Nazlı Ilıcak'tan tokat gibi cevap ______

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Nazlı Ilıcak'tan tokat gibi cevap

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in telefonlarının bir süre dinlendiği ortaya çıktı. Ayrıca, teknik takip de yapılmış. Kararı, 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Ekim 2008'de vermiş.

Bir baktık, neredeyse, ıslak imzalı belgeyi ve cunta gelişmelerini unutturacak ölçüde büyük bir kıyamet kopuyor. Oysa, her şey yasal.

Müfettişler talep etmiş, mahkeme karar vermiş ve belirli bir süre Aykut Cengiz Engin dinlenmiş. Eğer dinleme kayıtları kamuoyuna duyurulursa, özellikle Ergenekon davasında örneklerini gördüğümüz gibi, suç teşkil etmeyen kayıtlar da dosyaya dahil edilirse, bu hata.

Yoksa, mahkeme kararı verildikten sonra herkesin telefonu dinlenebilir ve herkes teknik takibe alınabilir. Yargının bağımsız olması, bazı mensuplarının yasadışı işlere, ya da karanlık olaylara bulaşmasını, görevi kötüye kullanmasını engellemiyor ki!

İsterseniz, maziyi şöyle bir kurcalayalım:

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Ergül Güryel'in, Turkcell'in avukatlığını yapan oğluna yardım etmek için, 7. Asliye Ticaret Mahkemesi hâkimiyle ilişki kurduğu, dinleme neticesi ortaya çıkmıştı.

Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, Milas'taki kooperatif evini müteahhit Süha Hakkı Şen'e yaptırıyordu. Şen, Alaaddin Çakıcı'nın yakınıydı. Hatta Çakıcı, Şen'e, Eraslan Özkaya'dan para almamasını bile söylemişti. Çakıcı ve Şen takipteyken, ister istemez Yargıtay Başkanı da dinlemeye takıldı. Çünkü, Özkaya, en az 20 kere Hakkı Süha Şen ile konuşmuştu. Bu konuşmalarından birinde, Şen, kararı soruyor; Eraslan Özkaya ise, "Çıkmış ama, istediğimiz gibi değil" cevabını veriyordu. Bilmem lâfı uzatmaya gerek var mı?

Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt'ün eşi Ferda Hanım, Ergenekon sanıklarından Turan Çömez ile ilişki halindeydi. Turan Çömez izlendiği için, o da dinlemeye takıldı. Ferda Hanım, Turan Çömez'e, "Biz ortalığı karıştırmak için öyle şeyler yapıyoruz ki" diyor, Osman Paksüt ilâve ediyordu: "Kesinlikle böyle... iddianamenin iadesi gerekli görüşü bildirilirse, iyice karışır."

Gelelim dinlendiği anlaşılan Sincan hâkimi Osman Kaçmaz'a. Onun da, Ergenekon sanığı Kemal Kerinçsiz'le ilişkisi olduğu şüphesi doğmuştu. Kemal Kerinçsiz, Ergenekon davasının diğer sanığı Muammer Karabulut'a, hâkim Kaçmaz'la, Bakü'de düzenlenen 11. Türk Dünyası Kurultayı'nda karşılaşmalarını telefonda şöyle anlatıyordu: "...Geçen gün Bakü'de... şey... 'Sayın' davasını açan Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanıyla, 'Beni hatırlayabildin mi Kemal? Senin yaptığın itiraza karar veren reisim...' dedi. 'Yapma ağabey... ben de sizi ziyaret edecektim Ankara'ya geldiğimde. Bir gözünüzden öpeyim diye' cevabını verdim. Sarıldım öptüm adamı. Oturduk sohbet ettik; aslan gibi çocuk..."
Osman Kaçmaz o konuşmayı reddediyor ama, belli ki bu yüzden teknik takibe alınmış. (Kaçmaz, Abdullah Öcalan'a "Sayın" dediği gerekçesiyle, Tayyip Erdoğan aleyhine açılan davadaki takipsizlik kararını bozan hâkim.)

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi Ali Suat Ertosun'un ise, birkaç ay önce, Ergenekon sanığı Engin Aydın ile birlikte resimleri medyaya yansımadı mı? Tam da, hâkimler ve savcılara ilişkin tayin kararnamesinin çıkmak üzere olduğu günlerde. Ergenekon sanığı Engin Aydın, teknik takipteyken, belli ki Ertosun da o takibe takılmıştı. Ertosun'un, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü olduğu dönemde, Sabancı'nın katili Mustafa Duyar ile gazeteci Can Dündar'ın görüşmesini engellediği, bunun da akabinde Mustafa Duyar'ın, Nuri ve Vedat Ergin tarafından Afyon Cezaevi'nde öldürüldüğünü de hatırlatalım.

