Nefes almak...

VAVRULU

Banned
Reaction score
0

SEVGİLİ Burcu Uğur, "Gece derin bir nefes alıyoruz, gündüz bırakıyoruz nefesimizi" diyordu notunda.

Öyle yapmalı...

Bu kirli-pis hava solunacak gibi değil.

Gece bastı mı, el ayak çekildi mi, ışıklar söndü mü, karanlık kiri-pası kapattı mı...

Bakan, Vali, Emniyet Müdürü pijamalarını giydiler mi...

Nefes alacaksınız.

Gündüz bırakırsınız nefesinizi.

*

Dün yine nefes alma sorunu vardı.

Kameralar nefes almaya kalkanların yerlerde kıvranıp bayıldıklarını gösterdiler.

Düşman kuvvetlerinin üzerine saldırır gibi saldırıp; bu ülkenin en masum, en temiz, yoksulluğun faturasını en çok ödeyen, ama verginin de en ağırını sırtlanan işçilerimizi darmadağın ettiler.

Bir emekçinin yere düşüşünü gördüm.

Onlarcası kin ve nefretle tekmelediler, üzerinden geçtiler, ezdiler, vurdular.

Nefes almaya kalkmıştı belli...

Ellerinde karanfilleri ile gelen yaşlı emekçiler, zehirli gaz altında nefes alamayıp yerlere kapanarak kustular.

Ve dün ağlattılar eli nasırlılarımızı...

*

Nefes aldırtmadılar.

Nefes...

Bu hava "demokrasi" adı altında Türkiye’yi ele geçirmiş ve bu koca ülkeyi çalarak yaşamaya alışmış olanların havasıdır.

Kendi düzenlerine, kendi avantacılarına, kendi yağmalarına, kendi hırsızlarına uygun havadır bu hava...

Size göre değil.

Bu hava emekçilere-işçilere yaramaz.

Özgürlük, barış, bağımsızlık, aydınlık, demokrasi, hukuk isteyenlere uymaz bu hava.

Hava kötü...

Geceleri nefes alacaksınız, el ayak çekildiğinde, ışıklar söndüğünde, karanlık kiri-pası gizlediğinde, bakanları, valileri, müdürleri pijamalarını giyip uyuduklarında...

Bir hırsız gibi içinize çekeceksiniz memleketin havasını geceleri.

Gündüz bırakırsınız nefesinizi.

Bekir Coşkun

Evet boğuyor bu iktidar bizi nefessizlikten.

sen gel polise tas at sonrada nefes almaktan bahset kardesim girmeyin diyosa girmiyecen senin amacın işçinin emekçinin hakkını savunmak degil mi nerde olursa olsun savun ama amacın ortalıgı karıstırmaksa nefes alman bile hata polisler işçi emekçi değil zaten onlar insan değil zaten kendisine taşla sopalarla girenlere karanfil atmalarını beklemiyeceniz biraz abes kaçar. Ancak burda diyolarki yok efendim hastaneye attılar cocuklara attılar tamam bu çok büyük bir hata bide madalyonun diger tarafından bakalım polise taş atıp hastaneye kacan adam polise sopalarla saldırıp çocukların ordan gecen bayanların arkadsına saklanmak çok mu doğru geçelim bu işleri millet biliyor neyin ne amaçla yapıldıgını kendimizi kandırmayalım

oraya gitme diyorsa gitmicen? gidersen dayağı, biber gazını vs.. haketmişsindir değil mi? bravo ya! vallahi bravo!

olayları izlediniz mi bilmiyorum ama benim gördüğüm slogan atana polisin suyu bastığıydı..

herkes kendine göre yorumluyor tabii... :/

Ellerinde Karanfil mi :) ?
Ben ellerinde taş ve bayrak sopalarından başka birşey görmedim...

