Neden şehit değil???

nickel benim avrupada olmam senin icin ne ifade eder? avrupada oldugumdan realite burda birbaska mi? veya islam anlayisi degisik mi?
kendimi o andigin topragin cocugu olarak görüyorum ..

nerde fetva verdim? .. eger bana gösterirsen bir daha bu hatayi yapmama titizligi gösterecem ins. ... birde islam cok acik ve furkan olan birseydir .. o kadar kopmlike degil .. emin bir kaynak .. lütfen bir daha yukarda yazdiklarimi oku ... bu islami yasama meselesinde dair...

İman sahibi bir kişi vatanı uğruna öldürülüyorsa ŞEHİT sevabı alır Allah'ın izni ile.
hadisleri tanımayan arkadaşlar boşu boşuna din konusunda ahkam kesmesinler daha hadis nedir peygamber nedir tanıyamamışlar burada şehitlik hakkında atıp tutuyorlar.Açıp okurlarsa iman sahibi olupta bir kazada ölen kişinin bile şehit sevabı alacağını öğrenirler.

Aysar' Alıntı:
yüzde 99 :) .. müslüman kim olup olmadigini sifatlarini kuran cok güzel acikliyor .. bunu dozaj olarak alirsak cok güzel olur ..

hayir darul harp olarkta görmüyorum .. daha cok darul cahiliye olarak görüyorum .. artik islami kaide almayan ve allah yok gibi yasaniyor .. islam disi yasaniyor .. kuranda buna mürtedlik denir .. Hz ebu bekir devri bu konuya cok iyi örnek teskil eder ..

türkocagi kardes .. istersen 5 vakit namaz bir tarafa camiileri altindan ve islami yasayabilmen icin en iyi firsatlar sunsunlar ve cok serbest yasayabilesin ( ülkede öyle degil suan) ... eger o ülkede seri hükümler seriat uygulanmiyorsa ordaki müslümanlarin ayaklanmasi lazim .. kiyama durmasi lazim .. cünkü sen ve ben birer halife olarak yaratildik .. allahi yeryüzünde temsil eden kisiler olarak .. biz her la ilahe illallah deyince bazi ilahlari red ediyor ve sadece allahi ilah kiliyoruz (Ilah : Arapcada elle-he fiilinden türemis olup kendisine asiri düskün olan anlamina gelir.Hüküm koyan,kendisine itaat edelen.) ..

bazı ilahları ne demek? haşa sanki başka ilahlarda var ama biz bunların içiden Allah'ı seçmişiz gibi.. bu bir..
i
kincisi Allah'ın büyüklüğünü kudretini azametini bize yine O bildiriyor.. biz görebiliyormuyuz O'nun şimalini? sadece yaratıcılığını görüyoruz, verdiği nimetleri görüyoruz, bizim yaptığımız tam teslimiyetle O'nun büyüklüğünü kabul edip, O'na döneceğimiz şuuruyla yaşamaktır.. bu da iki..

yani özetlersek; "Lâ ilâhe illallah" derken Allah-u Teala'dan başka ilah olmadığını dil ile ikrar kalp ile tasdik ediyoruz.. bu da 3..

senin avrupada olman gerçekten çok şey farkeder, bu ülkede o kadar farklı hayatlar var ki; bu hayatların içinde yaşamak bu ortamda fiilen bulunmak, bazı değerlerimize karşı konuşurken yüzeysel değil derinlemesine düşünmek gerektiği için farkeder..

edit: avrupada olmam senin için ne ifade eder? diye sormuşsun

eğer TÜRKlüğüne şayan bir hayat sürüp örnek olabiliyorsan orda benim için ONUR İFADE EDER.. Yoksaki para kazanmışın zengin olmuşun, diskoda barda kopmuşun -misal- umrumda olmaz sen de kaybolanlar ülkesine göç etmiş sayılırsın..

