Neden Yahudıler Bu Kadar Güclüdür !!!

KaSıRgA

New member
Reaction score
0
Dünyada yalnizca 14 milyon yahudi var, kuzey ve güney amerikada yedi milyon, avrupada iki milyon, asyada bes milyon afrikda yüz bin kisi.
tek bir yahudiye yüz tane müslüman düsmektedir.
Buna ragmen yahudiler tüm müslümanlarin toplamindan yüz kez daha güclüdürler.
Nedenini hic merak ettinizmi???
günlerdir takip ediyorum bir cok dünya markasinin pretesto edilmesi ön görülüyor...
bunlarin yahudilere ait oldugu söyleniyor dogrudur...
hepside yahudilere ait, ek olarak yazacaklarim belkide bir cogunuzun kücük dillerini yutmasina neden olacak...
Tüm zamanlarin en etkin bilim adami secilen Albert einstein bir yahudiydi... psikanalizin babasi sigmund freund, Karl marx, Paul samuelson ve milton fridman da öyle.
iste size ürettikleriyle tüm insanliga zenginlik katmis yahudilerden bazilari...
>Benjamin rubin insanliga asi ignesini verdi.
>Jones salk ilk cocuk felci asisini gelistirdi.
>Albert sabin cocuk felci asisini daha da gelistirdi.
>Gertrude elion lösemiye karsi ilaci verdi.
>Baruch blumberg hepatit b asisini gelistirdi.
>Paul erlich frengiye karsi bir tedavi buldu.
> elie metchnikoff bulasici hastaliklarla ilgili calismalariyla nobel ödülü kazandi.
Bu liste böylece uzar gider burada bunlari anlatmaya ne sayfalar yeter ne de zaman

Soru: neden yahudiler bu kadar güclüdür?
Cevap: Egitim (sorgulayici, arastirici, yaratici)

Soru: neden müslümanlar bu kadar gücsüzdür?
Cevap: yanlis egitim veya sifir egitim ( din eksenli, sorgusuz, arastirmasiz, ezberci)
Bu yazdiklarim bir coklarinizin hosuna gitmeyebilir , ama bu gercekleri görmenizi engellemez umarim.
Not: Kesinlikle Haklılık payı var

kaynak
http://blog.haberturk.com/tuncerbirdal/yaziD.asp?yID=132153&kID=32

Din eksenli eğitim sorgusuz araştırmasız ve ezberci değildir. bu tarif ettiğiniz yıllardır uygulanan türk eğitim sistemidir. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim in türkçe mealini açıp okursanız eğitim ve eğitimin önemini birçok ayette görürsünüz. Zira peygamberimizde bunu hayatına uygulamış ve hem erkek hem kız çocukların eğitimine çok özen göstermiştir. Lütfen din eksenli eğitim diyerek genelleme yapmayalım. Ayrıca musevilerin haham okullarını ve eğitim sistemini bir araştırın bakalım asıl din eksenli eğitimi ozaman anlayacaksınız...

Saygılar...

%100 doğru... istediğin kadar kalaba oldu akıl yoksa hiçsin...

Din eksenli eğitim sorgusuz araştırmasız ve ezberci değildir. bu tarif ettiğiniz yıllardır uygulanan türk eğitim sistemidir. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim in türkçe mealini açıp okursanız eğitim ve eğitimin önemini birçok ayette görürsünüz. Zira peygamberimizde bunu hayatına uygulamış ve hem erkek hem kız çocukların eğitimine çok özen göstermiştir. Lütfen din eksenli eğitim diyerek genelleme yapmayalım. Ayrıca musevilerin haham okullarını ve eğitim sistemini bir araştırın bakalım asıl din eksenli eğitimi ozaman anlayacaksınız...