Her insan görmek istediğini görür.Ben dün ellerinde karanfilli yaşlı emekçilerde gördüm.Aynı zamanda 31 yıl önce şehit olmuş emekçilerini anmak için bütün dünya emekçilerinin en büyük alanlarında 1mayısı kutlama hakkını isteyen genç emekçilerinde haklarını gasp eden iktidara karşı taşla,sopayla olsada mücadelelerini gördüm.Emperyalizmin uşağı bir iktidar karşısında eğer hakların gasp edilirse susup oturulmaz,tıpkı girmeye çalıştığımız AB'de olduğu gibi mitingine izin verilmez se mücadele için taş da sopa da garipsenmez.Demokratik ülkelerde 1 mayısın kutlanmadığı ülkeler ve hakları gaspedilmiş direnen emekçilere yapılan,faşizan baskılar garipsenir.

onleme.gif

Kolluk kuvvetlerinin asli vazifeleri arasında yer alan suçun işlenmeden önlenmesi çalışmaları, modern toplumlarda da ön plana çıkan görevler arasındadır.

İşlenen suçların profillerine, ortaya çıkış faktörlerine ve yöntemlerine göre yapılan araştırmalar Önleyici Hizmetler bazında değerlendirilmektedir.

VİZYONUMUZ

Kamu düzeni ve asayişin sağlanmasının temel şartı suçların işlenmeden önce önlenmesi ile mümkündür. Polisin suçu önleme hizmetlerinde başarılı olması ancak, suç ve suçlulara karşı vatandaşla işbirliğine girmesi ve her türlü desteğini alması ile birlikte, suçun önlenmesine yönelik önleyici polis hizmetlerini çağımızın gerektirdiği önem ve hassasiyetle daha modern, aktif, hızlı ve verimli bir yapı içerisinde sürdürülmesini sağlamaktır.

TEMEL HEDEFLERİMİZ

Polis Vazife ve Salahiyet Kanununun 2. maddesi ile, “Kanunlara, tüzüklere, hükümet emirlerine ve kamu düzenine uygun olmayan hareketlerin işlenmesinden önce bu kanun hükümleri dairesinde önünü almak” görevi polise verilmiştir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nefes aLınmaması konusu gördüğümüz gibi Türk PoLisinin misyonudur..!
Kimse oLayı demegoji edip karanfiLden güLden bahsetmesin
Etraftaki esnafın çerçeveLeri o karanfiLLerLe indiriLmedi
ÇiziLen arabaLarıda sanırım güLLerin dikenLeri iLe yapmadı kimse
Eğer orda eLinde karanfiL tutan insanLar varsa bu hata gene onLarındır
TaşLı sopaLı adamLarın arasında saf tutarLarsa tabiki onLarın niyetini çözebiLmekte poLisin değiL sosyoLogLarın görevidir :)

sen gel polise tas at sonrada nefes almaktan bahset kardesim girmeyin diyosa girmiyecen senin amacın işçinin emekçinin hakkını savunmak degil mi nerde olursa olsun savun ama amacın ortalıgı karıstırmaksa nefes alman bile hata polisler işçi emekçi değil zaten onlar insan değil zaten kendisine taşla sopalarla girenlere karanfil atmalarını beklemiyeceniz biraz abes kaçar. Ancak burda diyolarki yok efendim hastaneye attılar cocuklara attılar tamam bu çok büyük bir hata bide madalyonun diger tarafından bakalım polise taş atıp hastaneye kacan adam polise sopalarla saldırıp çocukların ordan gecen bayanların arkadsına saklanmak çok mu doğru geçelim bu işleri millet biliyor neyin ne amaçla yapıldıgını kendimizi kandırmayalım

Arkadaşım akşam görsel medyayı seyrettinmi?

Dünyada işci bayramı kutlandı acaba bizimki gibi milletin üzerine tanzikli su gaz bombası atıldımı ben görmedim.Herkez demokratik bir şekilde kutladı.

Ya benseni anlayamıyorum.Hastaneye kaçana gaz bombasımı atılırmı?Orası hastane orda acil hastalar olabilir.Yatan hastalar var.Peki ordaki hastalardan gaz bombasının etkisiyle ölenler olsaydı kim verecekti hesabını böyle vurdum duymazlık olurmu sana link veriyom.Seyret insanca yorumla

http://www.youtube.com/watch?v=bSveoQtF_Sc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=vB7C6BcdNhA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ughCpKdJfHM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=LCb-Q_Kv4yc&feature=related

Bunları seyret ondan sonra konuş.Benim görüşüm hemen istanbul valisi emniyet müdürü içişleri bakanı istifa etmelidir.Bu bir insanlık ayıbıdır bunun izahı olamaz.

