arkadaşım öncelikle.....uğraşıp yazıdan benim için bir özet çıkardığın için teşekkür edeyim..fakat gerek yokutu ..ben zaten takıldığım kısmı söylemiştim neyse...
sana cevaben ..şöyle kendimi anlatmaya çalışayım bu ülkede insanlar tarafından;
''bizim başımıza gelecek insanın sadece başbakan veya cumhurbaşkanı olması yeterli değil..gerektiğinde bir lider olarak masaya yumruğunu vurmasını bilmeli...''
bir başkası...
''devir artık eski devir değil..20. yy artık demokrasi ve müzakere ile işler yürütülmeli''
bu böyle uzar gider..
bu birbirine zıt iki görüşte yine bizim insanımız tarafından farklı zamanlarda..taraftar buldu ..
anlatmaya çalıştığım... gayet doğal.... olan bu farklı görüşlerin.. yine farklı zamanlarda taraftar bulması..iki görüşede saygım var..ve bunlar bir çelişki değil...
eğer son olayla ilşkilendirecek olursak....bu olayın iç siyaset malzemesi yapılmaması..(iktidar-muhalefet)..ve ülke meselesi olduğu konusunda... hemfikir olduğumuzu varsayarak..
genelde.. yapılan eleştirilerin(olumlu yada olumsuz) şahsen benim de destek verdiğim bu duruşu gölgelemesinden rahatsızım..ve sırf bu yüzden insanlar... ..iktidarı elştiremiyorlar çünkü...ozaman yaratılan kamaoyu onları bir taraf ..olarak kattogorilendiriyor maalesef...
mesala ben....senin aştığın 50 konuyada sert muhalif yazılar yazsam 51. konuda yaptığım eleştirinin..senin adına ...kaydadeğer...bir anlamı olurmu...???
ama ben doğru gördüğüm ....yorumu/yazıyı ... destekleyip..yanlış.gördüğüme muhalefet koymuş olsam...en azından bu adam nedemek istiyor diye bir düşünürsün...değilmi..!!
ülkede de oynanan büyük bu oyuna .iktidar da mualefette zaman zaman alet oluyorlar....ben bu oyuna gelmiyelim diyorum..
ben şimdi Baykala veya Erdoğona destek verecek anlamda bir laf söylesem..örnekse bu forumda.....illaki başka taraftanda aynı zamanda ......eleştirmem lazım...
(sanki eleştirilen insan değilde cansız bir madde..her reaksiyona vereceği tepki baştan biliniyor..yok böyle birşey)
yoksa tarafım hemen belli..hücuuumm...sen artık ne söylesen boşşş...niye kendimizi bu daracık alana hapsediyoruz..hepimiz aynı gemideyiz..
niye ben ağız tadıyla iktidarı eleştiremiyorum..niye bir kısım insan.. benim daha ne söylemeye çalıştığımı anlamadan hücuma geçiyor....veya tam tersi....asıl can alıcı soru.... bu mevcut kamplaşmayı kim, niye, körüklüyor.bundan ne menfaat sağlıyorlar..ülke ne kaybediyor..
dahada vahimi bu oynanan oyun artık iç siyaseti de aştı ve ülke menfaatlerinin...konusu olan olaylarda bile kendini göstermeye başladı....işte bu çok tehlikeli..
ya arkadaşlar bir düşünelim.....geniş bakalım..olaylara değil sonuçlara ..bakalım...
şunu diyebildiğimiz gün umarım daha farklı olacak herşey.....
...ben herkezi,her kurumu makamı...gerekirse en sert şekilde vatandaş olarak eleştirimrim..yeri geldiğinde eleştirdiğim insanı...sonuna kadar da desteklerim..ve ..bu hakkımı gasbetecek her fikre .baştan.karşı çıkarım....
bu böyle olduktan sonra..bu başlık altında....alıntı yapılan..yazıda.. yazılan eleştirile ilgili...doğru gördüğüme destek verir..yanlış bulduğuma ...muhalefet ...koyar...anlayamadığım noktayıda açıkca söylerim....hiçbir siyasi görüşede taraf olmam..
ve elbetteki benim yorumlarımda eleştiriye açıktır....keşke önyargı olmasa..
yaa dostum kusura bakma cevap mecburen ..uzun oldu...umarım..anlatabilmişimdir...kısa yazsam..millet yanlış anlıyor...uzun yazsam eleştiriyor....bizede saygı duymak düşüyor.:vur
niyet kötü..olmadıkça hertürlü konu tartışılmalı..
:saskin
arkadaşım ben genelleme yapmadım..böyle anlaşıldıysa sizin vasıtanızla düzelteyim...ama olay gerçek..frum içinde arat görürsün olmadı internette arat...videoyu insanlar izledi..benim izleyebildiğim.. 3 farklı video var...he sen buna destek veriyorsan kusura bakma sana söyleyecek lafım yok....bende ve izleyenlerde bir bilgi eksikliği var ise lütfen düzelt..bizde ona göre yorumlarımızı düzeltelim...veya neye tepki koyuyorsan açıkça onu yaz.....