Gerçi, Aykut Cengiz Engin'in dinlenmesi talebi, Adalet Bakanlığı müfettişlerinden gelmiş. Yalnız bu sistem bugün kurulmadı, ezelden beri böyle işliyor. Eğer Adalet Bakanlığı'nın önerdiği HSYK düzenlemesi yasalaşırsa, Teftiş Heyeti de HSYK'ya bağlanacak. Ama, CHP, "Mevcut HSYK'nın yapısına dokunamazsınız" havasında. Oysa bu yapısıyla HSYK, vesayet rejiminin en önemli ayaklarından biri gibi duruyor. Tıpkı Anayasa Mahkemesi gibi. Teftiş Heyeti'ni Adalet Bakanlığı'ndan alıp, 7 kişilik Kurul'a bağlayamazsınız ki! Şemdinli olayında kötü imtihan vermiş bir HSYK'ya, neden Adalet Bakanlığı'ndan daha fazla güvenelim?

NAZLI ILICAK-SABAH
Nazlı Ilıcak'tan tokat gibi cevap

İşci Partisi denen Ergenekon destekcisi 6 yıldır Başbakan ve bir çok bakanı dinlediği ortyaçıkıyor hatta birde bunları yayınlıyor kimsenin gıkı çıkmıyor ama yasal olarak yapılan dinlemeler de ise ergenekoncular hep bir ağızdan kıyameti koparıyor

€lyesa;4767167' Alıntı:
İşci Partisi denen Ergenekon destekcisi 6 yıldır Başbakan ve bir çok bakanı dinlediği ortyaçıkıyor hatta birde bunları yayınlıyor kimsenin gıkı çıkmıyor ama yasal olarak yapılan dinlemeler de ise ergenekoncular hep bir ağızdan kıyameti koparıyor

kimsenin gıkı çıkmıyor dersen yanlış yaparsın. aydınlık dergisinin genel yayın yönetmeni ve bir kişi daha tutuklandı. bu mu gıkının çıkmaması?

ergenkoncuların dinleme kayıtlarındaki karılarıyla yaptığı görüşmeyi bile gazete denen şeylerin sayfalarına 8 sütun basarsan adamlar tabi kıyameti koparır.

ama unutmayın. bu hukuk bir gün sizede lazım olacak.

kimsenin gıkı çıkmıyor dersen yanlış yaparsın. aydınlık dergisinin genel yayın yönetmeni ve bir kişi daha tutuklandı. bu mu gıkının çıkmaması?

ergenkoncuların dinleme kayıtlarındaki karılarıyla yaptığı görüşmeyi bile gazete denen şeylerin sayfalarına 8 sütun basarsan adamlar tabi kıyameti koparır.

ama unutmayın. bu hukuk bir gün sizede lazım olacak.

hukuk herkese lazımdır... 6 yıl bir ülkenin başbakanı yasal olmayan şekilde dinlenir ve aydınlık gibi aydın doğan medyası gbi, türksolu gibi tsk nın formatladığı internet sitelerinden servis edilirde , bugün kendisine hukuk isteyenler dahil kimsenin gıkı çıkmassa bugün yaşanan yasal dinleme tutanakları brilerini rahatsız eder alınmayacaklar.

ergenekon yapılanmasında görüldüki g. kurmay başkanını bile dinleyen, odasında yakın takip yapılan, ev ve özel hayatını bile deşifre edip kendi bünyesinde tezgah hazırlayan g. kurmayın cuntacı kesimi kendi içinde bile tezgahlar üstü yapılanmaya giden tsk, kendi komutanını fişleyen askeri bürokrasi ve cuntacı kesim bugün yargıda hesap veriyor.

hiçbişey artık eskisi gibi olmayacak. bunuda birileri görmeye başladı çok şükür..

hukuk herkese lazımdır... 6 yıl bir ülkenin başbakanı yasal olmayan şekilde dinlenir ve aydınlık gibi aydın doğan medyası gbi, türksolu gibi tsk nın formatladığı internet sitelerinden servis edilirde , bugün kendisine hukuk isteyenler dahil kimsenin gıkı çıkmassa bugün yaşanan yasal dinleme tutanakları brilerini rahatsız eder alınmayacaklar.

ergenekon yapılanmasında görüldüki g. kurmay başkanını bile dinleyen, odasında yakın takip yapılan, ev ve özel hayatını bile deşifre edip kendi bünyesinde tezgah hazırlayan g. kurmayın cuntacı kesimi kendi içinde bile tezgahlar üstü yapılanmaya giden tsk, kendi komutanını fişleyen askeri bürokrasi ve cuntacı kesim bugün yargıda hesap veriyor.

hiçbişey artık eskisi gibi olmayacak. bunuda birileri görmeye başladı çok şükür..

bunu şimdi görmeye başladıysanız geçmiş olsun demekten başka yapabileceğimiz bişey yok.

biz susurluk kazası olduğunda devlet içindeki çeteler aydınlatılsın, devamlı aydınlık için 5 dakika karanlık eylemleri yaparken sizin zihniyetiniz sus pus köşesinde oturuyordu.

lütfen bize dürüstlük, ahlak dersleri vermeye kalkmayın. siz derken zihniyetinizi kastediyorum.

ergenekon ilk ortaya çıktığında bu susurlukla bağlantılıdır diyenlere hadi canım ordan diyen yine sizin zihniyetinizdir.