Arkadaşım akşam görsel medyayı seyrettinmi?

Dünyada işci bayramı kutlandı acaba bizimki gibi milletin üzerine tanzikli su gaz bombası atıldımı ben görmedim.Herkez demokratik bir şekilde kutladı.

Ya benseni anlayamıyorum.Hastaneye kaçana gaz bombasımı atılırmı?Orası hastane orda acil hastalar olabilir.Yatan hastalar var.Peki ordaki hastalardan gaz bombasının etkisiyle ölenler olsaydı kim verecekti hesabını böyle vurdum duymazlık olurmu sana link veriyom.Seyret insanca yorumla

http://www.youtube.com/watch?v=bSveoQtF_Sc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=vB7C6BcdNhA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ughCpKdJfHM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=LCb-Q_Kv4yc&feature=related

Bunları seyret ondan sonra konuş bu bir devlet terörüdür.Benim görüşüm hemen istanbul valisi emniyet müdürü içişleri bakanı istifa etmelidir.Bu bir insanlık ayıbıdır bunun izahı olamaz.

DevLet terörü ne demek ya
Bu kuLLandığınız ağız iyi bi ağız değiL
AkLınızı başınıza aLın

Ben polisin aşırı güç kullanmasını tasvip etmiyorum.Sonuçta bu ülkede 1 Mayıs daha güzel görüntüler eşliğinde de kutlanabilirdi.

Ancak yaşanan bu olayların sorumluluğunu tamamen polise yüklemek insafsızlıktır.Özellikle 1 Mayısta provakasyon yapmak için hazrılanan örgüt ve gruplar olduğu günler öncesinde istihbarat raporları ile bildirildiği halde sol sendikaların buna alet olmaları iyi niyetle bağdaştırılamaz.

DHKP-C Tunceli'den Adam Getirdi

Militan bulmakta zorlanan terör örgütü üyeleri, "ithalata" başladı. 1 Mayıs için özel olarak Tunceli'den adam getirtildi.

1 Mayıs'ı fırsat bilen yasadışı terör örgütü DHKP-C, Tunceli ve çevresindeki illerden getirdiği kendi örgüt elemanlarını İstanbul'da polise karşı kullandı.

Taş atan göstericiler, polis kordonunu aşmaya çalışsa da başarılı olamadı. Nişantaşı'nda polisten kaçan göstericiler, peşlerindeki panzerlere barikat kurmak için Beyazıt-Taksim seferini yapan belediye otobüsünün yolu kapatmasını istedi. Göstericilerin isteğini yerine getirmeyen otobüs şoförü Fatih Yıldırım yoluna devam etmek istedi. Otobüsü barikat olarak kullanamayan göstericiler otobüsü taş yağmuruna tuttu. Camları kırılan otobüsün içinde kaldırım taşları bulundu
.

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=167506

bundanda anlaşılacağı gibi bu sol sendikaların da gerçek amacı provakasyonların çıkmasını körüklemek ve bu durumdan akıllarınca iktidara fatura çıkarmak

Yoksa köpeğini kaşıyan bekir coşkunun "Alice harikalar diyarında" masalından okuduğu ellerinde karanfilli işciler yoktu meydanlarda.

Yada kendisini okuduğu masalın psikolojisine kaptırıp işci kılığına girmiş devlet ve millet düşmanlarının elinde ki kaldırım taşlarını karanfil görmüş olmasın sakın

Şehit mi :) bizim bildiğimiz şehitlikle, sizin bahsettiğiniz şehitlik arasında dağlar var...

...[/B]

Yani emekçinin emeğinin koşarken yitirdiği canları şehitten saymıyorsun.Dogaldır Başbakanda şehidimizi "kelle" saydı.Tarikat şeyhide ırak'ta ölen ABD askerlerini şehit saydı.artık kişilere göre değişebiliyor şehitlik mertebesi ve yorumu.Vatanı için öleni şehit saymayabilenler,emeği için ölenleri hiç bir şeye benzetemeyebilir.

Sen Hangi hakla devleti terörist ilan ediyorsun... mesajınız editlendi haddinizi aşmayın...[/B][/QUOTE]

Ben devleti terörist ilan etmiyorum.