Saygılar...

hocam bence bahsettiği şu... şimdi bizde bişi araştırılırken yada tartışılırken tanrının işi derler ve tanrının işi sorgulanmaz diip orda bırakırlar ama dünya bilim adamları mlsf böyle çalışmıo... dinle öyle bir korkutuluoki çocuklar soramıolar dinle alakalı hiç bişeyi..

herkesin bildiği ama kabul etmediği gerçekler bunlar tabi bu saydıkların cumhuriyetten önce böyleydi. cumhuriyetten sonra Atatürk' ün önderliğinde bilime ve sanayiye yatırım yapılmış. bkz. Ahmet Çelebi adam galatadan uçuyo hooop adamın kafasını da akabinde uçuruyolar. bunu da şeriatla yönetildiğimiz için yaptık. şimdi olsa böyle bişey olmaz ama şimdi de imkânlarımız kısıtlı.

Dinin yeri ayrı eğitimin yeri ayrı..

Dinin yeri ayrı eğitimin yeri ayrı..

malesef biz böyle düşündüğümüz için bu kadar geri kaldık dostum..hayatımızda çoğu şeyi ya dinimizden önceye aldık yada dinimizi hayatımıza tatbik etmedik..eğitim dediğimiz olgu zaten en mükemmel şekilde dinimizde var.. avrupaya medeniyeti getiren endülüs devleti değilmiydi..? atomdan bahseden mevlana.. mikroplardan bahseden akşemsettin..astroloji, anatomi, matematik, gezegenler ve daha birçok konudan bahseden ibrahim hakkı hazretleri..ali kuşçular, ibni sinalar...bu bööyle uzayıp gider...bütün bu üstün şahsiyetler eğitimin yeri ayrı dinin yeri ayrı demedikleri için zamanında çok büyük işlere imza attılar...ama malesef müslüman olarak bizler şuanda hazır yiyici durumundayız..nasılsa yapan bulan var diyoruz..dinimizin ilk emri oku...okumuyoruz ama okuyana mani oluyoruz..yapmıyoruz ama yapana mani oluyoruz..ve en önemlisi hased ediyoruz..birbirimizi çekemiyoruz...acı ama gerçek bu...!

malesef biz böyle düşündüğümüz için bu kadar geri kaldık dostum..hayatımızda çoğu şeyi ya dinimizden önceye aldık yada dinimizi hayatımıza tatbik etmedik..eğitim dediğimiz olgu zaten en mükemmel şekilde dinimizde var.. avrupaya medeniyeti getiren endülüs devleti değilmiydi..? atomdan bahseden mevlana.. mikroplardan bahseden akşemsettin..astroloji, anatomi, matematik, gezegenler ve daha birçok konudan bahseden ibrahim hakkı hazretleri..ali kuşçular, ibni sinalar...bu bööyle uzayıp gider...bütün bu üstün şahsiyetler eğitimin yeri ayrı dinin yeri ayrı demedikleri için zamanında çok büyük işlere imza attılar...ama malesef müslüman olarak bizler şuanda hazır yiyici durumundayız..nasılsa yapan bulan var diyoruz..dinimizin ilk emri oku...okumuyoruz ama okuyana mani oluyoruz..yapmıyoruz ama yapana mani oluyoruz..ve en önemlisi hased ediyoruz..birbirimizi çekemiyoruz...acı ama gerçek bu...!

ilim çinde dahi olsa gidip alınız.ama biz nerde ahlaksızlık var onu aldığımız için bu haldeyiz

herkesin bildiği ama kabul etmediği gerçekler bunlar tabi bu saydıkların cumhuriyetten önce böyleydi. cumhuriyetten sonra Atatürk' ün önderliğinde bilime ve sanayiye yatırım yapılmış. bkz. Ahmet Çelebi adam galatadan uçuyo hooop adamın kafasını da akabinde uçuruyolar. bunu da şeriatla yönetildiğimiz için yaptık. şimdi olsa böyle bişey olmaz ama şimdi de imkânlarımız kısıtlı.

tamamen katılıorm

Bana dinsiz demeyin ama Ben şahsım adına hiç birinize katılmıyorum..