ve bu ergenekon, susurluk, gladio, derin devlet adı her ne zıkkım ise onu bu ülkeye zorla sokan ve onu sokmak için gidip korede yüzlerce askerini şehit eden bir o kadarını esir bırakan ve yine bir o kadarını gaip (kayıp, bulunamamaış) bırakan yine sizin zihniyetinizdir.

eğer neden bahsettiğimi anlamadıysanız nato'ya girşimizi bi irdeleyin derim.

bi bakın gladio nedir? kim kurmuştur? hangi tarihte ülkeye getirlimiştir? kim beslemiş büyütmüştür?

tarihinizi bilmeden bu güne bakmak yorum yapmak cehaletten öteye gitmez.

biz susurluk kazası olduğunda devlet içindeki çeteler aydınlatılsın, devamlı aydınlık için 5 dakika karanlık eylemleri yaparken sizin zihniyetiniz sus pus köşesinde oturuyordu

evet ogünler de eylemler yapılıyordu ama o ylem susurluk için başladı daha sonra 28 şubta darbecilerin oyununa gelip irtica safsataları bahane edilerek refah-yol hükümetini devir me eylemlerine dönüştü

ve dakası ogün susurlukta çete yapılanması milliyetci ülkücü kesime uzandığı için temiz toplum edebiyatı parçalayan sözde solcular

ergenekon da ise çetelerin ucu kendi düşüncesinde ki lere dokunduğu için bu çetenin avukatlığına soyundurlar.

bu yüzden biz aslında geçmişte kimin ne yaptığını çok iyi biliriz

TuğяuL;4768380' Alıntı:
evet ogünler de eylemler yapılıyordu ama o ylem susurluk için başladı daha sonra 28 şubta darbecilerin oyununa gelip irtica safsataları bahane edilerek refah-yol hükümetini devir me eylemlerine dönüştü

ve dakası ogün susurlukta çete yapılanması milliyetci ülkücü kesime uzandığı için temiz toplum edebiyatı parçalayan sözde solcular

ergenekon da ise çetelerin ucu kendi düşüncesinde ki lere dokunduğu için bu çetenin avukatlığına soyundurlar.

bu yüzden biz aslında geçmişte kimin ne yaptığını çok iyi biliriz

yok merak etme biz o zamn kimsenin oynuna gelmedik.

refah yol hükümetine olan tepkimiz " devlet adına kurşun atan bizim namusunuzdur" diyerek bahçelievler katliamının azmettiricisi olduğu bilinen birini sanunan kadınaydı. kim olduğunu iyi bilirsin. başbakandı hani.

ve bizim refah yola tepkimiz bu karanlık eymemimimz için " mum söndü oynuyorlar" diyebilecek kadar aşağılaşan adalet bakanı olduğunu idiia eden zat şevket kazan'aydı.

siz saha sapla samanı ayırt edemeişsiniz gelmiş tarihten siyasetten konuşmaya çalışıyorsunuz.

ve şunu bil solcular edebiyat parçalamaz. sanata saygılıdır. edebiyat varsa alır okur. ama sizin zihniyetiniz okumadığıyla övünür.

şimdi solcular neden mi seslerini çıkarmıyorlar?

çünkü seslerini çıkara çıakra çıakracak ses kalmadı. herkesi biz savunduk. işçiyide, köylüyüde, öğrenciyide, sanatçıyıda, türbanlıyıda...vs.vs.

sakın türbanlıyı mı savundunuz demeyin çünkü türbanlıları savunan solculardan biri benim ve benim gibi onlarca solcu vardı okuduğum okulda. özgürlük herkes için dedik onları savunurken ama baktıkki onlar özgürlüğü sadece kendileri için istiyormuş. ben sakal bıraktığım ve solcu olduğum için okul yönetiminden uyarı alınca türbanlı "arkadaş"lara gidip bana destek olun dediğimde kimse yüzüme bakmadı.

ve solcuların dostu sadece solculardır. faşistler, yobazlar, cuntacılar, darbeciler, geri kafalılar solcuların dostu olamaz. ha eğer bu saydığım kesimden biri ben solcuyum diyorsa o zaten solculuğun ne olduğunu dahi anlamaıştır.

örnek türk solu dergisi. kendilerini solcu oalrak tanıtan dergi aslında bu ülkenin gördüğü en faşist gruptur. atsız bile onları görse şaşırırdı.

şimdi meydanı boş bulup solcular hakkında ileri geri konuşmayın bence. önce askerdeki aynalarda yazan uyarıyı bi aklınıza getirin.

"kıyafetini düzelt"

bu demekdir ki " sen kıyafetim düzgün zannediyorsun ama kıyafetinde illaki bir kusur var. önce aynaya bak onu düzelt."

hadi kolay gelsin.

bak şimdi senin yazını okuyunca büyük bir hata yaptığımı fark ettim. bu da ergenekon çetecilerini ve mafya bozuntularını savunanları solcu olarak nitelemem di. Oysa çeteleri derin devleti savunanlara dün yanın en geri ülkesin de bile solcu denmez .Bu tiplerin adı darbeci faşist tir.

