"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" ayrımcılıkmış...

buraq8989

New member
Reaction score
0
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammerberg, Türkiye’deki “azınlıklar” ile ilgili raporunda okullarda öğrencilerin söylediği “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözünü eleştirdi.

Raporda, bununla “etnik ayrımcılık” yapıldığı öne sürüldü. Türk Hükümeti ise verdiği yanıtta “Türk kelimesi bir etnik, dil veya dini kökene dayanmıyor, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını ifade ediyor” dedi.

AVRUPA Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg, Türkiye’de “azınlıklar” ile ilgili yayınladığı raporunda okullarda öğrencilerin söylediği “Ne Mutlu Türk’üm diyene” sözünü eleştirdi ve bununla “etnik ayrımcılık” yapıldığını öne sürdü. Hammerberg’in, 28 Haziran-3 Temmuz arası Türkiye’de yaptığı görüşmeler sonrası yazılan rapordaki bu eleştiri, hükümetin tepkisine yol açtı.

BİR ETNİK KÖKEN YÜCELTİLİYOR

Bugün yayınlanan raporunda Hammerberg, Türkiye’deki okullarda “Türk’ün ve Türk olmaktan gurur duyuyorum” gibi çeşitli antların her gün öğrencilere söyletildiğini ve bu sözlerin “Ne Mutlu Türk’ün diyene” sözüyle tamamlandığını belirterek bunun bir etnik kökeni yücelttiğini öne sürdü. Türkiye’de 12-15 milyon arasında Kürt kökenlinin bulunduğunu, 3 milyona yakın Roman, 3 milyon Kafkas, 1 milyona yakın Laz bulunduğunu belirterek, bunun Türkiye tarafından bir “zenginlik” olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

AZINLIĞIN TANIMI GENİŞLESİN

Türkiye’de azınlık tanımının, Lozan Anlaşması’na dayanarak sadece Rum, Ermeni ve Yahudiler için yapıldığını belirten İnsan Hakları Komiseri Hammerberg, “Azınlık tanımının Avrupa’daki tanımına uyarlanması, ancak Anayasa değişikliği ile mümkün. Bu değişiklik mutlaka yapılmalı” dedi.

Hammerberg, üniversitelerde Kürtçe eğitmen yetiştirilmesi için özel bölümler açılmasını, Alevilerin haklarının verilmesini, Heybeliada Ruhban okulunun açılmasını ve Vakıflar Yasası’nın gayrimüslümlerin mülklerinin iadesine uygun hale getirilmesini talep etti.

Hükümetin yanıtı: Etnik ayrımcılık değil

Türk Hükümeti’nin verdiği verdiği 11 sayfalık cevabi raporda ise Hammerberg’in “Ne Mutlu Türk’ün diyene” sözünün “etnik ayrımcılık” olarak ifade edilmesine eleştiri getirildi. Hükümet cevabında, özdeyişin bir etnik grubu yüceltmek için değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanların ülke toprağına bağlılığını ifade ettiği belirtildi. “Türk” kelimesinin bir etnik, dil veya din kökene dayanmadığı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını ifade ettiği kaydedildi. Hükümet ayrıca “azınlık” tanımının Lozan Antlaşması ile belirlendiği de vurgulandı.

Kaynak: �Ne Mutlu Türk�üm� etnik ayrımcılık - Hürriyet

aynende öyle ne mutlu TÜRKÜM diyene ifadesi vatan topraklarinin bütünlügüdür bencede ayrimcilik olamaz bu kelimede
vatan millet sakaryaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

iLginc...!

Ne mutlu yürküm dmek ayrımcılık değil ama herkese bunu kabul ettirmeye çalışmak gereksiz.. Herkes neyse odur.. önemli olan millet olabilmek devlet olabilmek.. Türk milleti olabilmek tir mesele. Herkesin türk olması değil

türk olmak isteyen olur.. milleti zorlamanın ne anlamı var.. olmak istemeyenleride kapı dışarı edeceksin vatanımdan .. demokrasiyi rafa kaldıracaksın.. yok öyle yağma bu ülke azınlıkların ülkesi değil.. beğenmeyen çeker gider

bu ab sevdası bizde olduğu sürece adamlar herşeyden taviz vermemizi istemeye devam edecekler.ama zavallılar şunu bilmiyorlar bizdeki vatan millet sevgisi sizin hayalinizin ulaşamayacağı kadar engindir.ne mutlu türküm diyene

Doğru bir tespitttir. Ayrıca "Türkiye Türk'lerindir." sözü de bir ayrımcılık cümlesidir. Türkiye'yi sadece Türkler kurdu diyenler gaflet ve delalet içindeler; tarihinden uzak, araştırmacı ruhundan yoksun ve başlarını kuma gömen kişilerdir.

bence ne mutlu türkiyeliyim diyene.. bakın bunun en ii örneği amerika birleşik devletleri.. şimdide avrupa da aynı şeyi yapmak için uğraşıyo.. farklılıkları ayırmamak lazım bilakis onlar bizim zenginlikleriizdir. birlikten kuvvet doğar..

bence ne mutlu türkiyeliyim diyene.. bakın bunun en ii örneği amerika birleşik devletleri.. şimdide avrupa da aynı şeyi yapmak için uğraşıyo.. farklılıkları ayırmamak lazım bilakis onlar bizim zenginlikleriizdir. birlikten kuvvet doğar..

o şekilde ne ortada türklük kalır ne de birlik.. sen amerikadaki gibi diyorsun.. amerika'dan kaç kişi ben amerikalıyım diyor ??? ben çinliyim koreliyim vs diyorlar... zaten bak amerika birleşik devletleri... :goz:

Bunu anlamak için önce tarihini iyi okumak lazım sonra konuşmak iyi bişeydir..

