Necmeddin Erbakan kimdir?

Leke' Alıntı:
T.C devletinin resmi parasını mecidiye yapacağını söyleyen yaşlı vede geri kafalı bir zat .
:D
hadi ordan sallama o birkere mecidiye değil dinardı.ve türkiyenin değil d-8 üye bütün devletler için geçerliydi(yani euro gibi)avrupa birliğine girince bizde GERİ KAFALI olacağız O ZAMAN

αѕ!_υє_мαυ!' Alıntı:
ARTI

İmam hatiplerin önünü açacam diyerek meslek liselirinin önününde kapanmasını sağlayan

Dini kullanan

diyecek çok şey varda forum kurallarına uymaz hem ardından konuştugumuz için ahirette hesap sorma hakkı olur

böyle insanların eline düşmek istemem

İMAM HATİPLERİN YANİ MESLEK LİSELERİNİN SORUNU MESUT YILMAZ HÜKÜMETİ ZAMANINDA ÇIKMIŞTIR VE SİYASİ HAYATINA MALOLMUŞTUR.

googles' Alıntı:
erbakan = sömürgeci
ŞİMDİ SANA SORSAM NASIL SÖMÜRGECİ OLUYOR DİYE ACABA NASIL AÇIKLARSIN.HATTA SORDUM CEVABINI BEKLİYORUM

karam44' Alıntı:
ekonomi ancak bu kadar berbat tarif edilebilir tebrikler.ayrıca AVRUPA VE AMERİKANIN uşağı olacağıma kaddafinin dostu olurum.ve o bahsettiğin listeye nerden ulaşabilirim.

ben ekonomiyi tarif ettim dedim mi sevgili laf ebesi arkadaşım???

bilmiyorsan aç-oku-öğren

hükümet harcamaları nelerdir?
hükümet harcamaları artarsa enflasyon ne olur
hükümet hacamaları azalırsa enflasyon ne olur?
bu şekilde düşünüldüğünde erbakan hoca ne yapmıştır sonucu ne olmuştur öğren

ÖNCE ÖĞREN SONRA KONUŞALIM

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
isterse parayı fildişi sahillerindeki yerlilerden bulmuş olsun sonuç aynı olur
maaşlar %100 artarsa enflasyonda artar
basit arz talep ilişkisidir bu!

ayrıca %300 zam diye bir şey söz konusu değil
bi sürü yakınım memur olarak çalışıyor Erbakan dönemi maaş bordroları ortada

hayalperestliğe bi son versende
şu kayıp trilyonları açıklasan bi zahmet diyorum
YA KARDEŞİM ERBAKANDAN ÖNCE VE ERBAKANDAN SONRA OLMAK ÜZERE ŞU BORDROLARI BİR YAYINLASAN DA BİZDE GÖRSEK.TABİ ŞİMDİ DİYECEN BEN NERDEN BULAYIM! ORTADAN TOPLA

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:

bilmiyorsan aç-oku-öğren

NELERDİR SÖYLEDE ÖĞRENELİM!HA AYRICA BEN SANA HERHANGİ BİR SIFAT TAKMADIM(LAF EBESİ) HERZAMAN BİLDİĞİM KONUDA KONUŞURUM

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:

bilmiyorsan aç-oku-öğren

HA ŞUNUDA SÖYLEYEYİM YAPTIĞIN KABACADA OLSA YANLIŞDA OLSA BİR TARİFDİR.

_bozkurt_' Alıntı:
bırak bu işleri hocam amerikan sever olmaktan iyidir arapsever okkadar ;)
BEN AMERİKANSEVER DEMEDİM AVRUPA VE AMERİKANIN UŞAĞI DEDİM!
PEKİ ÖYLE OLSUN SEN HANGİNİ TERCİH EDERDİN

karam44' Alıntı:
YA KARDEŞİM ERBAKANDAN ÖNCE VE ERBAKANDAN SONRA OLMAK ÜZERE ŞU BORDROLARI BİR YAYINLASAN DA BİZDE GÖRSEK.TABİ ŞİMDİ DİYECEN BEN NERDEN BULAYIM! ORTADAN TOPLA

NELERDİR SÖYLEDE ÖĞRENELİM!HA AYRICA BEN SANA HERHANGİ BİR SIFAT TAKMADIM(LAF EBESİ) HERZAMAN BİLDİĞİM KONUDA KONUŞURUM

HA ŞUNUDA SÖYLEYEYİM YAPTIĞIN KABACADA OLSA YANLIŞDA OLSA BİR TARİFDİR.

