Ne Mutlu Türküm Diyene

sonic' Alıntı:
arkadaslar bu zamana kadar sustum ama artık konusucam nedense bı bayan konu acınca neden kendı kafanızdan yada konuya aıt olmuyan cumleler kurup konuyu rezıl edısonuz ben bunu anlamıyorum burda bı bayan konu acmıs konuyu ıyı okuyum bı cevap verın okumadan bosa yorum yapıyosunuz kafam atıyo

Aman arkadaşLar küçük beyin kafası atıyomuş..Bu ne diyo ya diLinden anLayan varmı? Bakın bakalım konuyla alakalı olmayan yazıları kim yazmış! Bulunduğun yere dikkat et de saygısını yitirmesin insanlar..senin kafan atcak diye yorumda mı yazamıcaz

Ayrıca Ayşenur sana muhalifte değilim daha önceki konunuda yakından takip etmiştim gönülden de destekledim ama bunun tarzı biraz değişik geldi bana yada ben yanlış yorumladım olay bu sadece

bugün iki kızın tartışmasında kızlardan birinin ağzından "Adrenalin Yaratma!" diye bi cümle çıktı ya,o kadar vahim işte durum..
paylaşım için thanks..:D

aysenur83' Alıntı:
belirtmek istediğim bunlar değil ki. Yabancı dilin içimize ne kadar girdiğini göstermekti amacım. Sanırım yanlış anlaşıldım.

anla işte yazılanı anlamicak kadar yabancılasmısız turkçeye birde bu sosyete agzı varki akıllara zarar anlatmak istedigini gayet iyi anladım cok haklısın artık kurdugumuz cumlelerin nerdeyse her birinde yabancı kelime ve kelimeler var bu konuyu iyi vurgulamıssın saol :hhman:

LaZiSH bak gelirsem yanına!!! İnsan en azından bu konuda teşekkürler yazar afacan!!! :) İkra düzeltmen için de teşekkürler...

Ayşe arkadaşımıza tamamiyle katılıyorum. Birde her yıl cari açık 40-50 milyar çıkınca insanlar hükümeti suçluyor. Kimse suçu kendinde bulmuyor. Tekrardan teşekkürler

aysenur83' Alıntı:
Anlaşılmak için çığlık atmam mı gerekiyor??? Neden yazdığım yazının amacına değil de şekline takılıyorsunuz??? Hep bu şekilcilik değil mi zaten bizi bu hale getiren??? Offf ya offf!!! :(:(:(

ne şekilciligi neden bahsediyorsun??
ben seni anladım ve mesajımda destekledim

facetoface' Alıntı:
Turkcenin yabancılaşması hoş degil katılıyorum ama
bu yazıda postmodern sanatı kullanılmış ki son zamanlarda yeni yazarlarımız sıkca kullanıyorlar.
yalnız postmodernin sanat olup olmadıgı hala tartısılıyor.
destekleyenlerde var desteklemeyenlerde...
ama dedigim gibi maalesef gunumuz yazarları "populer" oldugunu dusunerek postmodern sanatını kullanıyorlar.buda Turkcemiz için hiç iyi degil.

yalnız su varki verdigin ornek(yazı) benim bahsettigim postmodern sanatla ilgili...
ya sen populizm peşindesin birşey bilmiyorsun
ya da anlamak istemiyorsun

aysenur83' Alıntı:
Of yaaa neden kimse anlamıyor? Ben orada dinlemeyin ya da şöyle böyle şeyler yapmayın demiyorum ki. Ben de dinliyorum, dinlemiyor değilim. Sadece dikkat edin! Yukarıda da yazdım, yine söylüyorum. Yabancı kelimelerin içimize ne kadar girdiğini görün diye bu yazdıklarım, yoksa "Yok efendim şunu yapmayın, yok efendim bunu yapmayın!" demiyorum ki ben... :(:(:(:( Aşk olsun size ya...
kızma abla kimseye laf solemiyoruz.Ancak, Türk gibi düşünmek Türk gibi konuşmaktan geçer bunu savunuyoruz..paydamız ortak..
niye alınıyosun?alınma çatlak ses herzaman çıkar..benim soylediklerim aa sen yanlıs yazmıssın manasında değildi tekrar oku istersen hatta son cumleyi iyi oku olur mu?
sana sonuna kadar destegim sahsen..

http://www.herice.com/mail/2012 ayşeneur,dediklerine kesinlikle katılıyorum,güzelim türkçemin nasıl olduda bu hale geldi inanamıyorum.ben turizm kentinde yaşıyorum ve bir turizmciyim ama yinede günlük yaşamımda hiçbişekilde yabancı kelimeleri dilime domalıyorum,en küçük örneği (pardon) u bile,teşekürler ayşenur...

yalnız su varki verdigin ornek(yazı) benim bahsettigim postmodern sanatla ilgili...
ya sen populizm peşindesin birşey bilmiyorsun
ya da anlamak istemiyorsun
[/QUOTE]

Arkadaşım adım muhalife çıkacak bu gidişle ama olsun. Ben populizm diye tabir ettiğin şeyin peşinde değilim. Hem ne gerek var? Hh'de ünlü mü olacağım? :):) Bir şey bilmediğim konusunda haklısın, postmodern sanat mıdır nedir hiç ilgim olmadı, bilmiyorum. Ben sadece söylemekten sıkıldım ama yine tekrar ediyorum Türkçe ne hale geldi, yabancı kelimeler dilimize ne çok girdi diye örnek olması için yazdım. Hepsi bu işte... Okuduğumda dikkatimi çekmişti, paylaşmak istedim. Bir sakıncası var mı acaba?:eek: :eek:

guzel bi yazi kardesim:goz:

gercekler ortada gereksiz bir tartisma bu eger uzayacaksa konu kapatilsin lutfen kusura bakma kardesim :(

bu osman bey biraz züppe gibi bişe oluyor sanırım :s

Bi kere bu herife Osman ismi hiç yakışmamış :)
Şaka bi yana yabancı dilin, batılı yaşam tarzının ve bunları hiç umursamayışımızın tablosu bir yazı. Eline sağlık

Geri