ne kadar büyüksün

kayhan

New member
Reaction score
0
Asagidaki goz kamastirici kiyasa dikkatle bakin. Icinde bulundugunuz ucsuz bucaksiz dunya, derin okyanuslar ve zirvesi gorunmeyen daglar... ne kadar buyuk dersiniz?

2znsd93.jpg

ih5nvm.jpg

2ly36f9.jpg

Gunes bizim bilmedigimiz sayisiz yildizdan sadece biri.. Simdi biraz daha uzaga bakalim. Diger yildizlarla kiyasina dikkat edin.

14ng47a.jpg

Yukaridaki resimde Jupiter sadece 1 pixel. Dunya ise goruntulenemeyecek kadar kucuk boyutta.

35i0t2g.jpg

Gunes yukaridaki resimde sadece 1 piksel. Jupiter ise goruntulenemeyek kucuklukte.

Antares gokyuzundeki 15. buyuk yildiz. ve bize bin isik yilindan daha uzak.

peki dusun simdi o zaman, ne kadar buyuksun su kainatta?

Bu resim hubble teleskopunun ultra derin kizilotesi algi sistemiyle cekilmis, bize milyarlarca isik yili uzakliktaki sayisiz galaksileri gosteren unlu resmidir.

qpjecw.jpg

Asagida gordugunuz kisim, yukaridaki resmin en karanlik noktalardan birinin yakinlastirilmis goruntusu.

35bfgxg.jpg

alıntıdır
bana mail olarak geldi arkadaşlar bende paylaşmak istedim.

Dostum aynen bu konuyu anlatan bır vıdeo gormustum ınternette Superdı Yanı O Buyuk gezegenlerın yanında cok ufak kalıyoruz ... Tesekkurler Elıne SaglıK.....

mükemmel bişee

olm ben yolladım len bunu ... bunun sonunda bişeyleer daha yazyodu.alıntı kesintili olmuş :D

Çok Harika yaw :D Paylaşım için teşekkürler ^^

müthiş paylaşım eline sağlık...

* hatırladığım kadarıyla insan zaten bir birimin 400 katından daha büyüğünü kafasında canlandıramıyor...

Yani dünyayı birim alan biri galaksinin büyüklüğünü yırtınsada kafasında canlandıramaz....

bencede çok güzel emeğine sağlık paylaşım için teşekkrler

Bunlara baktıkca insanın bir mikroptan bile kücük görüryor sözüm ona ataistler iyice baskısn biraz kafa yorsa mükemmel eksiksiz yaratıcının şaheserine agızları acık bir şekilde bakarlar ve yine buna bakarak gücünün ne kadar sonsuz oldugunu bir kez daha anlaşılır hayret bir şey o 15, büyük yıldızın yanında dünya bırak koskoca güneş bile görünmüyor
Emegine saglık karedeş

Geri