

Unutmadık ! 74'deki 1 Mayıs KatLiamındaki poLisin ne oLduğunu kimin kime garezi oLduğunu unutmadık.Bir gün haLk hepinizden hesap soracak.İ$çi köyLü hesap soracak.AyakLar ba$Ları ezecek!
74 KanLı 1 Mayıs oLayı .. "1 Mayıs 1977 İşçi Bayramı, 34 kişinin hayatını kaybettiği yaklaşık 136 kişinin yaralandığı gün, tarihe Kanlı 1 Mayıs adıyla geçmiştir.

1 Mayıs 1977 günü İşçi Bayramı`nı kutlamak üzere çeşitli illerden İstanbul`a gelen yaklaşık 500 bin kişi DİSK`in organizasyonu önderliğinde Taksim Meydanı`nı doldurdu. Katılımın yüksek olması sebebiyle kortejlerin alana girmesi uzun sürmüş, miting de uzamıştır. Saat 19.00 sularında dönemin DİSK başkanı Kemal Türkler konuşmasının sonuna geldiğinde etraftan silah sesleri duyulmaya başlandı. Sular İdaresi binasının üstünden ve meydandaki otelin çeşitli katlarından açılan bu ateş sonucu insanlar panik halde kaçmaya başladı, kısa bir süre içinde İntercontinental Oteli`nin de üst katlarından ateş açıldı.

İnsanlar panik halde kaçmaya çalışırken panzerler de kalabalığın arasına doğru girmeye ve kitleleri sıkıştırarak Kazancı Yokuşu`na itmeye başladı. Kalabalığa ateş açılıyordu fakat polis ateş açanlara değil, kalabalığın üstüne saldırıyordu. Bir kamyonun tıkadığı Kazancı Yokuşu`ndan aşağıya kaçmaya çalışan kalabalığı daha da korkutmak için bir daha ateş açıldı. İnsanlar panzerler altında kalarak ve birbirlerini ezerek kaçmaya devam etti.

28 kişi ezilme ya da boğulma nedeniyle, 5 kişi vurulma nedeniyle, 1 kişi de panzer altında kalarak yaşamını yitirdi, yaklaşık 130 kişi de yaralandı. 470 kişi göz altına alındı fakat hiçbirinin olayla ilgisi kurulamadı. Ateşi kimin açtığı tam olarak belirlenememiş, olay halen aydınlatılamamıştır. Sular idaresinin çatısından ve otel odalarından ateş açanlar bulunamamıştır." (Vikipedi)

Nedense tüm üLkeLerde 1 Mayıs kutLamaLarında sorun yok sadece Türkiye'de bu sorunLar çıkıyor.Sorun i$çide değiL poListe...PoLis her sene aynı $eyi yapıyor her sene kendisi ba$Latıyor.Önüne geLene vuruyor acımadan...Ama bakıyorum diğer üLkeLere gayet ne$eLi bayram havasında geçmi$...Garip tuhaf utanç verici!!!

İlk şiddeti kullanana "yanlıştır" deyip 2 taş sallayana "provakatör , işçi değil , pkk yandaşı şerefsiz" falan yakıştırması yaparsınız.
Polis izin verseydi "izin" li Sendika Başkanlarına , onlarda İşçi'leri temsilen çıkacak anıta çelenk bırakacaktı.
Polis'in art niyeti olmaz , olamaz , onlar verilen emri uygular.
Öyle emir verilmişki artık Cerrah'tanmı , Vali'denmi ne ise , "orantılı şiddet" i unutup yerde yatanların bile kafasına tekma atar hale gelmişler.
Oradaki bir polisle konuşulmuş.
"48 saattir uyumuyorum eğitim eğitim , şöyle yapın böyle yapın diyerekten , şimdi benim gibi burada binlerce polis arkadaş var , öyle kinle nefretle vuranlar varki 'uykusuz bıraktın' beni diyerekten. Acınacak haldeyiz"
demiş.
Varın gerisini siz düşünün
ama beyninizi kullanabiliyorsanız.

seviyeyi düşürmenden tartışmaya devam edersek hepimizi için daha yararlı olurr:goz:

2 taş sallayana kısmını birdaha düşün o sayının daha fazla çok daha fazla olması gerektiğini anlarsın..ve polise laf demek yanlış olur diyorsunda yapılan yorumlara baktığında çoğu kişi polise laf sayıyor ..neyse dicek fazla birşey yok olmamsı gereknler oldu suçlular ortamı germek isteyenler bana gore...

seviyeyi düşürmenden tartışmaya devam edersek hepimizi için daha yararlı olurr:goz:

2 taş sallayana kısmını birdaha düşün o sayının daha fazla çok daha fazla olması gerektiğini anlarsın..ve polise laf demek yanlış olur diyorsunda yapılan yorumlara baktığında çoğu kişi polise laf sayıyor ..neyse dicek fazla birşey yok olmamsı gereknler oldu suçlular ortamı germek isteyenler bana gore...