Müslüman ülkelerin hiçbirinde bilim ve eğitim dinden önce tutulmaz buna Türkiye'de dahil...(Acı ama gerçek)
Zeka, beslenme, yaratıcılık, eğitim gbi olguların beslediği bilim alanında sayılı müslüman bilim adamı vardır.
Bunun temeli bence;
1.Araştırılacak konunun dine etkisi fazlaysa konu çarpıtılıp önüne geçiliyor.(Allah'ın işi,v.s.)
2.İnsanlara hakim olmanın en etkin yolu onları cahil bırakıp kontrol altına almayı kolaylaştırmak,(Eğitim eksikliği)ki akdeniz insanı + arap ırkı aşırı derece agresif ve tartışmacı...
3.Bazı bilgin(alim) geçinen din büyüklerinin menfaatlerine zarar verecek şeylerin araştırılması yada göz önünde tartışılması yasaklanıyor(BKZ. Osmanlı Tarihi>Kadı)
4.Son olarak da cemiyet dediğimiz din kurumlarının yapısı ve emir komuta zinciri çığrından çıkmasın diye, alt memur yada görevlilerin yetkileri ellerinden alınıyor.(Araştırmacı Yeni Yetmeleri Baltalamak)

Sonuç olarak bu ifadelerin toplamıda başlıkta arkadaşımızın konuya tasvir ettiği üzere,
müslüman toplumu cahil ve geri kalmaya mahkum ediyor...
İşin aslı müslümanlar değil, müslüman yöneticilerin (Padişah,Kral,Vezir) zararına dokunmasın diye şuan biz ve bazı müslüman toplumlar gerideyiz...

Saygılarımla...
29fuhdz.jpg

en iyisini atlamışsın albert einstein oda yahudiydi ama güçlü değildi tüm yahudiler gibi sadece çalışkandı

islam düşünürleri bilimin ve felsefenin atası sayılırken sen kalkmış üç beş şırınga ilaç bulmuş insanları üstün zannediyorsun doğru müslümanlar eskisi gibi bilim alanında başarılı değil ama bu dinimizden değil bizden kaynaklanıyor
yahudiler bu dünyada en hırslı çalışan ve ahiretten umudunu kesmiş seküler bir ırk
ama şunu unutma bir ibn sina, bir farabi dünyaya birdaha gelmez ikiside müslümandı
dünyada islam yeniden altın çağını yaşıyacak inanıyorum

en iyisini atlamışsın albert einstein oda yahudiydi ama güçlü değildi tüm yahudiler gibi sadece çalışkandı

hepside yahudilere ait, ek olarak yazacaklarim belkide bir cogunuzun kücük dillerini yutmasina neden olacak...
Tüm zamanlarin en etkin bilim adami secilen Albert einstein bir yahudiydi..

Var babam listede sen kaçırmışsın...

Bir Yahudi yolda bir dilenci görüyor ve ona tomarla para veriyor, gene giderken Yahudi bir dilenciye rastlıyor başloyor dövmeye 'Elin ayağın tutuyor git çalış!' arkadaşı napıyorsun? Yahudiyi döv,Yahudi olmayana tomarla para ver! Verelimki hazıra alışsınlar çalışmasınlar diye cevap veriyor. Ayrıca dinlerine çok bağlı insanlar. Bizde dinimizin özüne bağlı olsak eminim çok farklı bir konumda olurduk dinimizin sapmasına göz yummayalım oyuna gelmeyelim arkadaşlar selamlar:

Dunyada iki tane ulke varki ikiside din eksenlidir.
Birisi iran,otekisi israildir.
ikiside gunden,gune gelismektedir.
Birisi islam seriatina gore,otekisi ise yahudi seriatina gore yonetilmektedir.
Gerci hala ulkemizde seriatin ne oldugunu bilmeyen bir yigin,akli evel var.
Demekki neymis,din her alanda insanoglunun ekmek gibi,su gibi gereksinimi.
O insan oglunun kullanma kilavuzu.
ALLAH insan oglunu dunyaya,kullanma kilavuzu olmadanmi gonderdiginimi saniyorsunuz?