öncelikle neden laf ebesi dedim biliyor musun
1 mesajda tam olarak 6 kişiye birden cevap yazmışın
bi fikrin varsa düzgünce söylersin
bu senin yaptığın laf ebeliğidir.

2. olarak çok merak ettiğin konuya geçelim

Hükümet harcamaları nelerdir?
Devletin kasasından çıkan her şey hükümet harcamasıdır
memur maaşlarından tut yapılan çeşitli alımlara ihalelere verilen paralara kadar
eğer hükümet harcamaları artarsa enflasyon artar.
özellikle Necmettin Erbakanın verdiği maaş zamları (%100 rakamları doğrus olsa da %300 rakamları yalan)
yaptığı bu maaş zamları doğal olarak hükümet harcamalarını arttırmış ve doğal olarak o yıllarda zaten çok yüksek olan enflasyonu da arttırmıştır.
olay bundan ibaret.hocaefendi zamanında süper ekonomi denilen buysa sen buna inanmaya devam et

sen ne biliyosun ekonomi hakkında da konuşuyorsun atıp tutuyorsun anlamak zor(eğer ki çok merak edip aynı soruyu bana sorucaksan sana söyleyim ben makro ekonomiyi üniversitede ders olarak görüyorum ve senden daha çok bildiğimi tartışacak kadar değersiz vaktim yok)

[
Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
öncelikle neden laf ebesi dedim biliyor musun
1 mesajda tam olarak 6 kişiye birden cevap yazmışın
bi fikrin varsa düzgünce söylersin
bu senin yaptığın laf ebeliğidir.

2. olarak çok merak ettiğin konuya geçelim

Hükümet harcamaları nelerdir?
Devletin kasasından çıkan her şey hükümet harcamasıdır
memur maaşlarından tut yapılan çeşitli alımlara ihalelere verilen paralara kadar
eğer hükümet harcamaları artarsa enflasyon artar.
özellikle Necmettin Erbakanın verdiği maaş zamları (%100 rakamları doğrus olsa da %300 rakamları yalan)
yaptığı bu maaş zamları doğal olarak hükümet harcamalarını arttırmış ve doğal olarak o yıllarda zaten çok yüksek olan enflasyonu da arttırmıştır.
olay bundan ibaret.hocaefendi zamanında süper ekonomi denilen buysa sen buna inanmaya devam et

sen ne biliyosun ekonomi hakkında da konuşuyorsun atıp tutuyorsun anlamak zor(eğer ki çok merak edip aynı soruyu bana sorucaksan sana söyleyim ben makro ekonomiyi üniversitede ders olarak görüyorum ve senden daha çok bildiğimi tartışacak kadar değersiz vaktim yok)
yazdıkların harcamalar yetrli değil ama olsun şimdi de giderlere bakalım:
1-hazinenin yüksek faizle borçlanması
2-merkez bankasının bankaları fonlaması
3-repo işlemleri
4-kamu kurum ve kuruluşlarının finansman ihtiyaçlarının özel bankalardan karşılanması(devlet aynı bankadan borçlanır)
5-kamu bankalarının döviz tevdiat hesaplarının yurt dışı şube ve muhabir bankalara aktarılması ve bunların düşük faizle özel bankalara intikal ettirilmesi
6-kredi tahsisleri
istersen bunları da açıklayabilirim sevgili makro ekonomiyi üniversitede ders olarak gören kardeşim
işte enflasyon budur

arkadaş bak ben ABD sever olucama kendi ırkımla beraber arablarla kardeş olmayı tercih ederim saten kardeşizz araplarla bi alıp veremedimiz yoq haa gecmişte oldu oda lewronce ingiliz ajanın yüzündendir...

