Neden Arap’tan Çok Arap?..

atn42

New member
Reaction score
0
Ermiş miyim neyim, yoksa apdala malum mu oluyor?.. Erdoğan’ın Davos’ta deprem yarattığı gün, bu köşede çıkan yazının başlığı neydi:

“RTE’nin Dramı…”

Yazıdan birkaç satır:

“Kimi zaman TV’nin haber programlarında RTE’yi görüyorum…

Kimi zaman Başbakan’ın yüzündeki ifadeye takılıyorum…

RTE’nin ruhsal hali kimi zaman yüzüne ve gözlerine yansıyor…

O zaman acıyorum kendisine…”

*

RTE’nin ruhsal gerilimi ve iç dengesizliği TV’lere dek yansıyordu; bu yazının çıktığı gün Davos’ta patladı…

Bir öfke krizinde boşaldı…

Soru:

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı ruh sağlığı bakımından ne durumda?..

Soruya yanıt verebilmek için önce birkaç gerçeği vurgulamak gerek…

• Gazze halkı Arap’tır..

• Filistin halkı Arap’tır..

• Davos’ta gerçekleşen panelde Arapların temsilcisi de vardı.. (Arap Birliği Başkanı Amr Musa…)

• Ama İsrail ile kavgayı Araplar adına Türk Başbakanı çıkardı…

• Arap, köşesinde sakin oturuyordu…

*

RTE, İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e dedi ki:

“- Sen öldürmeyi iyi bilirsin…”

İyi ki muhatabı olan yabancı devlet başkanına, dinleyiciler ve TV ortamında adıyla sanıyla ‘katilsin’ demedi…

Bizim Başbakan’ın yüzü gözü değişmiş, öfke çanağına dönüşmüştü, hiddetle toplantıyı terk etti…

O sırada, TV’lerin gösterdiği kadarıyla, eşi Emine Hanım da sinirinden hüngür hüngür ağlıyordu…

Türkiye’nin hali bu durumda bir soru işareti…

Başbakan ve hanımı, biraz tatile çıkarlarsa, kendilerine gelebilirler mi?..

Yoksa RTE’nin ruhsal hali yapısal mı?..

*

Gazze saldırısı nedeniyle İsrail’e haklı olarak ateş püsküren ve bu vesile ile Yahudi düşmanlığını körükleyen geniş İslamcı tabanda Başbakan RTE’nin TV ekranına yansıyan öfkesi, köküne dek alkışlanacaktır…

- Çok iyi yaptı..

- Ders verdi..

- Heriflere posta koydu..

- Aşkolsun..

Peki, Arap geride kalırken Türk’ü öne çıkarıp hedefe dönüştüren bu İslamcı gidişat nereye?..

*

Türkiye’yi bindirdiler bir alamete..

Gidiyoruz kıyamete..

Devlet adamı, hükümet adamı, lider, resmi ilişkilerinde duygusal, kızgın, öfkeli, tepkili, dengesini yitirmiş olabilir mi?..

Davos’ta Erdoğan’ın kavga çıkardığı gün bu köşede yayımlanan yazının başlığıyla yazıyı noktalayayım:

“RTE’nin Dramı” bu…

İslamcılığı nedeniyle Arap’tan çok Araplaşan, Filistin’den çok Hamas’laşan bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın Türkiye’ye ne hayrı olabilir?..

KAYNAK

Bir gün İsraili eleştirseler şu ırkçılar gam yemicem takmışlar arap araplar. Neden böyle?

Konuyu arap türk milliyetçiliğine bağlayarak sıyırmaya çalışan aynı zamanda bi taşla iki kuş vururum belki diye bide başbakana atıfta bulunan bi yazardan türk halkına ne fayda dokunabilirse bi başbakandan da o kadar fayda gelir.

Arap birliğinin güvenini kazanmak yeni dünya düzeninde çok önemlidir

Neden mi

Çünkü onlar aynı zamanda islam birliğinin üyeleri

Aynı zamanda orta doğuda yüzyıllardır avrupaya karşı ittifakımız(istisnalar olabilir)

Aynı zamanda dünyanın para bankasıdır

Aynı zamanda Türkiye için sempatileri vardır

Eee ülke menfaati diye düşünüyorsanız bunlarıda düşünün

Din sömürüsünden reyting toplayan bir parti liderinin Arap' tan çok arap olması gayet doğal. Başka ne beklenirdi ki??!

Arkadaşım din sömürüsü dediğini CHP gibi çarşaf kamuflajına sığınan zihniyetler uyguluyorlar hedef saptırma

Tayyip Erdoğan sadece seçim zamanlarında dindar olmuyor adam çekirdekten siyasetçi ve dindar birisi.yıllardır böyleydi dini kullanmak değildir bu yanlış konuşuyorsunuz

Senin mantığına göre Hz Musanın yahudi olmasıylada sen bütün yahudileri kutsal sanıyor olabilirsin

Öylemi yoksa?

yunus emrem ne güzel demiş

"yaradılanı severiz yaradandan ötürü"

peygamberler dünyaya sevgi vebarışı mutlak kılmak için gelmişlerdir.

savaş ve nefreti mutlak kılmak için değil.

benim dediğim şeyden yola çıkmış ama yanlış bir mantık kurmuşsun.

ben musevi dinini benimsemiş biri olsaydım dediğin doğru olurdu.

ama senin için üzgünüm çünkü herhalde hayal kırıklığına uğrayacaksın ama ben yahudi değilim.

hem musevi olmuşum veya olmamışım . bu seni neden bu kadar ilgilendiriyor. benim dinimi sorgulamak sanamı kaldı.
ben dinimin imanımın hesabını sana vermem. vereceğim makam belldir.
kul halinle allahlığa soyunma

sen eğer benim söylediğimi bir museviye söylersen bu doğru olur. ama sadece düz aristo mantığıyla.

o mantıkla yola çıakrsanda uçağın aslında bir kuş olduğu sonucuna varırsın.

kuş uçar uçakta uçar ozaman uçak kuştur.

bilmiyorsun öğren.
öğrenmiyorsun sus.

Arkadaşım din sömürüsü dediğini CHP gibi çarşaf kamuflajına sığınan zihniyetler uyguluyorlar hedef saptırma

Tayyip Erdoğan sadece seçim zamanlarında dindar olmuyor adam çekirdekten siyasetçi ve dindar birisi.yıllardır böyleydi dini kullanmak değildir bu yanlış konuşuyorsunuz

Arkadaşım elin filistinlisini neden savundu o zaman? Müslüman olduğu için değil mi? Biz de müslüman olduğumuz için seçim üstü oyunu arttırmak için yaptı bu hamleyi. Başaka bir mantıklı izahınız varsa lütfen bizi aydınlatır mısınız?

Geri