Bosuna adama kizmayin hakli!
Siz Kürt varligina ne kadar armagan olmak isterseniz!
Onlarda size o kadar armagan olmak isterler.
igneyi kendimize,cuvaldizi sonra baskalarina batiralim.
Birakin kimse kimseye ne kurban,nede armagan olsun.
konudaki en mantıklı yorum bu olsa gerek. Gönül rahatlığıyla ben Türk değilim diyen birinin andımızda söz edildiği gibi kendisini Türk varlığına armağan etmek istememesi gayet doğal.
Bosuna adama kizmayin hakli!
Siz Kürt varligina ne kadar armagan olmak isterseniz!
Onlarda size o kadar armagan olmak isterler.
igneyi kendimize,cuvaldizi sonra baskalarina batiralim.
Birakin kimse kimseye ne kurban,nede armagan olsun.
konudaki en mantıklı yorum bu olsa gerek. Gönül rahatlığıyla ben Türk değilim diyen birinin andımızda söz edildiği gibi kendisini Türk varlığına armağan etmek istememesi gayet doğal.
Ben ve benim gibi Türk vatandaşlarının ödediği vergilerle her sabah o kafanı jöleleyip hayatını yaşa, sana böylesine atıp tutma şansı veren benim ülkemin meclisine gir, o meclisin sana tahsis ettiği araçla gez dolaş ve sonrada kalk ben Türk değilim de.
O meclise girebilmek ve bu avantajları kullanabilmek sözkonusu olduğunda hiç o dallara basma,ben Türk değilim bu ayrıcalıkları bu vatandaşlığı kabul etmiyorum deyip gidip kuzey ırak meclisine girseydi o zaman.
Kardeşi olacak o şerefsizin şehit ettiği/ettirdiği öğretmenlerimizin ailelerinden özür dileyerek konuşmaya başlasaydı da günün anlam ve önemine binaen dinlenebilir birkaç laf etmiş olurdu.
aynen dediğin gibi Türk olmakla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak aynı şeyler değil. bende sen ve senin gibi T.C vatandaşlarının ödediği vergileri ödüyorum. Bayrağımla gurur duyuyorum andımızı da istiklal marşımızıda yürekten okuyorum. ama anlatmak istediğimi anlatamıyorum sanırım. bu ülkede saçlarını jöleleyip hayatını yaşaması için bi insanın illaki Türk olması mı gerekli. yada Türk olmadığı halde ben Türküm demek zorundamı. Avrupanın hatta dünyanın gelişmiş ülkelerinde yaşayan o ülkeler için çalışan ve vergi ödeyen o ülkelerden kazandığı paralarla saçlarnı jöleleyip hayatını yaşayan Türklerin yeri gelince ben Türküm demeye ne kadar hakkı varsa Türk olmayan birininde sadece Türkiyede yaşadığı için ben Türküm dememeye o kadar hakkı vardır.
şimdi bunları yazdım diye beni bazı siyasi partililerden sayan onlara benzemiş olmakla suçlayan arkadaşlara da ayrıca selam ederim.
Örneklediğin tür insanlar ne tabi oldukları millet/devlet aleyhine ne de beraber yaşadıkları millete/devlete karşı çalışıp teröristlik yapıyor.
O lafları söyleyen şahıs TBMM de bu millet ve devlete hizmet için maaş alıyor.Hizlmet etmeye niyeti yok da hainlik peşinde koşacaksa defolup gidebilir istediği yere.Yaptığı kısaca yemek yediği kaba pislemek.
Yaptığın mukayeseyi bir de bu açıdan gözden geçiriver.