Tek taraflı yorumlama yazımı burası serbest kürsü küfür ve genel ahlak kurallarına uyduğum sürece yazı yazarm.Sendende emir almam.Yazacağım yazılara benim anlatmak istediğim şu sen binbeşyüz kişiyi binanın içine dolduracaksın dışarı çıkanları joplayacaksın içerde kalanlarada gaz bombası atacaksın.Ben insan olduğumdan utandım.

ikra bey ben senden akıl alacakkadar akılsız deyilim o kadar aklın varsa kendine sakla zamanı gelince lazım olur.

Yani emekçinin emeğinin koşarken yitirdiği canları şehitten saymıyorsun.Dogaldır Başbakanda şehidimizi "kelle" saydı.Tarikat şeyhide ırak'ta ölen ABD askerlerini şehit saydı.artık kişilere göre değişebiliyor şehitlik mertebesi ve yorumu.Vatanı için öleni şehit saymayabilenler,emeği için ölenleri hiç bir şeye benzetemeyebilir.

Senin dünya görüşünce Şehit sayılabilirler, bu senin düşüncen;
Benim görüşümce Şehit sayılmaları mümkün değil, bu da benim düşümcem
saygı duymak lazım, farklılıklar her zaman tek düzelikten iyidir ;)

Ama lafı dönüp dolaşıp Sayın Başbakan'a getirmenize anlam veremiyorum.
Mümkünse beni Sayın Başbakan'ı savunuyormuşum gibi lanse etmeyin,
Sizden tek istediğim budur...

edit : fatihsan benden emir al, yada bana uyacaksın demiyorum,
"devlet terörü" ifadesini kullanıyorsun, sonra da genel ahlak kurallarına
uyduğu sürece herşeyi yazarım diyorsun...

ben o kelimeden devleti terörist ilan etmenden başka hiçbirşey anladım..

hocam ne derseniz deyin. provakatör gruplar her zaman var ama bu ortamı gerenler (başta başbakan olmak üzere) en büyük suçlu. polisin görevi de provakatörleri etkisiz hale getirmek olmalı önüne geleni değil!
bi de polisin taş atması nedir ya? hadi karşındaki adam attı sana. polissin ya sen niye taş atıyosun? polisimizin ne kadar nitelikli olduğunu da ortaya çıkıyor böylece..

iyi olmuş az bile diyen insanlıktan nasibini almamış olanları da allaha havale ediyorum.

Ortada bir şerefsizlik var ise , bu şerefsizliği görmezden gelip yada görmeyip , savunmak , o yapılan şerefsizlikten daha büyük şerefsizliktir...

boyle bir şiddeti hakeden gostericiler daha doğrusu olaydan kendine pay çıkarmak isteyen provaktorlerin orada olacağı bilinen bir gerçkti...kotu olan bunların olmasıyla beraber kurunun yanında yaş da yanar sozunun gerçekleşmesiydi olmamasını dilerdik ama provakotorler yine gorevlerini başarıyla yerine getirdirler...

boyle bir şiddeti hakeden gostericiler daha doğrusu olaydan kendine pay çıkarmak isteyen provaktorlerin orada olacağı bilinen bir gerçkti...kotu olan bunların olmasıyla beraber kurunun yanında yaş da yanar sozunun gerçekleşmesiydi olmamasını dilerdik ama provakotorler yine gorevlerini başarıyla yerine getirdirler...

Arkadasım sen hangi provokatorden bahsediyorsun...

Benim gordugum tek provokasyon olayı polisin sendikaları onunde toplanan insanlara durup dururken saldırmasıydı... Tamam taksime giderlerse saldırırsın ama sendika onunde toplanmak her sendikalının dogal hakkıdır...

Yasaklardan ve ozgurluklerden bahseden akp hukumeti her fırsatta mantıksız yasaklardan yakınıyor (turban)...

Ama iş kendi kendine karsıt gorusteki insanlara gelince nedense ozgurlukler unutuluyor ve işte orada polisin dayak ozgurlugu baslıyor...

Ben cok merak ediyorum her fırsatta iş akp hukumetine yardım olunca ozgurluklerden bahseden ab bu işe ne dicek? Ben size soylim "Provokatorlerin yaptıgı cok yanlıstı" dicek...

Geri