Bu cümleyi herkese dayatmak ayrımcılıktır.

Ben bir Türk olarak Türk olmaktan mutluyum ve seve seve Ne mutlu Türk üm derim

ama kendi ifadesiyle Türk olmadığını söyleyenlere hayır sen Türksün ve Ne Mutlu Türküm demek zorun dasın diye dayatmak yanlıştır

Bu avrupanın işi gücü Türkiye'yi karıştırmak olmuş. Zaten içerde karışıklık çok bunlarda birazdaha körüklemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Utanmasalar bayrağın rengine karışacaklar.

Ama suç onlarda deil. Avrupadan üyelik dilenenlerde. Bide demezlermi artık güçlü devletiz. Dimdik ayakta duruyoruz. Yalana bak yalana.

Türkiye Türklerindir.Türk'ten başka düşünülemez!
Türk'ün şeref ve haysiyeti yerlerde sürünemez!

hepinize gider alayiniza gider
icon8.gif

Doğru bir tespitttir. Ayrıca "Türkiye Türk'lerindir." sözü de bir ayrımcılık cümlesidir. Türkiye'yi sadece Türkler kurdu diyenler gaflet ve delalet içindeler; tarihinden uzak, araştırmacı ruhundan yoksun ve başlarını kuma gömen kişilerdir.

dogru biz herkesten önce geldigimize göre bu vatana kimseye türk olun demiyoruz sadece esit haklara sahip bir ülkede yasiyorsaniz o zamanda bu ülkenin degerlerine sahip cikin sadece
simdi sen gitsen dünyanin bir ucunda sana sorsalar nesin sen kürdüm desen kim bilecek türkiyeliyim dersen ancak bilinir
yazik yazik ülke degerlerimizi nerelere cekmek istiyorlar acilimlarini yerim ben bunlarin
acilimmis ne acilimi herkes esit bu ülkede oturun oturdugunuz yere vatandaslik haklarinizi aldirmayin sonra bosta kalirsiniz gidersiniz israil gibi ülke aramaya :D

dogru biz herkesten önce geldigimize göre bu vatana kimseye türk olun demiyoruz sadece esit haklara sahip bir ülkede yasiyorsaniz o zamanda bu ülkenin degerlerine sahip cikin sadece
simdi sen gitsen dünyanin bir ucunda sana sorsalar nesin sen kürdüm desen kim bilecek türkiyeliyim dersen ancak bilinir
yazik yazik ülke degerlerimizi nerelere cekmek istiyorlar acilimlarini yerim ben bunlarin
acilimmis ne acilimi herkes esit bu ülkede oturun oturdugunuz yere vatandaslik haklarinizi aldirmayin sonra bosta kalirsiniz gidersiniz israil gibi ülke aramaya :D

Çok mu basitmiş o vatandaşlık haklarını almak?Sanırım senin gibi düşünen bir hükümet bunu hiç korkmadan yapabilir,ama o vatandaşlık hakkını alacağı insanlar onu hükümetlik yapacağı yerde bulunmasını sağladı bir zamanlar bu ülkede türklerle birlikte savaşarak...

ce Guevara asigi oldugun belli biz o yollardan zamaninda gectik birakin bunlari
niye cokmu zor
sen bu ülkde dog sonrada seni koruyan askerine güvenlik gücüne kursun SIk nerde görülmüs bu
yedigin tabagi pisletme
vatanina sahip cikmiyorsan ben istemiyorum diyorsan gisdrsin zorla tutanmi8 var
ama her sey bir gecede oluyor biliyormusun almanyadada olmustu bu bir anda oldu ve yahudiler ülkeyi terk ettiler ayni konuma gelmesinlerde bu vatan hainleri
hicte sasmam
not:ben bu hükümeti savunuyorum demedimki :D

2 dakikada yazdın oynadın sonrada oturup sindiremedin bir lavaboya git istersen?

Kime aşık olduğum hangi ideolojik görüşte olduğum seni ilgilendirmez bu 1.

Kimse teroristleri savunmuyor,zaten insan öldürenin benim görüşümde insani bir değeri olmaz olamaz.Bu ister Türk Askeri olsun isterse Yunan Askeri...İnsan hayatı önemlidir.

Ülkeye sahip çıkmaktan kastın ne?İlla silah alıp dağa çıkıp teroristleri vurmak mı?O askerin elindeki silah benim vergilerimle alınıyor,benden kesilen ücretlerle.Beni koruması gereken polis , eğer ben düşüncemi ifade ediyorum diye bana tokat atabiliyorsa böyle bir hoşgörüsüzlük ve insanlık dışı durum varsa,sen insanlarla ''insan '' gibi diyaloga geçemeyip eline silah verdiğin o cografyayı,daha silah tutmayı öğrenemeyen askeri doğuya gönderirsen ölümde olur , dağa çıkanda...

Terorizmle savaşacaksan eğit o zaman yetiştir adam gibi yap işini...Bir milletvekilinin oğlu askerde şehit olmuş mudur sorarım sana?Hepsi avrupalarda,neden peki?Senin milliyetciliğini savunan o milletvekillerinin cocukları suan nerde söyle bana?Hangisi askerde şehit düştü ve ya sınır ötesi operasyona katıldı?

Anca boş boş konuşmayı biliyorsunuz...

Geri