Evet , mesela 15 gün öncesinden TV TV dolanan , "orantılı şiddet uygulayacağız" diyen sayın Vali'niz.

Evet , mesela 15 gün öncesinden TV TV dolanan , "orantılı şiddet uygulayacağız" diyen sayın Vali'niz.

Sen ıskartaLığı iyice meziyet haLine getirmeye başLadın ha
Bobakanınız vaLiniz emniyet müdürünüz
Senin aLdığın oksijen hangi üLke sınırLarı dahiLinde asLanım
Yoksa rengini mi beLLi ediyorsun en kızıLından?

أĸяα;2844916' Alıntı:
Sen ıskartaLığı iyice meziyet haLine getirmeye başLadın ha
Bobakanınız vaLiniz emniyet müdürünüz
Senin aLdığın oksijen hangi üLke sınırLarı dahiLinde asLanım
Yoksa rengini mi beLLi ediyorsun en kızıLından?

Yok.
Kızılcık şerbeti o.
Bu Hükümete ait , hiçbir kurum , kuruluş beni temsil etmiyor , o yüzden "benimsemiyorum"

Ayrıca "Aslan" "kaplan" değilim , ama sana iyi bi hayvan yakıştırması yapabilirim.

benim valim olduğunu nerden biliyorsun?

"Vali'n" demedim "Vali'niz" dedim.
Sana hitab etmemişim dimi ? Türkçe bilgin var ise.

Bak bak bak küçük beye hükümet onu temsiL etmiyormuş
Bahsettiğin kurumLar devLet kurumLarı siyasi parti iL temsiLciLikLeri değiL
Ağzınızdan saLya düşmeye başLadı temsiL ediLdiğin memLeketLere doğru uygun adım iLerLe

Aslan oLamayacağını bende biLiyorum da iyi niyet işte
Ah asLan parçası oLabiLsen

Yok.
Kızılcık şerbeti o.
Bu Hükümete ait , hiçbir kurum , kuruluş beni temsil etmiyor , o yüzden "benimsemiyorum"

Ayrıca "Aslan" "kaplan" değilim , ama sana iyi bi hayvan yakıştırması yapabilirim.

"Vali'n" demedim "Vali'niz" dedim.
Sana hitab etmemişim dimi ? Türkçe bilgin var ise.

sanırım senin türkçe bilgin yok farkındaysan valiniz(NİZ)diyorsun yani sizin anlamı çıkıyor ve benide olayın içine katıyorsun..ama bilmemek ayıp değilş öğrenmemek ayıp bak bir ayıoptan kurtulmuş oldun sayemde..ve solermisin nerden vardın benim valim yada siz diye hitap ettiğin kesimin valisi olduğna?

Bakan Çelik bile isyan etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul'da dün yaşanan olaylarda polisin, işin başlangıcında bu şekilde sert davranmasının; polis, emniyet, güvenlik açısından, mülki amirler tarafından bir izahının gerektiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM'de, İstanbul'da dün yaşanan 1 Mayıs olaylarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Turistler coplandı, hastaneye gaz bombaları atıldı. Bunlardan rahatsızlık duydunuz mu?” sorusuna Çelik, “70 milyon nasıl rahatsızlık duyduysa, biz de rahatsızlık duyduk. Olumsuz görüntülere, kim olumlu bakabilir. 'Hastanelere, şuraya gaz bombası atıldı' gibi yaklaşımları da doğru bulmuyorum. Bir kargaşa yaşanmıştır, o esnada da hastaneyi etkisi altına almıştır. Böyle bir soru olabilir mi; (Hastaneye, polis gaz bombası atıyor)” karşılığını verdi.

Korkulanların olmamasının sevindirici, ancak dünkü sahnelerin son derece üzücü olduğunu belirten Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın defalarca ikaz ettiğini, “Bu işin içinde marjinal gruplar, bunu sabote etmek isteyen çevreler var” denildiğini söyledi.

Çelik, sendika başkanlarının, belirli bir saatten sonra, olumlu ve sorumlu bir davranış sergilediğini, daha olumsuz sahnelerin yaşanmaması için ciddi bir karar aldığını kaydetti.

“TÜRKİYE BÖYLE BİR GÖRÜNTÜ VERMEMELİYDİ”

Bu karardan sonra, olayları sürdürenlerin kimler olduğuna bakmak gerektiğine işaret eden Çelik, Türkiye'nin, böyle bir görüntüyü vermemesi gerektiğini vurguladı.