Türkiye de solcu mu varki hemen kendini solcu zannedip üstüne atladın.Bu ülkede tanıdığım bir kaçtane solcu var onun dışında solcu görmedim boşuna kendiniizi kandırmayın.Darbe şakşakcılığı yapanlara ergenekon çetecilerin savunuculuğunu yapanlara şu son yıllar da sırf AKP ye muhalafet edeceğiz diye MHP den daha faşist söylemlere sahip olmanın adı nezaman dan beri solculuk oldu

sen önce git solculuğun ne olduğunu öğren. Sen kendine solcu diyorsan şunu bilki ben senden daha solcuyum

bunu şimdi görmeye başladıysanız geçmiş olsun demekten başka yapabileceğimiz bişey yok.

biz susurluk kazası olduğunda devlet içindeki çeteler aydınlatılsın, devamlı aydınlık için 5 dakika karanlık eylemleri yaparken sizin zihniyetiniz sus pus köşesinde oturuyordu.

lütfen bize dürüstlük, ahlak dersleri vermeye kalkmayın. siz derken zihniyetinizi kastediyorum.

ergenekon ilk ortaya çıktığında bu susurlukla bağlantılıdır diyenlere hadi canım ordan diyen yine sizin zihniyetinizdir.
.

yeni gördüğümüz bişey yok kardeş... tuğrul çok güzel açıklamış olan biteni sana ama ben en azından şunu diyebilirim sana;

dün susurlukta karanlıklara çetelere sol diye birileri güya tepki koyduysa niçin aynı tepkiyi bugün aynı türden 28 şubatlara, ergenekonlara, 27 nisan muhtıralarına göstermiyor şu bizim sol dediklermiz?

bugün darbe şakşakçılığı ve avukatlığına soyunanlar sol değilde enternasyonel faşizm yanlılarımı türkiyede..

bari kendinize bir çizgi bulunda, dün susurlukta ülkcü mafya diye sövdüklerinize ve darbeci çeteci deidklerinizle bugün aynı safta olmayın. ben o zaman size farklı bir sol yada olması gerektiği gibi bir sol diyeyim... çelişmeyin kendinizle..

darbeci sizin tayfadansa iyidir başka tyayfadansa kötüdür anlayışını bırakın bir kez olsun sol dürüst davransın millete .. ama nerde??

zerkli arkadaşa göre bir hükümeti devirmek bazı durumlarda mübahmış..
refahyol hükümeti haketmiş..ve ona göre akpde haketmiş..

ya arkadaşım varmı böyle bir durum..
ben seçiyorum çoğunluk benim sen kimsin...

neyse ne kadar sinir had sayımı aşsamda laf anlama sıkıntısı olucak..
en iyisi beklemek ve görmek..

Nazlı Ilıcak Erkek Gibi Kadın Valla,
Bunun Yanı Sıra Yılların Eskitemediği Usta Bir Kalem.
Yine Kendi Uslubunca Doğruları Cuk Diye Sıralayıvermiş.

teker teker cevap vereyim.

TuğяuL;4768431' Alıntı:
bak şimdi senin yazını okuyunca büyük bir hata yaptığımı fark ettim. bu da ergenekon çetecilerini ve mafya bozuntularını savunanları solcu olarak nitelemem di. Oysa çeteleri derin devleti savunanlara dün yanın en geri ülkesin de bile solcu denmez .Bu tiplerin adı darbeci faşist tir.

Türkiye de solcu mu varki hemen kendini solcu zannedip üstüne atladın.Bu ülkede tanıdığım bir kaçtane solcu var onun dışında solcu görmedim boşuna kendiniizi kandırmayın.Darbe şakşakcılığı yapanlara ergenekon çetecilerin savunuculuğunu yapanlara şu son yıllar da sırf AKP ye muhalafet edeceğiz diye MHP den daha faşist söylemlere sahip olmanın adı nezaman dan beri solculuk oldu

sen önce git solculuğun ne olduğunu öğren. Sen kendine solcu diyorsan şunu bilki ben senden daha solcuyum

sen önce ne dediğini bi anla sonra millete analtmaya çalış. hem solcu mu var diyorsun hemde tandığın solculardan bahsediyorsun. söylediğin iki şeyden biri yalan. hangisi sen seç.
ergenekonla solcuları nasıl aynı kefeye koydunuz onuda anlamadım. ergenekon davasından tutuklu yada tutuksuz yargılanan kaç tane solcu var bi sayar mısın? sakın bana askerleri saymaya kalkma çünkü askerlerden solcu olmaz. sakın bana mustafa balbay falan da deme çünkü o da ulusalcıdır. sakın bana doğu perinçek te deme. çünkü kendisi möitçi bir ulusalcıdır. eğer bildiğin solcu varsa o davadan yargılanan söyle bende öğreneyim.

muhalefet eden herkesi faşist zanneden zihniyet. sizden olmayan tu kaka değildir. yaptığınız her işe eyvallah dememmizi beklemeyin. sen eğer düzgün işler yapmıyorsan buna tabiki karşı çıkarım. bunun adı ne faşitliktir nede darbecilik. ama siz korkularınızla yüzleşmek yerine herkese bir yafta yapıştırmayı çok seversiniz. onun için size karşı olanlar ya faşisttir yada darbeci. onun için ssizin zihniyetinizin benim hakkımda ne düşündüğü beni hangi tarafa koyduğu pekte önemli değil.