karam44' Alıntı:
[
yazdıkların harcamalar yetrli değil ama olsun şimdi de giderlere bakalım:
1-hazinenin yüksek faizle borçlanması
2-merkez bankasının bankaları fonlaması
3-repo işlemleri
4-kamu kurum ve kuruluşlarının finansman ihtiyaçlarının özel bankalardan karşılanması(devlet aynı bankadan borçlanır)
5-kamu bankalarının döviz tevdiat hesaplarının yurt dışı şube ve muhabir bankalara aktarılması ve bunların düşük faizle özel bankalara intikal ettirilmesi
6-kredi tahsisleri
istersen bunları da açıklayabilirim sevgili makro ekonomiyi üniversitede ders olarak gören kardeşim
işte enflasyon budur

ayrıntıya girmen sonucu değiştirmez
olmayan bir şeyi kanıtlamak için fazla uğraşma bence
çok merak ediyorsan 95-96 yıllarınadaki enflasyon rakamlarına bak
%100 lere ve daha da fazlalarına varan enflasyon oranlarına "iyimiş ah nerde o günler" demezsin umarım (ayrıca o yıllarda bütçe açığındaki artışı da gör)
ve para arzının enflasyona etkisi nedir onu da net olarak anla ondan sonra gel bu politakaları savun bana!

ayrıca özellikle

"kamu bankalarının döviz tevdiat hesaplarının yurt dışı şube ve muhabir bankalara aktarılması ve bunların düşük faizle özel bankalara intikal ettirilmesi"

nedir madem ki biliyorsun kendi cümlelerinle anlatmanı rica ediyorum(madem iğneleyici konuşmayı seviyorsun bunları da söyleyebilecek kadar bilgili olman gerekir bu konuda
yok eğer google dan bulurum buraya yazarım ve ben böyle bilirim havasında isen sana;
bilimin, özellikle de ekonomi bilimin bu olmadığını ve de böyle anlaşılamayacağını hatırlatırım.)

oy almak için yapılan popülist politakalardan öteye gidemez erbakanın yaptıkları.

arkadaşlar adamın ahı gitmiş vahı kalmış. necmettin erbakan'ın kim olduğuna bundan sonra karar versek ne yazar, vermesek ne yazar. onun notu verildi artık.

bu ülkeyi erbakan gibi dini istismar ederek sömürenlerin Allah belasını verecektir bir gün. O külçe altınları devletten çaldı elbet bir gün bogazına takılır

Büyük insanlar hakkında,küçük yorumlar yapıp küçülmeyin

sivrifikir' Alıntı:
Büyük insanlar hakkında,küçük yorumlar yapıp küçülmeyin

söz öbekleriyle forumu kirletmeyelim

Erbakanın ne büyüklüğü varsa kanıtlayın
devletten trilyon çalmak ne zaman büyüklük oldu???

Ya turqteam keşke bu konuyu hiç açmasaydın. Bilmiyormuydun devamlı olarak aynı şeylerin burada söyleneceğini. Kimse merak etmesin Kim ne yaptıysa hesabını tam olarak vericek. Kimsenin hakkı kimsede kalmayacak. Bu konunun kapanmasını rica ediyorum. Bir insan için herkes bildiğinide bilmediğinide söylüyor.

İki ayeti kerime ile her şey apaçık ortaya konuyor zaten. başka söze gerek yok.