Bu görüntüyü vermemesi konusunda da son gün, son saate kadar üzerlerine düşen çabayı, diyaloğu gösterdiklerini ifade eden Çelik, “Gecikmeli de olsa, ilgili sendika başkanlarının aldıkları karar da bir sorumluluğun gereğiydi. Olayların, daha olumsuz bir noktaya gelmemesine de bu karar engel olmuştur. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Çelik, bundan sonra, 1 Mayıs ve benzeri günler için daha sağlıklı, beraber düşünmeleri, değerlendirmeleri, “Çıkarım, giderim, gelirim, gitmem” şeklinde değil, Türkiye'ye yakışır bir fotoğraf vermeleri gerektiğini söyledi.

“AÇILIMI KULLANAMADIK”

“Olayları bir yönüyle görüyoruz. Polisin bu şekilde, işin başlangıcında sert davranmasının, polis, emniyet, güvenlik açısından, mülki amirler tarafından bir izahı gerekiyor” diyen Çelik, şöyle konuştu:

“İşin başında bu kadar sert davranılmalı mıydı, bunun izahı nedir, onu bilemiyorum. Bu görüntüler olmamalıydı. Bunun için de gerekli çabayı gösterdik. Taksim'e gidilseydi, mitingler bir şölen havasında yapılsaydı, önümüzdeki günlerde de talepler daha olgun ortam içinde gelişseydi... Bir açılımdı dedik, bu açılımı çok çok, istediğimiz gibi kullanamadık. Ama çok daha olumsuz sahnelerin, olayların cereyan etmemesi de, bu yönüyle olumsuzluklara rağmen bir teselli görüyoruz. Ölüm, daha feci durumlar olmadı. Bu yönüyle sevindirici. Ama olayları, görüntüleri tasvip etmemek mümkün değil.”

“SENDİKACILARIN TAVRI...”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün milletvekilleriyle toplantısında “Taksim'i bilseydik açardık” şeklinde bir açıklamasının olup olmadığının sorulması üzerine Çelik, bu toplantıda bulunmadığını söyledi.

Çelik, Erdoğan'ın böyle bir açıklama yaptığı kanaatinde olmadığını dile getirdi. Erdoğan'ın son güne kadar ikazlarda bulunduğunu vurgulayan Çelik, sendikaların 1 Mayıs sabahındaki kararların, olayların büyümesine engel olduğunu kaydetti.

Siz neyi savunduğunu bilmeyenlersiniz kusura bakmayın.
Nerde karşıt taraf birşey görseniz direk saldırıya geçiyorsunuz.
Şapkanızı önünüze koyun iyice bi düşünün derim.
Yine anlayamazsanız olanları , şiddeti size diyecek söz kalmamış demektir.
İnsanlık dışı olayları , Atasözleriyle destekleyenlere insan demem ben.
İnsanlık dışı çünkü.
Siz savunduğunuzu zannettiğiniz olayları , savunduklarınız bile savunmuyor.
Neyse.

Polis hicbir sucum yokken banada panzerle su sıksa bende elime ne gecse fırlatırdım...

Provokator ne demek once bunu ogrenelim...

Provokator farklı tepkiler doguracak bir hareketi planlı olarak yapandır...

Yani bu konuda polisinki provokasyon, işcilerin yaptıgı ise etkiye tepkidir...

Benzer bir başlığa yazdığım yorumu buraya ekliyorum..

İktidar provokasyon istihbaratı alınmış olduğu için Taksim’de kutlamaya izin vermediğini açıklamıştı. Halbuki bir iktidar her şart altında provokasyona fırsat tanımadan Taksim’i veya bir başka yeri kutlamaya açamıyorsa, gerçekte kendi iktidar olma yeteneğini tartışmaya açmış oluyor, demektir. Taksim’de toplanmayın provokasyon engellensin demek “Bulgur yiyin, pirinç fiyatları düşsün!” diyen zihniyetin aynıdır.İktidar beş yüz bin işçiyi Taksim’e sokmama kararı yerine üç/beş provokatörü Taksim’e sokmama kararı alsa daha isabetli bir iş yapmış olurdu!

Şu sorularıda sormak gerekiyor..

Acaba,isyancı PKK'lılar meydana indiklerinde böyle şiddet uygulanıyor mu?Ya da Fatih Camii önünde cumhuriyete karşı sloganlar atan gerici gruba böyle şiddet uygulayabilir miydi?

klon üye banlanmıştır
konuyla ilgili yorumlarınızı forum kurallarına uygun olarak yapınız

Geri