çünkü siz bile henüz nerde duyrduğunuzun farkında değilsiniz. onun için beni sağda görmen yada solda görmen benim için önemli değil. benim durduğum yer bellidir.

yeni gördüğümüz bişey yok kardeş... tuğrul çok güzel açıklamış olan biteni sana ama ben en azından şunu diyebilirim sana;

dün susurlukta karanlıklara çetelere sol diye birileri güya tepki koyduysa niçin aynı tepkiyi bugün aynı türden 28 şubatlara, ergenekonlara, 27 nisan muhtıralarına göstermiyor şu bizim sol dediklermiz?

bugün darbe şakşakçılığı ve avukatlığına soyunanlar sol değilde enternasyonel faşizm yanlılarımı türkiyede..

bari kendinize bir çizgi bulunda, dün susurlukta ülkcü mafya diye sövdüklerinize ve darbeci çeteci deidklerinizle bugün aynı safta olmayın. ben o zaman size farklı bir sol yada olması gerektiği gibi bir sol diyeyim... çelişmeyin kendinizle..

darbeci sizin tayfadansa iyidir başka tyayfadansa kötüdür anlayışını bırakın bir kez olsun sol dürüst davransın millete .. ama nerde??

evet aynen öyle sana hak veriyorum.

ergenekonu darbe yapacaklardı az daha diye yargılayanlar 12 eylül ve 12 martı neden yargılamazlar acaba?

sakın o darbe onlara vurmadığı için olmasın?

bana layık gördüğün at gözlüklerini kendi sandığından mı çıkardın?

kenan evren neden ceza evinde değil de marmariste yaşıyor? bırakın darbe yapmayı binlerce kişinin kanı var ellerinde.

sövdüğümüz ülkücü mafya ve çetelerdi.ülkücüler değil. aynen dincilere sövüpte dindarlara saygı duyduğumuz gibi. sapla samanı karıştırmayın.

bu gn darbe şakşakçılığına soyunanlar sol değildir evet. onlar olsa olsa ulusalcılardır. ve ulusalcılarla ilgili görüşlerimi sen çok iyi bilirsin.

zerkli arkadaşa göre bir hükümeti devirmek bazı durumlarda mübahmış..
refahyol hükümeti haketmiş..ve ona göre akpde haketmiş..

ya arkadaşım varmı böyle bir durum..
ben seçiyorum çoğunluk benim sen kimsin...

neyse ne kadar sinir had sayımı aşsamda laf anlama sıkıntısı olucak..
en iyisi beklemek ve görmek..

gelelim sana. anlamadığı laf hakkında yorum yapan üye.

bir hükümete karşı olmakla onu devirmek farklı şeyler. istersen yazımı tekrar okuda bişeyler anlamaya çalış. çünkü böyle söylediğin sözler komik duruyor.

istersen tekrar yazayım.

bahçelievler katliamınn azmettiricisi hakkında " devlet adına kurşun sıkanda yiyende namusumuzdur" dyen kadına karşıydık biz.

biz sürekli aydınlık için bir dakika karanlık eylemi yaparken "mum södü oynuyorlar" diyecek kadar aşağılaşan şevket kazana karşıydık biz.

bu iki cümleyi iyi oku. anladığın zaan yorum yap.

sen seçiyorsun diye çoğunluksun diye beni yok sayan bir zihniyetten benim yazdıklarımı anlamasını beklemek zaten abeşle iştigal olur.
önce demokrasi nedir onu bir öğren sonra çoğunluk azınlık meselesini konuşalım.

ve solcualra darbeci ergenekoncu diye zihniyetin tümü. başka bir konuda yazmıştım şimdi tekrar yazıyorum.

bu ülkeye darbeciliği ve derin devleti getiren sizin zihniyetinizdir. evet eçık açık sizin zihniyetinizdir. bu ülkeyi nato gibi abd nin tetikçiliğinden başka bir işe yaramayan topluluğa sokan sizin zihniyetinizdir. hani şu adnan menderes adlı başbakandır. hani yerlere göklere sığdıramadığınız adnan menderes. nato üyesi olan ve sscb yeyakın olan bütün ülkelerde derin devletin kurulmasını sağlamıştır. bu derin devlet olurda o ülkeler sscb nin işgaline uğrarsa diye yedekte bekletilmiştir. sonra bu derin devlet iş bulamadığı için kendine işler uydurmuş ve ya başka amaçlar için kullanılmıştır.