arkadaşlar burda bari tartışma yaratmayın yaa burda israil-türkiye yahudi-müslüman karşılaştırması yapmıyoruz sadece adamlar çalışkan bunu söylüyoruz doğru olan bişey adam parçalamış atomu sonra da israil başbakanı olma teklifi almış ama kabul etmemiş şimdi adam süper olur eminim :S

malesef az düşünen bir toplumuz halbuki kuran ı kerimde düşünmenin önemine değinen bir çok atıf var
iyiyi kötüyü ayırt edemiyoruz hep ezberci konuşuyoruz doğruyu bulmak için kuranı kerimi türkçe (mealini) okuyup anlamak lazım ilk ayet oku (oku anla )

tekkelimeyle hs tir bak kocum evet bir çokmarkanın altında onlarvar çünki geçmişde yedikleri boklardan kazandıkları baralarla genelde zenginler evet ticaret yoluyla amma ticareti hiç yolunda ugulamadılar hile ve hurdayla haylada öleler peygamber katilleri neolacak güçlüymüş şeytanın gücünü nekadar över sen şeytan senin pisliğinden okadar güçlenir onlar kimki kirlihileli paranın köle güçleri 1 türk yüzyahudiye beterdir amma gerçek tür ulubatlılar kubilay asteğmenler orhan gaziler Çığır acan Çığırkapatan Fatihler Akşemsettinler Sinanlar Yunuslar Hızırlar siziyahudiperverlerin katlettiği Uğurmumcular Apti ipekciler Gaffar okanlar Yazıcılarımız Atatürk ulen Atatürk senle herkonuda yarışırım yahudiler kirli gücün piyonları biz Türklerse herbiryerden 4 bir koldan cevrilmiş büyük bir savaşın vezirleriyiz krallar peygamberlerimiz peygamber katilleri yahudilersiniz siz övenler yahudi yukarıda yazdığım insanları sizin pis fitne fesatlarınız yüzünden iğrenç komplolarınızla öldü evet türklerden yüzkattadaha üstünler amma boyunlarına kadar pisliğe batmakda lanetli ırk daha nediyim YAŞASIN TÜRK GENÇLİĞİ ALLAH TÜRK GENCİNİ KORUSUN....

Parçalamış ayns amcaya saygıımızvar israil yahudi köpeği amerika neyapmış bomba sonra hop nagazaki hoop hiroşima hooop ölü çoluk çocuk beş bacaklı yavrucaklar ulen gençlerimiz necabuk oyuna geliyor bu bir piskolojiksavaşdır düşmeyin müslüman türklüğünüzü unutmayın dünyanın en calışkan insanları türklerdir normalde özünüze dönün bakın encin en çalışkan kendi dolandırıcı zihniyetlerini bize verdiler gençleri zehirliyerek bizim değerlerimizi almaya çalışıyorlar yapmayın karadan gemileri fatih yürüttürtmedimi bu zeka ve işine odaklanıp çalışma azmi değilmidir yunus emre yıllarca sırtında düz odunlar taşımadımı türkiye kullanılıyor alet olmayın türklerinde buluşları mimari eserlerivar hz.mimar sinana bakın hz mevlananın şiirlerine uğurmumcunun doruluk idealist çalışmalarına neden öldü bu adam başındaki ler zehirlenmişse ve gençlik dejenere olmuşsa vah işde o topluma

tarih boyunca azınlıklar herzaman birbirlerine bağlı ve kenetlenmişlerdir.bu da beraberinde gücü geirmiştir.
islamiyet ortaklık sistemini ve babanla dahi olsa iş yaparsan belgelemeyi emretmiştir.fakat biz ne yapmışız.a olsun benim olsun,haset kıskançlık gibi kötü hasletlerimizden bu tür durumlardan uzaklaşmışız.
ne kadar islamiyete yaklaşmışsk o kadar gelişmişiz.ne kadar uzaklaşmışsak o kadar gerilemişiz.
ne demiş ingiliz kumandan ; bu Türklerin elinden kur anı alırsak işleri bitiktir demiştir.nitekim kurandan uzaklaştırmayı başarmışlar ve biz de bitmişiz

Geri