Ayşar arkadaş verdiğin hüküm çok ağır, okuduğun bir kaç kitapla kafandan yorum yapıyorsun. Senin gibi düşünenler bu ülkede cuma namazınında farz olmadığını söyler. Ehli sünnet alimlerine göre ülkemiz darul-islamdır. Vatan kutsaldır uğruna ölen şehiddir. Şeri bilgileride hükümlerinide gayet iyi biliyoruz merak etme. İnce bir konuya girdin forumda tartışarakta cevabını bulamazsın konuyu iyice araştırmanı temenni ederim.

nickel ilah sadece bir sifattir .. seytanda sadece bir sifat bir isim oldugu gibi .. yukardada kelime manasini verdigim gibi eger bunu göz önünde bulundurursan bu cok ilahlar var oldugunun farkina varirsin ..
ikinci ve ücüncü madde herhalde biraz temadan disariya cikiyor ... maddeyle ne kast ettigini cikarmis degilim :) ...

tekrar ediyorum belki benim avrupada olmamin bazi seylere baska gözle bakmama,gözlemlerin baska olmasi,tecrübelerin,örfün (biraz deforme olmus bir örfün belki),düsünüs,fikir,yasama tarzi,sosyal vs belki bunlarda kendini yansitabilir ama bu ne ISLAMI baska bir türlü anlamama veya (belki minimalite oraninda olabilir) bir vatan sevgisinden mahrum kalmama yön verebilir .. benim buraya gelmemde para kazanmak degil .. burda dogup büyümüste degilim ... burdaki jöntürklerdende olmadigim gibi ... türkde degilim .. kürdüm ..

ocakbasi kardes .. sence müslümanlarin mekkeden medineye göc etmesi ve burda peygamberin ilk görevi bir devlet kurmasi olmasi sence neden?halifenin funksiyonunu baska türlü nasil yerine getirebiliriz?evet katiliyorum .. bu dini yasamak mesuliyet,mesakat gerektirir .. gecmis milletlere bakildimi kuranda nice vefalara,cefalara ugruyorlar ..bu din refahlik dini degildir .. hakkini vererek yasaman gerek .. bugün cok ferah olmamiz bazi müslüman toplum demesek bile kitlenin öldürülmelerine yol veriyor ..
ben cuma namazina gidiyorum belirli yerlerde sadece .. dini kurulus camiilerine gitmem .. onlarda gözetilen devletin istifaasi islamin degil .. kitap olarakta kurani alirim .. tabii ki islam olsun veya baska seyler üzerinde kitap okumayi severim .. ama bu söylediklerim katiyyen kurandandir ....
eger arzu edersen ve bana biraz zaman verirsen bu söylediklerimi kuranin gölgesinde sana kanitlayabilirim ..

isterseniz devamini p.m atarak devam edelim .. böylelikle mod arkadas tartismadan dolayi burayi kapatmaz ..tabii ki tercih size ait ..

şehidimizin konusunda tartışılmasını gereksiz bulmakla beraber büyük bir saygısızlık olduğunu belitrmek isterim!

BöyLe Bir Konunun da İçine Ettiniz Ya HeLaL oLsun Size...

aysar ne kimliğin; ne de İslami bilgin beni ilgilendirmiyor.. Efendimizin sünneti varken İslam alimleri varken senin terimsel Kur'an tefsirine ihtiyacım da yok..

dedim ya, bu sıkıntıyı ancak kokuyu çekersen anlarsın; KOKU ile de ne demek istediğimi anlamışsındır umarım..

ayrıca türk ocağı'na da bir özür borcun var..

tamam .. eger sünnete bakacaksan burda bir problem yok ins. ... peygamber bunu nasil anlamis ve nasil tatbik etmis .. evet benim dediklerim bir ölcü degil .. kuran cok acik ortada duruyor .. furkan ...

türkocagina bir özür borcu?beni bilgilendirirsen sevinirim ..

Yahu bunu tartışmak bile çok çirkin, şehidimizin kemikleri sızlıyodur. Vay halimize.

Geri