12 eylül darbesinde amerikan başkanına türkiyede darbe oldu haberi verildiğinde söylediği sözleri bilrsiniz

"BİZİM ÇOCUKLAR"

şimdi kimseyi darbecilikle yada derin devletçilikle suçlamayın. çünkü onu sizin zihniyetiniz soktu bu ülkeye.

ve bu olay zorunuza gittiği için kendinizden başka herkese darbeci diyorsunuz. bu iş bu kadar basit. psikolojide var olan savunma mekanizmalarından biridir bu.

ergenekonu darbe yapacaklardı az daha diye yargılayanlar 12 eylül ve 12 martı neden yargılamazlar acaba?

kenan evren neden ceza evinde değil de marmariste yaşıyor? bırakın darbe yapmayı binlerce kişinin kanı var ellerinde.

sövdüğümüz ülkücü mafya ve çetelerdi.ülkücüler değil. aynen dincilere sövüpte dindarlara saygı duyduğumuz gibi. sapla samanı karıştırmayın.

bu gn darbe şakşakçılığına soyunanlar sol değildir evet. onlar olsa olsa ulusalcılardır. ve ulusalcılarla ilgili görüşlerimi sen çok iyi bilirsin.

OoOoOo efendimiz hak dağıtıyorrr vayy beee birde gelmiş ulusalcıların darbe şakşakçılığından bahsediyor ,

bak zevli efendi ulusalcıların darbe şakşakçılığını görüyorsunda dincilerin ümmetçilerin darbe yalakalığını göremiyormusun? sivil darbe yaşanmıyormu şu an?
illa darbe askeri oluncamı anlıyorsun darbeyi?

at gözlüğünü sana kim hediye etmişse çok sevmiş olmalısın öyle olmasaydı şu an:
-Sivil darbeyi görür olurdun
-Demokrasiye yapılan darbeyi görürü olurdun
-Tüm kurumlarımıza sızmış ümmetçilerin/cemaatların bir çok kurumu ele geçirdiği görmüş olurdun
-Adalete darbe vurulduğunu görür olurdun.

malesef bunları göremeyip 12 eylülü görüyorsun bu at gözlüğünü çok sevdiğinin kanıtıdır ....

Not : Ulusun anlamı anayasa kitabında tanımlanmıştır ,hitlerin ulus tanımı başkadır bizimki başkadır bu farkı kavradığın zaman belki zihnin biraz daha açılabilir. Ulustan ve ulusalcılıktan rahatsız olmana sebep geçmişte yaşanmış olan travmalar olabilir ancak geçmişi unutmadan bu günde yaşadığımızın farkına varmak lazım demii...

Türk Milliyetçileri eski cehaletlerinden çok uzak , düştükleri çamurdan ders almışlar içlerindeki ümmetçi tayfayı dışlamış ve dışlamayada devam etmektedir ...

Türk Milliyetçileri ne idüğü belirsiz sentezlerin peşinde koşmayı bırakmış Milletimizin Menfeatlerine yönelik samimi bir arayış içine girmiştir.

Ulusumuzun bir ferdi olarak senin ulus kelimesine alerji duymamanı tavsiye ederim .

zerkli ; uzun alıntılarından anladığım tek şey, şu silivri macerasından sonra benim zihniyetim hariç, ister sol ister sağ ister ulusalcı de farketmiyor , benden daha çok sana yakın zihniyetin hemen her nüvesinin orda tutulduğu ve subutu sabit oluncaya dek darbeci kimlikleriyle orayı renklendirdikleridir.

sen kendini onlardan biri sayarsın saymassın bilemem, ama savunma güdüsüne geçiyor olman ,hangisine daha yakın olduğunu bilmemekle beraber savunduğun yolda sabit durmanı ve en azından savunduklarından ayrı düşmemeni, tavsiye eder ve beklerdim senden.

sanırım sende alışmaya başladın ,olup biteni görüp hangisini savunayımki dedinki, şimdi darbecilerden yüz çevirir haldesin. tabi bu güzel bir gelişme ama sol-sağ kemalist- hepsinin olduğu o yerde bir tek benim düşüncem yok nedense.. darbeyi senden benden diye sınıflandırmıyorsan ve şimdiye dek savunageldiğin fasafiso dediğin bu grubu dışlıyorsan seni tebrik ederim..

teker teker cevap vereyim.

sen önce ne dediğini bi anla sonra millete analtmaya çalış. hem solcu mu var diyorsun hemde tandığın solculardan bahsediyorsun. söylediğin iki şeyden biri yalan. hangisi sen seç.
ergenekonla solcuları nasıl aynı kefeye koydunuz onuda anlamadım. ergenekon davasından tutuklu yada tutuksuz yargılanan kaç tane solcu var bi sayar mısın? sakın bana askerleri saymaya kalkma çünkü askerlerden solcu olmaz. sakın bana mustafa balbay falan da deme çünkü o da ulusalcıdır. sakın bana doğu perinçek te deme. çünkü kendisi möitçi bir ulusalcıdır. eğer bildiğin solcu varsa o davadan yargılanan söyle bende öğreneyim.

muhalefet eden herkesi faşist zanneden zihniyet. sizden olmayan tu kaka değildir. yaptığınız her işe eyvallah dememmizi beklemeyin. sen eğer düzgün işler yapmıyorsan buna tabiki karşı çıkarım. bunun adı ne faşitliktir nede darbecilik. ama siz korkularınızla yüzleşmek yerine herkese bir yafta yapıştırmayı çok seversiniz. onun için size karşı olanlar ya faşisttir yada darbeci. onun için ssizin zihniyetinizin benim hakkımda ne düşündüğü beni hangi tarafa koyduğu pekte önemli değil.