''Ne olaydı, ben Hak Peygamberle (ve O’nun izindekilerle) beraber bir kurtuluş yolu edineydim. Yazıklar olsun bana! Keşke beni sapıtan falanı dost edinmeyeydim. Vallahi beni, bana geldikten sonra Kur’an (düzeni)nden o sapıttı.” (Furkan/27-29)

''Biz kıyamet günü için doğru teraziler kurarız; hiçbir kimse hiçbir haksızlığa uğratılmaz. Yapılan amel, bir hardal tanesi ağırlığınca da olsa, onu getirir (tartıya koyarız.). Hesap görenler olarak da biz kâfiyiz.'' (Enbiya/21-47)

awd' Alıntı:
Ya turqteam keşke bu konuyu hiç açmasaydın. Bilmiyormuydun devamlı olarak aynı şeylerin burada söyleneceğini. Kimse merak etmesin Kim ne yaptıysa hesabını tam olarak vericek. Kimsenin hakkı kimsede kalmayacak. Bu konunun kapanmasını rica ediyorum. Bir insan için herkes bildiğinide bilmediğinide söylüyor.

İki ayeti kerime ile her şey apaçık ortaya konuyor zaten. başka söze gerek yok.

''Ne olaydı, ben Hak Peygamberle (ve O’nun izindekilerle) beraber bir kurtuluş yolu edineydim. Yazıklar olsun bana! Keşke beni sapıtan falanı dost edinmeyeydim. Vallahi beni, bana geldikten sonra Kur’an (düzeni)nden o sapıttı.” (Furkan/27-29)

''Biz kıyamet günü için doğru teraziler kurarız; hiçbir kimse hiçbir haksızlığa uğratılmaz. Yapılan amel, bir hardal tanesi ağırlığınca da olsa, onu getirir (tartıya koyarız.). Hesap görenler olarak da biz kâfiyiz.'' (Enbiya/21-47)

İMAM EFENDİ !! :biggrin

YUH ARTIK ADAMI İLAH YAPTINIZ

AYET ' İ İŞE KARIŞTIRMA

SÖYLEDİKLERİMİZ İŞİNİZE GELMİYOR HERHALDE

sabah sabah uyanamadıysanız gelin burdaki tartısmaları okuyun inanın gülerek kendınıze geliyoSunuz : )))

ne alıp veremediginiz var bu kadar birbirinizle bilmioRum ; )

Ben orada adamı övmedim. Adam ne yaptıysa cezasını çekicek dedim. daha anlamadın mı?

Ya konuyu nasıl bu kadar saptırıyorsun? anlamıyorum.Beni İMAM yaptın ya helal olsun sana. Ama daha imam olucak seviyeye gelmedim.Keşke gelebilsem.

Ya adamı kötüleseydim veya beddua etseydim heralde teşekkür ederdiniz. aynı insanı biriniz övüyor biriniz sövüyor. İki taraftan biri günaha giriyor. Ne gerek var?

awd' Alıntı:
Ben orada adamı övmedim. Adam ne yaptıysa cezasını çekicek dedim. daha anlamadın mı?

Ya konuyu nasıl bu kadar saptırıyorsun? anlamıyorum.Beni İMAM yaptın ya helal olsun sana. Ama daha imam olucak seviyeye gelmedim.Keşke gelebilsem.

Ya adamı kötüleseydim veya beddua etseydim heralde teşekkür ederdiniz. aynı insanı biriniz övüyor biriniz sövüyor. İki taraftan biri günaha giriyor. Ne gerek var?

kayip trilyon konusunda Erbakan ın yaptığı kul hakkı yemek değil midir???
Kul hakkı yemek büyük günah değil mi???
peki ben bunları bu şekilde söyleyince günahkar mı oluyorum??
:clap

Yetiştirmiş oldugu talebesi şuan başımızda.hoca neki talebesi ne olsun :D
bunları gördüğün yerde arkana bakmadan kaçacan kaç kaaaaaçççç

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kişinin, insanlar bozuldu, dediğini duyarsanız, anlayın ki, o şahıs en fazla bozulanların içindedir."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Müslim.

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Her kim, müslüman kardeşini bir günah yüzünden ayıplarsa, onu kendisi de işleyinceye kadar ölmez."
Muaz radıyallahu anh. Tirmizî.

Sanırım yukarıdaki hadisler buradaki konuşmaları açıklar.

Geri