nedir bu hayvan bilene blmem kaç tesekkür

yumurta çünkü:tavuk yumurtadan yumurtada avuktan çıkar

kümes haywanı işte adının ne önemi warki :D

Kaz da kümes hayvanı ona bakarsan..

Bu olsa olsa Lavuktur. ;=)

şaka biyana genel adı tavuktur.

sevgi pıtırcığı olmasın sakın :D

Arkadaşlar sanırım buldum...:)

PİLİÇ

Tavuk:Galliformes takımının phasiandidae familyasının Gallus cinsini oluşturan dört kuş türünün ortak adı. Tavuğun erkeğine horoz,dişisine tavuk,yavrusuna civciv,gencine piliç denir(*). Dolayısıyla Tavuk erkek-dişi-yavru-genç ayrımı olmaksızın bir türdür. Dişisine denen "tavuk" ise cinsten türetilmiş bir isimdir. Dolayısıyla bu hayvan Tavuktur.
(*)Ana Britannica cilt 29 sayfa 283 2.sütun

katakulli' Alıntı:
Tavuk:Galliformes takımının phasiandidae familyasının Gallus cinsini oluşturan dört kuş türünün ortak adı. Tavuğun erkeğine horoz,dişisine tavuk,yavrusuna civciv,gencine piliç denir(*). Dolayısıyla Tavuk erkek-dişi-yavru-genç ayrımı olmaksızın bir türdür. Dişisine denen "tavuk" ise cinsten türetilmiş bir isimdir. Dolayısıyla bu hayvan Tavuktur.
(*)Ana Britannica cilt 29 sayfa 283 2.sütun

valla bu soruya bundan daha iyi cevap verilebilirmi bilmiyorum.maşallah adam yemeyip içmeyip araştırmış.tebrik ediyorum :durdurun :hhsopa

BU soruyu Köylülerde tartışmışş... demişlerki bunu ancak.. horoz kardeş bilir demişler.. horoz kardeş yumurtamı tavukdan tavukmu yumurtada cıkar.. horoz demiş ki ben s... gecerim.. fazla polimiye girmem demiş iişime bakarım...

sevgiler..

internette araştırdım bu üçünden biri :
toslumbağa,
öküzümsümük,
sokarca

piliç piliç olabilirmi

Geri