çünkü siz bile henüz nerde duyrduğunuzun farkında değilsiniz. onun için beni sağda görmen yada solda görmen benim için önemli değil. benim durduğum yer bellidir.

gelelim sana. anlamadığı laf hakkında yorum yapan üye.

bir hükümete karşı olmakla onu devirmek farklı şeyler. istersen yazımı tekrar okuda bişeyler anlamaya çalış. çünkü böyle söylediğin sözler komik duruyor.

istersen tekrar yazayım.

bahçelievler katliamınn azmettiricisi hakkında " devlet adına kurşun sıkanda yiyende namusumuzdur" dyen kadına karşıydık biz.

biz sürekli aydınlık için bir dakika karanlık eylemi yaparken "mum södü oynuyorlar" diyecek kadar aşağılaşan şevket kazana karşıydık biz.

bu iki cümleyi iyi oku. anladığın zaan yorum yap.

sen seçiyorsun diye çoğunluksun diye beni yok sayan bir zihniyetten benim yazdıklarımı anlamasını beklemek zaten abeşle iştigal olur.
önce demokrasi nedir onu bir öğren sonra çoğunluk azınlık meselesini konuşalım.

ve solcualra darbeci ergenekoncu diye zihniyetin tümü. başka bir konuda yazmıştım şimdi tekrar yazıyorum.

bu ülkeye darbeciliği ve derin devleti getiren sizin zihniyetinizdir. evet eçık açık sizin zihniyetinizdir. bu ülkeyi nato gibi abd nin tetikçiliğinden başka bir işe yaramayan topluluğa sokan sizin zihniyetinizdir. hani şu adnan menderes adlı başbakandır. hani yerlere göklere sığdıramadığınız adnan menderes. nato üyesi olan ve sscb yeyakın olan bütün ülkelerde derin devletin kurulmasını sağlamıştır. bu derin devlet olurda o ülkeler sscb nin işgaline uğrarsa diye yedekte bekletilmiştir. sonra bu derin devlet iş bulamadığı için kendine işler uydurmuş ve ya başka amaçlar için kullanılmıştır.

12 eylül darbesinde amerikan başkanına türkiyede darbe oldu haberi verildiğinde söylediği sözleri bilrsiniz

"BİZİM ÇOCUKLAR"

şimdi kimseyi darbecilikle yada derin devletçilikle suçlamayın. çünkü onu sizin zihniyetiniz soktu bu ülkeye.

ve bu olay zorunuza gittiği için kendinizden başka herkese darbeci diyorsunuz. bu iş bu kadar basit. psikolojide var olan savunma mekanizmalarından biridir bu.

zerkli laf ebeliği yapma...
doğruları kabul etme ,,anlama erdem ,,başarı ,,üstünlüğü ve kabiliyetini sende görmek isteriz..
bana demokrasi dersi verme...demokrasiden bahsediyorsun..bombaların biri gidiyo biri geliyor...kalkmış azınlık ,,çoğunluktan bahsediyorsun...
azınlık olunca haklar kanunsuzluk yolu ilemi aranıyor...
peki neden sizin gibilerin azınlıkta kaldığınızı düşündünüzmü ??

neyse söylediklerim ve söyleyeceklerimin alayı senin anlama kapasitene kalmış...

TraFoo niclkli üyeye, beni daha tanımıyorsun. onun için sadece bir yorumdan dolayı fikir edinme benim hakkımda. beni biraz tanıdıktan sonra seninle başka konularda da tartışalım. ama şimdi zamanı değil. önce beni biraz tanımanı tavsiye edeiyorum.

looupsed nickli üyeye, senin zihniyetin o silivrideki mahkemede savcı olarak bulunuyor. bizzat başbakan kendini bu davanın savcısı ilan etmedi mi?

daha önce de söyledim yine söylüyorum. sizin zihniyetiniz o çeteleşmeyi bu ülkeye sokandır. daha ne olacak.

sen benim hangi yönde durduğumu bilmeden bana yakın kesimlerin o davada yargılandığı gibi bir söz söyleme talihsizliğine düşmüş, kendiyle çelişen biri olarak en azından benim durduğum yer hakkında yorum yapmaassan senin için daha az komik olur. bu da benim sana tavsiyem.

kamer28 nickli üyeye, ben de senin türkçeyi ve noktalama işaretlerini düzgün ve yerinde kullanmayı öğrendiğini görmeyi istiyorum.

demokrasiden bahseden kişi azınlığı hiçe sayıp "çoğunluk biziz siz kim oluyorsunuz" diyecek kadar ancak demokrasiden anlıyorsa benim ve demokrasiyi bilen herkesin o kişiye demokrasiyi öğretmesi gerekir. bu bir yurttaşlık görevidir.

ve kapasiteden bahseden kişi önce kendi kapasitesini bilmelidir.

ve en önemlisi: adnan menderes-derin devlet (gladio-ergenekon) ve nato hakkında söylediklerim hakkında hiç birinizin ağzını açıp tek kelime etmemesin sizin de aslında konunun özünü bilip bundan duyduğunuz utanç neticesi olduğunu düşünmekteyim.

umarım böyledir. yoksa sizinde darbeci, çeteci olduğunuzun belirtisidir bu.

zerkli bence avatarındaki gibi ebedi muhalefet değil..
edebi muhalefet yapabilmen lazım..doğrular her daim doğrudur adamına göre değişmez..
burda türkçe dersi vermiyoruz ,nokta virgül çok işine yaramasa gerek..
kapasite : )...

Duygu ve düşünceleri daha açık ifade etmek, cümlenin yapısını ve duraklama noktalarını belirlemek, okumayı ve anlamayı kolaylaştırmak, sözün vurgu ve ton gibi özelliklerini belirtmek üzere noktalama işaretleri kullanılır.

Türk Dil Kurumu

bu işaretler senin işine zaten yaramaz. çünkü bişey ifade etmeye çalışmıyorsun. bişey ifade etmeye çalışmak için önce karşıdakinin ne dediğini anlamak lazım.

bütün sorun burda zaten.

Duygu ve düşünceleri daha açık ifade etmek, cümlenin yapısını ve duraklama noktalarını belirlemek, okumayı ve anlamayı kolaylaştırmak, sözün vurgu ve ton gibi özelliklerini belirtmek üzere noktalama işaretleri kullanılır.

Türk Dil Kurumu

bu işaretler senin işine zaten yaramaz. çünkü bişey ifade etmeye çalışmıyorsun. bişey ifade etmeye çalışmak için önce karşıdakinin ne dediğini anlamak lazım.

bütün sorun burda zaten.

zerkli ,zerkli...
onca cümle arasında benim imla kurallarımamı takıldın.
ne önemi varki ,dediklerimi anlayabilme erdemliğini gösterebilseydin.
burda dilekçe v.s yazmıyoruz.bilgisayar ile sanal ortamda yazıyoruz.

o yüzden sana bir vurgu yapamamışız..bakalım şimdi olucakmı??

aşağıda verilen vurguda ne anlatılmak istenmiştir.

ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ.

ANLAMAYANA DAVULU KAFASINDA PATLATSAN AZ.

A)
B)
C)
D)
lütfen boşlukları anlama kapasitenize göre doldurunuz.
süreniz 5 saattir.

zerkli ,zerkli...
onca cümle arasında benim imla kurallarımamı takıldın.
ne önemi varki ,dediklerimi anlayabilme erdemliğini gösterebilseydin.
burda dilekçe v.s yazmıyoruz.bilgisayar ile sanal ortamda yazıyoruz.

o yüzden sana bir vurgu yapamamışız..bakalım şimdi olucakmı??

aşağıda verilen vurguda ne anlatılmak istenmiştir.

ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ.

ANLAMAYANA DAVULU KAFASINDA PATLATSAN AZ.

A)
B)
C)
D)
lütfen boşlukları anlama kapasitenize göre doldurunuz.
süreniz 5 saattir.

sorun şu : herkes karşısındakini kendi gibi sanırmış.

ben diyorum biz tansu çiller'e ve şevket kazan'a tepki gösterdik, nedenleri de şunlardır. sen refahyol hükümetinin yıkılmasının mübahlığından bahsediyorsun.

sonra ben sana tekrar açıklama yapıyorum, sen cevap vermek için ne anlatıldığı belli olmayan bir kelimeler karmaşası koyuyorsun ortaya. ve noktalama işaretleri kullanıyorsun derdini anlatmak için ama kullandığın noktalama işaretleri de derdini anlatmaya yetmiyor.

örnek:"doğruları kabul etme ,,anlama erdem ,,başarı ,,üstünlüğü ve kabiliyetini sende görmek isteriz..
bana demokrasi dersi verme...demokrasiden bahsediyorsun..bombaların biri gidiyo biri geliyor...kalkmış azınlık ,,çoğunluktan bahsediyorsun..."

bende sana derdini anlatabilmen için noktalam işaretlerini yerinde kullanman gerektiğini söylüyorum sen kalkıp bana hiçten seçmeli soru hazırlamaya kalkıyorsun.

acaba anlama kabiliyeti kimde sıfır. de ki bana ben senin anlattıklarını anlamıyorum ya da seninle aynı kulvarda düşünmediğimiz için senin söylediklerin benim anlama mecburiyetimin önüne geçiyor. o zaman saygı duyarım. ama ben sana polinaomalrdan bahsediyorum sen ban dört işlemin birincisinden bahsediyorsun.

biri şöyle bir laf etmiş
-ne kadar anlatırsan anlat, senin analttığın karşındakinin anladığı kadardır.

yani anlağın darsa bunu genişletmen gerek. eğer genişletemiyorsan derin şeyler hakkında pek kafa yorma. fosfora yazık.

son.

Geri